30 март 2019 2 639

Смачні ідеї приготування смажених пиріжків з картоплею

Пиріжки смажені з картоплею – справжня смакота.

Вони доречні і взимку, і влітку.

Причому в спеку не загрожують можливістю харчового отруєння, якщо раптом залишаться несъеденными (що малоймовірно) на інший день.

Рецепт картопляної начинки
Інгредієнти Кількість
картопля (середнього розміру) - 6-7 штук
цибуля ріпчаста (не дуже великий) - 1 штука
сіль - неповна столова ложка
кріп - 1 пучок
паприка - 0.5 чайної ложки
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 г: 76 Ккал

Процес створення пиріжків починається з приготування картопляного пюре, яке потім виявиться всередині виробів.

Воно повинно встигнути охолонути до моменту ліплення пиріжків.

Щоб зробити начинку з картоплі для майбутніх смажених пиріжків, потрібно дотримуватися таку послідовність дій (супроводжуємо кожен крок фото):

  1. Картоплю миємо, очищаємо і ріжемо на великі часточки. Варимо в окропі 15-20 хвилин, додавши в каструльку з закипілої водою сіль.
  2. Поки картопля вариться, очищаємо цибулю й ріжемо (хто як любить: дрібно або тонкими полуколечками).
  3. Обсмажуємо цибулю в олії до утворення золотавості.
  4. Картопля зварився. Зливаємо рідину. Частину відвару залишаємо. Розминаємо його, розбавляючи необхідною кількістю відвару, до повного зникнення грудочок.
  5. Додаємо смажену цибулю, подрібнений кріп і паприку. Все ретельно перемішуємо.

Загальна калорійність начинки — 520 калорій.

Тонкі смажені пиріжки з картоплею по-селянськи

Така різновид випічки відрізняється простотою приготування і радує гарантованим позитивним результатом.

Для них потрібно взяти такі продукти:

  • картопляний відвар (у теплому стані) – 1 склянка;
  • дріжджі (сухі) – 1 чайна ложка або 20 грамів живих дріжджів;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • сіль – 0.5 чайної ложки;
  • борошно пшеничне (хороша) просеянная – 2.5 склянки (орієнтовна кількість);
  • масло рослинне (дезодорована соняшникова або оливкова) – 2 столові ложки;
  • начинка (підготовлена заздалегідь).

Спосіб приготування:

  1. В картопляний відвар (його температура повинна бути приблизно 35 градусів) засипаємо дріжджі і цукор. Ретельно перемішуючи, намагаємося розчинити цукор, який потрібен тільки для того, щоб «заграли» дріжджі. З цим інгредієнтом важливо не перестаратися, солодкість в даному блюді не потрібна. Замість відвару можна взяти тепле молоко в тій же кількості.
  2. В отриману суміш висипаємо 2 склянки борошна і замішуємо липковатое тісто. Воно має бути м'яким. Залишаємо його приблизно на 50-60 хвилин в теплому місці, накривши миску полотняною серветкою.
  3. Висипаємо борошно і ретельно вимішуємо. Важливо, щоб тісто залишалося м'яким.
  4. Ділимо борошняну масу на три частини. Далі діємо як кому зручно. Можна кожну частину розкачати в тонкий пласт і вирізати кружечки. Можна кожну частину нарізувати на шматочки і розкачати кожен шматочок.
  5. На отримані кружечки тесту щедро викладаємо начинку. Защипуємо краю як в вареників (або складаємо у формі конверта), формуємо пиріжки, перевертаємо швом вниз і придавлюємо так, щоб всі вироби стали плоскими (товщиною 0,5 см). Це можна зробити за допомогою качалки.
  6. Викладаємо виробу швом вниз на сковороду і обсмажуємо. Подаємо гарячими, зі сметаною.
Тонкий шар тіста швидко прожарюється, а вироби виходять рум'яні з великою кількістю начинки.

Налітай, разметай!

Загальний калораж — 1810 калорій (1202 ккал – тісто + 608 ккал – начинка).

Щоб отримати калорійність одного смаженого пиріжки з картоплею, загальна кількість калорій ділимо на число, що вийшло виробів.

Нижче представляємо вам відео-рецепт смажених пиріжків з картоплею і печінкою в пишному (не тонкому) вигляді:

Рецепт смажених пиріжків з картоплею «Велетні на дріжджах»

Дріжджі дозволяють тесту відчутно збільшуватися в розмірах, тому пропонований рецепт для любителів борошняних виробів великого формату.

Перелік інгредієнтів:

  • вода (тепла, приблизно 35 градусів) – 1.5 склянки;
  • дріжджі (живі) – 20-30 грам;
  • цукор – 4 чайні ложки;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • борошно пшеничне (будь-якої якості, бажано просіяти) – скільки візьме тісто (приблизно 3 склянки);
  • масло рослинне (будь-рафінована) – для смаження;
  • картопляна начинка.

Спосіб приготування дріжджових смажених пиріжків з картоплею:

  1. У воді розводимо дріжджі і додаємо до них цукор і сіль. Добре розмішуємо до розчинення інгредієнтів.
  2. Висипаємо в суміш більшу частину борошна і вимішуємо до отримання м'якого, злегка липкою, густої маси.
  3. Ставимо її в тепле місце і даємо 2 рази піднятися. Після кожного підйому обминаємо масу. Додаємо ще борошна (скільки воьмет) і замішуємо м'яке тісто.
  4. Ділимо загальну масу на порційні шматочки і ліпимо пиріжки.
  5. Вони повинні бути великими.
  6. Обсмажуємо вироби в розпеченому маслі.

Рум'яна гора пиріжків пахне на всю кухню!

Їжте самі, годуйте близьких, запрошуйте гостей!

Загальна калорійність всієї маси виробів – 1560 калорій.

Смажені картопляні пиріжечки на кефірі

У цьому варіанті тісто дуже нагадує «вареникове», але є ще один компонент – сода.

Завдяки соді вироби виходять пишними і м'якими.

Список інгредієнтів:

  • кефір (кислий) – 300 мл (трохи більше стандартного склянки);
  • сметана – приблизно 45 мл (2 столові ложки);
  • яйце куряче (необов'язково) – 1 штука;
  • сіль – 2 г (половина чайної ложки);
  • сода – 4 грами (неповна чайна ложка);
  • борошно пшеничне просеянная – 500 грам (близько 3 склянок);
  • олія соняшникова рафінована або оливкова – 3-4 столових ложки;
  • картопляна начинка.

Послідовність дій:

  1. У кефір додаємо сметану, сіль, соду, розбите яйце. Все перемішуємо.
  2. Додаємо борошно і замішуємо м'яке тісто. Залишаємо його для дозрівання на 1 годину.
  3. Далі досить тонко розгортаємо його, вирізаємо кружечки або квадратики. Ліпимо вироби як вареники або складаємо конвертом. Формуємо так, як подобається.
  4. Смажимо вироби з двох сторін в киплячій олії, викладаючи перший раз швом вниз.

Калорійність цього варіанту смачних смажених пиріжків з картоплею – 2104 калорії.

А ось і рецепт цієї страви в відеозаписи, але тільки з однією відмінністю: начинка буде доповнено яйцем і зеленою цибулею:

Секрети досвідчених господинь

  1. В начинку до пюре з картоплі можна додати будь-які продукти, з якими воно поєднується. Як варіант: підсмажені з цибулею гриби, дрібно різану квашену капусту, відварені яйця, січені з зеленою цибулькою, тощо.
  2. Щоб зручніше було працювати з тестом, стіл і руки має сенс змащувати олією. Його можна в невеликій кількості і в тісто додавати.
  3. Після підсмажування вироби варто знежирити, потримавши на паперовому рушнику. Так зменшитися їх зайва жирність.
  4. Якщо у запропонованих рецептах вас зацікавила калорійність, це означає, що ви стежите за фігурою. В такому випадку масло в тісто додавати не варто, а є сенс зупинити свій вибір на пісних смажені пиріжки з картоплею (на воді).

Щоб гарнір не був сухим і придбав більш яскраві смакові якості, використовують підливу. Вони бувають різні. Поговоримо про м'ясний різновиди. Як приготувати підливу з м'ясом: оригінальні ідеї.

Не пошкодуйте грошей і купіть брусницю. Ця цілюща ягідка позитивно позначиться на вашому самопочутті. Необов'язково їсти її в сирому вигляді, можна спекти пиріг. Рецепти читайте тут.

Як правильно використовувати в кулінарії салат Айсберг і які страви можна з них приготувати? Дізнайтеся про це тут.

Запропоновані рецепти, напевно, вам знадобляться.

Їх перевага полягає в доступності продуктів і простоті приготування страви.

А про те, наскільки популярні апетитні смажені пиріжки у гурманів всіх віків, навіть говорити не доводиться.

Як говорилося вище, картопляну начинку завжди можна доповнити іншими інгредієнтами, які ви любите.

Ми показали у відео-сюжетах поєднання з печінкою, яйцем і зеленою цибулею.

Тому для різноманітності представляємо вам ще один варіант пирожочков, на цей раз — у поєднанні з грибами (підійдуть будь-які сорти):

Що ще почитати: