11 март 2019 4 705

Як приготувати курку з грибами в духовці

У духовці можна приготувати безліч різних смачних страв з таких простих інгредієнтів, як куряче м'ясо і гриби. Потрібно лише трішки бажання та фантазії, щоб урізноманітнити раціон сім'ї оригінальними стравами.

Курка з грибами в духовці
Інгредієнти Кількість
м'ясо курки - 0,7 кілограма
мелений перець - за смаком
печериці - 300 грам
коріандр - щіпка
сіль - за смаком
цибулю - 2 штуки
каррі - щіпка
олія соняшникова - для смаження
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 88 Ккал
Для приготування цієї страви потрібні прості продукти, які коштують недорого. Курку, приготований за цим рецептом, можна подавати не тільки на вечерю, але і пригощати нею гостей і друзів.

Розглянемо покроковий рецепт приготування курки з грибами в духовці.

  1. Куряче філе добре миється, просушується паперовим рушником і ріжеться невеликими шматочками;
  2. М'ясо викласти в глибоку тарілку, до нього додається сіль, трохи карі, коріандру, перцю, все добре перемішують і залишають на 20 хвилин;
  3. Гриби нарізати скибочками, цибулю – півкільцями і обсмажуються на олії;
  4. Курку обсмажити на добре розігрітій сковорідці до золотистого кольору;
  5. На змащене маслом деко викласти шарами половину грибів, м'ясо, інші гриби і помістити його в духовку, розігріту до 200 градусів на 35 хвилин.

Блюдо виходить смачним, ароматним і ситним. Подавати краще за все з картопляним пюре, іншими гарнірами і свіжими овочами.

Жульєн – ефектно і шалено смачно

Приготування жульєна з куркою і грибами в духовці – клопітка заняття, але при бажанні, завжди можна навчитися готувати смачні страви, які урізноманітнюють раціон сім'ї.

Інгредієнти:

  • 0,4 кілограма курячого філе;
  • 50 грам борошна;
  • 400 грам шампіньйонів;
  • масло рослинне – 50 грам;
  • 2 цибулини;
  • 200 грам сиру;
  • сметана – 250 мілілітрів;
  • сіль;
  • спеції.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 105 ккал.

Жульєн – блюдо, яке вперше було приготовлено у Франції, і з тих пір воно полюбилося багатьма людьми в усіх куточках світу. Для його приготування потрібно мати невеликі спеціальні формочки – кокотниці, але якщо таких в будинку немає, можна скористатися іншими.

  1. Куряче м'ясо миється і вариться 30 хвилин до повної готовності, остуджується;
  2. Цибулю нарізати дрібними кубиками, гриби – пластинами і обсмажуються на олії 10 хвилин, додати порізане кубиками м'ясо, сіль і спеції, смажити ще 5 хвилин;
  3. Борошно просіяти, висипати на гарячу сковорідку і обсмажити 3 хвилини, додати сметану і добре перемішати;
  4. До смаженій м'ясу і овочів додати сметанний соус, перемішати, розкласти по формах для жульєна і присипати тертим сиром;
  5. Випікати 25 хвилин при температурі 180 градусів до золотистого кольору.

Смак і аромат жульєна не залишить байдужим жодного людини. При бажанні, під час подачі його можна присипати дрібно порізаною зеленню.

Куряче філе з сиром і печерицями

Немає нічого смачнішого, ніж запечене в духовці м'ясо з сиром і грибами. Така страва стане прикрасою столу, воно виходить ароматним і ситним.

Інгредієнти:

  • 2 філе курки;
  • мелений перець;
  • 150 мл сметани;
  • 1 цибулина;
  • 400 грам сиру;
  • 25 грам борошна;
  • 0,4 кілограма печериць;
  • сіль.

Час приготування: 1 год.

Калорійність на 100 грам: 157 ккал.

Чим більше сиру використовується для цієї страви, тим воно смачніше виходить. Краще всього вибирати якісні і хороші сорти твердого сиру.

  1. М'ясо помити, порізати шматочками і викласти його на деко;
  2. Цибулю нарізати кубиками, гриби – пластинами і викласти їх на куряче філе;
  3. З'єднати в глибокій мисці сметану, борошно, тертий сир, сіль і спеції, перемішати і вилити цю суміш в деко;
  4. Випікати 45 хвилин в духовці, розігрітій до 210 градусів.

При бажанні, блюдо перед приготуванням можна посипати дрібно порізаною зеленню – кропом, петрушкою.

Курка, фарширована печерицями

Курку в духовці можна готувати по-різному – розбирати на шматочки, використовувати тільки ніжки або філе, але для святкового столу краще всього приготувати її цілком, нафаршировав грибами.

Інгредієнти:

  • 1 куряча тушка;
  • 50 мл сметани;
  • сіль;
  • 2 цибулини;
  • 2 зубчики часнику;
  • 200 грам шампіньйонів;
  • оливкова олія — 20 мілілітрів;
  • мелений перець.

Час приготування: 130 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 156 ккал.

Курка вже давно перестала бути делікатесом, але при правильному приготуванні, можна навіть з такого простого інгредієнта приготувати смачний і чудовий вечеря.

  1. Тушка миється, витирається паперовими рушниками;
  2. Цибулю і печериці чистяться, миються, нарізати кубиками і відправляються на сковорідку з рослинним маслом;
  3. Часник чиститься, подрібнюється ножем або блендером, відправляється разом з сіллю і спеціями готовим до грибів, все перемішується і знімається з вогню;
  4. Всередину тушки викладається начинка, і черевце заколюється зубочистками або ж зашивають нитками;
  5. Курка натирається сіллю, спеціями і сметаною з усіх боків, загортається в фольгу і викласти на деко;
  6. Запікати 2 години при 220 градусах на середній решітці.

Дуже смачною виходить курка, фарширована печерицями, запечена в духовці. Тушку необхідно обов'язково щільно загорнути у фольгу, щоб жир і аромати під час приготування просочували м'ясо, а не витікали на деко. Час приготування страви залежить від розміру курки, чим більше вона буде – тим більше треба її тримати в духовці.

Вишуканий салат з куркою і яблуками — несподіване поєднання, яке зробить блюдо ще соковитіше.

Читайте як приготувати язички з яблуками з листкового тіста.

Візьміть на замітку рецепт смачного варення з кабачків з апельсинами — ваші гості ні за що не здогадаються про головне інгредієнти варення.

Курка з білими грибами і картоплею в горщику

Горщики – унікальна посуд для приготування різних страв, в якій їжа завжди виходить ароматною, смачною, соковитою. Курка з картоплею та білими грибами, запечена в духовці в горщику – вечеря, від якої не зможе відмовитися жодна людина.

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка;
  • картопля – 600 грам;
  • 5 помідорів;
  • 2 цибулини;
  • 100 грам сиру;
  • 0,2 кілограма білих грибів;
  • 40 мл сметани;
  • 0,2 склянки майонезу;
  • 100 мілілітрів води;
  • сіль;
  • спеції.

Час приготування: 65 хвилин.

Калорійність на 100 г: 78 ккал.

Багато людей бояться готувати їжу в горщиках, але при сильному бажанні і дотриманні простих інструкцій, можна без особливих зусиль приготувати смачну вечерю.

  1. Горщики миються, просушуються і змазуються олією;
  2. Куряче м'ясо миється, ріжеться кубиками, викласти на дно горщиків і посипається сіллю, спеціями;
  3. Картоплю нарізати кубиками середнього розміру, цибулю і помідори – кружальцями, все викладається шарами на м'ясо;
  4. Викласти шар з порізаних пластинками грибів, натертого сиру, залити все сметаною і ще раз присипати сиром;
  5. У кожен горщик налити трохи води або бульйону і поставити на 40 хвилин у духовку.

Розігрівати духовку потрібно заздалегідь, до 220 градусів. Якщо горщики виготовлені з не дуже надійного матеріалу, тоді їх найкраще ставити в холодну духовку і готувати при температурі до 200 градусів.

Підказки кулінарів

Курка – дієтичний продукт, з якого можна приготувати багато смачних і корисних страв. Гриби самі по собі трохи важкуваті для шлунка, але разом з м'ясом, вони ідеально поєднуються і дарують відчуття насичення, а не важкості.

Для приготування дієтичних страв краще всього вибирати грудку, а щоб вони були більш жирним і соковитим, потрібно брати стегенця.

Для їжі можна використовувати різні гриби – білі, печериці, маслюки, лисички, гливи. Щоб блюдо вийшло більш ароматним, краще всього використовувати декілька різновидів. Свіжі шампіньйони і сушені білі гриби – одне з найкращих поєднань.

Курка з грибами запікається в добре розігрітій духовці при температурі від 180 до 210 градусів, в залежності від рецепту. Якщо тушка готується цілком, то вона обов'язково загортається в фольгу або ж в рукав для запікання, щоб під час термічної обробки аромати усмоктувалися в м'ясо і робили його більш ароматним.

Щоб страви за смаком виходили ідеальними, краще всього використовувати куряче філе, яке можна готувати разом з грибами одночасно. Перед приготуванням, всі продукти дуже добре вимивається і просушуються паперовими серветками або рушниками. Для гасіння потрібно вибирати товстостінну посуд, в якій продукти рівномірно нагріваються і готуються.

Що ще почитати: