08 март 2019 1 580

Як робити морозиво крем-брюле в домашніх умовах

Насправді неможливо точно назвати країну, де з'явилося морозиво крем-брюле. У багатьох країнах Європи вважають його своїм десертом. Французи придумали однойменний продукт з назвою «creme brulee», що перекладається як «обпалені вершки», англійці експериментують з десертом «Trinity cream», а іспанці вважають, що їх рецепт крему каталана зіпсували «всякі» іноземці. Можливо, саму ідею виробники морозива крем-брюле все-таки підхопили від французів.

Готуємо будинку по ГОСТу
Інгредієнти Кількість
білий цукор - 125 г
молоко - 350 мл
вершки - 450 мл
кукурудзяний крохмаль - 20 г
сухе молоко - 40 г
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 298 Ккал

На жаль, виробники морозива не завжди слідують ГОСТу. Хочете приготувати ласощі по стандарту, навчитеся робити самостійно. Не така це вже складна «матерія». Зваріть карамельний сироп і з'єднайте його з іншими інгредієнтами.

Як зробити морозиво крем-брюле в домашніх умовах за встановленим Гостом:

    1. 50 мл молока влийте в невелику посуд, поставте на слабкий вогонь і тільки прогрійте, без кип'ятіння;
    2. Зваріть сироп для крем-брюле: всипте в невелику каструлю або сковороду з потовщеним дном 80 г цукрового піску і на повільному вогні розтопіть його, щоб вийшла гарна коричнева карамель.
    3. Дуже повільно влийте карамельну масу в прогріте молоко, при цьому безперервно помішуйте, щоб уникнути згортання молочного продукту. Продовжуйте збивати ще деякий час;
    4. Приготуйте основу для морозива: залишився цукор з'єднайте з сухим молоком, влити в цю суміш 50 мл свіжого молока, ретельно розмішайте. Отриману молочну суміш влийте сироп, додавши ще стакан молока, обов'язково перемішайте і поставте на вогонь.
    5. При безперервному помішуванні прогрівайте, поки суміш не загусне, приблизно 3 хв.;
    6. Після відключення суміш необхідно процідити в іншу каструлю, використовуючи чисту марлю або сито. Знову поставити на плиту, довести до кипіння;
    7. Поки майбутнє морозиво закипає, влийте в невелику ємність залишився свіже молоко і, додавши крохмаль, перемішайте до однорідності, акуратно введіть крохмальну суміш у каструлю. Варити на мінімальному вогні до загустіння, приблизно 1 хв.;
    8. Прикрийте каструлю кришкою або затягніть плівкою, в такому вигляді залиште остуджуватися. Після чого відправте на дві години в холодильник;
    9. Вершки збийте міксером у пишну і досить щільну піну, введіть їх в охолоджену основу і ще раз збийте.
    10. Перекладіть морозиво в контейнери, поставте в морозильну камеру на одну годину;
    11. Через годину перекладіть морозиво в чашу, збийте за допомогою міксера або кухонного комбайна. Поверніть в той же контейнер, відправте в морозилку на дві години.

Морозиво крем-брюле за спрощеним рецептом

В основі спрощеного варіанту морозива всього 4 інгредієнта: 35% вершки, жовтки, цукор і молоко.

Необхідна кількість:

  • цукор – 190 г;
  • 35%-і вершки – 500 мл;
  • жовтки яєчні – 7 штук;
  • молоко – 250 мл

Час приготування: 45 хв. + заморожування. Калорійність 100 г порції морозива: 299 ккал.

Як приготувати:

  1. Влийте вершки і молоко в невелику посуд, прогрійте на мінімальному вогні до перших бульбашок, потім зніміть з плити;
  2. Збийте міксером цукор (150 г) разом з яєчними жовтками. Не припиняючи збивання, тонесенькою цівкою влийте гаряче молоко з вершками, ще трохи збийте;
  3. Поверніть молочно-яєчну масу в посуд, перемішайте, відправте на вогонь. Прогрівайте при безперервному помішуванні, поки суміш не загусне. Достатньо 3 хв.;
  4. Цукор, що залишився (40 г) розплавте в посуді з потовщеним дном. Влийте до цукру трохи молочно-яєчного крему, вимішайте і відправте назад в посуд з кремом, перемішайте, дайте масі, як слід охолонути;
  5. Надішліть крем-брюле в морозилку, періодично виймайте і добре перемішуйте, щоб у готовому десерті не було кристалів льоду, а суміш рівномірно застигла.

Як приготувати ласощі без яєць

Основний секрет цього рецепту в тому, що ми будемо використовувати не звичайне згущене молоко, а варене «Карамельне». Воно має густу тягучу консистенцію і неповторний карамельний смак.

Інгредієнти:

  • Варена згущене молоко з цукром «Карамельна» — 1 м'яка упаковка або банку;
  • желатин – 2 пластинки (8 м);
  • вершки 33% жирності – 950 мл;
  • коричневий цукор – 90 г;
  • ¼ Чайної ложки ванільного екстракту.

Час приготування: 40 хв + час охолодження: 1,5 години. Порція 100 г: 305 ккал.

Як готувати домашнє морозиво крем-брюле без яєць:

  1. У невеликій кількості охолодженої води замочіть желатин;
  2. У глибокому посуді з'єднайте згущене молоко, вершки, ванільний екстракт і коричневий цукор, потім міксером збийте в пишну масу;
  3. Набряклий желатин промокніть паперовим рушником, додайте згущене молоко з вершками і гарненько перемішайте. Якщо грудочки залишаться, то протріть масу через сито, ще раз все збийте;
  4. Розкладіть крем-брюле в контейнери, відправте в морозилку на 1,5 години;
  5. По закінченню цього часу перекладіть морозиво в чашу приладу і збийте. Знову перекладіть в контейнери, відправте в морозилку.

Якщо ви використовуєте мікрохвильовку тільки для розігрівання страв, ви не праві! Спробуйте приготувати пельмені в мікрохвильовці за нашими рецептами.

Ситний салат з яєчними млинцями можна подавати і як окрему страву. Здивуйте своїх близьких цим незвичайним блюдом.

Домашні рецепти смачного печива на молоці тут.

Морозиво крем-брюле в мороженице

Великий вибір сучасних морожениц дозволяє нам готувати морозиво, не виходячи з дому. Використовувати мороженицю досить просто: треба заздалегідь надіслати охолоджуючу ємність в морозильну камеру, щоб холодоагент між її стінками набрав холод, після чого наповнити приготованою сумішшю, закрити прилад, натиснути кнопочку – і вирушати у своїх справах.

Інгредієнти:

  • 6 жовтків;
  • 250 г коричневого цукру;
  • 550 мл жирних вершків;
  • 200 мл молока.

На приготування потрібно: 45 хв + час для заморозки. Порція 100 г морозива: 310 ккал.

Як готувати:

  1. 400 мл вершків 200 мл молока влийте в каструлю, поставте на мінімальний вогонь, прогрійте до появи перших бульбашок, але не кип'ятіть;
  2. Всипте 100 р цукру в сковорідку, на слабкому вогні розтопіть, щоб вийшла карамельна маса коричневого відтінку. Тонесенькою цівкою влийте цю карамель в прогріті вершки, постійно помішуючи, щоб виключити згортання вершків. Після того, як вся карамельна маса розчиниться, ще пару хвилин продовжуйте перемішувати;
  3. У глибокій ємності міксером збийте яєчні жовтки разом з 150 г цукру. Не припиняючи збивати, повільно влийте вершково-карамельну суміш і ще трохи збийте;
  4. Отриману суміш перелийте назад в каструлю, трохи перемішайте, поставте на вогонь. При постійному помішуванні прогрівайте до загустіння. Приблизно 4 хв. Потім остудіть;
  5. Заздалегідь поставте чашу морозивниці в морозилку, щоб холодоагент, розташований між стінками ємкості, гарненько охолодився. Вийміть і наповніть її охолодженою сумішшю;
  6. У приладі морозиво добре перемішайте. Приблизно через півгодини перекладіть готовий крем-брюле в контейнери, поставте в морозилку.

На замітку

  1. Щоб морозиво рівномірно застигло і в ньому не було льоду після відправки в морозилку, його треба періодично виймати і гарненько перемішувати;
  2. Можна вчинити по-іншому: морозиво в контейнері поставити на дві години в морозильну камеру, потім перекласти його в чашу кухонного комбайна і збити. Повернути в контейнер, відправити заморожуватися;
  3. Якщо ви використовуєте мороженицю, то заповнюйте чашу лише наполовину, оскільки в процесі перемішування десерт ще й насичується киснем;
  4. Приготоване крем-брюле діставайте з чаші пластиковими або дерев'яними приладами.

Пригостіть цими ласощами своїх рідних і близьких – нехай насолоджуються!

Що ще почитати: