Як приготувати суп із зеленим консервованим горошком
Суп із зеленим горохом – дуже ситна, ніжне і калорійне перше блюдо. Із звичайного курячого бульйону можна зробити пікантну і неймовірно смачну їжу, додавши в нього консервованого зеленого гороху.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Свиняча лопатка на кістки - | 450 грамів |
Картопля середня - | 4 штуки |
Морква невелика - | 1 штука |
Цибулю - | 1 штука |
Томатний соус - | 3 столових ложки |
Олія соняшникова - | 2 столових ложки |
Лист лавра - | 1 штука |
Сіль, спеції - | за смаком |
Горох консервований - | 1 банку |
Вода - | 3 літра |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 75 Ккал |
Часто перед господинею виникають питання: як урізноманітнити меню і що новенького приготувати. Гороховий суп із зеленим консервованим горохом – відмінний варіант домашнього першого страви.
Наливаємо в каструлю воду, кладемо м'ясо і ставимо варитися на плиту. Після закипання збираємо піну, солимо і кладемо лавровий лист, зменшуємо вогонь і залишаємо готуватися 1 годину.
Чистимо та миємо овочі. Нарізаємо кубиками цибулю і картоплю, моркву натираємо. У глибоку сковороду наливаємо масло і починаємо готувати піджарку.
Як тільки овочі зажарятся, кладемо томатний соус, перемішуємо і смажимо ще 7 хвилин.
Викладаємо картоплю і горох в готовий бульйон, проварюємо 10 хвилин.
Висипаємо заправку, додаємо спеції за бажанням, перемішуємо, вимикаємо плиту і залишаємо постояти.
Консервований горох у вишуканому суп-пюре
Компоненти:
- Телятина – 550 грамів;
- Картопля середня – 3 штуки;
- Вершки 10 % – 150 мілілітрів;
- Морква невелика – 1 штука;
- Цибуля – 1 штука;
- Консервований горошок – 1 банку;
- Вода – 2.5 літра;
- Сіль – за смаком;
- Оливкова олія – 2 столові ложки.
Промиваємо і м'ясо обсушуємо, кладемо в емальовану каструлю з водою і ставимо на конфорку варитися, після закипання солимо, зменшуємо вогонь і залишаємо готуватися 50 хвилин.
Чистимо та миємо овочі. Наливаємо масло в сотейник. Як тільки воно прогрілося, кладемо порізані кільцями цибулю і моркву. Обсмажуємо і виливаємо вершки, перемішуємо і готуємо 5 хвилин.
Картоплю шаткуємо слайсами, додаємо з горошком в бульйоном. Проваріть 10 хвилин, заправляємо вершковим соусом, солимо, перемішуємо і відставляємо. Даємо супу настоятися 20 хвилин, потім подрібнюємо блендером в пюре.
Суп з курки і горошку
Для смачного супу з зеленим горошком знадобиться звичайний набір продуктів, наявний в холодильнику.
Компоненти:
- Чверть домашньої курки – 600 грамів;
- Картопля середня – 4 штуки;
- Морква невелика – 1 штука;
- Масло рослинне – 3 столові ложки;
- Зелений горошок – 1 банку;
- Спеції, сіль – за смаком;
- Вода – 2.5 літра;
- Свіжа зелень – 1 пучок.
Ставимо на конфорку каструлю з водою. Після того, як вона закипить, кладемо в неї помиту і оброблену на шматочки курку. Збираємо піну, солимо і зменшуємо вогонь до середнього, варимо 50 хвилин.
Чистимо та миємо овочі, цибулю і картоплю нарізаємо кубиками, моркву – кружальцями.
Наливаємо в сковороду масло, прогріваємо і висипаємо обсмажуватися овочі. У готовий бульйон засипаємо картоплю і консервований зелений горошок, додаємо спеції, проварюємо 10 хвилин і відключаємо.
Посипаємо свіжою зеленню і залишаємо настоятися 20 хвилин під прикритою кришкою.
Суп з плавленим сиром, куркою і грибами в рецептах нашого порталу.
Як варити суп щі з свіжої капусти по-сільському, по-монастирськи, по-царськи й інші рецепти.
Суп пюре з плавлених сирків, рекомендації та цікаві покрокові рецепти.
Цікавий рецепт горохового супу в мультиварці
Жодна сучасна господиня не обійдеться на кухні без такого універсального електроприладу, як мультиварка.
Компоненти:
- Картопля – 2 штуки;
- Морква невелика – 1 штука;
- Горох консервований – 1 банка;
- Бульйон м'ясний – 2.5 літра;
- Сіль – за смаком.
Очищаємо і моєму овочі. Нарізаємо картоплю невеликими кубиками, моркву великими брусками.
Запускаємо прилад в режим гасіння, закладаємо підготовлені овочі і виливаємо бульйон. Залишаємо готуватися на годину.
Висипаємо горох з розсолом в глибоку емальовану ємність і перебиваємо блендером.
За 10 хвилин до завершення приготування виливаємо горохове пюре в миску, солимо суп і продовжуємо варити.
Корисні поради
- Перед тим як купувати консервований горошок, уважно подивіться вміст банки, краще брати в склі;
- Колір горошку повинен бути нейтральним: не блідим, але і не отруйне зеленим;
- Прекрасним доповненням до такого незвичайного першого страви буде кукурудза консервована або зелена стручкова квасоля;
- Важливим моментом є те, що консервований горошок кладуть у страву в самому завершенні, коли вже добре проварятся інші продукти;
- Для цього супу не обов'язково використовувати м'ясний бульйон. Відмінно підійде копчена або варена ковбаса, додана в зажарку;
- Суп-пюре з зеленим горошком наповнить додатковим смаком свіжа м'ята, базилік або часник;
- Якщо для бульйону використовуєте домашню курку, варити її потрібно не менше двох годин;
- Жирність молочних продуктів, використовуваних для приготування супу, повинна бути мінімальною, так як горох і м'ясної навар самі по собі дуже калорійні.
Ароматний хрусткий хліб буде зовсім не зайвим до цієї страви. Приємного апетиту!