17 апрель 2019 1 417

Як приготувати сирний суп з куркою

Одна невелика тарілочка гарячого сирного супу з куркою надовго вгамує почуття голоду. Це блюдо за рахунок поживних компонентів, що входять до складу, виходить дуже ситним, а завдяки свіжої зелені і маленькому шматочку вершкового сиру і масла має досить апетитний вигляд.

Сирний суп має густу консистенцію і молочно-вершковий відтінок. Незважаючи на складність назви страви, приготувати його досить просто.

Необхідно відварити шматочок курки, закинути нашатковані овочі, врешті – потертий або нарізаний на кубики сир, прикрити кришкою, вимкнути вогонь і притрусити зеленню.

Щоб суп дійшов до того стану, в якому його можна подавати, потрібно дати йому настоятися близько півгодини.

Часто до цього блюда окремо готують грінки або підсмажують в духовій шафі кубики житнього хліба з часником. Можна є вприкуску, або покласти кілька шматочків прямо в тарілку.

Сирний суп з куркою по-французьки
Інгредієнти Кількість
Картопля - 4 шт.
Морква - 1 шт.
Цибулю - 2 шт.
Масло вершкове - 50 г
Куряче філе - 300 г
Плавлений сир - 2 шт.
Сушений кріп - щіпка
Лист лавра - 1 шт.
Сіль, приправи - за смаком
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 53 Ккал

Класикою французької кухні є саме сирний суп. Нічим в принципі від звичного нам супу він не відрізняється: картопля, морква, цибуля, масло вершкове. Єдина відмінність – це присутність сиру.

Промиваємо м'ясо і зрізаємо плівку, закладаємо в закипающую воду отвариваться на двадцять хвилин. Туди ж кладемо лист лавра, половинку цибулини і сіль. Збираємо дірявим ложкою піну, яка утворилася.

Овочі чистимо картоплю шаткуємо брусками.

Моркву і цибулю – соломкою.

Масло розтоплюємо вершкове, кладемо овочі і підсмажити їх на слабкому вогні.

Картоплю занурюємо варитися в курячий бульйон на сім хвилин. Виймаємо м'ясо, даємо охолонути й нарізаємо брусками.

Закладаємо всі продукти в каструлю: засмажку з овочів, м'ясо, плавлений сир.

Посипаємо кропом і залишаємо страву на п'ять хвилин.

До цього супу ще підійде обсмажений білий батон до яєчної суміші, або часникові тости, тост.

Рецепт супу з плавленого сиру і курячої четвертинки

Основне правило і схема виготовлення цієї страви в тому, що повинен домінувати саме сирний смак, а інші компоненти – лише відтіняти його насиченість.

Компоненти:

  • Картопля – 4 шт.;
  • Сир плавлений – 3 шт.;
  • Очищена Вода – 2 л;
  • Бройлера чверть – 900 г;
  • Цибуля зелена – пучок;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Морква – 1 шт.;
  • Перець чорний – за смаком;
  • Сіль – щіпка.

Час приготування: 85 хвилин.

Калорійність: 54 Ккал/ 100 р.

Розбираємо курку на шматки, переглядаємо поверхню, щоб не попалися залишилися пір'я. Занурюємо у воду і залишаємо варити у воді годину.

Картоплю миємо й чистимо, шаткуємо брусками. З моркви відскрібаємо шкірку і нарізаємо півкільцями. Підготовлені продукти перекладаємо до відварного м'яса, готуємо десять хвилин і кладемо шматочок вершкового масла з плавленим сирком.

В кінці притрушиваем чорним перцем і зеленою цибулею. Залишаємо обов'язково настоятися. Шматочки м'яса, так і залишаємо в каструлі. За бажанням можна перебити всі вміст в пюреобразную масу – вийде суп-пюре сирний.

Сирний суп з копченою куркою

Суп з такою назвою не обов'язково може складатися тільки з сиру, овочів і курки. У нього легко можна додати зелений горох або збите яйце. Вийде нове, свіже і незвичайне блюдо.

Компоненти:

  • Картопля – 5 шт.;
  • Курячі копченості – 350 г;
  • Сир – 200 г;
  • Кінза – пучок;
  • Зелений горошок – банку;
  • Цибулина – 1 шт.;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Червоний перець – щіпка.

Час приготування: 60 хвилин.

Калорійність: 61 Ккал/ 100 р.

У каструлю набираємо воду, ставимо на варильну поверхню. Курячі копченості розбираємо і нарізаємо. Розтоплюємо масло і злегка підсмажуємо м'ясо. Додаємо нашатковану півкільцями цибулю і підсмажити разом усі сім хвилин.

Картоплю чистимо і шаткуємо кубиками. Викладаємо в закипающую воду разом з копченостями, промешиваем і готуємо вісім хвилин. Горошок відкриваємо, зливаємо розсіл і висипаємо його в загальну масу.

Слідом посипаємо потертим сиром і кінзою, ретельно перемішуємо, притрушиваем спеціями і присаливаем. Герметично закриваємо кришку і відключаємо плиту.

Сир краще використовувати з вершковим смаком або голландський без специфічного присмаку і запаху, який може перебити аромат приготованого блюда.

Суп з куркою, сиром і грибами


Одне з найкращих поєднань продуктів – це сир, гриби і курка. Блюдо, приготоване на їх основі, завжди на перших місцях в будь-якому ресторанному меню. Але і на домашній кухні його приготувати не складно.

Компоненти:

  • Картопля – 3 шт.;
  • Печериці – 200 г;
  • Сир плавлений – 3 шт.;
  • Цибуля порей – 2 шт.;
  • Куряче м'ясо – 350 г;
  • Перець чорний – за смаком;
  • Оливкова олія – 2 ст. л.;
  • Сіль – за смаком.

Час приготування: 50 хвилин.

Калорійність: 69 Ккал/ 100 р.

Проварюємо куряче м'ясо двадцять хвилин. Щоб бульйон вийшов прозорим, потрібно відразу після закипання зняти зверху пінку і зменшити вогонь. Гриби промиваємо в теплій воді і шаткуємо слайсами.

Підсмажуємо на оливковій олії, поки волога не випарується повністю. Цибуля моєму і шаткуємо півкільцями. Кладемо до грибів, промешиваем і пасеруємо три хвилини. Картоплю, нарізану брусками кладемо в каструлю, слідом – гриби з цибулею і шматочки плавленого сиру.

Дуже важливо все відразу добре промешать, щоб розчинився сир в бульйоні, і суп став однорідним. Додаємо приправи, сіль і відставляємо каструлю.

Відразу суп їсти не рекомендується, краще дати йому трохи настоятися, щоб всі аромати продуктів змішалися і заграли в унісон.

Сирний суп-пюре з курячим м'ясом по-домашньому

Суп-пюре – це не тільки ресторанну страву, його легко зварити і на домашній кухні, необхідно лише знати деякі тонкощі. Звичайно ж, робити його краще з домашньої курки.

Компоненти:

  • Картопля – 4 шт.;
  • Курка – 2 кг;
  • Сир – 200 г;
  • Морква – 1 шт.;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Петрушка пучок.

Час приготування: 110 хвилин.

Калорійність: 63 Ккал/ 100 р.

Оскільки курка домашня, відварювання буде тривалим процесом, в середньому займає годину – півтора. Необхідно птицю добре вимити, просушити, розрізати на частини.

Овочі очищаємо від шкірки і шаткуємо кубиками одного розміру. Закладаємо варитися в курячий бульйон на дев'ять хвилин. Морква не потрібно обсмажувати на олії – птиця, вирощена на домашній фермі, жирна, тому рекомендується варити овочі сирими.

В кінці приготування виймаємо м'ясо, даємо охолонути і здираємо з кісток м'ясо. Перекладаємо його назад в каструлю. Туди ж додаємо яйце і засипаємо тертий сир. Швидко перемішуємо, додаємо сіль і петрушку. Перебиваємо блендером в пюре.

Потрібно включити саму низьку частоту обертання, щоб не забруднити кухню, не обвариться і більш ретельно перемолоти продукти.

Як цікаво приготувати торт з печива без випічки зі згущеним молоком. Читайте як приготувати крем і які види печива взагалі можна використовувати.

Дізнайтеся, як правильно готувати рулет з лаваша з крабовими паличками, яйцями і овочами. Читайте рецепт як зробити цікаву закуску.

Читайте рецепт смачних їжачків з рисом з фаршу. Це веселе блюдо завжди подобається дітям, навіть найвередливішим. Пробуйте.

Корисні поради

  1. Сирний суп прийнято їсти з грінками або тостами, але дуже смачно їсти його з солоними креветками. Смак виходить просто незабутній і неординарний;
  2. В кінці приготування в це блюдо трохи додати можна свіжих вершків;
  3. Перед натиранням плавленого сиру помістіть його в морозильну камеру на десять хвилин. Він затвердіє достатньо, щоб процес пройшов без ускладнень. Якщо ви забули це зробити, а в суп вже потрібно кидати сир, намочіть край в оливковій олії і тріть. Цей варіант теж полегшить завдання;
  4. Можна в суп додати різні крупи: пшоно, чорний або білий рис, чечевицю або навіть вермішель;
  5. Плавлений сир краще брати без добавок, але якщо ви хочете більш незвичайного смаку, то візьміть копчений або грибний;
  6. Підвищити кількість білків можна, натерши зверху в тарілку курячі жовтки;
  7. Процес приготування можна скоротити, якщо заздалегідь відварити курячий бульйон і просто поставити його в холодильник;
  8. Вирішили приготувати бульйон на копченостях, не купуйте їх у вакуумній упаковці, часто у них закінчується термін придатності і перевірити це в плівці неможливо. Лише принісши додому, ви відчуєте липкий наліт несвіжого продукту;
  9. Для приготування використовуйте виключно свіжі продукти. І ще: не рекомендується їсти цю страву на ніч, вона досить важка на шлунок.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: