23 июнь 2019 6 177

Як приготувати збиті вершки в домашніх умовах

Збиті вершки — це дивовижне ласощі з ніжною і повітряної консистенції. Їх часто використовують для різноманітних десертів, випічки, для фруктів і інших солодких страв. У магазинах запропоновано великий асортимент збитих вершків у балонах, але все ж вони мають специфічний запах і менш корисні. Тому краще всього навчитися їх готувати самостійно.

Тим більше під час приготування можна додавати улюблені наповнювачі, прянощі, горіхи, харчові барвники і багато іншого. Готувати цю смакоту можна кількома способами. Але для початку ознайомимося з правилами збивання вершків.

Правила збивання вершків

  • Для збивання слід використовувати вершки з високою жирністю. Оптимальний варіант – 30 % жирності. Інакше вершки вийдуть поганої якості;
  • Вершки повинні бути холодними, але не замороженими. Якщо будуть використовуватися теплі, переохолоджені або заморожені вершки, то в процесі збивання вони розшарувати на сироватку і масло;
  • Крім цього посуд, віночок, повинні бути холодними. Їх слід поставити в морозильник. Також щоб вершки і посуд в процесі збивання не нагрівалися, посуд з усіма інгредієнтами слід помістити в крижану воду;
  • Не потрібно відразу збивати всі кількість, найкраще розділити на порції по 200-300 грам. Також швидкість збивання необхідно поступово збільшувати, починаючи з повільного і закінчуючи швидким;
  • Запам'ятайте, що вершки збиваються міксером, віночком, але не блендером;
  • Готовність вершків потрібно визначати на око. Вони повинні бути пишними і їхня консистенція повинна бути схожа на піну.
Рецепт збитих вершків в домашніх умовах
Інгредієнти Кількість
Вершки жирністю 30% - 400 мл
Цукрова пудра - 120 грам
Ванілін - 1 ч. ложка
Час приготування: 140 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал

Приготування:

Для початку вершки слід вилити в середню ємність і поставити в холодильник на кілька годин, щоб вони охололи;

Далі необхідно збити вершки на нижній швидкості міксера протягом 10 хвилин;

Потім починаємо збільшувати швидкість до максимальної;

Збиваємо все до утворення повітряної суміші;

Після цього засипаємо цукрову пудру і ванілін. Добре перемішуємо.

Як зробити збиті вершки в домашніх умовах з густою піною у мороженице

Інгредієнти, які знадобляться:

  • Вершки 30 %-ної жирності – 400 мл;
  • 150 грам цукрової пудри.

Приготування:

  1. Холодні вершки слід помістити в мороженицю;
  2. Потім засипаємо до них цукрову пудру;
  3. Починаємо збивати з мінімальної швидкості до піни з м'якою і щільною структурою;
  4. Після цього збільшуємо швидкість збивання і збиваємо до пухкої маси.

Збиті вершки з допомогою віночка

Продукти, які знадобляться:

  • Вершки – 400 мл;
  • Цукрова пудра – 100 грам.

Приготування:

  1. Приблизно за 3 години до збивання вершки слід поставити в холодильник для охолодження;
  2. Миску і віночок також заздалегідь потрібно поставити в морозильник;
  3. Після цього в середню ємність наливаємо холодну воду, ставимо миску з вершками і починаємо збивати віночком;
  4. Збиваємо до повітряної маси;
  5. В кінці додаємо пудру з сахарка і перемішуємо.

Рецепт крему зі збитими вершками в домашніх умовах

Інгредієнти, які знадобляться:

  • 70 мл води;
  • 150 грам цукрової пудри;
  • Вершки 30 %-ной жирністю — 700 мл;
  • Харчовий желатин – 2 ст. ложки.

Приготування:

  1. Желатин слід покласти в чашку і залити водою. Залишаємо його, щоб він розпух;
  2. Вершки перед збиванням слід поставити на пару годин в холодильник;
  3. Миску і віночок також слід помістити в морозильник;
  4. Потім миску з вершками ставимо в холодну воду і збиваємо міксером до повітряної маси;
  5. Не перестаючи збивати, засипаємо пудру з цукру;
  6. Далі повільно заливаємо желатин;
  7. Збиваємо до тих пір, поки крем не буде тримати форму.

Переходимо до улюблених десертів: тримайтеся, ласуни!

Желейний торт з фруктами без випічки, це розкішний десерт, який припаде до смаку як дітям, так і їх батькам.

