Які закуски приготувати на Новий рік 2017
Новий рік 2017 вже багато чекають з нетерпінням і подумують про приготуванні страв на це свято. Хоча до цього свята ще є багато часу, все одно не зайвим буде заздалегідь скласти меню для новорічного столу.
Не варто пропускати такі страви, як закуски. Вони будуть відмінним доповненням до основного блюда і урізноманітнюють новий рік 2017. Давайте розглянемо рецепти смачних страв для новорічного вечора.
Рецепти гарячих закусок на новий рік 2017
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Твердий хліб бородинський або висівковий - | 6 шматочків |
Гострий перець чилі - | 1 штука |
Майонез - | за смаком |
Сік лимона - | 25 мл |
Сир - | 200 грам |
Шинка - | 200 грам |
Солодкий перець червоного кольору - | 1 штука |
Рослинна олія - | для соусу |
Червоний мелений перець - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 143 Ккал |
Приготування:
- Хліб або батон слід розрізати невеликими шматочками у вигляді квадратиків;
- Готуємо соус. Майонез викладаємо в миску, додаємо сік лимона і щіпку червоного перцю;
- Кожен шматочок занурюємо в соус і смажимо на сухий жаровні 3 хвилини, щоб вони подсушились;
- Сир, шинку розрізаємо на тонкі квадратики під розмір шматочків хліба;
- Солодкий перець очищується від насіння і розрізається тонкими кружечками;
- Далі нанизуємо на шпажки квадратик хліба, зверху нанизується шматочок сиру, потім шинка і червоний перець;
- Потім в чашці змішуємо олію з соком лимона і шматочками гострого перцю. Кожну канапе мачає в цьому соусі;
- Викладаємо шпажки з інгредієнтами на деко і ставимо в розігріту духову шафу на 5-10 хвилин, щоб сир трохи розплавився;
- Закуска готова відразу подається на стіл.
«Бутерброди-ялинки»
Потрібні такі компоненти:
- Білий хліб тостового виду – 10 шматочків;
- 5 квадратиків сиру твердого сорту;
- 5 квадратиків шинки;
- 2 курячого яйця;
- Часник – пару зубчиків;
- Зелень кропу – 5-6 гілочок;
- Сметана – 50 мл;
- Сіль.
Для прикраси:
- Ягоди журавлини;
- Чорний перець горошком.
Приготування:
- Курячі яйця потрібно відварити круто. Далі охолодити, очистити шкаралупу і протерти великою теркою;
- Потім видавлюємо зубчики часнику і дрібно шаткуємо зелень кропу;
- Протерті яйця пермешиваем з часником і кропом. Заправляємо все сметаною і підсолюємо;
- Скибочки хліба, шинки, сиру розкладаємо на робочому столі і формочкою робимо з них ялинки. Також можна ножем вирізати з них трикутники;
- На ялинку з тостового хліба викладаємо шар суміші з яйця і зелені, потім накриваємо шматочком шинки, знову промазуємо яєчною сумішшю і знову накриваємо все шматочком сиру і в кінці промазуємо сумішшю. Таким же чином робимо інші бутерброди;
- Перед подачею бутерброди запікаються в духовій шафі, попередньо розігрітій до 200 градусів. Запікаємо 10 хвилин;
- Прикрашаємо перцю горошком і журавлиною.
«Мішечки Діда Мороза»
Для млинчиків знадобляться наступні складові:
- Пюре буряків – 130 грам;
- 100 грам борошна;
- Куряче яйце – 1 штука;
- 150 мл молока;
- Цукровий пісок – 1 ч. ложка;
- ½ Ч. ложки харчової соди;
- Рослинне масло.
Для начинки:
- Шампіньйони – 300 грам;
- Жирна сметана – 100 мл;
- Цибуля – 2 штуки;
- Сіль, чорний мелений перець;
- Рослинне масло.
Для прикраси:
- Пір'я зеленої цибулі.
Приготування:
-
- Першим справах робимо тісто для млинців. Пюре буряків слід змішати з яйцем і сіллю;
-
- Далі засипаємо цукровий пісок і соду. Все перемішуємо;
-
- Після цього заливаємо всю суміш молоком і починаємо повільно засипати борошно;
- Додаємо рослинне масло і гарненько змішуємо. Залишаємо тісто настоюватися протягом 15 хвилин;
-
- Потім робимо бурякові млинці. Готуємо їх таким же чином як звичайні млинці;
-
- Приступаємо до приготування начинки. Цибулини очищаємо і нарізаємо квадратиками. Смажимо на олії до готовності;
- Гриби ріжемо кубиками і засипаємо до цибулі і обсмажуємо. Обсмажуємо до тих пір, поки вся рідина не випарується;
- Потім додаємо туди сметану, сіль і перець. Смажимо до густої консистенції;
- Потім на середину млинця покласти начинку, піднімаємо краї млинця і робимо з нього вигляд мішечка. Зав'язуємо пір'їнкою цибулі. Таким же чином робимо інші мішечки;
- Духова шафа розігрівається до 220 градусів і ставимо туди мішечки запікатися на 5 хвилин;
Новорічна ялинка піца
Для тесту потрібні такі компоненти:
- 200 мл теплої води;
- 1 ч. ложка сухих дріжджів;
- Півкіло борошна;
- Сіль – 1 ч. ложка;
- Цукровий пісок – 100 грам;
- Рослинне масло.
- сир
- 150 грам відвареного м'яса курки;
- Томатний соус – 3 ст. ложки;
- Цибуля – 1 штука;
- Маслини або оливки – 15-20 штук.
Для прикраси:
- 2 ст. ложки оливкової олії;
- Зубчик часнику;
- Пучок зелені кропу.
Приготування:
- Робимо тісто. У чашку наливають теплу воду, засипаємо туди дріжджі, цукровий пісок. Наполягаємо 15 хвилин;
- Як тільки дріжджі «заграють», засипаємо сіль, борошно і наливаємо рослинне масло;
- Замішуємо м'яке, еластичне тісто;
- Ставимо в тепле місце, щоб воно піднялося. Попередньо укрийте його серветкою;
- Потім робиться начинка. М'ясо курки розрізаємо невеликими скибочками;
- Сир протирають великою теркою;
- Очищений лук слід порубати на дрібні шматочки;
- Маслини або оливки ріжемо навпіл;
- Всі інгредієнти змішуємо, солимо і перчимо;
- Тісто треба розкачати у вигляді пласта товщиною 5 мм;
- Далі склянкою вирізаємо гуртки;
- Кожен гурток змащуємо томатним соусом, покласти начинку і скріплюємо разом краю. Робимо кульки з начинкою;
- Форму необхідно промазати рослинним маслом. Далі поміщаємо туди кульки швами вниз у вигляді ялинки;
- Ставимо форму в розігріту духовкою шафа до 180 градусів. Запікаємо ялинку протягом 20 хвилин;
- Піца готова змащують сумішшю рослинного масла і видавленого часнику;
- Присипаємо все дрібно нарізаним кропом.
Рецепти холодних новорічних закусок
Канапки з ковбасою
Для канапе потрібні такі компоненти:
- Багет житнього виду – 1 штука;
- 200 грам вареної ковбаси;
- Помідори черрі – 1 гілочка;
- 150 грам вершкового сиру;
- 6-8 штук листків салату;
- Петрушка – 1 пучок;
- Зубочистки для формування канапе.
Приготування:
- Багет розрізати на скибочки;
- Сир розминаємо в мисці. Виделкою обмазуємо шматочки багета вершковим сиром;
- Листи салату звертаємо під розмір шматочки багета і викладаємо його зверху;
- Ковбасу розрізати на тонкі кружечки. На кожен кружечок вкласти гілочку петрушки і згорнути трикутником;
- Далі нанизуємо ковбасу на зубочистку;
- Помідори черрі розрізати на дві частини;
- Половинку помідора нанизуємо на зубочистку поверх ковбаси;
- Закріплюємо канапе на скибочці багета і подаємо на стіл.
Фуршетні закуски на День народження, Новий Рік та інші свята.
Як приготувати смачні та вишукані закуски на шпажках. Кращі рецепти з фото.
Салати на святковий стіл рецепти з фото і рекомендаціями.
Фаршировані яйця з червоною ікрою
Складові закуски:
- Курячі яйця – 5 штук;
- Баночка червоної ікри;
- Сир фета – 50 грам;
- Суміш гірчиці – 1/3 ч. ложки;
- Майонез – 1 ст. ложка;
- Пучок кропу;
- Пучок петрушки;
- Чорний мелений перець.
Приготування:
- Яйця потрібно зварити до крутого стану і охолодити в холодній воді. Очищається шкаралупа, і розрізаються уздовж на дві частини;
- Жовтки виймаємо і викладаємо в миску. Розминаємо їх вилкою;
- Далі додаємо фету, дрібно порізаний кріп, майонез і гірчицю. Всі розминаємо і перемішуємо виделкою;
- Приправляємо меленим перцем і знову перемішуємо;
- Суміш розкладаємо по білках;
- Декоруємо червоною ікрою і гілочками петрушки.
«Сніговик»
Потрібні такі складові:
- Яйця – 12 штук;
- Морква – 1 штука;
- Пучок петрушки;
- 30 горошків перцю;
- Шпажки для скріплення
Приготування:
- Курячі яйця слід відварити до крутого стану, приблизно 15 хвилин. Воду слід підсолити, так яйця будуть краще очищатися від шкаралупи;
- Далі яйця охолоджуємо в холодній воді і зчищаємо шкаралупу;
- Зрізаємо з кожного яйця верхівку;
- На кожну шпажку нанизуємо по 2 яйця. Має вийти 6 порцій;
- Далі робимо капелюшки. Моркву слід очистити і розрізати на кружечки. Для кожної капелюшки потрібно один великий гурток, один маленький;
- Надягаємо на шпажку поверх яєць спочатку великий кружечок, потім маленький;
- Залишилися кінець шпажки поверх капелюшки слід обрізати ножицями;
- З горошин перцю робимо очі і ґудзички;
- З невеликих гілочок петрушки робимо руки, а з невеликого шматочка моркви ніс;
- Закуска сніговик готова.
Канапе з бужениною і огірками
Складові для канапе:
- 10 скибочок білого тостового хліба;
- Буженина – 20 шматочків;
- Свіжі огірки – 3 штуки;
- 100 грам вершкового масла;
- 20 маслин;
- Пучок кропу;
- Різнокольорові шпажки – 20 штук.
Приготування:
- Шматочки хліба розрізають у вигляді трикутників. Підсушуємо їх в духовці або на сковороді без олії;
- Кожен шматочок потрібно промазати маслом;
- Далі на змащені шматочки викладаємо по шматку вудженини;
- Огірки слід розрізати на поздовжні кружечки;
- На кожну шпажку нанизуємо маслини і зверху скибочку свіжого огірка;
- Закріплюємо шпажки на кожному шматочку трикутника з хліба;
- Декоруємо канапе кропом.
Рулетики з шинки з сиром і часником
Складові рулетиків:
- Шинка – 200 грам;
- 100 грам сиру твердого сорту;
- Часник – пару часточок;
- Майонез;
- Пучок кропу;
- Пучок петрушки;
- Різнокольорові шпажки.
Приготування:
- Сир протирають великою теркою;
- Часточки часнику видавлюються через прес;
- Пучок кропу слід дрібно порубати;
- Змішуємо протертий сир з часником і дрібно посіченою зеленню. Заправляємо майонезом і знову перемішуємо;
- Шинку слід розрізати на пласти;
- У центр кожного пласта викладаємо начинку із сиру, часник і зелені і звертаємо у вигляді рулету;
- Кожен рулетик скріплюємо різнокольоровими шпажками;
- Рулетики викладаємо на плоску тарілку і прикрашаємо петрушкою.
Новий рік 2017 — це свято, яке прийнято відзначати в колі сім'ї. Звичайно, в цій справі ніяк не обійтися без красиво оформленого новорічного столу. Закуски допоможуть зробити його святковим і гарним. Обов'язково приготуйте їх за цими рецептами. Вони виходять дуже смачними і святковими!