Рецепти вишуканих салатів з качиною грудкою
Якщо хочеться відійти від звичних і всім знайомих рецептів олів'є і вінегрету, варто звернути увагу на теплі салати з качиним м'ясом. Вони гарантовано привернуть увагу гостей.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
столове вино - | 20 мл |
сіль - | ¼ Ч. л. |
сік цитрусовий - | ½ Ст. |
цукор - | 1 ст. л. |
м'якоть апельсинова - | 100 г |
грудка качки - | 1 шт. |
зелень - | за смаком |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 150 Ккал |
Смажене качине м'ясо і кислуватий присмак цитрусових – відмінне поєднання для новорічного столу або просто романтичної вечері.
Рецепт салату з качиною грудкою і апельсинами по кроках:
- Апельсинову м'якоть нарізати шматочками або часточками, як зручніше;
- Змішати сік з вином і додати цукор з сіллю;
- У сотейнику на середньому вогні довести соус до загусання;
- Грудку заздалегідь запекти в духовці (180 градусів – 40 хвилин) або засмажити на сковороді: по 5 хвилин з двох сторін без олії;
- М'ясо повинно бути рум'яним зверху і рожевим всередині;
- Нарізати м'ясо шматочками;
- Зелень помити і викласти на тарілку, викласти зверху м'ясо і апельсини;
- Соусом заправити весь салат зверху і подавати.
Закуска з качиної грудки з кедровими горішками
Незабутній яскравий салат з смачним м'ясом і горішками кедра. Такий салат може замінити собою гарячі закуски, адже м'ясо кладеться в салат теплим.
Склад:
- грудка качки – 200 гр;
- бульйон – 300 мл;
- фризі — 100 гр;
- горішки кедра — 30гр;
- сіль – 5 гр;
- груша;
- топлене масло – 3 ст. л;
- сік апельсиновий – 30 мл;
- мед топлений – 10 гр;
- дрібку чорного перцю.
Витрачений час: 75 хвилин.
Калорії: 200.
Етапи приготування:
- Заздалегідь зварений бульйон закип'ятити. Це може бути м'ясний або овочевий бульйон;
- Грудку вимити і зварити в бульйоні;
- Цитрус вимити, розрізати навпіл і вичавити з однієї половини весь сік;
- З груші зрізати шкірку і нарізати шматочками;
- Зварене м'ясо порізати довгими скибочками. Присмачити спеціями;
- З'єднати масло, апельсиновий сік і мед. Додати спеції за смаком;
- Добре перемішати заправку до однорідності;
- Зелень вимити і порізати;
- У мисці змішати зелень, грушу і нарізане м'ясо з горішками;
- Заправити і подавати до столу.
Теплий салат з овочами і качиною грудкою
Теплий салат не схожий на звичні страви. Він поєднує в собі тепле м'ясо, овочі і є повноцінним стравою. Його не варто подавати як салат до м'яса, він чудово може стати повноцінним другим блюдом.
Склад:
- грудка качки;
- картопля (маленька) – 8 шт.;
- соус соєвий – 1 ст. л;
- дор блю (сир) – 70 гр;
- олія – 30 мл;
- гілочка чебрецю;
- бекон смужками – за бажанням;
- гриби свіжі – 15 шт.;
- гірчиця і винний оцет — 1 ст. л;
- зелень за смаком;
- перець мелений – ½ ч. л;
- сіль за смаком.
Витрачений час: 30 хвилин.
Калорійність: на 100 грам 275 калорій.
Етапи готування:
- М'ясо замаринувати в маринаді: половину масла змішати з соєвим соусом і перцем. Чебрець дрібно нарізати і додати в маринад;
- Щоб грудка краще промаринувалася, слід обмазати маринадом і залишити на кілька хвилин;
- Видалити чебрець, а потім зробити кілька неглибоких надрізів на качиної шкірці;
- Сковороду розжарити і шкірою вниз викласти грудку;
- 10 хвилин смажити на сухій сковороді, щоб грудка придбала карамельний відтінок;
- Перевернути і смажити ще 5 хвилин;
- Загасити качатина в духовці (180 °С) до м'якості;
- Відварену картоплю нарізати на половинки;
- Бекон, якщо вирішено було його використовувати, нарізати середніми шматочками;
- Гриби нарізати на половинки (якщо великі, то на 3-4 частини);
- Обсмажити всі овочі і бекон разом до рум'яності;
- Зробити заправку з гірчиці, оцту і залишився масла;
- У мисці змішати заправку з нарізаною зеленню;
- Викласти всі інші інгредієнти;
- Присипати тертим сиром салат і подавати до столу.
Як приготувати дивовижною смачні котлети з сазана читайте в нашій статті.
Спробуйте приготувати рибу по-московськи — оригинальнй рецепт, який дозволить урізноманітнити повсякденне меню.
Якщо хочеться чогось смачного і незвичайного, спробуйте приготувати відбивні з грибами і сиром за нашими рецептами.
Качина грудка з руколою
Свіжа зелень і соковита качка – все це включає в себе дане блюдо, яке стане прекрасним варіантом для святкового вечері.
Продукти:
- грудка качки – 300 гр;
- селеровий стебло – 1 шт.;
- олія – 3 ст. л;
- лимон – ½ шт;
- яблучні дольки — 8 шт.;
- кунжут – 10 гр;
- маринований імбир – 5 гр;
- рукола і спеції за смаком.
Витрачений час: 35 хвилин.
Калорійність: 250 ккал.
Приготування:
- Грудку підготувати і обсмажити на сухій сковороді до рум'яності;
- Вже почищені від насіння яблука нарізати часточками, а потім соломкою;
- З половини лимона вичавити сік і скропити їм яблука, щоб вони не пожовкло;
- Селеру помити і нарізати соломкою;
- Рукколу вимити, дати стекти зайвій воді і викласти в салатницю;
- М'ясо порізати середніми шматочками;
- Всі інгредієнти викласти в салатницю і перемішати;
- Заправити страву сіллю і маслом;
- Обсипати кунжутом і тонко нарізаним імбиром.
Салат з фенхелем і філе качки
Таке весняне страва може замінити повноцінний обід, адже він дуже поживний. Взагалі, м'ясо качки чудово підходить до будь-яких продуктів, що робить приготування салатів з нею справжньою творчістю.
Продукти:
- грудка – 1 шт.;
- салат – до 100 гр;
- апельсин – 2 шт.;
- фенхель – 1 шт.;
- шалот — 1-2 шт.;
- портвейн слабкий – 1 ст. л;
- сік лимона – 1 ст. л;
- оливкова олія — 1 ст. л;
- сіль і мелений перець за смаком.
Необхідний час: 35 хвилин.
Калорії: 169.
Як приготувати:
- Заздалегідь розігріти духовку до 170°С;
- Філе обваляти у спеціях і зробити кілька розрізів зверху шкіри по діагоналі.
- На розпеченій сковороді гриль обсмажити грудинку пару хвилин, уклавши її шкірою вниз, поки не зарум'яниться;
- На середньому вогні готувати ще 3 хвилини, перевернувши;
- Укласти м'ясо в форму і готувати в духовці 7 хвилин;
- Дістати м'ясо, накрити рушником і дати йому «дійти»;
- Фенхель розрізати на дві частини і нашаткувати соломкою;
- Салатні листя помити і нарізати за бажанням;
- Змішати салат з фенхелем і викласти в тарілки;
- Один апельсин очистити і розламати на шматочки;
- Зробити соус: з решти апельсина вичавити сік, влити до нього портвейн, оливкову олію і додати спеції;
- Шалот дрібно нашаткувати і всипати до соусу;
- Перемішати заправку і вилити її зверху на салат;
- Грудку нарізати проти волокон тонкими часточками;
- Викласти на салат і додати порізані часточки апельсина;
- Все перемішати і подавати;
- Якщо апельсини були солодкими, то можна до заправки додати лимонного соку за бажанням, для більш кислуватого присмаку.
Рецепт салату з качиним філе і малиною
Поєднання м'яса та солодкого малинового сиропу не може залишити байдужим нікого!
Продукти:
- грудка;
- цукор – 2 ст. л;
- малинова наливка — ½ ст.;
- сир «Філадельфія» – 1 шт.;
- апельсинові часточки – 10 шт.;
- ягоди малини – 0,3 кг;
- насіння — 2 ч. л;
- зелень – ½ пучка;
- імбир і кориця – по ½ ч. л.
Потрібний час: 30 хвилин.
Калорії: 230.
Як готувати:
- Філе обсмажити на сухій сковороді до рум'яності і порізати шматочками;
- Лікер закип'ятити і додати в нього цукор;
- Як тільки цукор розчиниться – всипати 200 грам малини і додати всі прянощі;
- Закип'ятити і тримати на вогні 15 хвилин;
- Соус процідити;
- Підготувати м'якоть апельсина і нарізати на шматочки;
- Зелень нарізати;
- У тарілці змішати салат з апельсином, 100 грамами малини і сиром. Викласти поверх м'ясо і заправити соусом;
- Посипавши кунжутом, подавати до столу.
Салат з качкою і грейпфрутом
Качине м'ясо завжди добре поєднується з цитрусовими, неважливо які саме плоди використовуються.
Продукти:
- грейпфрут — 1 шт.;
- грудка – 1 шт.;
- салат — 200 гр;
- масло і оцет – 2 ст. л;
- сіль, перець – за смаком.
Потрібний час: 1 год.
Калорії: 170.
Етапи складання страви:
- Сковороду виставити на середній вогонь і викласти на неї м'ясо, шкіркою вниз;
- Жиром, який буде вытапливаться з м'яса, поливати грудку зверху;
- Тримати м'ясо на сковороді всього 25 хвилин;
- Потім відправити грудку в духовку (попередньо нагріти до 200 градусів);
- Потримавши грудку 10 хвилин в духовці, витягнути її і дати злегка охолонути;
- Поки грудка доходить, нарізати грейпфрут шматочками;
- У мисці змішати масло з оцтом, додати сіль за смаком і викласти салат;
- Додати тонко порізану грудинку і грейпфрут;
- Додати спеції і подавати на стіл.
Корисні поради
Готуючи качину грудку і салати з нею, слід пам'ятати:
- М'ясо качки досить жирне, тому при смаженні додавати масло не варто – жир буде топитися і його вистачить для обжарювання;
- Щоб качатина стала м'якою, слід обов'язково протушкувати трохи в духовці;
- У салати можна додати будь-сир з пліснявою;
- З м'ясом качки відмінно поєднуються горіхи, тому можна додавати в салат кедрові, волоські, мигдальні горіхи кеш'ю;
- У салат відмінно підійде рукола, айсберг, фризі та інша зелень;
- Качине м'ясо чудово поєднується з цитрусовими, яблуками і грушами, айвою і багатьма іншими фруктами;
- Для заправки краще використовувати оливкову олію, оскільки вона має приємний аромат і більш корисне, ніж рослинна;
- Бальзамічний оцет надає салату кислоту, тому для більш м'якого смаку слід в заправку додати трохи цукру.
Теплі салати з качкою – це ресторанні страви, які тільки починають з'являтися в приватних будинках. Спробувати приготувати їх обов'язково варто хоча б раз, хоч один з них, але стане постійним учасником святкових вечерь.