16 апрель 2019 2 761

Як приготувати сирний крем для бісквітного торта

Для самостійного приготування сирної прошарку не потрібно мати статус кондитера світового рівня. Процес не забирає багато часу, тому готувати його можна хоч щодня. Вибирайте будь-який запропонований рецепт, де представлені прості інструкції та з точністю розраховані калорійність і кількість інгредієнтів.

Базовий рецепт: класичний сирний крем для бісквітного торта
Інгредієнти Кількість
вершкового масла - 70 г
цукрової пудри - 440 г
екстракту ванілі - 7 р
9% жирного сиру - 300 г
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 326 Ккал
Перше, що повинна освоїти господиня, яка бажає приготувати сирну прошарок для бісквітного торта з допомогою базового рецепту, зрозуміти зміст і технологію.

Покрокова технологія приготування:

З'єднати масло, ванільний екстракт і сир;

За допомогою міксера збити суміш до придбання пишною і однорідної маси;

Міксер змінити на ложку і, додаючи малими порціями цукрову пудру, добре перемішуємо;

Знову звертаємося за допомогою до міксери і збиваємо масу близько 2-3 хвилин.

Підсумком ваших 20-хвилинних старань повинен стати повітряний і легкий крем.

Найпростіший рецепт крему з желатином на сирній основі для бісквіта

Ідеальним і одним з найніжніших варіантів для прошарку бісквітних коржів вважається склад, приготований на основі сиру з використанням желатину.

Для приготування потрібно:

  • 20 гр. гранульованого желатину;
  • 180 гр. цукру і пудри;
  • 120 мл очищеної і заздалегідь охолодженої води;
  • 480 гр. 8% жирного сиру.

Загальний час приготування найніжнішої прошарку: 40 хвилин.

Калорійність – 181.23 ккал на 100 гр.

Поетапна технологія приготування:

  1. В металевій ємності залити желатин охолодженою рідиною і прибрати на 40 хвилин для гарного загустіння;
  2. В цей час беремося за сир. Протерти продукт через сито або збити за допомогою міксера на середній швидкості;
  3. Розтопити загустілий желатин до повного розчинення гранул і остудити природним способом;
  4. До сиру додати цукор (пудру) і змішати з охолодженим желатином;
  5. Готовий сирний крем відправити на чверть години в холодильник.

Приготований за цим рецептом крем частіше використовується для багатошарових тортів, коли кожен шар має певний колір. У розрізі торт з такою прошарком завжди виглядає незвично і ефектно.

Класичний сметанно-сирний крем для десерту

Якщо ви звикли готувати торти самостійно, то урізноманітнити смакову палітру ваших ласощів допоможе легкий у приготуванні рецепт сметано-сирною прошарку. Для приготування потрібно всього 3 інгредієнта:

  • 20% сметана – 400 грн.;
  • 8% напівжирний сир – 1 упаковка;
  • Цукровий пісок – 1 склянка.

Тривалість приготування крему: не більше 20 хвилин.

Калорійність: 234.05 ккал на 100 гр. готового сметано-сирного крему.

Покрокова інструкція приготування:

  1. Протерти сир до такої міри, щоб в кінцевому підсумку в ньому не залишилося жодного, навіть найменшого зернятка;
  2. Цукор розчинити у сметані;
  3. Об'єднавши компоненти 1 і 2 пунктів, збиваємо отриманий склад до пишноти.

Складність приготування цього крему полягає в сметані, якщо її перевзбить, то в результаті замість повітряного крему вийде рідка сирна маса.
Тому уважно стежте за процесом збивання. Також для поліпшення смаку цукор можна змішати з однією упаковкою ваніліну. Якщо замінити сметану йогуртом, то вийде прекрасний сирно-йогуртовий крем.

Крем з сиру для фруктового биквита: 2 рецепта, що гарантують успіх

Що може бути краще, коли в улюблений сир в дуеті з яким-небудь фруктом стає не тільки самостійним десертом, але і прошарком для повітряного домашнього бісквіта?

2 запропонованих нижче рецепта – найпопулярніші серед кондитерських фабрик, тому приготування будь-якого з них, безсумнівно, приведе до успіху і замилування близьких.

Рецепт №1: лимонно-апельсиновий крем

Для його приготування знадобиться:

  • 300 гр. сиру з жирністю більше 10%;
  • 15 гр. гранульованого желатину;
  • 1 шт. лимона;
  • 340 мл вершків;
  • 70 мл цукрового сиропу;
  • 50 гр. волоських або будь-яких інших горіхів;
  • Цедра апельсина;
  • 110 гр. цукрового піску;
  • 7 гр. ваніліну.

Витрачений на приготування крему час: 30-40 хвилин.

Калорійність: 207.07 ккал на 100 гр. готового лимонно-апельсинового крему.

Покрокова інструкція:

  1. За допомогою м'ясорубки, міксера або сита розім'яти сир;
  2. Цукор змішати з ваніліном і збити на середній швидкості з сиром до утворення пишної консистенції;
  3. Подрібнені горіхи обсмажити і ввести в сирний складу;
  4. Дрібно натерти цедри цитрусових фруктів, і в окремому посуді змішати з вершками;
  5. За допомогою блендера измельчить лимонні і апельсинові часточки, до рідкого стану, а потім об'єднати з цукровим сиропом;
  6. Склади пунктів 2, 4 і 5 об'єднати і збити до однорідності.

Цей рецепт користується особливим попитом у світі ласощів і десертів, тому не пропустіть можливість порадувати надзвичайним цитрусовим смаком своїх домочадців і гостей.

Рецепт № 2: крем з додаванням ананасів

Ароматний крем на основі сиру і консервованих ананасів, мабуть, одна з кращих прошарків для бісквітних коржів.

Для приготування потрібно:

  • Цукрова пудра – 60 гр.;
  • Ванільний цукор – 10 гр.;
  • Жирні вершки – 300 мл;
  • Консервовані ананаси – 100 гр.;
  • Желатин – 20 гр.

Тривалість приготування: 25 хвилин + півгодини на охолодження.

Калорійність: 291.06 ккал на 100 гр.

Процес приготування:

  1. Желатин залити рідиною (молоком) і прибрати в сторону для набухання приблизно на півгодини;
  2. Не доводячи до кипіння, розчиняємо желатинову суміш на водяній бані і природним шляхом охолоджуємо для подальшого використання;
  3. Об'єднану з ванільним цукром пудру всипати в вершки злегка збити;
  4. Продовжуючи процес збивання тонкою цівкою вводимо охолоджений до цього часу желатин;
  5. В отриману пишну масу додаємо нарізані зручним способом ананаси і за допомогою ложки акуратними рухами знизу вгору перемішуємо;
  6. Готовий крем відправляємо охолоджуватися в холодильник на півгодини.

Приготований за цією рецептурою крем універсальний тим, що підкреслює смак не тільки бісквітних коржів, але і пісочного і навіть листкового тіста.

Смачний і корисний суп пюре з брокколі, прочитайте нашу статтю і дізнайтесь, як правильно його приготувати.

Візьміть на замітку покроковий рецепт з фото гарбузового супу-пюре. Готуйте з легкістю.

Дізнайтеся, як правильно приготувати кислі щі з квашеної капусти. Це традиційне блюдо потрібно вміти правильно готувати. Рецепт тут.

Корисні рекомендації

Приготувати крем не складно, якщо знати і правильно підібрати основні інгредієнти.

  • В сметанно-сирному кремі секрет полягає у першому компоненті, а саме в його жирності. Наприклад, використавши продукт з 40% жирністю, ви не тільки не отримаєте дієтичний крем, але і заб'єте смак всього десерту. Тому пам'ятайте, що високий відсоток жирності не завжди добре;
  • Багато господинь щоб полегшити працю і заощадити час не рідко купують в супермаркеті фасований сир. Якщо ваша мета отримати ніжну та пухку консистенцію, то не полінуйтеся прогулятися до ринку і купити домашній сир;
  • Знову повертаючись до сметанно-творожному крему, варто відзначити, що пишним він буде в тому випадку, якщо сметанку заздалегідь змішати з цукром і охолодити в холодильнику;
  • Намагайтеся використовувати сирну кремову прошарок з желатином. Форму вона, звичайно, збереже, але втратить свій ніжний смак;
  • Обов'язково надсилайте сирно-йогуртові і сметанно-сирні креми охолоджуватися в холодильник. Так ви забезпечите крему стійкість, а торту форму;
  • Ніколи не використовуйте вилку або вінчик для збивання сирною основи. По-перше, це дуже довгий процес, а по-друге, консистенція ніколи не буде пишною і повітряної;
  • Ні в якому разі не замінюйте зазначене по рецептурі вершкове масло маргарином і вже тим більше спредом.

Ось ви і дізналися секрети і рецепти сирних прошарків, якими користуються багато кондитери. Залишається тільки піти на кухню і почати творити свій шедевр.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: