Кілька рецептів смажених пиріжків з яблуками
Найважливіший етап у всіх рецептах – правильно приготувати тісто. Для начинки використовуються яблука твердих сортів. Важливо, щоб вони були очищені від серцевини і нашинкованы дрібно. В начинку бажано додати ароматну корицю і трохи цукру.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукру - | 100 г |
борошна - | 400 г |
масла топленого - | 190 г |
дріжджів - | половина пакетика |
води - | 300 мл |
солі - | 2 щіпки |
рафінованої олії - | для смаження |
дрібного цукру - | 25 г |
яблук твердих сортів - | 450 г |
кориці - | щіпка |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 288 Ккал |
Яблука в міру солодкі, в міру соковиті, недорогі і завжди доступні. Вони ідеально підходять для випічки. Правильно приготовані дріжджові пиріжки будуть м'якими 2-3 дні.
Як зробити:
- Для приготування тіста розвести дріжджі водою (її треба заздалегідь підігріти), вбити яйце, додати цукор, трохи солі, просіяне борошно, ретельно вимісити. В кінці готування влити підігріте топлене масло, перемішати лопаткою. Поставити ємність з тістом в тепло. Приблизно через годину маса збільшиться в об'ємі, її треба руками обім'яти, залишити на 30 хвилин, після чого знову обім'яти і приступити до ліплення пиріжків.
- Яблука натерти на тертці або нарізати шматочками, посипати корицею і цукром.
- Припорошити робочий стіл (обробну дошку) борошном. Розкачати на цій поверхні тісто, потім вирізати кружки. Покласти на середину яблучну начинку, зліпити краю.
- Смажити пиріжки на розігрітому маслі.
Господині на замітку: щоб яблучна начинка не потемніла, можна збризнути соком лимона.
Варіант приготування на кефірі
Доданий в тісто кефір створює бродіння і сприяє відмінному розпушуванню. Для пиріжків яблука можна натерти на тертці, подрібнити блендером або нарізати кубиками, до них додати цукор і корицю.
Вам будуть потрібні наступні інгредієнти:
- 1 яйце першої категорії;
- 1 пачка масла «Селянського»;
- 400 борошна;
- ¾ Склянки 2,5% кефіру.
Склад начинки:
- 1 кг твердих яблук;
- 2 щіпки кориці;
- за смаком цукор;
- для смаження масло рафінована.
Приготування: 1 годину.
Кількість калорій: 283.
Дізнайтеся, як готується пісне дріжджове тісто для пиріжків в духовці.
Рецепт пиріжків з рисом і яйцем ви знайдете за посиланням.
За цим рецептом можна приготувати пиріжки з капустою в духовці.
Спосіб готування:
- Пачку масла добре заморозити. Просіяти борошно в широку миску. Масло натерти на тертці в борошно, а потім гарненько розтерти руками борошно і масло, щоб не було грудок.
- У склянці збити яйце, додати кефір, наповнивши склянку повністю. Змішати кефір з яйцем. Отриманий склад змішати з борошном, після чого скачати колобок. Покласти в холодильник на 1 годину.
- З яблук видалити шкірку, сам фрукт натерти на тертці, посипати корицею. Якщо фрукт трохи кислий, то додати трохи цукру.
- Вийняти тісто з холодильника, розкачати, потім вирізати з нього круглі коржики. На них викласти начинку, заліпити краю, формуючи пиріжок.
- Смажити на розігрітій олії 10 хвилин.
Господині на замітку: тісто на кефірі можна довго зберігати в холодильнику, використовувати з будь-якими видами начинки, так як при замісі не додавався цукор.
Незвичайні сирні пиріжки
Чому незвичайний рецепт? Тому що тісто готується з сирної маси за кілька хвилин. А ось начинка береться звична – яблучна.
Вам будуть потрібні:
- 1 тверде яблуко;
- 10 г лимонного соку;
- пачка (250 г) сирної маси з родзинками;
- 20 г цукрової пудри;
- 320 г борошна пшеничного вищого сорту;
- 2 яйця першої категорії.
Приготування: 40 хвилин.
У кожній порції: 290 ккал.
Як зробити сирні пиріжки:
- Приготувати тісто з сиру. Для цього сирну масу викласти в широку миску, розім'яти, потім додати білки двох яєць (їх потрібно заздалегідь збити), добре перемішати. Додати в сирну масу борошно, вимісити ще раз. Дати тісту постояти 15 хвилин.
- Приготувати начинку. Для цього зелене яблуко очистити, дрібно нашаткувати, збризнути соком лимона і посипати цукровою пудрою.
- З тіста скачати довгий джгут, порізати його на шматочки однакового розміру. Кожен шматочок розкачати в корж. По центру коржі викласти начинку, зліпити краї тіста.
- Сформовані пиріжки обсмажити на розігрітому рафінованій олії. Готові вироби викласти на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.
Кулінарний порада: щоб пиріжки не вийшли надто вологими, яблука можна обваляти в мелених сухарях або крохмалі, ці компоненти добре вбере зайву воду.
Рецепт слойок з яблуками і грушами
У магазині можна придбати вже готову упаковку листкового дріжджового тіста. На таку кількість тіста зазвичай беруть 350 грам фруктів. В якості оригінальної добавки використовують шпинат і кедрові горіхи.
Вам знадобляться:
- 1 упаковка листкового дріжджового тіста;
- 1 груша;
- 1 яблуко;
- 50 р кедрових горіхів;
- ½ Лимона;
- 75 г шпинату;
- щіпка солі;
- щіпка чорного перцю;
- 25 г цукру;
- 30 г рафінованої олії;
- 1 ч. л. вершкового масла.
Приготування: 1 година 10 хв.
Калорійність: 294 ккал.
Як зробити:
- У сковороді розігріти олію оливкова і томити шпинат з кедровими горіхами дві хвилини, трохи посолити, поперчити і прибрати з плити.
- З ½ лимона вичавити сік.
- Фрукти без насіння нашаткувати кубиками.
- У невеликому сотейнику розігріти масло, додати яблука, груші, лимонний сік, цукор. Прогріти до повного розчинення цукру, плоди повинні стати м'якше, але не розваритися.
- Фрукти з'єднати з шпинатній масою, залишити на пару хвилин, щоб начинка охолола.
- Обидві половинки тесту не дуже тонко розкачати.
- На одну сторону розкачаного шару викласти фруктову начинку, накрити другою половиною, защипнути краю. Так само зробити наступний пиріжок.
- На сковороді з розігрітим маслом обсмажити пиріжки.
Корисні поради від професіоналів
Як приготувати ідеальне тісто для пиріжків з яблуками:
- Все гранично просто: треба взяти пшеничне борошно вищого сорту. Вона сама дрібна і добре підходить для дріжджового та листового тіста. Така мука ідеальна для пиріжків, перед замісом її треба просіяти, щоб очистити від випадкового сміття і збагатити киснем.
- Ще один важливий момент: для поліпшення структури тіста в нього треба додати цукровий пісок. Кладіть його строго за рецептом, інакше тісто вийде дуже щільним з-за великої кількості цукру.
- Пиріжки виходять ніжними і повільно черствіють, якщо в тісто додаються олія та тваринні жири по нормі, зазначеної в рецепті.
- Додавати в борошно тільки свіже яйце невеликого розміру. Воно значно покращує смак тіста, тому пиріжки виходять ніжними і розсипчастими.
- І останній штрих – додати в начинку трохи ванілі або кориці. Ще добре підійде лимонна цедра.
- Щоб пиріжки залишалися пишними і м'якими, накрити щільною серветкою, поки вони ще гарячі.
На відео — рецепт смачних пиріжків з листкового тіста з яблуками і грушами:
Насправді для пиріжків з яблучною начинкою можна використовувати будь-тісто, тут «спрацьовує» і дріжджове, і на кефірі, і готове листкове. Цікавий варіант солодкої випічки – сирні пиріжки. А яблука можна взяти будь-зелені, якщо раптом попалися дуже кислі, просто потрібно додати в начинку дрібний цукор.