Рецепти яскравих і смачних бутербродів на Новий рік 2017
У новорічну ніч хочеться, щоб навколо панував святковий настрій. Для його створення будинок прикрашається гірляндами, красивими кулями, в центрі ставиться струнка ялинка. Але чи цього достатньо?
Будь-яка господиня хоче здивувати гостей незвичайними і новими стравами. Традиційно на новорічних столах можна зустріти бутерброди, їх безліч велике: шпажки, тарталетки з різними начинками, на
хлібних основи. Які види вибрати — справа кожного.
Покрокові рецепти бутербродів на Новий рік 2017
Сервірувати стіл слід в поєднаннях з цими відтінками, наприклад, червоні серветки або яскраві нестандартні свічки. Також це стосується і нарізки. Можна зробити яскраву овочеву тарілку з декількох квітів перцю, томатів і огірків.
Також господар 2017 року воліє, щоб на столі була петрушка, селера, листя салату і кріп. Можна використовувати як прикрасу чи в якості смакових добавок.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| Петрушка - | 25 г | 
| Вершкове масло - | 150 г | 
| Червона ікра - | 120 г | 
| Багет - | 1 шт. | 
| Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 г: 350 Ккал | 
Спосіб приготування:
- Багет тонко нарізати скибочками, при бажанні з одного боку можна обсмажити або скористатися тостером;
 - Намазати шматочки тонко маслом, зверху викласти червону ікру.
 
Подавати потрібно на листках салату, гілочкою петрушки прикрасити бутерброди.
Міні-бутерброди з червоною грою і сьомгою
Інгредієнти:
- Хліб;
 - Сьомга малосольна – 0,2 кг;
 - Вершкове масло;
 - Зелень;
 - Трохи червоної ікри;
 - Лимон.
 
Спосіб приготування:
- Почистити половину лимона від шкірки і подрібнити на тертці. Віджати сік;
 - Змішати лимонну кашку з 0,2 кг вершкового масла і 50 мл віджатого лимонного соку. Все збити блендером;
 - Нарізати тонкими смужками сьомгу;
 - Хліб нарізати трикутниками і намазати отриманою лимонно-масляною масою;
 - Викласти на одну половинку хліба шматочки сьомги, на другу ікру.
 
Подавати на круглій плоскій тарілці. Між бутербродами покласти зелень і шматочки лимона.
Шпротные бутерброди з помідорами і сиром
Хороший і простий варіант закуски на Новий рік 2017.
Інгредієнти:
- Банку шпротів;
 - Вершкове масло;
 - Зелень;
 - Твердий сир;
 - Сметана;
 - Помідори;
 - Батон.
 
Спосіб приготування:
- Тонко нарізати шматочками батон, близько 1 див. Змастивши дно вершковим маслом, обсмажити скибочки батона з одного боку;
 - Частина шпрот розм'якшити виделкою і перемішати в тарілці з невеликою кількістю сметани або майонезу;
 - На шматочки батона викласти рибну суміш;
 - Потім укласти поверх, з одного боку, шпротину, з іншого – посипати рубаною зеленню;
 - Помідори помити і тонко нарізати кружечками. Подрібнити на тертці сир дрібно;
 - Укласти на бутерброди скибочки помідор, зверху посипати сиром.
 
Перед тим як сідати за стіл, бутерброди поставити на кілька хвилин у мікрохвильову піч.
Гарячі бутерброди з авокадо
Інгредієнти:
- Хліб або батон;
 - 1 шт. авокадо;
 - Вершкове масло;
 - Копчене філе кролика;
 - Зелень;
 - Твердий сир – 0,1 кг.
 
Спосіб приготування:
- Видалити кісточку у авокадо. Для цього ножем потрібно зробити надріз по всій вертикальної поверхні овоча. Розділити навпіл і вийняти кісточку. М'якоть нашаткувати тонко смужками;
 - Нарізати філе кролика тонкими шматочками;
 - Хліб нарізати пластинками і засмажити в тостері;
 - Намазати хліб маслом і укласти один за одним скибочки кролика і авокадо;
 - Натерти сир і посипати зверху.
 
Перед тим як подати на стіл пару хвилин смажити в мікрохвильовці.
Прості новорічні салати 2017, які точно припадуть вам до смаку.
Що має бути на новорічному столі в наступаючому 2017 році? Влаштуйте ідеальний свято! Рецепти.
Смачний салат з копченої курячої грудки — рецепт тут.
Святковий бутерброд «Схід»
Інгредієнти:
- Шинка – 0,2 кг;
 - Червоний цибуля – 1 маленька головка;
 - Винний оцет;
 - Зелень;
 - Хліб;
 - Твердий сир – 0,1 кг;
 - Покупної соус з томатів.
 
Спосіб приготування:
- Хліб тонко нарізати, підсушити на сковороді з одного боку;
 - Нарізаємо дуже тонко сир і укладаємо поверх хліба;
 - Нарізати цибулю півкільцями, на 5 хвилин опустити в винний оцет і викласти на сир;
 - Полити томатним соусом, посипати нарубаною зеленню.
 
За бажанням в цей бутерброд можна додати трохи моркви по-корейськи, це додасть закуски пікантності.
Новорічне канапе
Інгредієнти:
- Кілька видів сирокопченої ковбаси з дрібним і великим жиром;
 - Батон або хліб;
 - Зелень;
 - Масло вершкове;
 - Гірчиця;
 - Огірки мариновані.
 
Спосіб приготування:
- У хліба або батона обрізати кірки, нарізати маленьким квадратом і підсушити в духовці;
 - Розм'якшене масло з'єднати з гірчицею, збити вилкою;
 - кожен скибочку хліба намазати сумішшю з гірчиці;
 - Зверху викласти шарами скибочки ковбаси так, щоб один виднівся під іншим;
 - Гілочку зелені і огірочок вставити посередині.
 
Подавати канапе можна на блюді, прикрашеному листям салату і лимонними часточками.
Різні начинки для тарталеток
Бутерброди у вигляді тарталеток дуже зручні у вживанні. Також це відмінний спосіб прикрасити новорічний стіл. Адже начинки, використовувані для наповнення, різноманітні: сирні, овочеві, грибні, м'ясні.
Так як 2017 — рік Червоного Півня, то начинки для тарталеток повинні включати продукти яскравих кольорів: червоні, жовті, зелені. Тарталетки можна спекти самостійно або купити готові в магазині.
Часниково-грибна начинка
Інгредієнти:
- Печериці, мариновані або свіжі – 0,2 кг;
 - Твердий сир – 50 г;
 - Олія рослинна;
 - Майонез – 50 г;
 - Часник;
 - Зелень.
 
Спосіб приготування:
- Дрібно подрібнити на тертці сир;
 - Нарізані скибочками гриби обсмажити до золотистого кольору на рослинній олії;
 - Часник нарізати, з'єднати з майонезом і сиром. Суміш додати до грибів і ретельно перемішати.
 
Наповнити начинкою тарталетки, прикрасивши кожну гілочкою зелені.
Морквяно-сирна начинка
Інгредієнти:
- Морква – 0,1 кг;
 - Часник;
 - Сіль;
 - 100 гр. плавленого сирка;
 - Майонез – 25 г;
 - Зелень.
 
Спосіб приготування:
- Моркву зварити і крупно натерти на тертці;
 - Сирок натерти, попередньо забравши в холодне місце, оскільки він не прилипне до стінок тертки;
 - Подрібнити часник, змішати з майонезом, сиром і морквою. Трохи посолити.
 
Розкласти по тарталеткам, подавати на підкладці з зелені.
Начинка з оселедця
Інгредієнти:
- Оброблена оселедець – 300 г;
 - Майонезна основа;
 - Кріп;
 - Твердий сир – 50 р.
 
Спосіб приготування:
- Філе риби подрібнити, сир натерти на тертці;
 - Подрібнити зелень;
 - Змішати всі приготовані продукти з майонезом.
 
Викласти в тарталетки, прикрасивши половинками перепелиних яєць.
Начинка з крабових паличок і ананаса
Інгредієнти:
- Крабові палички – 70 г;
 - Часник;
 - Ананаси консервовані – 100 г;
 - Несолодкий йогурт або майонез – 1 ст. л.;
 - Твердий сир;
 - Кріп або петрушка.
 
Спосіб приготування:
- Нарізати крабові палички дрібним кубиком. Якщо їх не до кінця розморозити, то можна натерти крупно на тертці;
 - Нарізати Кубиком ананасові часточки;
 - Сир подрібнити ножем або натерти на тертці дрібно;
 - Змішати всі нарізані інгредієнти з майонезом, нарубаної зеленню і часником. Добре перемішати.
 
Викласти начинку по тарталеткам. Зверху можна посипати обсмаженим кунжутом.
Сирно-сирна начинка з оливками
Інгредієнти:
- Плавлений сирок;
 - 100 сиру;
 - Зелений салат;
 - Спеції;
 - Сметана;
 - Оливки;
 - Часник.
 
Спосіб приготування:
- Охолоджений в холодильнику сирок натерти крупно на тертці;
 - Сир розтерти з сіллю, перцем і 2 великими ложками сметани;
 - Оливки нарізати кружечками, пропустити через прес часник;
 - Все перемішати, додавши ще сметани.
 
Розмістити по краях тарталеток листовий салат, в центр накласти саму начинку.
Варіанти тарталеток можна змінювати, додаючи або прибираючи інгредієнти. Можна зробити кілька видів, так як у гостей може бути різний смак.
Овочеві бутерброди на новорічний стіл 2017
Відмінна закуска для вегетаріанців і тих, хто просто тримає своє тіло у формі.
Інгредієнти:
- Нарізний бутербродний хліб;
 - Часник;
 - Майонез;
 - Сир;
 - Помідори;
 - Зелень;
 - Баклажани.
 
Спосіб приготування:
- Підсушити шматочки хліба в духовій шафі або обсмажити на сковороді без додавання масла;
 - Тонко нарізати баклажани, якщо шкірка тонка, то її видаляти не потрібно. На рослинній олії обсмажити до зарум'янювання;
 - Зубчиком часнику натерти хліб і змастити майонезом;
 - Помідори тонко нарізати, сир дрібно натерти;
 - На хліб покласти невеликий лист салату, поверхня трохи змастити майонезом;
 - Далі, покласти баклажан і помідор, трохи посолити, посипати зверху сиром.
 
Подавати на великому блюді. Між бутербродами для прикраси можна викласти, згорнутий у формі пелюсток, нарізаний лимон.
Гарячий бутерброд з ананасом і шинкою
Такий бутерброд буде до смаку любителям тонкого і солодкого поєднання ананаса з шинкою.
Інгредієнти:
- Бутербродний хліб;
 - Олія рослинна;
 - Майонез або сметана;
 - Шинка;
 - Кільця ананаса;
 - Сир твердий – 200 г;
 - Зелень.
 
Кількість шматочків шинки і ананаса буде залежати від кількості скибочок хліба.
Спосіб приготування:
- Шматочки хліба обсмажити на сковороді з одного боку, один раз змастивши дно;
 - Як охолонуть, змастити майонезом або сметаною;
 - Дрібно натерти на тертці сир;
 - Шинку тонко нарізати скибочками і викласти на майонезну основу;
 - Зверху покласти кружок ананаса і посипати зверху сиром;
 - Відправити в духовку на деко, виставивши температуру 180 градусів на 5 хвилин.
 
Поки бутерброди гарячі, можна посипати рубаною зеленню і відразу відправляти на стіл.
Дочекавшись гостей, можна подавати на стіл закуски. Поки гарячі страви ще не готові, можна перекусити бутербродами і готуватися до зустрічі Нового року 2017. Символ Нового року буде задоволений кількістю яскравих відтінків на столі, а також подачею блюд. Приємного апетиту!










