31 март 2019 1 039

Прості, традиційні і легкі новорічні салати 2017

Серед численних страв на святковому столі не останнє місце займають салати. Їх численність і різні варіації дозволяють кожній господині вибрати те, що по душі. А добре розвинена фантазія дозволить доповнити салати новими елементами, зробивши їх традиційно сімейними.

Прості новорічні салати 2017: добірка рецептів

Новий рік вже не можуть собі уявити без всіма улюбленого салату олів'є, чи оселедця під шубою. Салати в новорічну ніч 2017 можна вибрати будь-які, але варто пам'ятати, що наступаючий рік буде Червоного Півня.

Щоб йому догодити, на столі повинні бути присутніми яскраві червоні, жовті кольори, а також їх відтінки. Також у складі салатів не повинно бути м'ясо курки. Рецепти повинні бути простими і легкими, будь-яка, навіть починаюча господиня зможе зробити.
Оселедець під шубою
Інгредієнти Кількість
морква - 300 г
картоплини - 3-4 великі
буряк - 2 шт.
яйця - 2 шт.
зелень - 0,5 пучка
оселедець - 1 велика
цибулю - 1 головка
сіль, майонез - за смаком
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 185 Ккал

Традиційний, всіма улюблений салат завжди з'являється на новорічному столі і 2017 рік — не виняток.

Спосіб приготування:

  1. Всі овочі зварити, не очищаючи їх. Готовність можна перевірити прткнув виделкою, якщо легко входить, значить, можна витягати. Потім поставити під холодну воду. Якщо час дозволяє, то можна просто залишити на кілька годин для остужения;
  2. Оселедець розібрати, очистити від шкірки і кісток. Філе нарізати дрібним кубиком;
  3. Ріпчасту цибулю очистити, потім промити в прохолодній воді, так він не викликає сліз. Дрібно нарізати і перемішати з нарубаної оселедцем;
  4. Після того як овочі охололи їх потрібно очистити і на крупній тертці натерти;
  5. Далі, за бажанням шари можна викласти традиційно в блюдо або зробити рулет. На харчову плівку у зворотному порядку потрібно викласти шари: віджату від соку буряк, зверху викласти моркву, яйця і картоплю. Шари солити і промащувати шаром майонезу;
  6. Поверх всіх шарів укладаємо оселедець з цибулею;
  7. Акуратно все загорнути в рулет, не натискаючи на нього.

Салат готовий, залишається остудити його, поставивши в холодильник. Викласти на плоску посуд, з салату зняти плівку, посипати нарубаною зеленню.

Мімоза

Також один з домашніх новорічних салатів, який легко приготувати, витративши на нього не більш півгодини. Щоб здивувати гостей, подати його можна, загорнувши в лаваш.

Інгредієнти:

  • Лаваш – 3 шт.;
  • Кілька яєць;
  • Будь-який твердий сир – 0,2 кг;
  • 1 банку будь консервованої риби;
  • Зленый цибуля, кріп;
  • Майонез або несолодкий йогурт.

Спосіб приготування:

  1. Зварити яйця, дати постояти в холодній воді, потім подрібнити тертці;
  2. Натерти сир, а рибу розм'якшити вилкою;
  3. Три листи лаваша розкласти на столі, намазати кожен майонезом або йогуртом;
  4. На перший лист викласти подрібнені на терці яйця, на наступний аркуш – тертий сир, на останній аркуш – рибу. Всі аркуші покрити нарубаним зеленою цибулею з кропом;
  5. Лист з яйцем скрутити в щільний рулет і укласти на початок аркуша з сиром, також повторити з рибним листом;
  6. Тепер готовий рулет необхідно обмотати харчовою плівкою і відправити в холодильник. Так лаваш просочиться, а рулет не розпадеться.

Після закінчення часу нарізати рулет, можна укласти на листя салату в тарілку.

Салат з крабовими паличками

Такий салат буде доречний на столі в Новий рік 2017. Багатошаровість яскравих інгредієнтів і простота в приготуванні сподобається господарю року.

Інгредієнти:

  • Велика упаковка крабових паличок;
  • 5 яєць;
  • Зелень, перець, сіль;
  • Морква – 0,3 кг;
  • Майонез;
  • 0,5 кг картоплі.

Спосіб приготування:

  1. Зварити яйця і овочі, після готовності поставити під холодну воду;
  2. Після того як все буде очищено, крупно натерти на тертці, окремо від жовтків потрібно подрібнити білки;
  3. Крабові палички нашаткувати стружкою, якщо вони були заморожені, то попередньо необхідно розморозити;
  4. Викласти в глибоку посуд шарами овочі, змащуючи майонезним продуктом. Шари: картопля, крабові палички, білок яєчний, моркву. Шари повторити двічі.

Салат посипати яєчним жовтком з зеленню.

Олів'є

Всіма улюблений новорічний салат буде до вподоби і господареві нового року – Червоному Півню.

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,3 кг;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Маленька головка цибулі;
  • Пучки зелені;
  • Майонез;
  • Мариновані або солоні огірки – 2-3 шт.;
  • Морква – 0,1 кг;
  • Варена ковбаса – 0,2 кг.

Спосіб приготування:

    1. Яйця та овочі відварити до готовності. Залити прохолодною водою, через час почистити;

    1. Нашаткувати овочі, яйця та ковбасу середнім кубиком, огірки в два рази дрібніше;

    1. Зелень з цибулею дрібно нарізати, все змішати;

  1. Всі інгредієнти змішати, перед тим, як подати на стіл з'єднати з майонезом.

Для любителів поєднання в салатах солодкого, до складу, за бажанням, додати 1 натерте яблуко.

Салат «Дід Мороз»

Салат не тільки смачний, але і красивий. Його оформлення сподобається не тільки дорослим половині гостей, але й дітям, так як виглядатиме він як справжній Дід Мороз.

Інгредієнти :

  • 1 склянку рису;
  • 0,3 кг крабових паличок;
  • 100 г моркви;
  • 3 яйця;
  • Зелень;
  • Паприка, сіль, перець горошком, перець мелений;
  • Твердий сир;
  • Майонез;
  • 1 жовтий болгарський перець.

Спосіб приготування:

  1. Зварити моркву з яйцями, остудити. Очищені продукти подрібнить на крупній тертці. Білок не чіпати, залишити для прикраси;
  2. Зварити рис, остудити;
  3. Розморозити крабові палички і відокремити від усієї частини червоно-помаранчеву, для оформлення. Решту настругати дрібною соломкою;
  4. Нарубану зелень змішати з рисом, залишивши небагато для оформлення;
  5. Інгредієнти змішати з майонезом і викласти на плоскій тарілці у вигляді чоловічка – Діда Мороза;
  6. З сиру зробити півколо для особи. Зробити очі з перцю горщиком, щоки викласти з червоного перцю. З білка викласти бороду і вуса. Червону шубу і шапку — з яскравої частини крабових паличок.

Салат готовий. При подачі прикрасити петрушкою.

Новорічний салат 2017

Незважаючи на простоту салату, він дуже святковий і смачний. В залежності від кількості гостей, а також своїх переваг, інгредієнти можна змінювати, збільшувати або зменшувати їх кількість.

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • Твердий сир – 0,2 кг;
  • Морква – 150 г;
  • 0,3 кг картоплі;
  • Мариновані або солоні огірки – 3 шт.;
  • Цибуля – 70 г;
  • Зелене яблуко – 200 г;
  • 300 гр зеленого консервованого горошку;
  • Майонез.

Спосіб приготування:

  1. Зварити яйця і овочі. Залишити в холодній воді на 20 хвилин, потім почистити;
  2. Овочі, огірки і яблуко необхідно нарізати середнім кубиком. Яйця з сиром подрібнити за допомогою дрібної терки;
  3. Додати консервований горошок, все перемішати.

Перед тим як подавати на стіл, додати майонез.

Крім салатів на святковий стіл можна подати закуски на Новий 2017 рік ви зустрінете вишукано.

Можливо вас зацікавить рецепт ролів «Філадельфія» які досить просто приготувати в домашніх умовах.

Приготуйте цікавий салат «Гніздо глухаря» — це стане прикрасою столу і так близько до новорічної тематики. Рецепт з покроковим фото тут.

Теплий салат «Новорічний настрій 2017»

Салат дуже просто приготувати, на все піде не більше 40 хвилин. Виглядає яскраво і святково.

Інгредієнти:

  • 300 г будь-якого нежирного м'яса;
  • Болгарський перець різних кольорів: червоний, зелений, жовтий;
  • Рослинна олія;
  • Соєвий соус – 50 мл;
  • Стручкова квасоля.

Спосіб приготування:

  1. М'ясо заздалегідь відварити. Нарізати довгими смужками або розірвати руками. Обсмажити трохи на рослинному маслі, додавши соєвий соус;
  2. У цей час у киплячу воду опустити стручкову квасолю на 7 хвилин;
  3. Перець тонко нарізати смужками;
  4. У салатницю викласти перець, стручкову квасоля і м'ясо.

Перед тим, як накрити стіл, салат полити соусом від м'яса. Вживати можна як в теплом, так і в холодному вигляді.

Салат з виноградом

Цікавий і незвичайний салат буде доречний на новорічному столі. Салат можна зробити легшим, якщо замінити майонез сметаною.

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 400 гр відвареної кролятини;
  • 2-3 зелених яблука;
  • 1 велика кисть винограду «дамські пальчики»;
  • Твердий сир;
  • Зелень;
  • Майонез або сметана.

Спосіб приготування:

  1. Варені яйця остудити і почистити. Нарізати дрібно кубиками;
  2. Очистити яблука від шкірки і насіння, натерти крупно на тертці або нарізати кубиком. Щоб залишити естетичний вигляд яблучної нарізці, і вона не потемніла, потрібно обробити лимонним соком;
  3. Виноград промити, висушити, розібрати по ягодам. Розрізати їх немає необхідності, оскільки сорт винограду «дамські пальчики» і так має маленькі ягоди;
  4. На крупній тертці натерти сир. Все змішати.

Перед подачею перемішати зі сметаною або майонезом, прикрасити подрібненою зеленню.

Цезар

Легкий святковий салат, який сподобається жіночій половині гостей. Поєднання соковитих креветок, сиру та соусу не залишить нікого байдужим.

Інгредієнти:

  • Капуста Айсберг – 1 качан;
  • Великі креветки – 0,4 кг;
  • Білий хліб – 4 шматочка;
  • Оливкова, кокосова олія;
  • Сир;
  • Насіння кропу;
  • Винний оцет – 50 мл;
  • Сіль, гірчиця суха;
  • Кілька зубчиків часнику;
  • Лимонний сік.

Спосіб приготування:

  1. Розмішати 50 гр солі з подрібненим часником. Додати трохи оцту, лимонний сік половини лимона, 20 г сухої гірчиці та 100 мл оливкової олії;
  2. З хліба потрібно зробити сухарики, для цього шматочки необхідно нарізати кубиком, обсмажити на сковороді, змастивши її олією. Як сухарики підрум'яняться до них у сковороду додати трохи кокосового масла з часником;
  3. Промити і висушити капусту. Розділити на листя, їх порвати. Також можна просто нарізати тонкими смужками;
  4. Креветки необхідно відварити. Краще, якщо вони будуть неочищені. У киплячу воду висипати 2 ст. л. насіння кропу і багато солі, щоб вода на смак була дуже солоною. Закинути креветки і засікти рівно 5 хвилин. Якщо креветки варити довше, вони будуть «гумові». Після цього остудити і очистити;
  5. Додати до листя салату креветки, натертий сир і сухарі.

Викласти в салатницю. Перед тим, як подавати на стіл, полити приготованим масляним соусом.

«Гранатовий браслет»

Такий салат буде відмінно виглядати на новорічному столі 2017 року через його незвичайну подачі, зовні він нагадує червоний браслет з каменю гранат.

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,4 кг;
  • Морква – 0,4 кг;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Очищений волоський горіх – 100 г;
  • Філе кролика 500 г;
  • 100 р ріпчастої цибулі;
  • Кукурудза консервована – ½ банки;
  • Зелень:
  • Майонез;
  • 1 великий гранат.

Спосіб приготування:

  1. Філе кролика відварити, нарізати кубиком або просто нарвати скибочки руками;
  2. Відварити овочі та яйця, остудити, почистити і подрібнити на крупній тертці;
  3. Гранат очистити від шкірки, розібрати по зернышкам;
  4. Тепер потрібно укласти продукти в формі браслета. Для цього в центр плоскої тарілки необхідно поставити спеціальну форму або звичайний стакан, який потрібно перевернути зверху вниз;
  5. Викладаємо шарами: м'ясо, подрібнену цибулю, моркву, горіхи, картоплю і яйця. Кожен шар промащувати майонезом;
  6. Поверх усього щільно укласти зерна граната. Охолодити в холодильнику, тільки потім вийняти форму або склянку з салату.

Незалежно від того, які салати будуть у вас на Новий Рік 2017, їх все потрібно прикрашати зеленню. Красиво буде виглядати, якщо салати подавати порційно на листках салату. Також важливо знати, коли заправляти салати, щоб на столі вони виглядали свіжо і акуратно.

Салати з овочів необхідно заправляти за годину до приходу гостей, так вони встигнуть просочитися. Салати ж з листя салату слід заправляти безпосередньо перед подачею.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: