Як смачно і з користю приготувати бобра в домашніх умовах
Бобер входить в сімейство водних гризунів. Однак, напевно, мало хто знає, що з його м'яса можна приготувати безліч смачних страв. Це м'ясо здавна цінується за його поживність і корисність, яка ще в ті часи використовували для приготування страв, так і для лікувальних цілей.
Так як же його можна приготувати вдома? Це серйозне питання, яке необхідно розглянути дуже уважно. Але перед цим варто ознайомитися з усіма властивостями м'яса бобра.
Смакові особливості і цілющі властивості м'яса бобра
Бобри в основному харчуються рослинною їжею, тому їх м'ясо володіє високим вмістом вітамінів і корисних речовин. Також бори самі по собі вгодовані тварини, які ведуть активний спосіб життя. Тому в цьому м'ясі міститься низький рівень жиру. Весь жир рівномірно розподілений по всій тушці.
За зовнішнім виглядом це м'ясо схоже на яловичину. Відмінність полягає в яскраво-червоному кольорі. Все полягає у високому вмісті кисню в м'язовій тканині. За вмістом вітамінів, мінеральних елементів, корисних речовин воно не поступається і навіть перевершує багато традиційні види м'яса.
Вся цілющість м'яса бобра полягає у високому рівні корисних речовин:
- Мінеральні речовини – аланін, аргінін, аспартат, алін, гістидин, гліцин, глутамінова кислота, ізолейцин, лейцин, лізин, метіонін, пролін, серин, треонін, тирозин і фенілаланін;
- Вітаміни групи В і С;
- Мінерали солей фосфору, кальцію, магнію, натрію, калію, селену, заліза;
- Це джерело гемоглобіну;
- Воно складається на 24 % з білка і на 4,8 % з жирів.
Також ще важлива перевага — м'ясо не схильне зараженням паразитами, які небезпечні для життя людини.
За смаком воно має досить незвичайними і відмінними якостями. Особливо смачними є особини, вага яких становить менше 15 кілограмів, більш важкі і старі володіють низькими смаковими якостями. За смаком це м'ясо схоже на заячину або гусятина.
Процес підготовки м'яса
Рекомендації по підготовці бобрятины:
- Насамперед необхідно злити всю кров;
- Обов'язково видаліть струмінь. Якщо цього не зробити, то м'ясо буде мати солодкуватим смаком;
- Під час видалення струменя будьте гранично акуратними. Якщо в процесі вирізання ви пошкодите її, то м'ясо придбає гіркуватий і неприємний смак;
- Потім ретельно вимийте руки з милом і приступайте до зняття шкурки з тушки;
- Шкірку потрібно акуратно знімати. Не торкайтеся руками до м'яса, оскільки на шкірці може залишитися екстракт від струменя;
- Після цього вичищаємо всі тельбухи і промиваємо;
- В кінці м'ясо потрібно замочити у воді на 24 години. Тільки після цього його можна готувати.
Способи приготування м'яса бобра
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
м'яса бобра - | 2 кг |
свинячого сала - | 100 грам |
лимона - | 1 шт. |
цибулини - | 2-3 шт. |
моркви - | 2-3 шт. |
картоплин - | 6-8 шт. |
часнику - | одна головка |
вершкового масла - | 50 грам |
солі і спецій - | за смаком |
сметани - | 50 мл |
петрушки - | 1 пучок |
Час приготування: 1560 хвилин | Калорійність на 100 г: 180 Ккал |
Приготування:
- Розділеного бобра слід замочити в прохолодній воді. Також засипаємо сіль і нарізаний лимон. Залишаємо його на добу;
- Після того як м'ясо вымочится, його слід витягнути і порубати ножем на дрібні часточки;
- Свиняче сало також ріжемо на дрібні шматочки і додаємо до нарізаною бобрятине;
- Часник дрібно шаткуємо і засипаємо в м'ясо з салом і гарненько перемішуємо;
- Потім перекладаємо в глибоку форму для запікання;
- Вершкове масло розтоплюємо на сковороді. Далі додаємо туди 30 грам солі і щіпку чорного перцю. Все перемішуємо і виливаємо у форму з м'ясом;
- У розігріту духовку ставимо форму з інгредієнтами;
- Після 20 хвилин запікання в форму з м'ясом наливаємо склянку холодної води і знову ставимо в духовку запікатися;
- Картоплю очистити від шкірки і нарізати на великі скибочки;
- Цибуля очищається від лушпиння і розрізаємо його у вигляді кілець;
- Моркву очищаємо і ріжемо кружечками;
- Форму з м'ясом витягуємо через 50 хвилин і викладаємо зверху скибочки овочів;
- Залишаємо запікати овочі на 40 хвилин. Протягом цього часу овочі слід поливати утворився соком;
- Далі готуємо соус. Сметану змішуємо соком, який утворився в процесі запікання бобра і овочів;
- Далі пучок петрушки дрібно шаткуємо і засипаємо в суміш з соку і сметани;
- Всю суміш виливаємо в металеву каструлю і ставимо на газ. Відварюємо все до кипіння;
- Готовим соусом поливаємо м'ясо і овочі.
Цвітна капуста запечена в духовці з сиром за нашими рецептами зможе здивувати вас.
Салат з редиски з яйцем і огірком — навесні це те, що нам так не вистачає. Улюблені рецепти.
Страви з гарбуза з куркою в духовці, за нашим рецептом, стане справжнім хітом вашого святкового столу.
Суп з бобрових хвостів
Для супу потрібні такі компоненти:
- Хвости бобра – 3 штуки;
- Оцет – 150 грам;
- Вода – 500 грам;
- Рис – 200 грам;
- Одна цибулина;
- Сіль і чорний перець.
Приготування:
- Хвости бобра слід очистити від шкірки і розрізати на середні шматочки;
- Викладаємо їх у середню ємність і заливаємо склянкою оцту і невеликою кількістю води. Обов'язково вся рідина повинна повністю покривати хвости. Залишаємо їх вимочуватися на 8 годин;
- Після цього всю рідину від хвостів зливаємо і додаємо 2 склянки води і ставимо на вогонь;
- Картоплю очищаємо і ріжемо на середні кубики. Далі засипаємо в каструлю з хвостами;
- Після закипання через 15 хвилин засипаємо рис;
- Відварюємо до готовності. Додаємо сіль і чорний мелений перець;
- Перед подачею в суп можна додати томатну пасту або будь-які спеції.
Тушковане м'ясо в сметані
Знадобляться наступні компоненти:
- 800 грам м'яса бобра;
- 300 мл сметани;
- Один лимон;
- 2 яблука;
- 150 грам вершкового масла;
- Головка часнику;
- 2 штуки ріпчастої цибулі;
- 5 гілочок чебрецю;
- 300 грам моркви;
- Рослинна олія;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Приготування:
-
- М'ясо слід гарненько обробити, промити і видалити всі зайві прожилки і плівки. Далі розрізаємо його на середні шматочки;
-
- Часник слід очистити від лушпиння і відкласти пару зубчиків. Решту дрібно рубаємо ножем;
-
- У середню ємність викладаємо м'ясо, засипаємо туди часник, скроплюємо соком лимона. Гарненько просолюємо і перчимо. Залишаємо маринуватися на 4 години;
-
- Морква та цибулю очищаємо від шкірки і ріжемо на великі шматочки;
-
- На сковороду викладаємо вершкове масло і цибулю. Смажимо до готовності;
-
- Далі в засмажку з цибулі додаємо дрібку меленого чорного перцю і відставляємо в сторону;
-
- Ставимо На плиту середній казанок, наливаємо туди рослинне масло і викладаємо промаринованное м'ясо і трохи смажимо;
-
- Далі засипаємо туди шматочки моркви і смажимо 15-20 хвилин;
-
- Після цього викладаємо туди цибулю з перцем і смажимо ще 15 хвилин;
-
- Потім очищаємо залишилися зубчики часнику і яблука від шкірки. Розрізаємо все на середні шматочки;
-
- Вміст казанка добре перемішуємо і залишаємо тушкуватися ще 10 хвилин;
-
- Після цього засипаємо туди шматочки яблук і часнику. Також додаємо туди гілочки чебрецю. Все перемішуємо і тушкуємо 7 хвилин;
-
- В кінці заливаємо все сметаною і тушкуємо 20 хвилин;
- Готову страву можна подавати з гарніром з відвареної картоплі.
Шашлик з бобра
Для шашлику потрібні такі компоненти:
- М'якоть м'яса бобра – 5 кг;
- 7 цибулин цибулі;
- Яблучний оцет – 100 мл;
- Вода;
- Сік лимона;
- Сіль і спеції чорний перець, кмин, імбир.
Приготування:
- М'ясо бобра слід попередньо вимочити. Від цього воно стане більш ніжним, соковитим і м'яким;
- М'ясо слід розрізати на середні шматочки і викладаємо в ємність;
- Все солимо, додаємо спеції чорний перець, кмин, імбир і гарненько все змішуємо;
- Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і натираємо на середній тертці. Викладаємо його в м'ясо;
- Заливаємо все яблучним оцтом і водою;
- Маринуємо його 2-3 години;
- Далі смажимо шашлик. В процесі обсмажування його можна пару раз скропити лимонним соком.
Як приготувати струмінь бобра і чим вона цінна
Бобова струмінь – це желеподібна речовина, що виробляється залозою внутрішньої секреції. Цей компонент містить масу корисних компонентів, які дуже сприятливо впливають на здоров'я людини.
Оскільки в чистому вигляді струмінь має досить специфічний і неприємний запах, вживати її практично неможливо. Проте існує маса різних мазей, настоянок, порошків і капсул з цього компонента.
Для чого застосовують борову струмінь:
- Цю речовину використовують для зміцнення й омолодження організму;
- Для поліпшення роботи кровоносної, нервової, серцево-судинної та імунної систем;
- Добре зупиняє запальні і пухлинні процеси;
- Воно може нейтралізувати наслідки від радіаційного випромінювання;
- Надає антибактеріальну дію, тому допомагає при гаймориті, герпесі, вірусних респіраторних захворюваннях, туберкульозі, силікоз легенів, гнійної пневмонії;
- Також допомагає при різних захворюваннях шлунка і підшлункової залози;
- Використовують при підвищеному артеріальному тиску, атеросклерозі, стенокардії, захворюваннях серця;
- При захворюваннях опорно-рухового апарату – радикуліті, остеохондрозі і т. п.
А от як же приготувати з цієї речовини настойку в домашніх умовах? Все дуже просто! Головне — правильно дотримуватися всю рецептуру приготування.
Настоянка з бобрової струменя
Для настоянки потрібні такі компоненти:
- Боброва струмінь;
- Спирт або горілка 40 %.
Приготування:
- Залозу необхідно дрібно покришити ножем;
- Викладаємо її в банку і заливаємо горілкою або 40 %-ним спиртом з розрахунку на 100 грам залози півлітра горілки або спирту;
- Суміш необхідно наполягати при кімнатній температурі протягом 2 діб, поки настоянка не стане коньячного кольору;
- Готову настоянку можна зберігати при кімнатній температурі або в холодильнику.
Порошок з бобрової струменя
Для цього залозу необхідно засушити до твердого стану. Потім її слід протерти дрібної теркою. Порошок можна використовувати в якості компресів для незаживляющих ран.
Як приготувати жир бобра і для чого його застосовувати
Бобровий жир є корисним засобом для людського організму. Його застосовують для очищення організму від шкідливих речовин і також з його допомогою лікують багато інфекційні захворювання.
Жир бобра застосовують для лікування таких хвороб:
- Під час захворювань органів дихання;
- При патології шлунка і кишечника;
- Гінекологічні та урологічні захворювання;
- Захворювання шкірного покриву і порушення шкірної тканини;
- Під час захворювань суглобів, які виникли в результаті травм, травм, розтяжок, пошкоджень;
- При зниженні імунітету організму, що відбувається через фізичну слабкість та знесилення.
Крім цього, часто бобровий жир використовують в косметології. Його додають до складу багатьох кремів. Ці креми допомагають прибрати сухість, лущення, роблять шкіру еластичною і розгладжують всі зморшки.
Як же приготувати жир самостійно? Давайте розберемо дуже простий рецепт приготування: жир бобра слід викласти в металеву ємність і протопити на середньому вогні. Готовий жир можна зберігати в холодильнику.
Підіб'ємо підсумки
Боброве м'ясо – це, дійсно, поживний і дуже корисний продукт, що володіє відмінним смаком. Крім цього, його можна з легкістю приготувати самостійно. Тільки не забудьте правильно обробити та підготувати це м'ясо.
Інакше вона буде мати неприємний смак. Також такі компоненти, як струмінь і жир, корисні для організму. Обов'язково приготуйте з них лікувальні засоби, вони згодяться вам для лікування багатьох хвороб і недугів.