15 май 2019 897

Нові рецепти салатів на стіл у Новорічну ніч 2017 року

Напевно, вже багато подумують про те, які страви сготовить на Новий рік 2017. Так вже склалося, що стіл на Новий Рік повинен складатися і багатьох салатів. За традицією люди готують такі фірмові салати, як олів'є, оселедець під шубою і крабовий.

Однак ці салати вже порядком набридли, і хочеться, щоб Новий рік 2017 був особливим. Варто врахувати, що наступний рік буде роком вогняного півня, тому при приготуванні страв слід робити упор на переваги цієї птиці.

Для того щоб визначитися з вибором, варто розглянути оригінальні рецепти салатів нижче.

Цікаві рецепти нових салатів на Новий рік

«Дід мороз»
Інгредієнти Кількість
консервованої кукурудзи - 200 грам
консервованого тунця - 1 баночка
яйця курячі - 3 штуки
сир - 200 грам
помідори свіжі - 2 штуки
сіль - за смаком
майонез - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 245 Ккал

Як готувати:

Банку з консервами тунця слід відкрити. Риба розминається виделкою. Викладаємо її в салатницю у вигляді шару. Промазуємо майонезом;

Курячі яйця слід відварити до крутого стану, охолодити і очистити шкаралупу;

Потім одне яйце рубаємо дрібними шматочками і кладемо зверху шаром риби;

В інших яєць відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки знадобляться для салату, білки для прикраси;

Жовтки протираємо теркою і насипаємо також шаром. Промазуємо майонезом;

Половину помідора залишаємо для прикраси салату, решту дрібно ріжемо;

Сир протираємо дрібної теркою і змішуємо його з помідорами, заправляємо все майонезом і викладаємо у вигляді гірки зверху страви;

Білок слід протерти на тертці і викласти його по краях салату. Також з нього можна зробити круглий бубонець. У нього можна додати трохи протертого сиру і майонезу. Цей бубонець викладаємо в центрі салату;

Половину помідора слід дрібно порубати і викласти по краях салату;

В кінці салат декоруємо сіткою з майонезу. Можна викласти цифрою 2017. На салаті для святкування Нового року це буде доречним.

«Ялинка з мовою»

Будуть потрібні наступні продукти:

  • Морква – 1 штука;
  • 3 штуки картоплі;
  • Яловичий язик;
  • Цибулина – 1 штука;
  • 2 солоного огірка;
  • Сіль;
  • Майонез;
  • Рослинна олія;
  • Пучок зелені.

Для декору:

  • 2 помідори черрі;
  • 100 грам консервованої кукурудзи.
  • Оливки і маслини – за 2 штуки.

Етапи готування наступні:

  1. Яловичий язик відварюється до готовності. Прямо з гарячого знімаємо шкірку, так вона зніметься легко і повністю;
  2. Розрізаємо очищений мова у вигляді кубиків;
  3. Моркву і картоплю відварюємо до повної готовності. Потім чистимо шкірку і ріжемо дрібними шматочками;
  4. Солоні огірки також рубаємо на дрібні кубики;
  5. Цибулю потрібно відокремити від лушпиння і порізати на півкільця. Далі засмажуємо на олії соняшника (рослинному) до золотистого кольору;
  6. Всі складові слід з'єднати, перемішати і заправити майонезом;
  7. Салат кладемо на плоске блюдо і надаємо форму ялинки;
  8. Пучок зелені потрібно дрібно порізати ножем. Обсипати зеленню весь верх салату;
  9. Помідори черрі розрізаються навпіл і кладуть зверху в довільному порядку;
  10. Маслини і оливки також розрізаємо і кладемо зверху в різних місцях;
  11. Консервовану кукурудзу також викладаємо зверху.

«Ріг достатку» як символ достатку у Новому 2017 році

Продукти для салату:

  • 200 грам курячого м'яса;
  • 3 картоплини;
  • Одне кисло-солодке яблуко;
  • Цибулина – 1 штука;
  • 3 курячого яйця;
  • Морква по-корейськи – 100 грам;
  • 200 грам твердого сиру;
  • 200 мл майонезу;
  • 1 ч. ложка яблучного оцту;
  • Рослинна олія;
  • Кухонна сіль;
  • Очищені волоські горішки для оформлення і прикраси.

Схема готування така:

  1. Куряче м'ясо слід розрізати на середні шматки і помістити на жаровню з розпеченою олією соняшника (раст.). Обсмажуємо до золотистого кольору. Вимикаємо вогонь і залишаємо на деякий час, щоб м'ясо охололо;
  2. Картоплю відварюємо в шкірці, також відварюємо яйця до крутого стану;
  3. Далі з картоплі зчищається шкірка і залишається, щоб він охолонув;
  4. Яйця слід охолодити і очистити від шкаралупи;
  5. Цибулину необхідно очистити від луски, розрізати півкільцями і замаринувати в оцті. Також до маринаду потрібно додати цукор і сіль;
  6. Потім формуємо салат. Їх слід викласти на широку плоску тарілку у вигляді рогу;
  7. Перший шар робиться з курячого м'яса. Його слід викласти шаром і промазати майонезом;
  8. Другий шар робиться з маринованої цибулі і протертого на крупній тертці кисло-солодкого яблука;
  9. Потім відварені яйця протирають дрібної теркою і викладаються шаром. Промазуємо майонезом;
  10. Корейську моркву викладаємо поверх яєць;
  11. Картопля протираємо на тертці і викладаємо останнім шаром. Верх промазуємо майонезом;
  12. Сир протирають дрібної теркою. Рясно посипаємо сиром весь салат;
  13. Прикрашаємо салат очищеними волоськими горішками.

Чудовий рибний пиріг з листкового тіста можна готувати як на святковий стіл, так і в будні.

Спробуйте приготувати салат «Гніздо глухаря» — це незвично, красиво і смачно. Рецепт тут.

На десерт відійдіть від звичних тортів і приготуйте легкий італійське тірамісу. У домашніх умовах це не так складно. Читайте.

Салат із зелених яблук, мандарин і моркви

Складові корисного салату для застілля на Новий рік 2017:

  • Великі мандарини – 2 штуки;
  • Одна середня морква;
  • 3 середнього розміру яблука;
  • Горіх (кешью, арахіс, волоські, фундук) – 10-15 штук;
  • 100 грам родзинок;
  • Лимонний сік – 100 мл;
  • Мед;
  • Цукровий пісок;
  • Щіпка цукрового піску;
  • Трохи солі;
  • Кориці.

Приготування:

  1. Моркву слід протерти спеціальною теркою, призначеної для виготовлення корейської морквини;
  2. Родзинки можна розпарити на водяній бані або залити гарячою водою на пару хвилин;
  3. Горіхи необхідно розкришити у вигляді дрібних шматочків. Волоські горіхи можна підсушити в духовій шафі або прожарити на сковороді. Якщо ви використовуєте мигдаль або фундук, то з них треба зняти шкірку;
  4. Яблука необхідно порізати на 4 частини і скропити соком лимона. Потім їх слід порубати ножем на тонкі часточки;
  5. Готуємо соус. Змішуємо цукор, мед;
  6. Всі складові викладаються в глибоку чашку і заправляють соусом з меду і цукрового піску;
  7. Після цього салат поміщаємо в холодильну камеру на деякий час, щоб він настоявся;
  8. Поки салат настоюється, очищаємо мандарини і розрізаємо їх кільцями;
  9. Викладаємо кільця мандаринів на плоску тарілку і кладемо на них салатик у вигляді гірки;
  10. Можна зверху частування посипати корицею.

Салат з курячої печінки

Інгредієнти, які будуть використані:

  • 400 грам курячої печінки;
  • Одна морквина;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Одне яблуко;
  • Твердий сир – 200 грам;
  • Банку консервованого горошку;
  • Рослинна олія;
  • Майонез;
  • Поварена сіль.

Етапи кулінарної обробки:

  1. Куряча печінка промивається і розрізається дрібними шматочками;
  2. Ставимо на вогонь жаровню, наливаємо олію і розігріваємо. На розпечене масло кладемо печінку і смажимо на маленькому вогні;
  3. Далі моркву очищаємо і протираємо на тертці. Також обсмажуємо її на рослинній олії;
  4. Очищене яблуко і сир протирають середньої теркою;
  5. Цибуля очищається і ріжеться в вигляді півкілець;
  6. Всі інгредієнти слід покласти у велику ємність, засипаємо до них консервований горошок і заправляємо майонезом;
  7. Салат солимо і кладемо на лист салату.

«Морське чудо»

Будуть потрібні наступні продукти:

  • 300 грам крабового м'яса або крабових паличок;
  • 200 грам майонезу;
  • Баночка червоної ікри;
  • 150 грам креветок;
  • 150 грам твердого сиру;
  • Курячі яйця – 3 штуки;
  • Банку консервованого тунця;
  • Один свіжий огірок;
  • Банку зеленого горошку;
  • Банку консервованої кукурудзи;
  • Лимон – 1 штука.

Для декору:

  • Ківі – 1 штука;
  • Один свіжий огірок;
  • Солодкий перчик – 2 штуки;
  • Зелень – 10 гілочок;
  • Редис.

Готуємо так:

  1. Заморожені креветки промиваються і відварюють до готовності. Далі їх треба очистити і порізати дрібними шматочками;
  2. Курячі яйця слід відварити до крутого стану. З охолоджених яєць зчищається шкаралупа. Розрізаємо їх дрібними шматочками;
  3. Свіжий огірок, сир і крабове м'ясо необхідно порубати на дрібні квадратики;
  4. Відкриваємо всі консерви — горошок, кукурудзу і тунець. Зливаємо з усіх банок розсіл;
  5. Тунець розминається ложкою або виделкою;
  6. Далі в глибоку чашку викладаємо інгредієнти – тунець, зелений горошок, кукурудзу, нарізані яйця, креветки, сир, огірок і крабове м'ясо;
  7. Готуємо заправку. Для цього майонез змішується з соком лимона;
  8. Заправляємо салат соусом і домішуємо;
  9. В останню чергу в салат викладається червона ікра. Салат слід перемішувати обережно, щоб не пошкодилися зерна ікри;
  10. Потім оформляємо салат. Для цього, ківі, солодкий перець, огірок, редис і зелень слід промити;
  11. Огірки слід порубати у вигляді поздовжніх скибочок;
  12. Ківі розрізаємо у вигляді овалів по діагоналі;
  13. Солодкий перчик чистимо від насіння і зрізаємо плодоніжку. Перець нарізати дрібними квадратиками;
  14. Редис очищається від усього непотрібного і розрізається кільцями;
  15. Всі нарізані компоненти викладаємо смужками по черзі зверху салату – редис, солодкий перець, огірок і ківі. Так кілька разів.

«Новорічний настрій»

Для такого воістину чарівного салата на Новий рік 2017 потрібні складові:

  • М'ясо курки – 300 грам;
  • 150 грам твердого сиру;
  • Півбанки консервованої кукурудзи;
  • Консервований ананас – 5 кілець;
  • 50 грам очищених волоських горіхів;
  • Оливкова олія – 5 ст. ложок або майонез – 3 ст. ложки.

Етапи такі:

  1. Куряче м'ясо відварюється до повної готовності і остуджується. Відокремлюємо м'ясо від кісток, чистимо шкірку і ріжемо кубиками;
  2. Викладаємо шматочки м'яса в чашку, засипаємо до нього консервовану кукурудзу;
  3. Сир слід протерти великою теркою;
  4. 4 кільця ананаса розрізаємо на шматочки, 5 колечко залишаємо для прикраси;
  5. Викладаємо сир і ананас в чашку з курячим м'ясом і кукурудзою;
  6. Потім салат слід заправити оливковою олією або майонезом і добре перемішати;
  7. Частування викладається в салатницю, обсипається подрібненим волоським горіхом і зверху викладається кільце ананаса для краси.

«Нісуаз»

Для салату потрібні будуть наступні компоненти:

  • 2 банки консервованого тунця;
  • 500 грам зелений квасолі;
  • 3 картоплини;
  • 5 листків салату;
  • 2 свіжих помідора;
  • 1 солодкий перець;
  • Курячі яйця – 3 штуки;
  • 7 оливок або маслин;
  • Філе анчоусів – 8 штучок;
  • Масло соняшнику (раст.).

Для заправки:

  • Оливкова олія – 100 мл;
  • Часник – 1 зубчик;
  • 2 ст. ложки білого винного соусу;
  • Сіль;
  • Щіпка чорного меленого перцю.

Покроковий процес готування виглядає так:

  1. Відварюємо картоплю прямо в шкурки до готовності. Приблизно 25 хвилин;
  2. Готову картоплю викладаємо в холодну воду, щоб він охолов. Потім очищаємо його від шкірки і ріжемо дрібними кубиками;
  3. У квасолі слід зрізати кінчики. Потім кладемо стручки в киплячу воду. Воду слід попередньо посолити. Відварюємо до напівготовності, протягом 2-3 хвилин;
  4. Далі викладаємо квасолю на друшляк і заливаємо холодною водою. Це збереже яскравий колір квасолі;
  5. Болгарський перець слід помістити в розігріту духовку до 195-200 градусів і запекти;
  6. При появі на перці коричневих підпалин, його слід вийняти і помістити в целофановий пакет на 10 хвилин. Пакет щільно зав'язуємо;
  7. Після цього з перцю знімаємо шкірку і вичищаємо все насіння. М'якоть нарізають у вигляді кубиків;
  8. Помідори слід нашаткувати кільцями;
  9. Відварюємо курячі яйця до крутого стану. Далі охолоджуємо їх у холодній воді, зчищають шкаралупу і розрізаємо на 4 частини;
  10. Баночку з консервованим тунцем слід відкрити і акуратно злити всю олію;
  11. Далі готуємо суміш для заправки салату. Зубчик часнику очищається від лушпиння і дрібно рубається ножем;
  12. Викладаємо часник в невелику чашку, присипаємо його меленим чорним перцем і наливаємо білий винний соус. Все перемішуємо;
  13. Далі тонкою цівкою заливаємо в суміш оливкова олія. Всі повільно перемішуємо вінчиком. У результаті повинна вийти емульсія;
  14. На широке плоске блюдо поміщаються листя салату і викладаємо на них картоплю, порізані стручки зеленої квасолі, помідори, перець, яйця і консервований тунець. Зверху викладаються філе анчоусів і маслини. Весь салат поливається соусом.

Салат з буряка та чорносливу

Інгредієнти, які будуть використовуватися:

  • Свіжа буряк – 3 штуки;
  • Волоські горішки – 150 грам;
  • Чорнослив без кісточок – 150 грам;
  • Часник – 2 зубчики;
  • 50 грам родзинок;
  • Твердий сир – 50 грам;
  • Сіль.

Приготування:

  1. Буряк потрібно відварити, зчистити шкірку і протерти великою теркою;
  2. Чорнослив і родзинки необхідно залити крутим окропом і залишити на 15 хвилин для розпарювання;
  3. Потім чорнослив розрізається невеликими шматочками;
  4. Горіхи подрібнюються теркою або в блендері;
  5. Сир і часник слід протерти дрібної теркою;
  6. Всі інгредієнти слід покласти в глибоку чашку і заправити майонезом.

Новий рік 2017 вже не за горами, тому візьміть на замітку ці рецепти салатів. Вони прикрасять ваш святковий стіл і будуть відмінною закускою до основної страви. Обов'язково порадуйте своїх близьких цими чудовими ласощами!

Що ще почитати: