Як робити морозиво крем-брюле в домашніх умовах
Насправді неможливо точно назвати країну, де з'явилося морозиво крем-брюле. У багатьох країнах Європи вважають його своїм десертом. Французи придумали однойменний продукт з назвою «creme brulee», що перекладається як «обпалені вершки», англійці експериментують з десертом «Trinity cream», а іспанці вважають, що їх рецепт крему каталана зіпсували «всякі» іноземці. Можливо, саму ідею виробники морозива крем-брюле все-таки підхопили від французів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
білий цукор - | 125 г |
молоко - | 350 мл |
вершки - | 450 мл |
кукурудзяний крохмаль - | 20 г |
сухе молоко - | 40 г |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 298 Ккал |
На жаль, виробники морозива не завжди слідують ГОСТу. Хочете приготувати ласощі по стандарту, навчитеся робити самостійно. Не така це вже складна «матерія». Зваріть карамельний сироп і з'єднайте його з іншими інгредієнтами.
Як зробити морозиво крем-брюле в домашніх умовах за встановленим Гостом:
-
- 50 мл молока влийте в невелику посуд, поставте на слабкий вогонь і тільки прогрійте, без кип'ятіння;
- Зваріть сироп для крем-брюле: всипте в невелику каструлю або сковороду з потовщеним дном 80 г цукрового піску і на повільному вогні розтопіть його, щоб вийшла гарна коричнева карамель.
- Дуже повільно влийте карамельну масу в прогріте молоко, при цьому безперервно помішуйте, щоб уникнути згортання молочного продукту. Продовжуйте збивати ще деякий час;
- Приготуйте основу для морозива: залишився цукор з'єднайте з сухим молоком, влити в цю суміш 50 мл свіжого молока, ретельно розмішайте. Отриману молочну суміш влийте сироп, додавши ще стакан молока, обов'язково перемішайте і поставте на вогонь.
- При безперервному помішуванні прогрівайте, поки суміш не загусне, приблизно 3 хв.;
- Після відключення суміш необхідно процідити в іншу каструлю, використовуючи чисту марлю або сито. Знову поставити на плиту, довести до кипіння;
- Поки майбутнє морозиво закипає, влийте в невелику ємність залишився свіже молоко і, додавши крохмаль, перемішайте до однорідності, акуратно введіть крохмальну суміш у каструлю. Варити на мінімальному вогні до загустіння, приблизно 1 хв.;
- Прикрийте каструлю кришкою або затягніть плівкою, в такому вигляді залиште остуджуватися. Після чого відправте на дві години в холодильник;
- Вершки збийте міксером у пишну і досить щільну піну, введіть їх в охолоджену основу і ще раз збийте.
- Перекладіть морозиво в контейнери, поставте в морозильну камеру на одну годину;
- Через годину перекладіть морозиво в чашу, збийте за допомогою міксера або кухонного комбайна. Поверніть в той же контейнер, відправте в морозилку на дві години.
Морозиво крем-брюле за спрощеним рецептом
В основі спрощеного варіанту морозива всього 4 інгредієнта: 35% вершки, жовтки, цукор і молоко.
Необхідна кількість:
- цукор – 190 г;
- 35%-і вершки – 500 мл;
- жовтки яєчні – 7 штук;
- молоко – 250 мл
Час приготування: 45 хв. + заморожування. Калорійність 100 г порції морозива: 299 ккал.
Як приготувати:
- Влийте вершки і молоко в невелику посуд, прогрійте на мінімальному вогні до перших бульбашок, потім зніміть з плити;
- Збийте міксером цукор (150 г) разом з яєчними жовтками. Не припиняючи збивання, тонесенькою цівкою влийте гаряче молоко з вершками, ще трохи збийте;
- Поверніть молочно-яєчну масу в посуд, перемішайте, відправте на вогонь. Прогрівайте при безперервному помішуванні, поки суміш не загусне. Достатньо 3 хв.;
- Цукор, що залишився (40 г) розплавте в посуді з потовщеним дном. Влийте до цукру трохи молочно-яєчного крему, вимішайте і відправте назад в посуд з кремом, перемішайте, дайте масі, як слід охолонути;
- Надішліть крем-брюле в морозилку, періодично виймайте і добре перемішуйте, щоб у готовому десерті не було кристалів льоду, а суміш рівномірно застигла.
Як приготувати ласощі без яєць
Основний секрет цього рецепту в тому, що ми будемо використовувати не звичайне згущене молоко, а варене «Карамельне». Воно має густу тягучу консистенцію і неповторний карамельний смак.
Інгредієнти:
- Варена згущене молоко з цукром «Карамельна» — 1 м'яка упаковка або банку;
- желатин – 2 пластинки (8 м);
- вершки 33% жирності – 950 мл;
- коричневий цукор – 90 г;
- ¼ Чайної ложки ванільного екстракту.
Час приготування: 40 хв + час охолодження: 1,5 години. Порція 100 г: 305 ккал.
Як готувати домашнє морозиво крем-брюле без яєць:
- У невеликій кількості охолодженої води замочіть желатин;
- У глибокому посуді з'єднайте згущене молоко, вершки, ванільний екстракт і коричневий цукор, потім міксером збийте в пишну масу;
- Набряклий желатин промокніть паперовим рушником, додайте згущене молоко з вершками і гарненько перемішайте. Якщо грудочки залишаться, то протріть масу через сито, ще раз все збийте;
- Розкладіть крем-брюле в контейнери, відправте в морозилку на 1,5 години;
- По закінченню цього часу перекладіть морозиво в чашу приладу і збийте. Знову перекладіть в контейнери, відправте в морозилку.
Якщо ви використовуєте мікрохвильовку тільки для розігрівання страв, ви не праві! Спробуйте приготувати пельмені в мікрохвильовці за нашими рецептами.
Ситний салат з яєчними млинцями можна подавати і як окрему страву. Здивуйте своїх близьких цим незвичайним блюдом.
Домашні рецепти смачного печива на молоці тут.
Морозиво крем-брюле в мороженице
Великий вибір сучасних морожениц дозволяє нам готувати морозиво, не виходячи з дому. Використовувати мороженицю досить просто: треба заздалегідь надіслати охолоджуючу ємність в морозильну камеру, щоб холодоагент між її стінками набрав холод, після чого наповнити приготованою сумішшю, закрити прилад, натиснути кнопочку – і вирушати у своїх справах.
Інгредієнти:
- 6 жовтків;
- 250 г коричневого цукру;
- 550 мл жирних вершків;
- 200 мл молока.
На приготування потрібно: 45 хв + час для заморозки. Порція 100 г морозива: 310 ккал.
Як готувати:
- 400 мл вершків 200 мл молока влийте в каструлю, поставте на мінімальний вогонь, прогрійте до появи перших бульбашок, але не кип'ятіть;
- Всипте 100 р цукру в сковорідку, на слабкому вогні розтопіть, щоб вийшла карамельна маса коричневого відтінку. Тонесенькою цівкою влийте цю карамель в прогріті вершки, постійно помішуючи, щоб виключити згортання вершків. Після того, як вся карамельна маса розчиниться, ще пару хвилин продовжуйте перемішувати;
- У глибокій ємності міксером збийте яєчні жовтки разом з 150 г цукру. Не припиняючи збивати, повільно влийте вершково-карамельну суміш і ще трохи збийте;
- Отриману суміш перелийте назад в каструлю, трохи перемішайте, поставте на вогонь. При постійному помішуванні прогрівайте до загустіння. Приблизно 4 хв. Потім остудіть;
- Заздалегідь поставте чашу морозивниці в морозилку, щоб холодоагент, розташований між стінками ємкості, гарненько охолодився. Вийміть і наповніть її охолодженою сумішшю;
- У приладі морозиво добре перемішайте. Приблизно через півгодини перекладіть готовий крем-брюле в контейнери, поставте в морозилку.
На замітку
- Щоб морозиво рівномірно застигло і в ньому не було льоду після відправки в морозилку, його треба періодично виймати і гарненько перемішувати;
- Можна вчинити по-іншому: морозиво в контейнері поставити на дві години в морозильну камеру, потім перекласти його в чашу кухонного комбайна і збити. Повернути в контейнер, відправити заморожуватися;
- Якщо ви використовуєте мороженицю, то заповнюйте чашу лише наполовину, оскільки в процесі перемішування десерт ще й насичується киснем;
- Приготоване крем-брюле діставайте з чаші пластиковими або дерев'яними приладами.
Пригостіть цими ласощами своїх рідних і близьких – нехай насолоджуються!