17 июнь 2019 2 183

Кілька рецептів смажених пиріжків з яблуками

Найважливіший етап у всіх рецептах – правильно приготувати тісто. Для начинки використовуються яблука твердих сортів. Важливо, щоб вони були очищені від серцевини і нашинкованы дрібно. В начинку бажано додати ароматну корицю і трохи цукру.

Смажені пиріжки з яблуками з дріжджового тіста
Інгредієнти Кількість
цукру - 100 г
борошна - 400 г
масла топленого - 190 г
дріжджів - половина пакетика
води - 300 мл
солі - 2 щіпки
рафінованої олії - для смаження
дрібного цукру - 25 г
яблук твердих сортів - 450 г
кориці - щіпка
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 288 Ккал

Яблука в міру солодкі, в міру соковиті, недорогі і завжди доступні. Вони ідеально підходять для випічки. Правильно приготовані дріжджові пиріжки будуть м'якими 2-3 дні.

Як зробити:

  1. Для приготування тіста розвести дріжджі водою (її треба заздалегідь підігріти), вбити яйце, додати цукор, трохи солі, просіяне борошно, ретельно вимісити. В кінці готування влити підігріте топлене масло, перемішати лопаткою. Поставити ємність з тістом в тепло. Приблизно через годину маса збільшиться в об'ємі, її треба руками обім'яти, залишити на 30 хвилин, після чого знову обім'яти і приступити до ліплення пиріжків.
  2. Яблука натерти на тертці або нарізати шматочками, посипати корицею і цукром.
  3. Припорошити робочий стіл (обробну дошку) борошном. Розкачати на цій поверхні тісто, потім вирізати кружки. Покласти на середину яблучну начинку, зліпити краю.
  4. Смажити пиріжки на розігрітому маслі.

Господині на замітку: щоб яблучна начинка не потемніла, можна збризнути соком лимона.

Варіант приготування на кефірі

Доданий в тісто кефір створює бродіння і сприяє відмінному розпушуванню. Для пиріжків яблука можна натерти на тертці, подрібнити блендером або нарізати кубиками, до них додати цукор і корицю.

Вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • 1 яйце першої категорії;
  • 1 пачка масла «Селянського»;
  • 400 борошна;
  • ¾ Склянки 2,5% кефіру.

Склад начинки:

  • 1 кг твердих яблук;
  • 2 щіпки кориці;
  • за смаком цукор;
  • для смаження масло рафінована.

Приготування: 1 годину.

Кількість калорій: 283.

Дізнайтеся, як готується пісне дріжджове тісто для пиріжків в духовці.

Рецепт пиріжків з рисом і яйцем ви знайдете за посиланням.

За цим рецептом можна приготувати пиріжки з капустою в духовці.

Спосіб готування:

  1. Пачку масла добре заморозити. Просіяти борошно в широку миску. Масло натерти на тертці в борошно, а потім гарненько розтерти руками борошно і масло, щоб не було грудок.
  2. У склянці збити яйце, додати кефір, наповнивши склянку повністю. Змішати кефір з яйцем. Отриманий склад змішати з борошном, після чого скачати колобок. Покласти в холодильник на 1 годину.
  3. З яблук видалити шкірку, сам фрукт натерти на тертці, посипати корицею. Якщо фрукт трохи кислий, то додати трохи цукру.
  4. Вийняти тісто з холодильника, розкачати, потім вирізати з нього круглі коржики. На них викласти начинку, заліпити краю, формуючи пиріжок.
  5. Смажити на розігрітій олії 10 хвилин.

Господині на замітку: тісто на кефірі можна довго зберігати в холодильнику, використовувати з будь-якими видами начинки, так як при замісі не додавався цукор.

Незвичайні сирні пиріжки

Чому незвичайний рецепт? Тому що тісто готується з сирної маси за кілька хвилин. А ось начинка береться звична – яблучна.

Вам будуть потрібні:

  • 1 тверде яблуко;
  • 10 г лимонного соку;
  • пачка (250 г) сирної маси з родзинками;
  • 20 г цукрової пудри;
  • 320 г борошна пшеничного вищого сорту;
  • 2 яйця першої категорії.

Приготування: 40 хвилин.

У кожній порції: 290 ккал.

Як зробити сирні пиріжки:

  1. Приготувати тісто з сиру. Для цього сирну масу викласти в широку миску, розім'яти, потім додати білки двох яєць (їх потрібно заздалегідь збити), добре перемішати. Додати в сирну масу борошно, вимісити ще раз. Дати тісту постояти 15 хвилин.
  2. Приготувати начинку. Для цього зелене яблуко очистити, дрібно нашаткувати, збризнути соком лимона і посипати цукровою пудрою.
  3. З тіста скачати довгий джгут, порізати його на шматочки однакового розміру. Кожен шматочок розкачати в корж. По центру коржі викласти начинку, зліпити краї тіста.
  4. Сформовані пиріжки обсмажити на розігрітому рафінованій олії. Готові вироби викласти на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.

Кулінарний порада: щоб пиріжки не вийшли надто вологими, яблука можна обваляти в мелених сухарях або крохмалі, ці компоненти добре вбере зайву воду.

Рецепт слойок з яблуками і грушами

У магазині можна придбати вже готову упаковку листкового дріжджового тіста. На таку кількість тіста зазвичай беруть 350 грам фруктів. В якості оригінальної добавки використовують шпинат і кедрові горіхи.

Вам знадобляться:

  • 1 упаковка листкового дріжджового тіста;
  • 1 груша;
  • 1 яблуко;
  • 50 р кедрових горіхів;
  • ½ Лимона;
  • 75 г шпинату;
  • щіпка солі;
  • щіпка чорного перцю;
  • 25 г цукру;
  • 30 г рафінованої олії;
  • 1 ч. л. вершкового масла.

Приготування: 1 година 10 хв.

Калорійність: 294 ккал.

Як зробити:

  1. У сковороді розігріти олію оливкова і томити шпинат з кедровими горіхами дві хвилини, трохи посолити, поперчити і прибрати з плити.
  2. З ½ лимона вичавити сік.
  3. Фрукти без насіння нашаткувати кубиками.
  4. У невеликому сотейнику розігріти масло, додати яблука, груші, лимонний сік, цукор. Прогріти до повного розчинення цукру, плоди повинні стати м'якше, але не розваритися.
  5. Фрукти з'єднати з шпинатній масою, залишити на пару хвилин, щоб начинка охолола.
  6. Обидві половинки тесту не дуже тонко розкачати.
  7. На одну сторону розкачаного шару викласти фруктову начинку, накрити другою половиною, защипнути краю. Так само зробити наступний пиріжок.
  8. На сковороді з розігрітим маслом обсмажити пиріжки.
Такі пиріжки особливо гарні, коли гості вже на порозі, а на приготування десерту мало часу.

Корисні поради від професіоналів

Як приготувати ідеальне тісто для пиріжків з яблуками:

  1. Все гранично просто: треба взяти пшеничне борошно вищого сорту. Вона сама дрібна і добре підходить для дріжджового та листового тіста. Така мука ідеальна для пиріжків, перед замісом її треба просіяти, щоб очистити від випадкового сміття і збагатити киснем.
  2. Ще один важливий момент: для поліпшення структури тіста в нього треба додати цукровий пісок. Кладіть його строго за рецептом, інакше тісто вийде дуже щільним з-за великої кількості цукру.
  3. Пиріжки виходять ніжними і повільно черствіють, якщо в тісто додаються олія та тваринні жири по нормі, зазначеної в рецепті.
  4. Додавати в борошно тільки свіже яйце невеликого розміру. Воно значно покращує смак тіста, тому пиріжки виходять ніжними і розсипчастими.
  5. І останній штрих – додати в начинку трохи ванілі або кориці. Ще добре підійде лимонна цедра.
  6. Щоб пиріжки залишалися пишними і м'якими, накрити щільною серветкою, поки вони ще гарячі.

На відео — рецепт смачних пиріжків з листкового тіста з яблуками і грушами:

Насправді для пиріжків з яблучною начинкою можна використовувати будь-тісто, тут «спрацьовує» і дріжджове, і на кефірі, і готове листкове. Цікавий варіант солодкої випічки – сирні пиріжки. А яблука можна взяти будь-зелені, якщо раптом попалися дуже кислі, просто потрібно додати в начинку дрібний цукор.

Що ще почитати: