07 июнь 2019 1 106

Які закуски приготувати на Новий рік 2017

Новий рік 2017 вже багато чекають з нетерпінням і подумують про приготуванні страв на це свято. Хоча до цього свята ще є багато часу, все одно не зайвим буде заздалегідь скласти меню для новорічного столу.

Не варто пропускати такі страви, як закуски. Вони будуть відмінним доповненням до основного блюда і урізноманітнюють новий рік 2017. Давайте розглянемо рецепти смачних страв для новорічного вечора.

Рецепти гарячих закусок на новий рік 2017

З шинкою і сиром
Інгредієнти Кількість
Твердий хліб бородинський або висівковий - 6 шматочків
Гострий перець чилі - 1 штука
Майонез - за смаком
Сік лимона - 25 мл
Сир - 200 грам
Шинка - 200 грам
Солодкий перець червоного кольору - 1 штука
Рослинна олія - для соусу
Червоний мелений перець - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 143 Ккал

Приготування:

  1. Хліб або батон слід розрізати невеликими шматочками у вигляді квадратиків;
  2. Готуємо соус. Майонез викладаємо в миску, додаємо сік лимона і щіпку червоного перцю;
  3. Кожен шматочок занурюємо в соус і смажимо на сухий жаровні 3 хвилини, щоб вони подсушились;
  4. Сир, шинку розрізаємо на тонкі квадратики під розмір шматочків хліба;
  5. Солодкий перець очищується від насіння і розрізається тонкими кружечками;
  6. Далі нанизуємо на шпажки квадратик хліба, зверху нанизується шматочок сиру, потім шинка і червоний перець;
  7. Потім в чашці змішуємо олію з соком лимона і шматочками гострого перцю. Кожну канапе мачає в цьому соусі;
  8. Викладаємо шпажки з інгредієнтами на деко і ставимо в розігріту духову шафу на 5-10 хвилин, щоб сир трохи розплавився;
  9. Закуска готова відразу подається на стіл.

«Бутерброди-ялинки»

Потрібні такі компоненти:

  • Білий хліб тостового виду – 10 шматочків;
  • 5 квадратиків сиру твердого сорту;
  • 5 квадратиків шинки;
  • 2 курячого яйця;
  • Часник – пару зубчиків;
  • Зелень кропу – 5-6 гілочок;
  • Сметана – 50 мл;
  • Сіль.

Для прикраси:

  • Ягоди журавлини;
  • Чорний перець горошком.

Приготування:

  1. Курячі яйця потрібно відварити круто. Далі охолодити, очистити шкаралупу і протерти великою теркою;
  2. Потім видавлюємо зубчики часнику і дрібно шаткуємо зелень кропу;
  3. Протерті яйця пермешиваем з часником і кропом. Заправляємо все сметаною і підсолюємо;
  4. Скибочки хліба, шинки, сиру розкладаємо на робочому столі і формочкою робимо з них ялинки. Також можна ножем вирізати з них трикутники;
  5. На ялинку з тостового хліба викладаємо шар суміші з яйця і зелені, потім накриваємо шматочком шинки, знову промазуємо яєчною сумішшю і знову накриваємо все шматочком сиру і в кінці промазуємо сумішшю. Таким же чином робимо інші бутерброди;
  6. Перед подачею бутерброди запікаються в духовій шафі, попередньо розігрітій до 200 градусів. Запікаємо 10 хвилин;
  7. Прикрашаємо перцю горошком і журавлиною.

«Мішечки Діда Мороза»

Для млинчиків знадобляться наступні складові:

  • Пюре буряків – 130 грам;
  • 100 грам борошна;
  • Куряче яйце – 1 штука;
  • 150 мл молока;
  • Цукровий пісок – 1 ч. ложка;
  • ½ Ч. ложки харчової соди;
  • Рослинне масло.

Для начинки:

  • Шампіньйони – 300 грам;
  • Жирна сметана – 100 мл;
  • Цибуля – 2 штуки;
  • Сіль, чорний мелений перець;
  • Рослинне масло.

Для прикраси:

  • Пір'я зеленої цибулі.

Приготування:

    1. Першим справах робимо тісто для млинців. Пюре буряків слід змішати з яйцем і сіллю;

    1. Далі засипаємо цукровий пісок і соду. Все перемішуємо;

    1. Після цього заливаємо всю суміш молоком і починаємо повільно засипати борошно;
    2. Додаємо рослинне масло і гарненько змішуємо. Залишаємо тісто настоюватися протягом 15 хвилин;

    1. Потім робимо бурякові млинці. Готуємо їх таким же чином як звичайні млинці;

    1. Приступаємо до приготування начинки. Цибулини очищаємо і нарізаємо квадратиками. Смажимо на олії до готовності;
    2. Гриби ріжемо кубиками і засипаємо до цибулі і обсмажуємо. Обсмажуємо до тих пір, поки вся рідина не випарується;
    3. Потім додаємо туди сметану, сіль і перець. Смажимо до густої консистенції;
    4. Потім на середину млинця покласти начинку, піднімаємо краї млинця і робимо з нього вигляд мішечка. Зав'язуємо пір'їнкою цибулі. Таким же чином робимо інші мішечки;

  1. Духова шафа розігрівається до 220 градусів і ставимо туди мішечки запікатися на 5 хвилин;

Новорічна ялинка піца

Для тесту потрібні такі компоненти:

  • 200 мл теплої води;
  • 1 ч. ложка сухих дріжджів;
  • Півкіло борошна;
  • Сіль – 1 ч. ложка;
  • Цукровий пісок – 100 грам;
  • Рослинне масло.

Для начинки:

  • сир
  • 150 грам відвареного м'яса курки;
  • Томатний соус – 3 ст. ложки;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Маслини або оливки – 15-20 штук.

Для прикраси:

  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • Зубчик часнику;
  • Пучок зелені кропу.

Приготування:

  1. Робимо тісто. У чашку наливають теплу воду, засипаємо туди дріжджі, цукровий пісок. Наполягаємо 15 хвилин;
  2. Як тільки дріжджі «заграють», засипаємо сіль, борошно і наливаємо рослинне масло;
  3. Замішуємо м'яке, еластичне тісто;
  4. Ставимо в тепле місце, щоб воно піднялося. Попередньо укрийте його серветкою;
  5. Потім робиться начинка. М'ясо курки розрізаємо невеликими скибочками;
  6. Сир протирають великою теркою;
  7. Очищений лук слід порубати на дрібні шматочки;
  8. Маслини або оливки ріжемо навпіл;
  9. Всі інгредієнти змішуємо, солимо і перчимо;
  10. Тісто треба розкачати у вигляді пласта товщиною 5 мм;
  11. Далі склянкою вирізаємо гуртки;
  12. Кожен гурток змащуємо томатним соусом, покласти начинку і скріплюємо разом краю. Робимо кульки з начинкою;
  13. Форму необхідно промазати рослинним маслом. Далі поміщаємо туди кульки швами вниз у вигляді ялинки;
  14. Ставимо форму в розігріту духовкою шафа до 180 градусів. Запікаємо ялинку протягом 20 хвилин;
  15. Піца готова змащують сумішшю рослинного масла і видавленого часнику;
  16. Присипаємо все дрібно нарізаним кропом.

Рецепти холодних новорічних закусок

Канапки з ковбасою

Для канапе потрібні такі компоненти:

  • Багет житнього виду – 1 штука;
  • 200 грам вареної ковбаси;
  • Помідори черрі – 1 гілочка;
  • 150 грам вершкового сиру;
  • 6-8 штук листків салату;
  • Петрушка – 1 пучок;
  • Зубочистки для формування канапе.

Приготування:

  1. Багет розрізати на скибочки;
  2. Сир розминаємо в мисці. Виделкою обмазуємо шматочки багета вершковим сиром;
  3. Листи салату звертаємо під розмір шматочки багета і викладаємо його зверху;
  4. Ковбасу розрізати на тонкі кружечки. На кожен кружечок вкласти гілочку петрушки і згорнути трикутником;
  5. Далі нанизуємо ковбасу на зубочистку;
  6. Помідори черрі розрізати на дві частини;
  7. Половинку помідора нанизуємо на зубочистку поверх ковбаси;
  8. Закріплюємо канапе на скибочці багета і подаємо на стіл.

Фуршетні закуски на День народження, Новий Рік та інші свята.

Як приготувати смачні та вишукані закуски на шпажках. Кращі рецепти з фото.

Салати на святковий стіл рецепти з фото і рекомендаціями.

Фаршировані яйця з червоною ікрою

Складові закуски:

  • Курячі яйця – 5 штук;
  • Баночка червоної ікри;
  • Сир фета – 50 грам;
  • Суміш гірчиці – 1/3 ч. ложки;
  • Майонез – 1 ст. ложка;
  • Пучок кропу;
  • Пучок петрушки;
  • Чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Яйця потрібно зварити до крутого стану і охолодити в холодній воді. Очищається шкаралупа, і розрізаються уздовж на дві частини;
  2. Жовтки виймаємо і викладаємо в миску. Розминаємо їх вилкою;
  3. Далі додаємо фету, дрібно порізаний кріп, майонез і гірчицю. Всі розминаємо і перемішуємо виделкою;
  4. Приправляємо меленим перцем і знову перемішуємо;
  5. Суміш розкладаємо по білках;
  6. Декоруємо червоною ікрою і гілочками петрушки.

«Сніговик»

Потрібні такі складові:

  • Яйця – 12 штук;
  • Морква – 1 штука;
  • Пучок петрушки;
  • 30 горошків перцю;
  • Шпажки для скріплення

Приготування:

  1. Курячі яйця слід відварити до крутого стану, приблизно 15 хвилин. Воду слід підсолити, так яйця будуть краще очищатися від шкаралупи;
  2. Далі яйця охолоджуємо в холодній воді і зчищаємо шкаралупу;
  3. Зрізаємо з кожного яйця верхівку;
  4. На кожну шпажку нанизуємо по 2 яйця. Має вийти 6 порцій;
  5. Далі робимо капелюшки. Моркву слід очистити і розрізати на кружечки. Для кожної капелюшки потрібно один великий гурток, один маленький;
  6. Надягаємо на шпажку поверх яєць спочатку великий кружечок, потім маленький;
  7. Залишилися кінець шпажки поверх капелюшки слід обрізати ножицями;
  8. З горошин перцю робимо очі і ґудзички;
  9. З невеликих гілочок петрушки робимо руки, а з невеликого шматочка моркви ніс;
  10. Закуска сніговик готова.

Канапе з бужениною і огірками

Складові для канапе:

  • 10 скибочок білого тостового хліба;
  • Буженина – 20 шматочків;
  • Свіжі огірки – 3 штуки;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 20 маслин;
  • Пучок кропу;
  • Різнокольорові шпажки – 20 штук.

Приготування:

  1. Шматочки хліба розрізають у вигляді трикутників. Підсушуємо їх в духовці або на сковороді без олії;
  2. Кожен шматочок потрібно промазати маслом;
  3. Далі на змащені шматочки викладаємо по шматку вудженини;
  4. Огірки слід розрізати на поздовжні кружечки;
  5. На кожну шпажку нанизуємо маслини і зверху скибочку свіжого огірка;
  6. Закріплюємо шпажки на кожному шматочку трикутника з хліба;
  7. Декоруємо канапе кропом.

Рулетики з шинки з сиром і часником

Складові рулетиків:

  • Шинка – 200 грам;
  • 100 грам сиру твердого сорту;
  • Часник – пару часточок;
  • Майонез;
  • Пучок кропу;
  • Пучок петрушки;
  • Різнокольорові шпажки.

Приготування:

  1. Сир протирають великою теркою;
  2. Часточки часнику видавлюються через прес;
  3. Пучок кропу слід дрібно порубати;
  4. Змішуємо протертий сир з часником і дрібно посіченою зеленню. Заправляємо майонезом і знову перемішуємо;
  5. Шинку слід розрізати на пласти;
  6. У центр кожного пласта викладаємо начинку із сиру, часник і зелені і звертаємо у вигляді рулету;
  7. Кожен рулетик скріплюємо різнокольоровими шпажками;
  8. Рулетики викладаємо на плоску тарілку і прикрашаємо петрушкою.

Новий рік 2017 — це свято, яке прийнято відзначати в колі сім'ї. Звичайно, в цій справі ніяк не обійтися без красиво оформленого новорічного столу. Закуски допоможуть зробити його святковим і гарним. Обов'язково приготуйте їх за цими рецептами. Вони виходять дуже смачними і святковими!

Що ще почитати: