Нові рецепти салатів на стіл у Новорічну ніч 2017 року
Напевно, вже багато подумують про те, які страви сготовить на Новий рік 2017. Так вже склалося, що стіл на Новий Рік повинен складатися і багатьох салатів. За традицією люди готують такі фірмові салати, як олів'є, оселедець під шубою і крабовий.
Однак ці салати вже порядком набридли, і хочеться, щоб Новий рік 2017 був особливим. Варто врахувати, що наступний рік буде роком вогняного півня, тому при приготуванні страв слід робити упор на переваги цієї птиці.
Для того щоб визначитися з вибором, варто розглянути оригінальні рецепти салатів нижче.
Цікаві рецепти нових салатів на Новий рік
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
консервованої кукурудзи - | 200 грам |
консервованого тунця - | 1 баночка |
яйця курячі - | 3 штуки |
сир - | 200 грам |
помідори свіжі - | 2 штуки |
сіль - | за смаком |
майонез - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 245 Ккал |
Як готувати:
Банку з консервами тунця слід відкрити. Риба розминається виделкою. Викладаємо її в салатницю у вигляді шару. Промазуємо майонезом;
Курячі яйця слід відварити до крутого стану, охолодити і очистити шкаралупу;
Потім одне яйце рубаємо дрібними шматочками і кладемо зверху шаром риби;
В інших яєць відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки знадобляться для салату, білки для прикраси;
Жовтки протираємо теркою і насипаємо також шаром. Промазуємо майонезом;
Половину помідора залишаємо для прикраси салату, решту дрібно ріжемо;
Сир протираємо дрібної теркою і змішуємо його з помідорами, заправляємо все майонезом і викладаємо у вигляді гірки зверху страви;
Білок слід протерти на тертці і викласти його по краях салату. Також з нього можна зробити круглий бубонець. У нього можна додати трохи протертого сиру і майонезу. Цей бубонець викладаємо в центрі салату;
Половину помідора слід дрібно порубати і викласти по краях салату;
В кінці салат декоруємо сіткою з майонезу. Можна викласти цифрою 2017. На салаті для святкування Нового року це буде доречним.
«Ялинка з мовою»
Будуть потрібні наступні продукти:
- Морква – 1 штука;
- 3 штуки картоплі;
- Яловичий язик;
- Цибулина – 1 штука;
- 2 солоного огірка;
- Сіль;
- Майонез;
- Рослинна олія;
- Пучок зелені.
Для декору:
- 2 помідори черрі;
- 100 грам консервованої кукурудзи.
- Оливки і маслини – за 2 штуки.
Етапи готування наступні:
- Яловичий язик відварюється до готовності. Прямо з гарячого знімаємо шкірку, так вона зніметься легко і повністю;
- Розрізаємо очищений мова у вигляді кубиків;
- Моркву і картоплю відварюємо до повної готовності. Потім чистимо шкірку і ріжемо дрібними шматочками;
- Солоні огірки також рубаємо на дрібні кубики;
- Цибулю потрібно відокремити від лушпиння і порізати на півкільця. Далі засмажуємо на олії соняшника (рослинному) до золотистого кольору;
- Всі складові слід з'єднати, перемішати і заправити майонезом;
- Салат кладемо на плоске блюдо і надаємо форму ялинки;
- Пучок зелені потрібно дрібно порізати ножем. Обсипати зеленню весь верх салату;
- Помідори черрі розрізаються навпіл і кладуть зверху в довільному порядку;
- Маслини і оливки також розрізаємо і кладемо зверху в різних місцях;
- Консервовану кукурудзу також викладаємо зверху.
«Ріг достатку» як символ достатку у Новому 2017 році
Продукти для салату:
- 200 грам курячого м'яса;
- 3 картоплини;
- Одне кисло-солодке яблуко;
- Цибулина – 1 штука;
- 3 курячого яйця;
- Морква по-корейськи – 100 грам;
- 200 грам твердого сиру;
- 200 мл майонезу;
- 1 ч. ложка яблучного оцту;
- Рослинна олія;
- Кухонна сіль;
- Очищені волоські горішки для оформлення і прикраси.
Схема готування така:
- Куряче м'ясо слід розрізати на середні шматки і помістити на жаровню з розпеченою олією соняшника (раст.). Обсмажуємо до золотистого кольору. Вимикаємо вогонь і залишаємо на деякий час, щоб м'ясо охололо;
- Картоплю відварюємо в шкірці, також відварюємо яйця до крутого стану;
- Далі з картоплі зчищається шкірка і залишається, щоб він охолонув;
- Яйця слід охолодити і очистити від шкаралупи;
- Цибулину необхідно очистити від луски, розрізати півкільцями і замаринувати в оцті. Також до маринаду потрібно додати цукор і сіль;
- Потім формуємо салат. Їх слід викласти на широку плоску тарілку у вигляді рогу;
- Перший шар робиться з курячого м'яса. Його слід викласти шаром і промазати майонезом;
- Другий шар робиться з маринованої цибулі і протертого на крупній тертці кисло-солодкого яблука;
- Потім відварені яйця протирають дрібної теркою і викладаються шаром. Промазуємо майонезом;
- Корейську моркву викладаємо поверх яєць;
- Картопля протираємо на тертці і викладаємо останнім шаром. Верх промазуємо майонезом;
- Сир протирають дрібної теркою. Рясно посипаємо сиром весь салат;
- Прикрашаємо салат очищеними волоськими горішками.
Чудовий рибний пиріг з листкового тіста можна готувати як на святковий стіл, так і в будні.
Спробуйте приготувати салат «Гніздо глухаря» — це незвично, красиво і смачно. Рецепт тут.
На десерт відійдіть від звичних тортів і приготуйте легкий італійське тірамісу. У домашніх умовах це не так складно. Читайте.
Салат із зелених яблук, мандарин і моркви
Складові корисного салату для застілля на Новий рік 2017:
- Великі мандарини – 2 штуки;
- Одна середня морква;
- 3 середнього розміру яблука;
- Горіх (кешью, арахіс, волоські, фундук) – 10-15 штук;
- 100 грам родзинок;
- Лимонний сік – 100 мл;
- Мед;
- Цукровий пісок;
- Щіпка цукрового піску;
- Трохи солі;
- Кориці.
Приготування:
- Моркву слід протерти спеціальною теркою, призначеної для виготовлення корейської морквини;
- Родзинки можна розпарити на водяній бані або залити гарячою водою на пару хвилин;
- Горіхи необхідно розкришити у вигляді дрібних шматочків. Волоські горіхи можна підсушити в духовій шафі або прожарити на сковороді. Якщо ви використовуєте мигдаль або фундук, то з них треба зняти шкірку;
- Яблука необхідно порізати на 4 частини і скропити соком лимона. Потім їх слід порубати ножем на тонкі часточки;
- Готуємо соус. Змішуємо цукор, мед;
- Всі складові викладаються в глибоку чашку і заправляють соусом з меду і цукрового піску;
- Після цього салат поміщаємо в холодильну камеру на деякий час, щоб він настоявся;
- Поки салат настоюється, очищаємо мандарини і розрізаємо їх кільцями;
- Викладаємо кільця мандаринів на плоску тарілку і кладемо на них салатик у вигляді гірки;
- Можна зверху частування посипати корицею.
Салат з курячої печінки
Інгредієнти, які будуть використані:
- 400 грам курячої печінки;
- Одна морквина;
- Цибуля – 1 головка;
- Одне яблуко;
- Твердий сир – 200 грам;
- Банку консервованого горошку;
- Рослинна олія;
- Майонез;
- Поварена сіль.
Етапи кулінарної обробки:
- Куряча печінка промивається і розрізається дрібними шматочками;
- Ставимо на вогонь жаровню, наливаємо олію і розігріваємо. На розпечене масло кладемо печінку і смажимо на маленькому вогні;
- Далі моркву очищаємо і протираємо на тертці. Також обсмажуємо її на рослинній олії;
- Очищене яблуко і сир протирають середньої теркою;
- Цибуля очищається і ріжеться в вигляді півкілець;
- Всі інгредієнти слід покласти у велику ємність, засипаємо до них консервований горошок і заправляємо майонезом;
- Салат солимо і кладемо на лист салату.
«Морське чудо»
Будуть потрібні наступні продукти:
- 300 грам крабового м'яса або крабових паличок;
- 200 грам майонезу;
- Баночка червоної ікри;
- 150 грам креветок;
- 150 грам твердого сиру;
- Курячі яйця – 3 штуки;
- Банку консервованого тунця;
- Один свіжий огірок;
- Банку зеленого горошку;
- Банку консервованої кукурудзи;
- Лимон – 1 штука.
Для декору:
- Ківі – 1 штука;
- Один свіжий огірок;
- Солодкий перчик – 2 штуки;
- Зелень – 10 гілочок;
- Редис.
Готуємо так:
- Заморожені креветки промиваються і відварюють до готовності. Далі їх треба очистити і порізати дрібними шматочками;
- Курячі яйця слід відварити до крутого стану. З охолоджених яєць зчищається шкаралупа. Розрізаємо їх дрібними шматочками;
- Свіжий огірок, сир і крабове м'ясо необхідно порубати на дрібні квадратики;
- Відкриваємо всі консерви — горошок, кукурудзу і тунець. Зливаємо з усіх банок розсіл;
- Тунець розминається ложкою або виделкою;
- Далі в глибоку чашку викладаємо інгредієнти – тунець, зелений горошок, кукурудзу, нарізані яйця, креветки, сир, огірок і крабове м'ясо;
- Готуємо заправку. Для цього майонез змішується з соком лимона;
- Заправляємо салат соусом і домішуємо;
- В останню чергу в салат викладається червона ікра. Салат слід перемішувати обережно, щоб не пошкодилися зерна ікри;
- Потім оформляємо салат. Для цього, ківі, солодкий перець, огірок, редис і зелень слід промити;
- Огірки слід порубати у вигляді поздовжніх скибочок;
- Ківі розрізаємо у вигляді овалів по діагоналі;
- Солодкий перчик чистимо від насіння і зрізаємо плодоніжку. Перець нарізати дрібними квадратиками;
- Редис очищається від усього непотрібного і розрізається кільцями;
- Всі нарізані компоненти викладаємо смужками по черзі зверху салату – редис, солодкий перець, огірок і ківі. Так кілька разів.
«Новорічний настрій»
Для такого воістину чарівного салата на Новий рік 2017 потрібні складові:
- М'ясо курки – 300 грам;
- 150 грам твердого сиру;
- Півбанки консервованої кукурудзи;
- Консервований ананас – 5 кілець;
- 50 грам очищених волоських горіхів;
- Оливкова олія – 5 ст. ложок або майонез – 3 ст. ложки.
Етапи такі:
- Куряче м'ясо відварюється до повної готовності і остуджується. Відокремлюємо м'ясо від кісток, чистимо шкірку і ріжемо кубиками;
- Викладаємо шматочки м'яса в чашку, засипаємо до нього консервовану кукурудзу;
- Сир слід протерти великою теркою;
- 4 кільця ананаса розрізаємо на шматочки, 5 колечко залишаємо для прикраси;
- Викладаємо сир і ананас в чашку з курячим м'ясом і кукурудзою;
- Потім салат слід заправити оливковою олією або майонезом і добре перемішати;
- Частування викладається в салатницю, обсипається подрібненим волоським горіхом і зверху викладається кільце ананаса для краси.
«Нісуаз»
Для салату потрібні будуть наступні компоненти:
- 2 банки консервованого тунця;
- 500 грам зелений квасолі;
- 3 картоплини;
- 5 листків салату;
- 2 свіжих помідора;
- 1 солодкий перець;
- Курячі яйця – 3 штуки;
- 7 оливок або маслин;
- Філе анчоусів – 8 штучок;
- Масло соняшнику (раст.).
Для заправки:
- Оливкова олія – 100 мл;
- Часник – 1 зубчик;
- 2 ст. ложки білого винного соусу;
- Сіль;
- Щіпка чорного меленого перцю.
Покроковий процес готування виглядає так:
- Відварюємо картоплю прямо в шкурки до готовності. Приблизно 25 хвилин;
- Готову картоплю викладаємо в холодну воду, щоб він охолов. Потім очищаємо його від шкірки і ріжемо дрібними кубиками;
- У квасолі слід зрізати кінчики. Потім кладемо стручки в киплячу воду. Воду слід попередньо посолити. Відварюємо до напівготовності, протягом 2-3 хвилин;
- Далі викладаємо квасолю на друшляк і заливаємо холодною водою. Це збереже яскравий колір квасолі;
- Болгарський перець слід помістити в розігріту духовку до 195-200 градусів і запекти;
- При появі на перці коричневих підпалин, його слід вийняти і помістити в целофановий пакет на 10 хвилин. Пакет щільно зав'язуємо;
- Після цього з перцю знімаємо шкірку і вичищаємо все насіння. М'якоть нарізають у вигляді кубиків;
- Помідори слід нашаткувати кільцями;
- Відварюємо курячі яйця до крутого стану. Далі охолоджуємо їх у холодній воді, зчищають шкаралупу і розрізаємо на 4 частини;
- Баночку з консервованим тунцем слід відкрити і акуратно злити всю олію;
- Далі готуємо суміш для заправки салату. Зубчик часнику очищається від лушпиння і дрібно рубається ножем;
- Викладаємо часник в невелику чашку, присипаємо його меленим чорним перцем і наливаємо білий винний соус. Все перемішуємо;
- Далі тонкою цівкою заливаємо в суміш оливкова олія. Всі повільно перемішуємо вінчиком. У результаті повинна вийти емульсія;
- На широке плоске блюдо поміщаються листя салату і викладаємо на них картоплю, порізані стручки зеленої квасолі, помідори, перець, яйця і консервований тунець. Зверху викладаються філе анчоусів і маслини. Весь салат поливається соусом.
Салат з буряка та чорносливу
Інгредієнти, які будуть використовуватися:
- Свіжа буряк – 3 штуки;
- Волоські горішки – 150 грам;
- Чорнослив без кісточок – 150 грам;
- Часник – 2 зубчики;
- 50 грам родзинок;
- Твердий сир – 50 грам;
- Сіль.
Приготування:
- Буряк потрібно відварити, зчистити шкірку і протерти великою теркою;
- Чорнослив і родзинки необхідно залити крутим окропом і залишити на 15 хвилин для розпарювання;
- Потім чорнослив розрізається невеликими шматочками;
- Горіхи подрібнюються теркою або в блендері;
- Сир і часник слід протерти дрібної теркою;
- Всі інгредієнти слід покласти в глибоку чашку і заправити майонезом.
Новий рік 2017 вже не за горами, тому візьміть на замітку ці рецепти салатів. Вони прикрасять ваш святковий стіл і будуть відмінною закускою до основної страви. Обов'язково порадуйте своїх близьких цими чудовими ласощами!