Як смачно приготувати вермішелевий суп з куркою
Навряд чи хтось наважиться заперечувати корисні властивості і смакові якості супу, звареного на основі курячого бульйону. Зазвичай його рекомендують людям із захворюваннями шлунка, порушеннями травлення, а також на період реабілітації після хірургічних операцій.
Блюдо відноситься до розряду низькокалорійних, тому зіпсувати фігуру практично неможливо навіть при дуже наваристому і крутому бульйоні. Його варять використовуючи цілу курку, або деякі частини, включаючи субпродукти.
Але для отримання цього дієтичного супу, потрібно використовувати курячу грудку.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Куряча грудинка - | 1 шт. |
Картопля - | 3 шт. |
Морква невелика - | 1 шт. |
Цибулю - | 0.5 шт. |
Лист лавра - | 1 шт. |
Вермішель - | 1 жменя |
Очищена вода - | 2 л |
Зелень - | за смаком |
Сіль - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 40 Ккал |
Набираємо в каструлю з нержавіючої сталі воду ставимо на конфорку. Миємо й опускаємо серветкою куряче м'ясо.
Чистимо овочі, морква шаткуємо соломкою, картоплю – середніми кубиками. Коли починає закипати вода, закладаємо грудинку, додаємо лист лавра, половинку цибулини, солимо і, збавивши полум'я, залишаємо доварюватися на 40 хвилин.
Промиваємо і подрібнюємо зелень. Виймаємо м'ясо з бульйону. Закладаємо картоплю, моркву і вермішель. Грудку розбираємо на волокна і кладемо назад в каструлю.
Перемішуємо, контролюємо смак, при необхідності досолює або притрушиваем спеціями. За бажанням притрушиваем зеленню.
Курячий суп з яйцем і локшиною
Компоненти:
- Курячі лапки – 3 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Цибуля – 1 шт.;
- Очищена вода – 2.5 л;
- Вермішель – 50 г;
- Перепелине яйце – 6 шт.;
- Перець горошком – 3 зерна;
- Сіль – за смаком.
У глибоку нержавіючу каструлю наливаємо воду, ставимо на конфорку. Курячі лапки обсмаливаем і знімаємо верхній епітеліальний шар.
Промиваємо неодноразово в холодній воді, закидаємо в ємність. Відправляємо очищений цибулю і перець. Проварюємо бульйон 25 хвилин.
Не виймаючи лапок, закидаємо вермішель, почищений і нашатковану кубиками моркву.
В окрему миску розбиваємо яйця, злегка збиваємо виделкою, щоб з'єднати білки і жовтки. Маленькою цівкою підливаємо в суп, швидко заважаємо всю масу.
Як зварити суп в мультиварці
Маючи на кухні такий електроприлад як мультиварка, приготувати вермішелевий суп з куркою не складе ніякої праці.
Компоненти:
- Курячі потрухи – 300 г;
- Цибуля невеликий – 1 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Лист лавра – 2 шт.;
- Вода – 1.5 л;
- Картопля – 2 шт.;
- Вермішель – 50 г;
- Сушений кріп – 1 ч. л.;
- Сіль, спеції – за смаком.
Смачний суп виходить з курячих потрухів: сердечок, шлунків, печінки. Проваривши все це, отримаємо наваристий прозорий бульйон.
Почищені і помиті овочі шаткуємо дрібними кубиками. Активуємо прилад в режим «Суп», наливаємо воду, закладаємо тельбухи, половинку цибулі, листя лавра і моркву. Прикриваємо кришкою і залишаємо готуватися 45 хвилин.
Закидаємо в бульйон картоплю, варимо 10 хвилин і кладемо вермішель швидкого приготування, солимо, посипаємо кропом. Вимикаємо агрегат і залишаємо настоятися 15 хвилин.
Суп з куркою, грибами і вермішеллю
Додавання грибів до стандартного супу з макаронами збагатить його рідкісними амінокислотами.
Компоненти:
- Курячі крильця – 4 шт.;
- Картопля – 3 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Вермішель – 50 г;
- Свіжі гриби – 150 р.;
- Рослинна олія – 2 ст. л.;
- Вода – 2 л;
- Зелень свіжа – пучок;
- Сіль – за смаком.
Промиваємо і чистимо гриби (підійде будь-який доступний вид), шаткуємо на середні слайсы. Наливаємо олію у сковорідку і засмажуємо.
Набираємо воду в каструлю, кладемо обсмаленные і помиті крильця, цибулю, сіль. Залишаємо варити.
Чистимо і шаткуємо соломкою овочі. Кладемо до бульйону. Всі проварюємо 30 хвилин, додаємо гриби, макаронні вироби і дрібно порізану зелень.
Суп із зеленим консервованим горошком рецепти з покроковими рекомендаціями та фото.
Як приготувати вершковий суп з грибами і плавленим сиром? Покрокові рецепти.
Який суп приготувати на обід? Рецепти легких, дієтичних, ситних м'ясних або незвичайних екзотичних.
Корисні поради
- Щоб добитися красивого жовтого кольору і хорошою прозорості для бульйону, перед закипанням потрібно знизити інтенсивність полум'я і зняти накип, що представляє збій продукт реакції згорнулася крові і солей жорсткості. Таким чином ви видаляєте найбільш шкідливі речовини з майбутнього страви;
- Якщо ви хочете знизити калорійність бульйону, процідіть його два рази через марлю або просто ложкою зберіть зверху жир;
- Не потрібно обсмажувати цибулю і моркву краще покласти їх сирими в суп;
- Класти вермішель необхідно на завершення приготування. Зробивши це на початку, вона розвариться, і суп перетворитися в кисіль;
- Щоб наситити курячий бульйон додатковим кольором, покладіть вчасно варіння крупно порізану цибулину;
- Картоплю шаткують середньої соломкою або дрібними кубиками;
- Якщо ви використовуєте свіжу зелень, покладіть її на завершення приготування. Підійдуть: кріп, петрушка, базилік.
Для вермішельного супу краще взяти домашню курку, її смак і навар не зрівняються з магазинної. У нього можна додати мариновані томати без шкірки. Порадуйте близьких ексклюзивним стравою з ресторанного меню!