24 июнь 2019 1 241

Як робити домашнє морозиво з печивом

Морозива хочеться не тільки влітку. Це смачне і ніжне ласощі не проти з'їсти навіть дорослі і серйозні чоловіки, що вже говорити про дітей. Коли звичайний пломбір їсти не хочеться, варто проявити трохи фантазії і ускладнити смак.

Наприклад, додати в нього печиво і інші наповнювачі. А краще і зовсім приготувати домашнє морозиво: воно набагато смачніше і корисніше, а сам процес досить цікавий. Поїхали!

Морозиво з печивом і мигдалем
Інгредієнти Кількість
шоколадного морозива - 60 г
пломбіру - 0,1 кг
печива - 50 г
мигдалю - 20 г
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 234 Ккал

Як приготувати:

  1. Печиво поламати руками на кілька частин і покласти в блендер. Подрібнити в крихту, але не в порошок.
  2. Мигдаль, бажано очищений, пересипати в суху сковорідку. Трохи підсмажити до появи запаху, потім подрібнити так само, як і печиво.
  3. В піалу покласти пломбір. Він повинен трохи підтанути.
  4. Зверху присипати шар печива.
  5. Далі покласти трохи шоколадного морозива, такого ж підталого.
  6. Присипати на нього мигдальні крихти.
  7. Останнім шаром йде невелика кількість пломбіру, який присипається сумішшю з мигдалю і печива. Подавати відразу.

Морозиво-сендвіч з печивом

Для печива:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яєць 1 шт.
ванільної пудри 3 р
борошна 0,2 кг
какао 50 г
розпушувача 10 г
масла вершкового 140 г
коричневого цукру 0,2 кг
чорного шоколаду 70 г

Для морозива:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
молока 0,5 л
жовтків 2 шт.
жирних вершків 0,3 л
яєць 2 шт.
фісташок 0,2 кг
ванільної пудри 2 г
коричневого цукру 0,2 кг

Скільки по часу – 2 години 40 хвилин.

Яка калорійність – 293 калорії.

Як приготувати:

  1. Духовку включити розігріватися на середньому вогні.
  2. Спочатку потрібно приготувати морозиво. Молоко вилити в сотейник, додати ваніль, нагріти на плиті.
  3. Перемолоти в блендері очищені фісташки в дрібну крихту.
  4. Збити міксером коричневий цукор з жовтками і двома яйцями. Після цього додати фісташки.
  5. Далі поступово вливати сюди гаряче ванільне молоко, не перестаючи заважати.
  6. Після цього однорідну масу повернути в сотейник і прогріти на маленькому вогні, поки маса не стане густіше.
  7. Зняти з вогню, заважати ще хвилини три, потім дати повністю охолонути.
  8. Вершки окремо збити в піну, потім вмішати їх в остиглий крем лопаткою.
  9. Застелити форму харчовою плівкою, перелити сюди морозиво і прибрати в морозилку на дві години.
  10. Далі можна зайнятися печивом. М'яке масло з'єднати з цукром і збити віночком. Додати яйце і перемішати до однорідності.
  11. Ввести какао та ваніль, додати борошно, заздалегідь змішану з розпушувачем.
  12. Шоколад порубати на шматочки, додати в тісто і все добре вимісити.
  13. З тіста сформувати невеликі однакові коржі, викласти їх на папір на деко.
  14. Випікати приблизно десять хвилин в духовці, потім дати охолонути.
  15. За допомогою склянки чи кондитерського кільця вирізати з замерзлого морозива невеликі коржі. За однією покласти на печиво, зверху прикрити другою частиною печива. Отримані сендвічі зберігати в морозилці.

Готуємо подвійний десерт: половина — «Орео», половина — шоколад

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
кукурудзяного крохмалю 15 г
жирного молока 0,2 л
печива «Орео» 80 г
какао 25 г
цукру 80 г
вершкового сиру 30 г
жирних вершків 0,2 л
шоколаду молочного 1 плитка

Скільки по часу – 1 день.

Яка калорійність – 249 калорій.

Як приготувати:

  1. У чверті склянки молока розмішати крохмаль, відставити убік.
  2. Інше молоко вилити в сотейник. Сюди ж додати цукор і вершки, перешкодити, поставити на невеликий вогонь.
  3. Коли цукор розчиниться, додати какао і заважати хвилини дві, продовжуючи прогрівати масу.
  4. Молочний шоколад поламати руками на шматочки поменше.
  5. Зняти молочну масу з вогню і додати шматочки шоколаду. Заважати, щоб вони повністю розтанули.
  6. Повернути на вогонь і влити молоко з крохмалем. Активно заважаючи, варити, поки маса не загусне.
  7. Знову зняти з вогню і додати вершковий сир, розмішати його. Після цього дати охолонути при кімнатній температурі і прибрати в холодильник на ніч.
  8. Після цього перелити масу в контейнер і прибрати в морозилку на кілька годин. Кожні півгодини суміш потрібно перемішувати лопаткою.
  9. Печиво поламати на шматочки і вмішати його в морозиво перед подачею або просто посипати зверху.
  10. Можна також скористатися морозивницею, а за кілька хвилин до кінця приготування додати печиво.

Читайте також, як зробити морозиво з сиру у домашніх умовах.

Ласунам будуть цікаві наші покрокові рецепти морозива крем-брюле.

А чи знаєте ви, що морозиво можна робити навіть без цукру? Переходьте сюди за цими дієтичними рецептами.

Торт з печива з морозивом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
шоколадного печива 250 г
пломбіру 0,5 кг
масла вершкового 45 г

Скільки по часу – 1 година 20 хвилин.

Яка калорійність – 252 калорії.

Як приготувати:

  1. Потовкти печиво в крихту качалкою через плівку або перебити в блендері. Потрібно, щоб печиво було без кремової начинки, саме звичайне.
  2. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці або сотейнику і влити до печива, гарненько перемішати масу лопаткою.
  3. Отриману масу поділити на три-чотири частини.
  4. Морозиво витягнути з морозилки, дати йому постояти хвилин п'ятнадцять, щоб воно стало м'якішим.
  5. Взяти форму з бортиками і на її дно викласти одну частину печива, розрівняти, утрамбувати.
  6. Далі викласти частину морозива за допомогою ложки або лопатки.
  7. Зверху знову розподілити частину печива. Повторювати шари, останнім повинно бути печиво.
  8. Накрити плівкою зверху, помістити в морозилку для застигання і просочення хоча б на годину.
  9. Перед подачею витягнути на десять хвилин з морозилки, щоб торт став м'якшим. Подавати можна зі згущеним молоком, шоколадним мусом або какао.

Корисні поради

Морозиво дуже зручно робити в мороженице, це економить час. Якщо ж її немає, то нічого страшного, знадобиться тільки морозилка. При заморожуванні масу потрібно обов'язково перемішувати час від часу, щоб вона зберігала свою повітряну структуру, а не перетворювалася в пласт. До того ж процес заморозки буде проходити рівномірніше. Таким чином можна робити і домашнє семіфредо.

Для більш багатих смаків можна використовувати різні добавки. Наприклад, кокосову стружку, цукати, різні горіхи і сухофрукти.

Перед подачею можна додати фрукти, а можна їх подрібнити і вмішати в саме морозиво ще в процесі приготування. Найкраще додавати ягоди, так як вони надають ще і красивий рожевий колір і легку кислинку.

Для більш несподіваних смаків варто поекспериментувати з солоними фісташками або арахісом, з такою ж солоної карамеллю або навіть з дрібкою перцю чилі! Особливо добре підійде для чилі бананове морозиво, так як цей фрукт пом'якшує гостроту, але залишає особливий аромат і присмак прянощі.

Багато люблять вмішувати в морозиво згущене молоко, варену в тому числі. Її краще приготувати самостійно, хоч це і займає час. Таке молоко має більш глибокий та ніжний смак, а заодно впливає на консистенцію солодощі.

Прикрашати десерт можна шматочками шоколаду, листочками м'яти, подрібненими горіхами, краплями різних топінгів. Можна приготувати домашній ягідний або ванільний соус. Або просто поруч покласти два цілих печива, які використовувалися в рецепті.

Яке ж це смачне морозиво з печивом! Завжди хочеться з'їсти відразу кілька порцій. Насолоджуйтеся смаком і бережіть горло!

Що ще почитати: