30 апрель 2019 24 861

Рецепти льодяників з цукру в домашніх умовах для дітей

Давно вже забуті льодяники з цукру колись були всіма улюблені і дуже популярні. Незважаючи на достаток солодощів в наш час, і сучасні дітки, безсумнівно, оцінять ця ласощі.

Адже процес приготування льодяників — справжнє диво, як зі звичайної води і цукру виходять чудові цукерки, які нічим не гірше нинішніх чупа-чупсом.

Простий рецепт льодяників з цукру
Інгредієнти Кількість
Цукровий пісок - півсклянки
Звичайна вода - 4-5 столових ложок
Рослинна олія - для змащування форм
Палички для морозива - за кількістю льодяників
Лимонна кислота - мізерна щіпка, можна і без неї
Оцет - десь дві столові ложки
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 389 Ккал

Це найпоширеніший спосіб приготування цукерок з цукру в домашніх умовах. Він не займе у вас багато часу і принесе тільки позитивні емоції, особливо якщо ви займетеся цим справою разом з вашими дітьми.

В ковшике або сковороді перемішуємо воду з цукром. У середньому води кладемо в чотири рази менше, ніж цукру.

Додаємо пару крапель оцту, він запобігає кристалізації цукру, без нього цукерки будуть каламутними. Лимонну кислоту можна додати замість оцту, виходячи з ваших смакових уподобань.

На невеликому вогні доводимо масу до закипання, не забуваючи іноді помішувати. Далі варимо, не перестаючи заважати, поки суміш не придбає карамельний колір. Якщо додати смакову емульсію вийде кольорова цукерка з різними смаками.

Заздалегідь приготовлені форми промазуємо маслом і вливаємо в них отриманий сироп. Через кілька секунд встромляємо в ще гарячі льодяники палички і залишаємо до повного охолодження в спокої (приблизно на півгодини-годину).

Виймаємо вироби з форми. І ось смачні цукерки вже можна їсти.

Рецепт льодяників з паленого цукру

Цей рецепт не сильно відрізняється від класичного варіанту приготування «петушков» (так часто називають цукрові льодяники). Але смакові якості помітно відрізняються.

Інгредієнти:

  • Палений цукор — пісок- півсклянки;
  • Звичайна вода — 4-5 столових ложок;
  • Рослинна олія для змащування форм;
  • Формочки;
  • Палички для морозива;
  • Лимонна кислота (мізерна щіпка, можна і без неї).
  • Оцет (приблизно 2 столові ложки).

Змішуємо палений цукор з водою, додаємо оцет (лимонку), ставимо на вогонь, помішуємо. Після закипання заважаємо на повільному вогні, поки суміш не стане яскравого бурштинового кольору.

Далі швидко розливаємо суміш по формочках, вставляємо палички і ставимо в прохолодне місце, чекаючи повного остигання.

Для якнайшвидшого приготування льодяників з паленого цукру в домашніх умовах, перед тим як поставити в прохолодне місце, формочки можна опустити на хвилинку в ємність з прохолодною водою. Тільки щоб вода не торкалася самих льодяників.

До речі, візьміть на замітку: льодяники з паленого цукру можуть допомогти при кашлі.

Рецепт медових льодяників з цукру

Крім простих цукрових льодяників, в домашніх умовах можна приготувати більш ускладнені варіанти цукерок. Один з таких – «півники» з медовим смаком.

Інгредієнти:

  • Цукор — півкілограма;
  • Мед — 20 грам;
  • Вершкове масло — 50 грам;
  • Вода кип'ячена — півсклянки;
  • Рослинна олія — 1 столова ложка;
  • Фруктовий сироп — 2 столові ложки.

У підігрітий в каструлі мед кладемо цукор, потім розтираємо його ложкою. Потроху вливаємо воду і перемішуємо масу.

В отриману суміш вливаємо вже розтоплене вершкове масло. Далі виливаємо фруктовий сироп, але можна і без нього.

На слабкому вогні, постійно заважаючи, льодяникову масу варити до загустіння. Коли продукт набуде золотисто-коричневий відтінок, його можна розливати в форми, які треба заздалегідь змастити рослинною олією.

Вставити в кожен льодяник паличку і відправити на холод до повного застигання.

В якості паличок в домашніх умовах можна використовувати звичайні зубочистки. Перед подачею на стіл кожен медовий льодяник з цукру можна загорнути в харчову плівку, так він надовго збереже привабливий вигляд.

Як зробити сир в домашніх умовах — господині візьміть на замітку!

Рецепти варення з ревеню і яблук, ви знайдете тут.

Шоколадний млинцевий торт зі сметанним кремом, як його готувати і з чим подавати на #deletetag#/retsepty-blyud/desert/blinnyj-tort-so-smetannym-kremom-gotovim-nezatejlivo-no-iskusno.html

Форми та ароматизатори для цукрових льодяників

Найпростіший варіант — купити в магазині спеціальні форми для приготування льодяників з цукру в домашніх умовах. Вони бувають різних видів.

Найпоширеніші: півники, снігуроньки і діди морози, різні звірятка, гуртки типу чупа-чупса і навіть формочки у вигляді сучасних дитячих кумирів.

Включивши свою фантазію, можна застосувати як формочок будь-які кухонні прилади, наприклад, звичайні ложки, маленькі чарочки, форми для льоду, силіконові форми для випічки і багато що інше.

Якщо варіантів немає, ви можете вилити льодяникову масу просто на тарілку, а після застигання розколоти льодяник на шматочки.

В якості ароматизатора в домашніх умовах можна замінити воду, з якої ви змішуєте цукор, на компот або сік. Сироп або сік теж використовують для додання певного кольору виробу.

Так, наприклад, рожевий або червоний вийде при додаванні соку: граната, вишні, малини, полуниці. Додавши віджатий сік шпинату, отримаєте зелене забарвлення.

Какао або шоколад дасть коричневий відтінок. Морква — оранжево-жовтий колір. Все це додасть і певний смаковий відтінок.

Також є харчові ароматизатори (їх можна придбати заздалегідь в магазині): м'ята, барбарис, абрикос, брусниця, горіх, їх безліч. Додавши кілька крапель під час готування, ваші льодяники з цукру будуть мати відповідний аромат.

Що ще почитати: