04 апрель 2019 2 379

Рецепт домашніх смажених пиріжків з цибулею і яйцем

В нашій країні особливою популярністю користуються смажені пиріжки з цибулею і яйцем, тому їх рецепт повинен бути у кожної господині.

Як же краще приготувати ці вироби, що б вони вийшли смачними, а тимчасові витрати були мінімальними?

Як підготувати тісто: перевірені рецепти

Правильно приготоване смачне і швидке тісто є основою пиріжків. Існує кілька варіантів його підготовки. Зазвичай в цей процес входять неодноразові замішування, очікування моменту його підходу, після чого можна приступити до смаження.

Деяких господинь таке приготування не влаштовує, тому вони використовують інші універсальні способи, з допомогою яких на готування менше витрачається часу, а результатом є м'які і хрусткі пиріжечки.

На кефірі
Інгредієнти Кількість
кефіру - 200 мл
рослинного нерафінованої олії - 100 мл
цукру - за бажанням пів столової ложки
солі - 1 ч. л.
сухих дріжджів (для підняття) - пара чайних ложок
борошна - 700-750 г
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 268 Ккал

Спочатку потрібно в теплій воді розчинити сухі дріжджі і притримати в такому стані суміш близько 10 хвилин. Після цього додати всі компоненти, в кінці – борошно, і все замісити.

Потім на годину поставити отримане тісто в тепле місце, після чого можна буде приступити до ліплення та смаження пиріжків.

Перевагою цього тесту є пишність. Воно нежирне, а його смак нейтральний. Ще плюсом цього рецепту є універсальність використання як для пиріжків, так і для іншої несолодкої випічки.

Таке тісто легке, ніжне і знежирене. Тому його так часто використовують для дитячої випічки.

Для пирогів або основи піци воно теж ідеально підходить. Єдиним нюансом є неможливість використання «вологих» продуктів в якості начинки.

На молоці

Крім того, що робити тісто можна на кефірі, якщо цього продукту немає, борошняний заміс можна готувати на водній, молочної або сметанною основі.

Якщо в холодильнику немає молока, то замість нього можна використовувати теплу кип'ячену воду в тій же кількості.

Тісто, зроблене на молочній основі, можна підготувати заздалегідь і прибрати в холодильник. А в той момент, коли воно потрібно, просто дістати і приступити до смаження пиріжків з цибулею і яйцем.

Для рецепту вам знадобиться:

  • Стакан молока;
  • 1 ч. л. сухих дріжджів;
  • 200-250 г маргарину (залежно від жирності молока);
  • 3 яйця;
  • Чайна ложка цукру;
  • 1 кг борошна;
  • Пів чайної ложки солі.

Підготовка тесту починається з розчинення в 50 мл теплої води дріжджів, потім потрібно розтопити маргарин, всі інші компоненти змішати, додати борошна і замісити. Всі! Можна ставити в холодильник.

Плюсом цього тесту є те, що холод на нього благородно впливає (поліпшується якість). Перевагою є універсальність приготування.

Пропонуємо вам переглянути відео-сюжет, в якому описаний рецепт універсального дріжджового тіста на молоці:

На сметані без дріжджів

А як зробити тісто на основі сметани?

Адже вироби з нього виходять практично завжди.

Більшість домогосподарок вибирає саме цей рецепт.

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • Склянка сметани;
  • Півкілограма борошна;
  • Не більше 100 мл молока;
  • 50 г топленого маргарину;
  • Щіпка цукру;
  • Чайна ложка солі, стільки ж – соди;
  • 1 яйце.

Щоб приготувати цю пиріжкову основу, необхідно підігріти молоко, розчинити в ньому сіль і цукор.

Наступною дією буде перемішування яйця, маргарину і молока.

Потім додають соду, поступово – просіяне борошно.

Після цього необхідно вимісити суміш і можна приступати до приготування смажених пиріжків.

Спробувавши хоча б кілька з перелічених способів, господиня приступає до готування начинки з варених яєць з зеленим цибулею.

Тільки навесні з'являється можливість приготування салатів з кульбаби. Радимо закріпити наступну статтю в закладках! Салат Кульбаба: колекція корисних рецептів з фото. Не пропустіть шанс зарядити свій організм вітамінами і корисними мікроелементами після зими!

Про те, які є способи приготування рубаних котлет з курячого філе, читайте тут. Наші кулінари здивують вас хорошими рецептами!

У цій статті зібрані різноманітні рецепти запеченої картоплі по-селянськи в духовці. Заходьте, готуйте, пробуйте — обіцяємо, буде смачно!

Як посмажити пиріжки з зеленою цибулею і яйцем

Вибравши один із запропонованих варіантів тесту, замісіть його. Потім залиште в затишному місці підійти.

Тим часом можна відразу підготувати яєчно-цибульну начинку.

Для її приготування потрібні такі інгредієнти:

  • 1 невеликий пучок зеленої цибулі;
  • 6 курячих яєць;
  • 1-2 ст. л. соняшникової олії для заправки.

Процес приготування такий: потрібно круто відварити яйця, порізати їх і цибулю і перемішати, а потім заправити все рослинним маслом.

Яйця повинні бути сильно раскрошенными.

Після того, як тісто підійшло, його слід обім'яти, розкачати в ковбаску і відщипнути відразу багато шматочків тіста, розмір яких не перевищує розміру м'ячика для пінг-понгу. Це пояснюється тим, що під час приготування і смаження тісто збільшується в обсязі.

Далі ці шматочки розкочують і всередину кожної коржі кладуть яєчно-цибульну начинку, потім скріплюють отримані вироби по краях.

Зліпивши всі пиріжки і давши їм злегка піднятися протягом 15-20 хвилин перед обсмаженням, можна розігріти олію.

Далі – смажити на сковороді на помірному вогні. Процес самої смаження завжди займає кілька хвилин.

Щоб точно знати, що пиріжки слід перевернути на іншу сторону, потрібно спостерігати за тим, щоб підсмажена сторона пиріжка була рум'яною. Проте, деякі жінки чують зміни в шипении масла і розуміють, що вироби пора перевертати.

Радимо до перегляду відео-рецепт приготування смачних смажених пиріжків з цибулею і яйцем:

Поради для поліпшення смаку пиріжків і полегшення роботи з тестом

Господиням краще готувати смажені пиріжки, дотримуючись наступні рекомендації:

  • Щоб тісто не прилипало до посудині під час замішування, на дно тари додають трохи соняшникової олії;
  • Ще, щоб воно не прилипало до столу під час замішування або ліплення, на столі розсипають трохи борошна або його змащують невеликою кількістю соняшникової олії;
  • Масло ще може допомогти тим, хто не любить, коли тісто прилипає до рук;
  • Також прилипання тесту до рук можна уникнути, посипавши на них невелику кількість борошна;
  • Любительки смажити все на смальці повинні знати, що він менше розбризкується, якщо на сковорідку додати трохи солі;
  • Для отримання рум'яних і м'яких пиріжків, смажити їх слід тільки в сковороді, закритою кришкою;
  • Для того щоб смажені пиріжки стали більш ароматними, в соняшникову олію на сковороді, додають вершкове.
Всі домогосподарки повинні знати, що при приготуванні будь-якої їжі перегрівати масло не слід. Це псує готується продукт присмаком гіркоти і неприємним запахом.

Ось такі рекомендації! Тепер у вас точно вийдуть самі пишні, рум'яні і смачні смажені пиріжки з цибулею і яйцем!

Що ще почитати: