Як приготувати збиті вершки в домашніх умовах
Збиті вершки — це дивовижне ласощі з ніжною і повітряної консистенції. Їх часто використовують для різноманітних десертів, випічки, для фруктів і інших солодких страв. У магазинах запропоновано великий асортимент збитих вершків у балонах, але все ж вони мають специфічний запах і менш корисні. Тому краще всього навчитися їх готувати самостійно.
Тим більше під час приготування можна додавати улюблені наповнювачі, прянощі, горіхи, харчові барвники і багато іншого. Готувати цю смакоту можна кількома способами. Але для початку ознайомимося з правилами збивання вершків.
Правила збивання вершків
- Для збивання слід використовувати вершки з високою жирністю. Оптимальний варіант – 30 % жирності. Інакше вершки вийдуть поганої якості;
- Вершки повинні бути холодними, але не замороженими. Якщо будуть використовуватися теплі, переохолоджені або заморожені вершки, то в процесі збивання вони розшарувати на сироватку і масло;
- Крім цього посуд, віночок, повинні бути холодними. Їх слід поставити в морозильник. Також щоб вершки і посуд в процесі збивання не нагрівалися, посуд з усіма інгредієнтами слід помістити в крижану воду;
- Не потрібно відразу збивати всі кількість, найкраще розділити на порції по 200-300 грам. Також швидкість збивання необхідно поступово збільшувати, починаючи з повільного і закінчуючи швидким;
- Запам'ятайте, що вершки збиваються міксером, віночком, але не блендером;
- Готовність вершків потрібно визначати на око. Вони повинні бути пишними і їхня консистенція повинна бути схожа на піну.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Вершки жирністю 30% - | 400 мл |
Цукрова пудра - | 120 грам |
Ванілін - | 1 ч. ложка |
Час приготування: 140 хвилин | Калорійність на 100 грам: 200 Ккал |
Приготування:
Для початку вершки слід вилити в середню ємність і поставити в холодильник на кілька годин, щоб вони охололи;
Далі необхідно збити вершки на нижній швидкості міксера протягом 10 хвилин;
Потім починаємо збільшувати швидкість до максимальної;
Збиваємо все до утворення повітряної суміші;
Після цього засипаємо цукрову пудру і ванілін. Добре перемішуємо.
Як зробити збиті вершки в домашніх умовах з густою піною у мороженице
Інгредієнти, які знадобляться:
- Вершки 30 %-ної жирності – 400 мл;
- 150 грам цукрової пудри.
Приготування:
- Холодні вершки слід помістити в мороженицю;
- Потім засипаємо до них цукрову пудру;
- Починаємо збивати з мінімальної швидкості до піни з м'якою і щільною структурою;
- Після цього збільшуємо швидкість збивання і збиваємо до пухкої маси.
Збиті вершки з допомогою віночка
Продукти, які знадобляться:
- Вершки – 400 мл;
- Цукрова пудра – 100 грам.
Приготування:
- Приблизно за 3 години до збивання вершки слід поставити в холодильник для охолодження;
- Миску і віночок також заздалегідь потрібно поставити в морозильник;
- Після цього в середню ємність наливаємо холодну воду, ставимо миску з вершками і починаємо збивати віночком;
- Збиваємо до повітряної маси;
- В кінці додаємо пудру з сахарка і перемішуємо.
Рецепт крему зі збитими вершками в домашніх умовах
Інгредієнти, які знадобляться:
- 70 мл води;
- 150 грам цукрової пудри;
- Вершки 30 %-ной жирністю — 700 мл;
- Харчовий желатин – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Желатин слід покласти в чашку і залити водою. Залишаємо його, щоб він розпух;
- Вершки перед збиванням слід поставити на пару годин в холодильник;
- Миску і віночок також слід помістити в морозильник;
- Потім миску з вершками ставимо в холодну воду і збиваємо міксером до повітряної маси;
- Не перестаючи збивати, засипаємо пудру з цукру;
- Далі повільно заливаємо желатин;
- Збиваємо до тих пір, поки крем не буде тримати форму.
Переходимо до улюблених десертів: тримайтеся, ласуни!
Желейний торт з фруктами без випічки, це розкішний десерт, який припаде до смаку як дітям, так і їх батькам.
Шоколадний рецепт торта «Дамські пальчики» з фото та покроковими рекомендаціями.
Простий рецепт «Пташиного молока», досить легко приготувати в домашніх умовах, якщо слідувати нашим рекомендаціям. Тут.
Фруктовий десерт зі збитими вершками
Для десерту потрібні такі компоненти:
- Груша – 1 штука;
- 200 грам вершкового морозива;
- Банан – 1 штука;
- Мандарин – 1 штука;
- 150 грам винограду;
- Збиті вершки.
Приготування:
- Фрукти необхідно промити, очистити від шкірки і кісточок;
- Далі вибираємо гарний посуд;
- Грушу розрізаємо на шматочки і викладаємо шаром на дно посуд;
- Потім на грушу викладаємо рівномірно вершкове морозиво;
- Банан ріжемо кружальцями і викладаємо шаром зверху морозива;
- Мандарин поділяємо на шматочки і викладаємо зверху;
- Ягоди винограду розрізаємо і викладаємо на десерт;
- В кінці десерт прикрашають збитими вершками.
Десерт із збитих вершків з ягодами і печивом
Для десерту знадобляться наступні компоненти:
- Печиво – 3-4 штуки;
- 1 білок курячого яйця;
- 200 мл вершків 30%-ної жирністю;
- Полуниця і малина – 150 грам;
- Сік лимона – 1 ст. ложка;
- Цукрова пудра – 100 грам.
Приготування:
- Печиво слід розкришити до дрібної крихти;
- Полуницю розрізаємо на дві частини і викладаємо в миску, туди ж кладемо малину і посипаємо цукровою пудрою;
- Далі білок збиваємо до міцної піни;
- Вершки змішуємо з лимонним соком і збиваємо до повітряної маси;
- Потім збиті вершки змішуємо з печивом, з соком, що виділився від ягоди і білком;
- Розкладаємо масу по креманкам;
- Зверху прикрашаємо шматочками полуниці та малиною.
Меренга зі збитими вершками
Для меренги потрібні такі компоненти:
- Курячі білки – 4 штуки;
- Цукрова пудра – 300 грам;
- Вершки 30 %-ной жирністю – 200 мл;
- 100 мл згущеного молока;
- Ванілін – 50 грам;
- Свіжа або заморожена черешня;
- Щіпка солі.
Приготування:
- У мисці збиваємо міксером білки з сіллю до піни;
- Далі повільно додаємо цукрову пудру, при цьому не перестаємо збивати;
- Наливаємо в суміш сік лимона і змішуємо до стійких піків;
- Вирізаємо коло з пергаментного паперу з діаметром 20 см. Потім викладаємо його у центр дека і застеляємо пергаментним папером;
- Всю білкову масу перекладаємо в кондитерський мішок з насадкою " зірочка, і видавлюємо по колу. В центрі робимо поглиблення;
- У розігріту духовку до 100 градусів ставимо меренгу подсушиваться на 1,5-2 години;
- Готову меренгу залишаємо на деякий час в духовці, щоб вона охолола;
- Тим часом збиваємо вершки до повітряної маси і змішуємо зі згущеним молоком і ваніліном;
- Потім поміщаємо їх у кондитерський мішок і через насадку зірочка видавлюємо зверху у вигляді трояндочок;
- Прикрашаємо меренгу черешнею.
Корисні поради
- Для збивання слід використовувати цукрову пудру. Якщо ви будете використовувати цукровий пісок, то він не розчиниться, і буде хрустіти на зубах. Крім цього час збивання набагато збільшиться;
- Засинайте цукрову пудру повільно;
- Збивати потрібно спочатку на повільній швидкості протягом 2-3 хвилин, потім переходити на швидку швидкість;
- Для зменшення калорійності в вершки можна додати багато молока;
- Для різноманітності в вершки можна додати шматочку фруктів, горіхи, тертий шоколад і різні харчові барвники.
Збиті вершки, приготовлені вдома, стануть відмінною прикрасою десертів з фруктів або випічки. Готувати їх не так вже й складно. Головне в цій справі — гарне терпіння й завзятість. Також не забувайте про правила, вони допоможуть зробити це ласощі ідеальним.