Смачні ідеї приготування смажених пиріжків з картоплею
Пиріжки смажені з картоплею – справжня смакота.
Вони доречні і взимку, і влітку.
Причому в спеку не загрожують можливістю харчового отруєння, якщо раптом залишаться несъеденными (що малоймовірно) на інший день.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картопля (середнього розміру) - | 6-7 штук |
цибуля ріпчаста (не дуже великий) - | 1 штука |
сіль - | неповна столова ложка |
кріп - | 1 пучок |
паприка - | 0.5 чайної ложки |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 г: 76 Ккал |
Процес створення пиріжків починається з приготування картопляного пюре, яке потім виявиться всередині виробів.
Воно повинно встигнути охолонути до моменту ліплення пиріжків.
Щоб зробити начинку з картоплі для майбутніх смажених пиріжків, потрібно дотримуватися таку послідовність дій (супроводжуємо кожен крок фото):
- Картоплю миємо, очищаємо і ріжемо на великі часточки. Варимо в окропі 15-20 хвилин, додавши в каструльку з закипілої водою сіль.
- Поки картопля вариться, очищаємо цибулю й ріжемо (хто як любить: дрібно або тонкими полуколечками).
- Обсмажуємо цибулю в олії до утворення золотавості.
- Картопля зварився. Зливаємо рідину. Частину відвару залишаємо. Розминаємо його, розбавляючи необхідною кількістю відвару, до повного зникнення грудочок.
- Додаємо смажену цибулю, подрібнений кріп і паприку. Все ретельно перемішуємо.
Загальна калорійність начинки — 520 калорій.
Тонкі смажені пиріжки з картоплею по-селянськи
Така різновид випічки відрізняється простотою приготування і радує гарантованим позитивним результатом.
Для них потрібно взяти такі продукти:
- картопляний відвар (у теплому стані) – 1 склянка;
- дріжджі (сухі) – 1 чайна ложка або 20 грамів живих дріжджів;
- цукор – 1 столова ложка;
- сіль – 0.5 чайної ложки;
- борошно пшеничне (хороша) просеянная – 2.5 склянки (орієнтовна кількість);
- масло рослинне (дезодорована соняшникова або оливкова) – 2 столові ложки;
- начинка (підготовлена заздалегідь).
Спосіб приготування:
- В картопляний відвар (його температура повинна бути приблизно 35 градусів) засипаємо дріжджі і цукор. Ретельно перемішуючи, намагаємося розчинити цукор, який потрібен тільки для того, щоб «заграли» дріжджі. З цим інгредієнтом важливо не перестаратися, солодкість в даному блюді не потрібна. Замість відвару можна взяти тепле молоко в тій же кількості.
- В отриману суміш висипаємо 2 склянки борошна і замішуємо липковатое тісто. Воно має бути м'яким. Залишаємо його приблизно на 50-60 хвилин в теплому місці, накривши миску полотняною серветкою.
- Висипаємо борошно і ретельно вимішуємо. Важливо, щоб тісто залишалося м'яким.
- Ділимо борошняну масу на три частини. Далі діємо як кому зручно. Можна кожну частину розкачати в тонкий пласт і вирізати кружечки. Можна кожну частину нарізувати на шматочки і розкачати кожен шматочок.
- На отримані кружечки тесту щедро викладаємо начинку. Защипуємо краю як в вареників (або складаємо у формі конверта), формуємо пиріжки, перевертаємо швом вниз і придавлюємо так, щоб всі вироби стали плоскими (товщиною 0,5 см). Це можна зробити за допомогою качалки.
- Викладаємо виробу швом вниз на сковороду і обсмажуємо. Подаємо гарячими, зі сметаною.
Налітай, разметай!
Загальний калораж — 1810 калорій (1202 ккал – тісто + 608 ккал – начинка).
Щоб отримати калорійність одного смаженого пиріжки з картоплею, загальна кількість калорій ділимо на число, що вийшло виробів.
Нижче представляємо вам відео-рецепт смажених пиріжків з картоплею і печінкою в пишному (не тонкому) вигляді:
Рецепт смажених пиріжків з картоплею «Велетні на дріжджах»
Дріжджі дозволяють тесту відчутно збільшуватися в розмірах, тому пропонований рецепт для любителів борошняних виробів великого формату.
Перелік інгредієнтів:
- вода (тепла, приблизно 35 градусів) – 1.5 склянки;
- дріжджі (живі) – 20-30 грам;
- цукор – 4 чайні ложки;
- сіль – 1 чайна ложка;
- борошно пшеничне (будь-якої якості, бажано просіяти) – скільки візьме тісто (приблизно 3 склянки);
- масло рослинне (будь-рафінована) – для смаження;
- картопляна начинка.
Спосіб приготування дріжджових смажених пиріжків з картоплею:
- У воді розводимо дріжджі і додаємо до них цукор і сіль. Добре розмішуємо до розчинення інгредієнтів.
- Висипаємо в суміш більшу частину борошна і вимішуємо до отримання м'якого, злегка липкою, густої маси.
- Ставимо її в тепле місце і даємо 2 рази піднятися. Після кожного підйому обминаємо масу. Додаємо ще борошна (скільки воьмет) і замішуємо м'яке тісто.
- Ділимо загальну масу на порційні шматочки і ліпимо пиріжки.
- Вони повинні бути великими.
- Обсмажуємо вироби в розпеченому маслі.
Рум'яна гора пиріжків пахне на всю кухню!
Їжте самі, годуйте близьких, запрошуйте гостей!
Загальна калорійність всієї маси виробів – 1560 калорій.
Смажені картопляні пиріжечки на кефірі
У цьому варіанті тісто дуже нагадує «вареникове», але є ще один компонент – сода.
Список інгредієнтів:
- кефір (кислий) – 300 мл (трохи більше стандартного склянки);
- сметана – приблизно 45 мл (2 столові ложки);
- яйце куряче (необов'язково) – 1 штука;
- сіль – 2 г (половина чайної ложки);
- сода – 4 грами (неповна чайна ложка);
- борошно пшеничне просеянная – 500 грам (близько 3 склянок);
- олія соняшникова рафінована або оливкова – 3-4 столових ложки;
- картопляна начинка.
Послідовність дій:
- У кефір додаємо сметану, сіль, соду, розбите яйце. Все перемішуємо.
- Додаємо борошно і замішуємо м'яке тісто. Залишаємо його для дозрівання на 1 годину.
- Далі досить тонко розгортаємо його, вирізаємо кружечки або квадратики. Ліпимо вироби як вареники або складаємо конвертом. Формуємо так, як подобається.
- Смажимо вироби з двох сторін в киплячій олії, викладаючи перший раз швом вниз.
Калорійність цього варіанту смачних смажених пиріжків з картоплею – 2104 калорії.
А ось і рецепт цієї страви в відеозаписи, але тільки з однією відмінністю: начинка буде доповнено яйцем і зеленою цибулею:
Секрети досвідчених господинь
- В начинку до пюре з картоплі можна додати будь-які продукти, з якими воно поєднується. Як варіант: підсмажені з цибулею гриби, дрібно різану квашену капусту, відварені яйця, січені з зеленою цибулькою, тощо.
- Щоб зручніше було працювати з тестом, стіл і руки має сенс змащувати олією. Його можна в невеликій кількості і в тісто додавати.
- Після підсмажування вироби варто знежирити, потримавши на паперовому рушнику. Так зменшитися їх зайва жирність.
- Якщо у запропонованих рецептах вас зацікавила калорійність, це означає, що ви стежите за фігурою. В такому випадку масло в тісто додавати не варто, а є сенс зупинити свій вибір на пісних смажені пиріжки з картоплею (на воді).
Щоб гарнір не був сухим і придбав більш яскраві смакові якості, використовують підливу. Вони бувають різні. Поговоримо про м'ясний різновиди. Як приготувати підливу з м'ясом: оригінальні ідеї.
Не пошкодуйте грошей і купіть брусницю. Ця цілюща ягідка позитивно позначиться на вашому самопочутті. Необов'язково їсти її в сирому вигляді, можна спекти пиріг. Рецепти читайте тут.
Як правильно використовувати в кулінарії салат Айсберг і які страви можна з них приготувати? Дізнайтеся про це тут.
Запропоновані рецепти, напевно, вам знадобляться.
Їх перевага полягає в доступності продуктів і простоті приготування страви.
А про те, наскільки популярні апетитні смажені пиріжки у гурманів всіх віків, навіть говорити не доводиться.
Як говорилося вище, картопляну начинку завжди можна доповнити іншими інгредієнтами, які ви любите.
Ми показали у відео-сюжетах поєднання з печінкою, яйцем і зеленою цибулею.
Тому для різноманітності представляємо вам ще один варіант пирожочков, на цей раз — у поєднанні з грибами (підійдуть будь-які сорти):