17 июнь 2019 4 605

Як швидко і смачно приготувати вершковий крем для торта

Будь тістечка, торти, кондитерська випічка не обходяться без вершкового крему. Крем на основі вершків надає їм шикарний смак. Крім того, за рахунок нього на випічці можна створювати всілякі прикраси у вигляді візерунків, кольорів та інших гарних малюнків.

Також в нього можна додавати шоколад, харчові барвники, горіхи, які не лише поліпшать смак, але і зроблять його більш красивим і оригінальним.

Як же виготовити цей кулінарний шедевр будинку, з чого можна зробити і що в нього необхідно додати – в цьому нам допоможуть розібратися популярні рецепти вершкових кремів для випічки.

Рецепт класичного вершкового крему для торта
Інгредієнти Кількість
вершкового масла - 500 грам
цукрового піску - 200 грам
згущеного молока - 300 мл
ванільного цукру - пакетик
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 550 Ккал

Приготування:

Вершкове масло необхідно розм'якшити в мікрохвильовці, але не дуже сильно;

Далі викладаємо його в блендер і додаємо до нього згущене молоко;

На блендер надягаємо насадку віночок і збиваємо все на середній швидкості 5 хвилин;

Після цього, засипаємо туди цукровий пісок і пакетик ванільного цукру;

Все збивається до тих пір, поки всі крупинки повністю не розійдуться;

Для того щоб з кремом було легше працювати його потрібно на півгодини поставити в холодне місце.

Вершковий крем для бісквітного торта

Знадобляться наступні компоненти:

  • Цукрова пудра – 150 грам;
  • Жирні вершки – 500 мл;
  • Желатин – 30 грам;
  • Пачка ванільного цукру.

Приготування:

  1. Желатин слід викласти в невелику чашку і залити теплою водою. Залишаємо його на 20-30 хвилин, щоб він набух;
  2. Потім переливаємо желатин в невелику каструлю і ставимо на водяну баню або на маленький вогонь. Його слід проварити до тих пір, поки всі грудки не розчиняться. Його слід постійно помішувати. Вимикаємо вогонь і залишаємо желатин, щоб він охолонув;
  3. Вершки викладаємо в миску і збиваємо їх міксером;
  4. У процесі збивання, у вершки слід повільно засипати цукрову пудру і ванільний цукор;
  5. Не перестаючи збивати, додаємо туди желатинову масу і все збиваємо 15 хвилин;
  6. Якщо виникне бажання в крем з вершками можна додати дрібні шматочки ананаса або ягід.

Крем з вершкового сиру для торта

Для крему будуть потрібні наступні продукти:

  • 500 грам сирного вершкового сиру;
  • 200 грам вершкового масла;
  • 180 грам цукрової пудри;
  • Пачка ваніліну.

Приготування:

  1. Бажано, щоб сирний сир був м'яким. Вершкове масло слід трохи розм'якшити в мікрохвильовці;
  2. Сир і розм'якшене вершкове масло викладаємо в миску і збиваємо все міксером протягом 6-7 хвилин;
  3. Потім засипаємо туди цукрову пудру і ванілін. Все збиваємо ще 10 хвилин;
  4. Готовий вершково-сирний крем потрібно поставити на півгодини в холодильник;
  5. Також його можна пофарбувати за допомогою харчових барвників і додати в нього шоколад, шматочки фруктів і подрібнені горіхи.

Вершково-сметанний крем для торта

Для крему потрібні такі компоненти:

  • 500 мл молока;
  • 300 мл сметани;
  • 180 грам вершкового масла;
  • 230 грам цукрової пудри;
  • 150 грам борошна;
  • 2 курячих яйця;
  • 1 пакетик ваніліну.

Приготування:

  1. В металевий кухлик або невелику каструлю наливаємо 2/3 молока і ставимо на середній вогонь;
  2. Поки молоко розігрівається, що залишилися розбиваємо яйця, засипаємо цукрову пудру і додаємо просіяне борошно;
  3. Все збиваємо до однорідності і додаємо в коли молоко закипить;
  4. Все варимо і перемішуємо ложкою. Варити потрібно до тих пір, поки крем не загусне;
  5. Потім каструлю з кремом знімаємо з плити і ставимо в холод, для охолодження;
  6. Вершкове масло ставимо в мікрохвильовку і доводимо його до середньої м'якості;
  7. Змішуємо вершкове масло зі сметаною і все збиваємо міксером;
  8. Збиту пишну масу викладаємо в загустілий крем і збиваємо міксером до однорідної суміші;
  9. Десерт готовий. Його можна використовувати для змазування будь випічки. В нього можна додавати шоколад, горіхи, дрібні шматочки фруктів і ягід.

Читайте, як зробити смачний крем зі згущеного молока і масла. Його ніжний, молочний смак ідеально підійде для більшості десертів.

Повітряний білковий заварний крем для прикраси тортів. Торти вийдуть вишуканими та елегантними. Читайте , як зробити.

Шикарний сметанний крем для бісквітного торта. Рецепти кращих кулінарів тут.

Вершково-сирний крем для торта

Потрібні такі інгредієнти:

  • 500 мл сметани;
  • 300 грам домашнього сиру;
  • 100 г плавленого сиру;
  • 300 грам цукрового піску;
  • 1 пакетик ваніліну.

Приготування:

  1. Плавлений сирок нарізаємо на довільні шматочки. Далі пропускаємо його через м'ясорубку, краще всього використовувати дрібне ситечко;
  2. Потім таким же чином пропускаємо домашній сир;
  3. У чашку викладаємо сметану, засипаємо туди цукровий пісок і додаємо пакетик ваніліну;
  4. Все збиваємо міксером на середній швидкості до повного розчинення цукру;
  5. Потім додаємо туди пропущений сир і плавлений сир. Збільшуємо швидкість міксера до найвищої і збиваємо всю суміш до однорідної пухкої маси;
  6. Він відмінно підходить для будь-яких тортів. Випічка, промазав цією сумішшю, виходить дуже смачною і ніжною.

Вершково-сирний крем з ягодами

Потрібні такі інгредієнти:

  • 1 склянка вершків для збивання;
  • 200 мл молока;
  • 500 грам сиру;
  • 100 грам желатину;
  • 300 грам цукрової пудри;
  • 300 грам ягід – малина, полуниця, чорниця.

Приготування:

  1. Для початку необхідно замочити желатин. Викладаємо його в миску, заливаємо гарячим молоком і перемішуємо до розчинення всіх грудок і кристалів желатину;
  2. Через дрібне сито перетираємо сир до однорідної маси без грудочок. Додаємо туди цукрову будру і збиваємо до однорідності;
  3. В кремову масу з сиру і цукрової пудри додаємо желатин і перемішуємо;
  4. Вершки потрібно збити міксером до повітряної маси і з'єднати їх з сирно-цукровою сумішшю;
  5. Ягоди розрізаємо на дрібні шматочки і засипаємо в повітряний вершково-сирний крем.

Вершково-кавовий крем для торта

Необхідно придбати наступні продукти:

  • Один стакан завареного міцної кави;
  • 150 грам цукрового піску;
  • 2 яєчних жовтка;
  • 100 грам пшеничного борошна;
  • 200 грам 20 % вершків;
  • 50 грам вершкового масла.

Приготування:

  1. Ставимо сковороду на повільний вогонь, засипаємо туди 1 ст. ложку цукру і злегка підрум'янюємо. Додаємо трохи гарячої води, і отриманий сироп слід проварити на повільному вогні протягом 10 хвилин;
  2. Яєчні білки викладаємо в миску, засипаємо до них цукор, що залишився, додаємо борошно і заливаємо вершками. Все перемішуємо вінчиком;
  3. Потім в невелику каструлю, заливаємо збиту суміш, вливаємо туди склянку міцної кави і сироп. Ставимо суміш на вогонь і розігріваємо до запустіння;
  4. В кінці додаємо туди вершкове масло і збиваємо суміш міксером;
  5. Готовий десерт слід поставити на півгодини в холодне місце, щоб він охолов і загус.

Торт з вершковим кремом

Для коржів будуть потрібні наступні продукти:

  • Курячі жовтки – 6 штук;
  • Цукровий пісок – 300 грам;
  • Вершкове масло – 300 грам;
  • 500 грам або 3 склянки борошна.

Компоненти для вершкового крему:

  • Сметана 20 % жирністю – 400 мл;
  • Цукрова пудра – 150 грам;
  • Вершки з 10 % жирністю – 300 мл;
  • Вершки 20 % жирністю – 300 мл;
  • Желатин – 100 грам;
  • Персиковий сироп – 250 мл;
  • Пакетик ваніліну.

Інгредієнти для начинки:

  • Ківі – 3 штуки;
  • Консервовані персики – 200 грам.

Інгредієнти для прикраси:

  • Полуниця – 4-5 ягід;
  • 1 невелика шоколадка;
  • 100 г мигдальних горіхів.

Приготування:

  1. У середню чашку викладаємо 6 курячих жовтків і розтираємо їх з цукровим піском;
  2. Вершкове масло, розм'якшене до кімнатної температури, додаємо до жовтків і цукру. Все збиваємо до однорідності;
  3. Засипаємо туди борошно і замішуємо круте тісто;
  4. Поділяємо тісто на 6 середніх шматків і прибираємо їх в холодне місце на півгодини;
  5. З паперу для випічки слід вирізати круги діаметром 26 см;
  6. Коло з паперу викладаємо на робочий кухонний стіл і присипаємо борошном;
  7. Витягуємо кульки тіста і один викладаємо на коло з паперу, тонко розкачуємо його за розміром кола;
  8. Тісто з папером викладаємо на деко і ставимо в духовку. Випікаємо при температурі 200-2100 градусів до рум'яного кольору, близько 5 хвилин;
  9. Наступний шматок тіста знову викладаємо на коло з паперу і розкачуємо точно за його розміром. Випікаємо при температурі 200-210 градусів 5 хвилин;
  10. Інші коржі робимо таким же чином;
  11. У охололих коржів слід обрізати краю. Належні вийти круглі коржики з розміром діаметра 26 см;
  12. Решта обрізки треба розкачати качалкою до утворення дрібної крихти;
  13. Далі готуємо крем. Для цього в каструлю викладаємо вершки, додаємо туди сироп і желатин. Залишаємо на деякий час, щоб желатин розпух;
  14. Після того, як желатин розбухне, каструлю з усіма інгредієнтами ставимо на середній вогонь і нагріваємо суміш. Варити слід до повного розчинення желатину. У процесі варіння суміш потрібно постійно перемішувати. До кипіння не доводити;
  15. Охолодити суміш до кімнатної температури. Для цього каструлю можна поставити в чашку з холодною водою;
  16. У миску викладаємо сметану, додаємо туди цукрову пудру і ванілін. Все добре перемішуємо вінчиком;
  17. У сметану додаємо масу з желатином і збиваємо;
  18. Вершки 30 %-ной жирністю збиваємо в блендері до повітряної піни. Додаємо їх в суміш з сметани і желатину все перемішуємо, ставимо в прохолодне місце на півгодини;
  19. Консервовані персики і ківі нарізаємо тонкими пластинками;
  20. Коли крем загусне, змащуємо їм коржі. На корж викладаємо 2-3 ст. ложки маси і розрівнюємо по всій поверхні, кладемо пластинки фруктів і накриваємо наступним коржиком його, також змащуємо і кладемо пластинки фруктів. Таким чином, змащуємо всі інші коржі. Верхній останній корж змащуємо, фрукти викладати на нього не потрібно. Промазуємо боки і посипаємо їх крихтою від коржів;
  21. Верх торта посипаємо горіхами, тертим шоколадом і прикрашаємо шматочками ягід.

Корисні поради

  • Для крему краще всього використовувати охолоджені яйця, вони краще збиваються;
  • Щоб крем не підгорав в процесі варіння, бажано використовувати каструлю з товстим дном;
  • Для того щоб масло стало м'яким, його можна розтопити на паровій бані, але не до повного розчинення, також при збиванні віночок слід опустити на кілька хвилин у гарячу воду;
  • В крем можна додати пів ст. ложки спирту, так він буде довше зберігатися;
  • Для різноманітності можна додати ванілін, сік лимона, горіхи, какао, тертий шоколад;
  • Для основи потрібно використовувати сметану або вершки з 30 % жирністю. З інгредієнтів з низькою жирністю крем вийде занадто рідкий і з нього буде важко зробити візерунки і малюнки.

Крем для торта або іншої випічки є самим головним складовим. Та й готувати його не так важко! Всі компоненти, що входять до його складу, є у кожного в холодильнику. Обов'язково приготуйте ці вершкові креми і прикрасьте ними свою випічку. Будьте впевнені, ваші близькі оцінять старання!

Що ще почитати: