Як швидко приготувати йогуртовий крем для торта
Основні причини популярності йогурту – це його освіжаючий терпкуватий смак і пудинг-фактура, отримані під впливом особливої культури бактерій, доданої в молоко. Вони переробляють молочний цукор (лактозу) в молочну кислоту, виділяючи при цьому ряд біологічно активних речовин, які сприяють активному засвоєнню кальцію, в надлишку міститься в продукті.
Крім цього, йогурт відомий своїм впливом на обмін жирів в організмі, тому є порятунком для ласунів, які мають проблеми із зайвою вагою. Солодкий і жирний крем на його основі не викличе появи зайвих сантиметрів в талії і кілограмів ваги.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Молоко домашнє - | 500 мл |
Йогуртова Закваска - | 1 пакетик |
Сироп будь-фруктовий - | 5 ст. л. |
Желатин - | 2 ст. л. |
Вода кип'ячена - | 4 склянки |
Час приготування: 480 хвилин | Калорійність на 100 г: 78 Ккал |
Закип'ятити домашнє молоко. За браком його можна використовувати і магазинне, але з високою жирністю. Остудити до 37 °С. Всипати закваску, добре перемішати, розлити по спеціальних склянках і поставити в йогуртницю на 8 годин. Якщо у вас немає такого приладу, можна залишити в каструлі, замотати теплою ковдрою і сквашувати той же час.
Залити желатин теплою водою, залишити на півтори години розбухати. Поставити на водяну баню, влити фруктовий сироп (вишневий, грушевий, яблучний) і варити, помішуючи і не даючи закипіти, інакше він не застигне. Зняти з конфорки, остудити.
Влити йогурт, добре вимішати і відразу ж починати складання торта. Заливати коржі торта, вкладені в роз'ємну форму з високими бортами. Чим більше крему, тим смачніше буде торт. Відправити на холод для застигання.
Повітряний йогуртовий крем для бісквітного торта
Торт на основі бісквітних коржів з таким кремом не втратить своєї легкості і легкості.
Компоненти:
- Натуральний йогурт – 550 мл;
- Вершки жирні – 2 ст. л.;
- Цукор – 200 г;
- Желатин – 1 пакетик;
- Вода – 100 мл;
- Лимонний сік – 150 мл
Виливаємо натуральний йогурт в глибоку пластмасову миску, додаємо половину цукру і збиваємо на високій швидкості близько 10 хвилин.
Тоненькою цівкою вливаємо заздалегідь видавлений лимонний сік і продовжуємо збивати. У цій кремовою масою цукор повинен повністю розчинитися.
В залізну миску наливаємо воду, ставимо на плиту кип'ятитися. Остуджуємо до 32 °С і додаємо желатин. Добре промешиваем, щоб не утворилося грудочок і залишаємо на пару хвилин. Вливаємо желатинову рідоту в крем і продовжуємо збивати.
В окремій ємності змішуємо цукор, що залишився і холодні вершки збиваємо до появи стійкої білої піни.
Обережно змішуємо вершкову і йогуртову маси, прикриваємо кришкою і відправляємо в холодне місце на дві години. Виймаємо і спокійно змащуємо бісквітні коржі.
Ніжний сирно-йогуртовий крем для торта
Повітряний ніжний крем виходить з родинних кисломолочних продуктів – сиру і йогурту.
Компоненти:
- Сир домашній – 500 г;
- Вода – 0,5 склянки;
- Йогурт натуральний – 50 г;
- Желатин – 1 упаковка;
- Цукор – 0,5 склянки.
Заливаємо желатин кип'яченою теплою водою. Даємо розбухнути, якщо вам попався вітчизняний виробник на це піде близько 30 хвилин, якщо імпортний – буде достатньо 5 хвилин. Прочитайте інструкцію на упаковці.
Дуже важливо правильно розчинити желатинову масу. Потрібно поставити на вогонь і часто помішувати, не даючи закипати, інакше крем не застигне. Якщо ви це робите вперше, краще поставити на водяну баню, тоді точно розчин не закипить. Знімаємо з вогню й даємо охолонути до кімнатної температури.
Сир перетираємо через сито або перемелюємо на електром'ясорубці. Додаємо цукор і збиваємо до розчинення піску. Якщо ви хочете отримати крем якнайсолодше, збільште дозу цукру вдвічі.
Не припиняючи збивати, вливайте желатинову рідоту в загальну масу. Ставимо в холодильник на кілька годин. Отримавши густий застиглий крем, перемазываем коржі торта.
Якщо частина залишилася невикористаною, його можна покласти в красиву невелику піалу, прикрасити фруктами і подавати в якості легкого десерту.
Дивовижний вершково-йогуртовий крем
Компоненти:
- Вершки жирні – 400 мл;
- Цукор – 200 г;
- Йогурт – 450 г;
- Желатин – 1 упаковка;
- Апельсин – 2 шт.
Миємо й розрізаємо апельсин навпіл. Проколюємо виделкою в декількох місцях м'якоть і, сильно стискаючи, видавлюємо сік. Його повинно вийти не менше одного стакана. Якщо у вас є соковижималка або цитрусовий прес, це значно полегшить завдання. В отриманому соку замочуємо желатин, добре розмішати.
Висипаємо цукор в электрокофемолку і перетираємо в пудру. При відсутності такого приладу, треба купити готову цукрову пудру.
Ставимо желатин на водяну баню і прогріваємо до повного розчинення. Охолоджені вершки збиваємо з цукровою пудрою. Додаємо невеликими порціями йогуртову масу і продовжуємо збивати.
Вливаємо, не перериваючи процес, желатиново-апельсинову рідина. Коли маса стане однорідною, відправляємо в холодильник на пару годин.
Крем для торта з манки і лимона рецепт до смішного простий, але незабутньо смачний.
Незвичайно смачний крем для бісквіта з маскарпоне, читайте рецепт.
Читайте як приготувати збиті вершки в домашніх умовах тут.
Сметанно-йогуртовий крем для десертів
Легкий, швидкий і дуже ніжний крем зі сметани і йогурту вийде навіть у недосвідченого кондитера.
Компоненти:
- Сметана домашня – 400 г;
- Цукор – 1 склянка;
- Йогурт домашній – 100 мл;
- Какао – 2 ст. л;
- Желатин – 1 упаковка;
- Вода очищена – 0.5 склянки.
Розчиняємо желатин в теплій воді, даємо постояти кілька хвилин. Слідкуйте, щоб під час висипання не утворилося грудочок, тоді желатин погано розчинитися. Холодну домашню сметану збиваємо міксером на високій швидкості в повітряну піну.
Якщо ви використовуєте магазинну, застеліть сито марлею, викладіть на неї сметану, надавіть вантажем і залиште на ніч. Так зійде зайва волога і сметана буде густіше. Додавайте невеликими порціями цукор і продовжуйте збивати.
Прогрійте желатин на вогні, не даючи йому закипіти. Остудіть і додайте потроху сметанную суміш, продовжуючи збивати. Викладіть охолоджений йогурт, всипте какао і все добре промешайте. Поставте застигати в холодильник на одну годину.
Йогуртовий крем приготований без желатину
Дуже хороший йогуртовий крем, яким зазвичай прикрашають невеликі тістечка, виходить і без додавання желатину. Але майте на увазі, що форму він тримає не дуже довго.
Компоненти:
- Свіжа малина – 1 склянка;
- Свіжа полуниця – 1 склянку;
- Жирні вершки – 2 склянки;
- Йогурт натуральний – 2 склянки;
- Цукор – 6 ст. л.
Обережно помити і просушити ягоди. Засипати половиною цукру і дати постояти близько 15 хвилин. З'єднати вершки з цукром до повного розчинення.
Додати йогурт вершковий крем, акуратно ложкою вмішати ягоди і покрити підготовлену поверхню випічки. Прикрасити зверху цілими ягідками і полити виділився з них соком.
Йогуртовий крем для торта на основі яєць
Цей крем добре підходить для прикраси торта, але і в якості самостійного десерту теж годиться.
Компоненти:
- Фруктовий сироп – 6 ст. л;
- Йогурт – 200 мл;
- Молоко домашнє – 5 ст. л;
- Желатин – 1 пакетик;
- Курячий білок – 2 шт.;
- Лимонний сік – 2 ч. л.;
- Ванілін – 0.5 пакетика;
- Вода – 0,5 склянки.
Охолоджений білок збиваємо до стійкої кремоподібної маси, поступово вливаємо лимонний сік. Розчиняємо желатин в теплій воді.
Даємо постояти хвилин 5 і прогріваємо на водяній бані до повного його розщеплення. Даємо охолонути і з'єднуємо з густим фруктовим сиропом, ваніллю і йогуртом.
Акуратно ложкою вводимо білкову масу в йогуртову суміш. Розкладаємо по піалах або змащуємо торт і відправляємо в холодильник на чотири години.
Корисні поради
- Для приготування йогуртових кремів краще всього використовувати інгредієнти з середньою калорійністю або домашнього приготування. Якщо ви візьмете зовсім знежирені продукти крем не застигне і вийти практично позбавленим смаку. Краще знизити калорійність, зменшивши дозу цукру;
- Для збивання йогурту і цукрової пудри достатньо 6 хвилин на середній швидкості;
- Для отримання більш повітряної маси, цукрову пудру можна протрусити через сито, як це робиться зазвичай з борошном;
- Йогуртовий крем відмінно зберігається в харчовому контейнері під кришкою близько тижня. Його використовують не тільки для манних, бісквітних, пісочних коржів, але для млинців і оладок;
- Він може виступати в якості заправки для фруктового салату або як прикраса морозива;
- Змінити колір досить легко, додавши харчові барвники. Також можна скористатися морквяним соком;
- Для отримання густого вершкового крему з додаванням йогурту потрібно половину порції вершків розчинити з желатином і прогріти на водяній бані, а потім ввести в загальну масу крему з рештою вершками;
- Надати додатковий аромат або смак можна додаванням до складу ванілі або кориці.
Приємного апетиту!