24 май 2019 1 961

Як приготувати морозиво в домашніх умовах

Морозиво — це улюблені ласощі всіх, незалежно від віку і статі. Цей десерт має дійсно відмінним смаком — апетитний, прохолодний, та й ще з шоколадом або фруктовими добавками, ну як тут встояти? А який вибір морозива пропонує сучасний виробник — так просто величезний.

Будь морозива в магазинах тільки не знайдеш – чистий пломбір або з добавками, у вафельному стаканчику, вершкове, шоколадне, в шоколадній глазурі, у вафельному ріжку з шматочками фруктів, з фруктовим джемом, з шоколадною крихтою, крем-брюле та багато іншого. Перераховувати види морозива можна нескінченно.

А можна приготувати його самостійно? Так, звичайно, можна! Але спочатку варто розглянути основні правила, які потрібно знати для приготування смачного холодних ласощів.

Що потрібно знати перед тим, як приступити до приготування морозива

Бажано запам'ятати такі поради та рекомендації по приготуванню:

  • Якщо готування здійснюється без використання морожениці, то морозиво необхідно добре і ретельно перемішувати. Кожні 20 хвилин протягом всього періоду заморожування. Приблизно за весь період заморожування потрібно перемішувати 3-4 рази;
  • Якщо використовується морожениця, то ємність слід спочатку охолодити, а потім туди перекладати інгредієнти;
  • Використовуйте тільки якісні продукти. Саме від якості продуктів, буде залежати смак морозива. Використовуйте тільки свіже молоко, вершки, курячі яйця, фрукти і ягоди. Якісний шоколад і натуральні ароматизатори;
  • Готуйте тільки з компонентів з високої жирності. Інакше при заморожуванні утворюються кристали льоду, і вони будуть хрустіти на зубах;
  • Ароматизатори додавайте тільки після повного заморожування;
  • Горіхи, свіжі або сушені фрукти, шматочки шоколаду необхідно додавати в майже застигле морозиво. При додаванні всю масу необхідно гарненько перемішати;
  • Для того щоб при довгому зберіганні не з'являлися кристалики льоду, в морозиво необхідно додати алкоголь. Якщо цей десерт призначений для дітей, то в нього потрібно покласти кукурудзяний або інвертний сироп, мед, желатин.
Класичний рецепт приготування улюбленого морозива
Інгредієнти Кількість
яєчних жовтків - 5 шт.
цукрової пудри - 100 грам
молока - 0,5 л
вершків з жирністю 33 % - стакан
ваніліну - 10 грам
Час приготування: 300 хвилин Калорійність на 100 грам: 360 Ккал

Приготування:

Жовтки необхідно викласти в чашку і додати до них ванілін і цукрову пудру. Гарненько розтираємо до однорідної консистенції;

Далі наливаємо молоко в металеву ємність і поміщаємо на газ. Доводимо до кипіння;

Половину гарячого молока наливаємо в розтерті жовтки і перемішуємо;

Жовтково-молочну суміш вливаємо в час, що залишився молоко і перемішуємо;

Далі ставимо на плиту і варимо до густоти, приблизно 2-3 хвилини. Повинна вийти суміш схожа на сметану;

Готова маса охолоджується до кімнатної температури і забирається в холодильник;

Далі охолоджені вершки слід гарненько збити міксером або блендером до стійких піків;

Молочно-жовткову суміш змішуємо з збитими вершками, перекладаємо в спеціальну форму і щільно закриваємо;

Прибираємо в морозилку і залишаємо заморожуватися;

Кожні 20-30 хвилин суміш потрібно акуратно перемішувати міксером.

Готуємо вишуканий французький пломбір

Складові компоненти:

  • Яєчні білки – 6 штук;
  • 200 мл жирного молока або нежирних вершків;
  • 300 мл вершків з 33 %-ной жирністю для збивання;
  • Цукровий пісок – 1,5 склянки;
  • Ванілін за смаком.

Інструкція:

  1. В металевому посуді з товстим дном змішуємо молоко і вершки. Також туди необхідно додати пів склянки цукрового піску і гарненько розмішати;
  2. Потім каструлю з інгредієнтами необхідно поставити на плиту і розігріти. В процесі розігрівання всі компоненти необхідно інтенсивно перемішувати, поки цукор повністю не розчиниться і маса не придбає однорідну консистенцію;
  3. Далі знімаємо каструлю з плити, охолодити і ставимо в морозильник;
  4. Розбиваємо яйця, звільняємо від шкаралупи і акуратно відокремлюємо білки від жовтків, при цьому потрібно обов'язково стежити, щоб ні одні жовток не лопнув і не потрапив в білок;
  5. В окрему суху миску насипаємо склянку цукру і викладаємо туди ж білки;
  6. Далі за допомогою міксера або блендера починаємо збивати білки і цукор на невеликій швидкості, поступово набираючи швидкість. Збиваємо до появи міцної піни;
  7. Після цього необхідно дістати з морозилки молочно-вершкову суміш. Вона повинна тільки охолонути, але не застигнути;
  8. Обережно перекладаємо туди білкову суміш. Перекладати варто великою ложкою і постійно перемішувати;
  9. Коли всі компоненти будуть смешены, всю масу необхідно перекласти в спеціальний контейнер і щільно закрити кришкою;
  10. Контейнер ставимо в морозильник, щоб морозиво заморозилося. В процесі замерзання потрібно кожні 20 хвилин перемішувати масу;
  11. Приблизно через 2 години пломбір буде готовий до вживання!

Домашнє морозиво смак радянського пломбіру, який вам ще не раз захочеться повторити.

Торт «Молочна дівчинка» рецепт з покроковими фото і рекомендаціями, читайте тут.

Приготуйте щербет з морозивом будинку. Це чудовий рецепт східній солодощі для спекотного літа.

Як зробити смачне шоколадне морозиво «Ескімо»

Інгредієнти, які знадобляться:

  • 600 мл молока;
  • 50 грам сухого молока;
  • Плитка чорного шоколаду – 100 грам;
  • 100 грам вершкового масла;
  • Кукурудзяний крохмаль – 70 грам;
  • Для глазурі – плитка чорного шоколаду 100 грам, 100 грам вершкового масла.

Приготування:

  1. На водяній бані потрібно розтопити плитку шоколаду до рідкого стану;
  2. Потім додаємо туди вершкове масло і також розтоплюємо, добре перемішуємо;
  3. Зменшуємо вогонь і залишаємо суміш на плиті;
  4. Кукурудзяний крохмаль додаємо 100 грам холодного молока і розмішуємо до повного розчинення;
  5. У решту молока викладаємо сухе молоко і цукровий пісок. Ставимо суміш на плиту і розігріваємо до кипіння;
  6. Як тільки молоко з цукром закипить, заливаємо туди молочну суміш з крохмалем і гарненько перемішуємо;
  7. Доводимо кисельную суміш до кипіння і проварюємо 2-3 хвилини;
  8. Додаємо в молочний кисіль розтоплену шоколадну масу і добре змішуємо;
  9. Далі шоколадну масу перекладаємо в мороженицю і заморожуємо 20-25 хвилин;
  10. Після цього суміш розливаємо по невеликим стаканчики, вставляємо палички і поміщаємо в морозильник на 3-4 години для заморожування;
  11. Робимо глазур. Шоколад слід розтопити до рідкого стану;
  12. Потім додаємо туди вершкове масло і також розтоплюємо;
  13. Всі проварюємо пару хвилин і знімаємо з плити;
  14. Виймаємо морозиво з морозильної камери, витягуємо по черзі з стаканчиків і занурюємо в глазур;
  15. Тримаємо в руках до повного застигання і знову поміщаємо в морозильник на пергаментний папір;
  16. Приблизно через 2-3 години, ескімо можна буде їсти.

Яскраве і смачне морозиво — висвітлює насолода

Компоненти, які будуть потрібні:

  • 200 грам стиглої полуниці;
  • 200 грам стиглих плодів ківі;
  • Пів склянки яблучного соку;
  • 3-5 листочків м'яти;
  • 70 грам цукрової пудри;
  • 30 грам цукрового піску;
  • 120 грам натурального несолодкого йогурту.

Як приготувати:

  1. Спочатку яблучний сік необхідно налити в невелику ємність і розігріти на плиті;
  2. У розігрітий сік додаємо цукровий пісок і варимо до повного розчинення;
  3. Йогурт викладаємо в миску, додаємо туди цукрову пудру і дрібно порубані листя м'яти. Все перемішуємо;
  4. Полуницю промити, просушити і прибрати чашолистки;
  5. Далі робимо з нього пюре. Можна скористатися блендером і розім'яти виделкою;
  6. З ківі чистимо шкірку і робимо пюре з м'якоті;
  7. Яблучний сироп необхідно розділити на дві порції. Одну порцію перемішуємо з пюре з ківі, одному з полуничним пюре;
  8. У підготовлені форми викладаємо на дно пюре з ківі і ставимо в морозильну камеру на 40 міну для заморожування;
  9. Потім витягуємо, викладаємо суміш з йогурту і м'яти і знову ставимо в морозильник на 40 хвилин;
  10. Після цього знову виймаємо форму, викладаємо пюре з полуниці і ставимо заморожуватися;
  11. Через 40 хвилин виймаємо, вставляємо палички і відправляємо в морозилку на 2-3 години до повного заморожування.

Найпростіший рецепт морозива

Продукти для приготування:

  • Один літр молока;
  • 5 яєчних жовтків;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 500 грам цукрового піску;
  • 1 ч. ложка крохмального порошку.

Приготування:

  1. В металеву ємність заливаємо молоко, кладемо вершкове масло і поміщаємо на газ;
  2. Розігріваємо суміш і доводимо до кипіння. Відварюємо до повного розчинення масла;
  3. Далі розбиваємо яйця, звільняємо від шкаралупи і відокремлюємо білки від жовтків;
  4. Жовтки необхідно викласти в чашку, засипати цукровий пісок і крохмальний порошок. Розмішуємо до повного розтирання цукрового піску;
  5. Після цього туди додаємо невелику кількість молока і змішати віночком. Суміш повинна нагадувати сметану;
  6. Потім ємність з молоком і маслом потрібно знову поставити на вогонь, залити туди яєчну суміш і перемішати все ложкою;
  7. Масу довести до кипіння, проварити кілька хвилин і яглиця з вогню;
  8. Ставимо в ємність в холодну воду і охолоджуємо;
  9. Як тільки молочна суміш охолоне її можна перелити у формочки або контейнер і щільно закрити;
  10. Потім кладемо все в морозильну камеру і заморозити. Також кожні 20 хвилин не забувайте перемішувати морозиво;
  11. Через 3 години морозиво можна буде їсти.

Використовуємо техніку: морозиво в мороженице

Компоненти, які потрібні для приготування:

  • Яєчні жовтки – 4 штуки;
  • Стакан молока;
  • Банку згущеного молока;
  • Трохи ваніліну.

Правила приготування:

  1. Першим ділом потрібно розбити яйця, і відокремити жовтки від білків. Далі жовтки викладаємо в миску і збиваємо їх віночком або міксером до утворення піни;
  2. У глибоку чашку наливаємо молоко, додаємо туди згущене молоко і добре збиваємо міксером до однорідного складу;
  3. Потім перелити все в металеву тару і ставимо на плиту, розігріваємо і вливаємо жовткову суміш. Проварюємо пару хвилин, не забуваємо постійно перемішувати;
  4. Додаємо туди ваніль і знову все змішуємо;
  5. Наливаємо в ємність холодну воду і ставимо туди каструлю з основою для морозива. Це забезпечить швидке охолодження і нагорі не утворюється плівка;
  6. Далі охолоджену суміш слід вилити в мороженицю;
  7. Готуємо морозиво в мороженице близько 30-40 хвилин. Як тільки маса загусне мороженицю можна відключати;
  8. Прибираємо мороженицю в морозильник на 12 годин. Обов'язково в морозильнику температура повинна бути від -18 градусів і нижче;
  9. Готове морозиво слід викласти у будь-яку ємність. Якщо воно вийде дуже м'яке, то його можна поставити ще на пару годин в морозильник.

Корисні поради та секрети

  • Бажано для приготування використовувати мороженицю. В ній морозиво вийде однорідним і без домішок шматочків льоду;
  • Заморожувати потрібно не менше 3-4 годин;
  • Не бажано тримати в морозилці понад 5 годин. Це може призвести до утворення льоду, який зіпсує смак десерту.

Виявляється, морозиво можна з великим успіхом зробити вдома. Звичайно, вона буде трохи відрізнятися за смаком від магазинного, але воно буде набагато краще і смачніше. Пам'ятайте про рекомендації і поради.

Обов'язково використовуйте тільки натуральні компоненти і дотримуйтесь всю рецептуру приготування. Тоді ви зробите справжній шедевр кулінарного мистецтва.

Що ще почитати: