Як смачно приготувати курку на пляшці в духовці
Напевно, вже багато чули про таку страву, як запечена курка на пляшці. Ось тільки, як приготувати дійсно смачне і соковите куряче м'ясо, мало хто знає. А адже при запіканні цим способом м'ясо стає дуже ніжним, а скориночка пропікається рівномірно і виходить хрусткою.
Отже, давайте розглянемо найкращі рецепти приготування ароматної курочки на пляшці.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Тушка бройлерної курки - | 1,5-2 кг |
Соєвий соус - | 200 грам |
Часник - | 3 зубчики |
Рослинна олія - | трохи |
Куркума - | ½ Ч. ложки |
Приправа для курки - | 20 грам |
Чорний перець - | ¼ Ч. ложки |
Червоний перець - | ¼ Ч. ложки |
Сіль - | за смаком |
Час приготування: 1440 хвилин | Калорійність на 100 грам: 185 Ккал |
Приготування:
- Спочатку необхідно приготувати маринад. Для цього в одну чашку наливаємо соєвий соус і рослинне масло і перемішуємо. В іншій чашці слід змішати спеції, сіль і подрібнений часник. Спеції з часником ретельно перемішуємо, при цьому часник добре розтирається;
- Потім масло з соєвим соусом змішуємо з сумішшю спецій і часнику. Добре перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса;
- Курку потрібно промити і ретельно очистити від всіх нутрощів;
- Далі натираємо її маринадом. Натирати її потрібно не тільки зовні, але і всередині. Залишаємо маринуватися. Найкраще її залишити в маринаді на добу. Чим більше вона буде маринуватися, тим смачніше і соковитіше вона вийде. В процесі маринування курочку слід періодично перевертати, щоб вона краще просочила;
- Після цього потрібно підготувати пляшку. Бажано попередньо перевірити, щоб її розмір підходив під висоту духовки. Можна використовувати пляшки об'ємом від півлітра до літра. Наливаємо в неї холодну воду, додати трохи спецій, лавровий лист;
- Потім нанизуємо курочку на пляшку і ставимо в сковорідку. Бажано в неї також налити трохи води;
- Сковороду з курочкою на пляшці ставимо в холодну духовку. Духовку заздалегідь розігріти не варто, оскільки при різкому перепаді температури скляна пляшка може лопнути;
- Запікається курочка близько 3-40 хвилин. Все залежить від розміру курочки;
- Після того як курка буде готова, її слід зняти з пляшки. Для цього її потрібно підчепити виделками зверху і знизу. Потім злегка підштовхнути нижній виделкою і акуратно перенести на плоску тарілку;
- Запечена курочка вийде ароматною і ніжною, а скориночка у неї вийде хрусткою з красивим апетитним кольором.
Куряча грудка запечена в духовці за нашим рецептом стане вашим улюбленим блюдом.
Рулети з курячої грудки з начинкою, читайте самі оригінальні рецепти, гідні ресторанного меню.
Приготуйте вишуканий салат «Ніжність» з куркою, дотримуючись порад з нашого фото рецепту.
Курка на пляшці з пивом в духовці
Для приготування потрібні такі компоненти:
- Бройлерна курка – 2 кг;
- Темне пиво – півлітра;
- 20 грам меду;
- 50 грам зернистої гірчиці;
- 5 зубців часнику;
- Рослинна олія;
- Трохи паприки;
- ¼ Ч. ложки меленої зіри;
- ¼ Ч. ложки коріандру;
- ¼ Ч. ложки кориці;
- Суміш сушених прованських трав за смаком;
- Трохи кухонної солі.
Приготування:
-
- Курочку слід промити і очистити від всіх нутрощів;
-
- Готуємо соляний розчин. У невелику ємність потрібно налити пару літрів води і додати 3 столові ложки солі. В цей розчин поміщаємо курку і залишаємо там на годину;
- Після цього виймаємо курку з розчину і обтираем паперовою серветкою;
-
- Далі в миску насипаємо 1 ч. ложку сухих прянощів, корицю, коріандр, мелену зіру, додаємо мед, гірчицю, рослинне масло і подрібнені зубчики часнику. Все добре перемішуємо до утворення однорідної маси;
- Потім курку необхідно натерти маринадом з прянощів, меду, гірчиці та олії. Натирати слід зовні і всередині. Залишаємо курку в маринаді на 4-5 годин;
- Після цього відкривається підлогу літрова пляшка пива, знімаються всі етикетки, і відливається ¼ частина пива;
- Обережно всипаємо в пляшку з пивом 1 ч. ложку суміш із сухих прованських трав;
- Курку слід акуратно надіти на пляшку з пивом, щоб рідина з неї не витекла;
-
- Ставимо курку на деко або сковороду. У сковороду виливаємо решту пиво і трохи води. Ставимо сковороду з курочкою в духовку;
- Запікаємо її протягом 30-40 хвилин при температурі 200-220 градусів. Коли верх курочки почне сильно підрум'янюватися, його потрібно буде прикрити фольгою або папером для запікання;
- Для того щоб готову курку було легше зняти з пляшки, необхідно трохи підрізати черевце птиці. Готову курочку можна розділити на порційні шматочки.
Курка на пляшці в духовці з картоплею
Будуть потрібні наступні продукти:
- Курка – 2 кг;
- Картопля – 6 штук;
- Помідори – 3 штуки;
- 2 цибулини;
- 5 зубчиків часнику;
- Майонез – 300 грам;
- Трохи кухонної солі;
- Трохи спецій.
Приготування:
- Тушку слід промити і очистити від нутрощів. Потім її слід обтерти паперовою серветкою;
- Натираємо її ретельно сіллю з зовнішньої і внутрішньої сторони;
- Далі зубчики часнику очищаємо і видавлюємо через часникодавку. Додаємо часник майонез, насипаємо спеції і всю суміш добре перемішуємо;
- Курочку слід повністю натерти цією сумішшю. Натираємо з усіх сторін, і не забуваємо про внутрішню частину, її також слід гарненько натерти. Залишаємо курочку маринуватися на 3-4 години;
- Цибулини очищаються і нарізати у вигляді кілець;
- Помідори нарізаємо кружечками;
- Картоплю потрібно очистити від шкірки, промити і також нарізати у вигляді кружечків;
- Пляшку об'ємом на півлітра потрібно наповнити холодною водою;
- Промаринованную тушку насаджуємо на пляшку. Ставимо її на деко або сковороду;
- На сковороду викладаємо в два шари кружечки картоплі, зверху викладаємо кільця цибулі і останнім шаром викладаємо кружечки помідора. Всі поливаємо соусом, в якому маринувалася курочка;
- Ставимо сковороду з куркою і овочами в духовку і запікаємо приблизно 1,5 години до готовності овочів і м'яса. Випікати при температурі 180 градусів.
Курка-гриль на пляшці в духовці
Будуть потрібні наступні продукти:
- Курочка – 2 кг;
- Рослинна або оливкова олія;
- Трохи солі;
- Суха приправа для курки – 8-10 ст. ложок.
Приготування:
- Курку потрібно промити і видалити тельбухи, пір'я (якщо вони присутні);
- Кладемо її в металеву ємність з водою і відварюємо 20 хвилин. Далі виймаємо її з бульйону і залишаємо на деякий час, щоб вона охолола;
- Тим часом готуємо маринад. У миску наливаємо рослинне масло, додаємо туди спеції і поварену сіль. Все добре перемішуємо;
- Натираємо тушку з усіх боків сумішшю спецій і масла. Натирати потрібно як зовні, так і всередині;
- Насаджуємо курочку на пляшку з водою і ставимо в сковороду. У сковороду налийте трохи води. Прибираємо її в духовку;
- Випікаємо при температурі 180-200 градусів півтора години;
- Готову курочку слід акуратно зняти з пляшки виделками і викласти на тарілку. Її можна прикрасити зеленню і подати з овочами.
Корисні поради
- Перед запіканням курочку слід гарненько промаринувати. Найкраще її залишити в маринаді на 8 годин. Так вона краще просочиться і стане дуже соковитою і ароматною;
- Обов'язково наливайте холодну воду в пляшку. Це забезпечить хорошу стійкість і буде регулюватися температурний баланс;
- Ставте тушку на пляшці в холодну духовку. Якщо ви поставите її в розігріту духовку, то від перепадів температури скляна пляшка може лопнути.
Приготувати курочку в духовці на пляшці — це справа не таке вже й складне. Обов'язково приготуйте це частування на свято. Воно буде прикрасою вашого святкового столу і порадує своїм незвичайним ніжним смаком і приємним ароматом!