Шоколадний рецепт торта «Дамські пальчики» з фото та покроковими рекомендаціями.

Простий рецепт «Пташиного молока», досить легко приготувати в домашніх умовах, якщо слідувати нашим рекомендаціям. Тут.

Фруктовий десерт зі збитими вершками

Для десерту потрібні такі компоненти:

  • Груша – 1 штука;
  • 200 грам вершкового морозива;
  • Банан – 1 штука;
  • Мандарин – 1 штука;
  • 150 грам винограду;
  • Збиті вершки.

Приготування:

  1. Фрукти необхідно промити, очистити від шкірки і кісточок;
  2. Далі вибираємо гарний посуд;
  3. Грушу розрізаємо на шматочки і викладаємо шаром на дно посуд;
  4. Потім на грушу викладаємо рівномірно вершкове морозиво;
  5. Банан ріжемо кружальцями і викладаємо шаром зверху морозива;
  6. Мандарин поділяємо на шматочки і викладаємо зверху;
  7. Ягоди винограду розрізаємо і викладаємо на десерт;
  8. В кінці десерт прикрашають збитими вершками.

Десерт із збитих вершків з ягодами і печивом

Для десерту знадобляться наступні компоненти:

  • Печиво – 3-4 штуки;
  • 1 білок курячого яйця;
  • 200 мл вершків 30%-ної жирністю;
  • Полуниця і малина – 150 грам;
  • Сік лимона – 1 ст. ложка;
  • Цукрова пудра – 100 грам.

Приготування:

  1. Печиво слід розкришити до дрібної крихти;
  2. Полуницю розрізаємо на дві частини і викладаємо в миску, туди ж кладемо малину і посипаємо цукровою пудрою;
  3. Далі білок збиваємо до міцної піни;
  4. Вершки змішуємо з лимонним соком і збиваємо до повітряної маси;
  5. Потім збиті вершки змішуємо з печивом, з соком, що виділився від ягоди і білком;
  6. Розкладаємо масу по креманкам;
  7. Зверху прикрашаємо шматочками полуниці та малиною.

Меренга зі збитими вершками

Для меренги потрібні такі компоненти:

  • Курячі білки – 4 штуки;
  • Цукрова пудра – 300 грам;
  • Вершки 30 %-ной жирністю – 200 мл;
  • 100 мл згущеного молока;
  • Ванілін – 50 грам;
  • Свіжа або заморожена черешня;
  • Щіпка солі.

Приготування:

  1. У мисці збиваємо міксером білки з сіллю до піни;
  2. Далі повільно додаємо цукрову пудру, при цьому не перестаємо збивати;
  3. Наливаємо в суміш сік лимона і змішуємо до стійких піків;
  4. Вирізаємо коло з пергаментного паперу з діаметром 20 см. Потім викладаємо його у центр дека і застеляємо пергаментним папером;
  5. Всю білкову масу перекладаємо в кондитерський мішок з насадкою " зірочка, і видавлюємо по колу. В центрі робимо поглиблення;
  6. У розігріту духовку до 100 градусів ставимо меренгу подсушиваться на 1,5-2 години;
  7. Готову меренгу залишаємо на деякий час в духовці, щоб вона охолола;
  8. Тим часом збиваємо вершки до повітряної маси і змішуємо зі згущеним молоком і ваніліном;
  9. Потім поміщаємо їх у кондитерський мішок і через насадку зірочка видавлюємо зверху у вигляді трояндочок;
  10. Прикрашаємо меренгу черешнею.

Корисні поради

  • Для збивання слід використовувати цукрову пудру. Якщо ви будете використовувати цукровий пісок, то він не розчиниться, і буде хрустіти на зубах. Крім цього час збивання набагато збільшиться;
  • Засинайте цукрову пудру повільно;
  • Збивати потрібно спочатку на повільній швидкості протягом 2-3 хвилин, потім переходити на швидку швидкість;
  • Для зменшення калорійності в вершки можна додати багато молока;
  • Для різноманітності в вершки можна додати шматочку фруктів, горіхи, тертий шоколад і різні харчові барвники.

Збиті вершки, приготовлені вдома, стануть відмінною прикрасою десертів з фруктів або випічки. Готувати їх не так вже й складно. Головне в цій справі — гарне терпіння й завзятість. Також не забувайте про правила, вони допоможуть зробити це ласощі ідеальним.

Що ще почитати: