Як приготувати курку з грибами в духовці
У духовці можна приготувати безліч різних смачних страв з таких простих інгредієнтів, як куряче м'ясо і гриби. Потрібно лише трішки бажання та фантазії, щоб урізноманітнити раціон сім'ї оригінальними стравами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
м'ясо курки - | 0,7 кілограма |
мелений перець - | за смаком |
печериці - | 300 грам |
коріандр - | щіпка |
сіль - | за смаком |
цибулю - | 2 штуки |
каррі - | щіпка |
олія соняшникова - | для смаження |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 88 Ккал |
Розглянемо покроковий рецепт приготування курки з грибами в духовці.
- Куряче філе добре миється, просушується паперовим рушником і ріжеться невеликими шматочками;
- М'ясо викласти в глибоку тарілку, до нього додається сіль, трохи карі, коріандру, перцю, все добре перемішують і залишають на 20 хвилин;
- Гриби нарізати скибочками, цибулю – півкільцями і обсмажуються на олії;
- Курку обсмажити на добре розігрітій сковорідці до золотистого кольору;
- На змащене маслом деко викласти шарами половину грибів, м'ясо, інші гриби і помістити його в духовку, розігріту до 200 градусів на 35 хвилин.
Блюдо виходить смачним, ароматним і ситним. Подавати краще за все з картопляним пюре, іншими гарнірами і свіжими овочами.
Жульєн – ефектно і шалено смачно
Приготування жульєна з куркою і грибами в духовці – клопітка заняття, але при бажанні, завжди можна навчитися готувати смачні страви, які урізноманітнюють раціон сім'ї.
Інгредієнти:
- 0,4 кілограма курячого філе;
- 50 грам борошна;
- 400 грам шампіньйонів;
- масло рослинне – 50 грам;
- 2 цибулини;
- 200 грам сиру;
- сметана – 250 мілілітрів;
- сіль;
- спеції.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 105 ккал.
Жульєн – блюдо, яке вперше було приготовлено у Франції, і з тих пір воно полюбилося багатьма людьми в усіх куточках світу. Для його приготування потрібно мати невеликі спеціальні формочки – кокотниці, але якщо таких в будинку немає, можна скористатися іншими.
- Куряче м'ясо миється і вариться 30 хвилин до повної готовності, остуджується;
- Цибулю нарізати дрібними кубиками, гриби – пластинами і обсмажуються на олії 10 хвилин, додати порізане кубиками м'ясо, сіль і спеції, смажити ще 5 хвилин;
- Борошно просіяти, висипати на гарячу сковорідку і обсмажити 3 хвилини, додати сметану і добре перемішати;
- До смаженій м'ясу і овочів додати сметанний соус, перемішати, розкласти по формах для жульєна і присипати тертим сиром;
- Випікати 25 хвилин при температурі 180 градусів до золотистого кольору.
Смак і аромат жульєна не залишить байдужим жодного людини. При бажанні, під час подачі його можна присипати дрібно порізаною зеленню.
Куряче філе з сиром і печерицями
Немає нічого смачнішого, ніж запечене в духовці м'ясо з сиром і грибами. Така страва стане прикрасою столу, воно виходить ароматним і ситним.
Інгредієнти:
- 2 філе курки;
- мелений перець;
- 150 мл сметани;
- 1 цибулина;
- 400 грам сиру;
- 25 грам борошна;
- 0,4 кілограма печериць;
- сіль.
Час приготування: 1 год.
Калорійність на 100 грам: 157 ккал.
Чим більше сиру використовується для цієї страви, тим воно смачніше виходить. Краще всього вибирати якісні і хороші сорти твердого сиру.
- М'ясо помити, порізати шматочками і викласти його на деко;
- Цибулю нарізати кубиками, гриби – пластинами і викласти їх на куряче філе;
- З'єднати в глибокій мисці сметану, борошно, тертий сир, сіль і спеції, перемішати і вилити цю суміш в деко;
- Випікати 45 хвилин в духовці, розігрітій до 210 градусів.
При бажанні, блюдо перед приготуванням можна посипати дрібно порізаною зеленню – кропом, петрушкою.
Курка, фарширована печерицями
Курку в духовці можна готувати по-різному – розбирати на шматочки, використовувати тільки ніжки або філе, але для святкового столу краще всього приготувати її цілком, нафаршировав грибами.
Інгредієнти:
- 1 куряча тушка;
- 50 мл сметани;
- сіль;
- 2 цибулини;
- 2 зубчики часнику;
- 200 грам шампіньйонів;
- оливкова олія — 20 мілілітрів;
- мелений перець.
Час приготування: 130 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 156 ккал.
Курка вже давно перестала бути делікатесом, але при правильному приготуванні, можна навіть з такого простого інгредієнта приготувати смачний і чудовий вечеря.
- Тушка миється, витирається паперовими рушниками;
- Цибулю і печериці чистяться, миються, нарізати кубиками і відправляються на сковорідку з рослинним маслом;
- Часник чиститься, подрібнюється ножем або блендером, відправляється разом з сіллю і спеціями готовим до грибів, все перемішується і знімається з вогню;
- Всередину тушки викладається начинка, і черевце заколюється зубочистками або ж зашивають нитками;
- Курка натирається сіллю, спеціями і сметаною з усіх боків, загортається в фольгу і викласти на деко;
- Запікати 2 години при 220 градусах на середній решітці.
Дуже смачною виходить курка, фарширована печерицями, запечена в духовці. Тушку необхідно обов'язково щільно загорнути у фольгу, щоб жир і аромати під час приготування просочували м'ясо, а не витікали на деко. Час приготування страви залежить від розміру курки, чим більше вона буде – тим більше треба її тримати в духовці.
Вишуканий салат з куркою і яблуками — несподіване поєднання, яке зробить блюдо ще соковитіше.
Читайте як приготувати язички з яблуками з листкового тіста.
Візьміть на замітку рецепт смачного варення з кабачків з апельсинами — ваші гості ні за що не здогадаються про головне інгредієнти варення.
Курка з білими грибами і картоплею в горщику
Горщики – унікальна посуд для приготування різних страв, в якій їжа завжди виходить ароматною, смачною, соковитою. Курка з картоплею та білими грибами, запечена в духовці в горщику – вечеря, від якої не зможе відмовитися жодна людина.
Інгредієнти:
- 1 куряча грудка;
- картопля – 600 грам;
- 5 помідорів;
- 2 цибулини;
- 100 грам сиру;
- 0,2 кілограма білих грибів;
- 40 мл сметани;
- 0,2 склянки майонезу;
- 100 мілілітрів води;
- сіль;
- спеції.
Час приготування: 65 хвилин.
Калорійність на 100 г: 78 ккал.
Багато людей бояться готувати їжу в горщиках, але при сильному бажанні і дотриманні простих інструкцій, можна без особливих зусиль приготувати смачну вечерю.
- Горщики миються, просушуються і змазуються олією;
- Куряче м'ясо миється, ріжеться кубиками, викласти на дно горщиків і посипається сіллю, спеціями;
- Картоплю нарізати кубиками середнього розміру, цибулю і помідори – кружальцями, все викладається шарами на м'ясо;
- Викласти шар з порізаних пластинками грибів, натертого сиру, залити все сметаною і ще раз присипати сиром;
- У кожен горщик налити трохи води або бульйону і поставити на 40 хвилин у духовку.
Розігрівати духовку потрібно заздалегідь, до 220 градусів. Якщо горщики виготовлені з не дуже надійного матеріалу, тоді їх найкраще ставити в холодну духовку і готувати при температурі до 200 градусів.
Підказки кулінарів
Для приготування дієтичних страв краще всього вибирати грудку, а щоб вони були більш жирним і соковитим, потрібно брати стегенця.
Для їжі можна використовувати різні гриби – білі, печериці, маслюки, лисички, гливи. Щоб блюдо вийшло більш ароматним, краще всього використовувати декілька різновидів. Свіжі шампіньйони і сушені білі гриби – одне з найкращих поєднань.
Курка з грибами запікається в добре розігрітій духовці при температурі від 180 до 210 градусів, в залежності від рецепту. Якщо тушка готується цілком, то вона обов'язково загортається в фольгу або ж в рукав для запікання, щоб під час термічної обробки аромати усмоктувалися в м'ясо і робили його більш ароматним.
Щоб страви за смаком виходили ідеальними, краще всього використовувати куряче філе, яке можна готувати разом з грибами одночасно. Перед приготуванням, всі продукти дуже добре вимивається і просушуються паперовими серветками або рушниками. Для гасіння потрібно вибирати товстостінну посуд, в якій продукти рівномірно нагріваються і готуються.