Найкращі салати з чіпсами: рецепти з фото
Чіпси — це продукт, який подобається практично всім. Хоча він дуже шкідливий і висококалорійний, його все одно продовжують рекламувати, випускати, продавати та вживати. Але все ж варто трохи обмежити себе у вживанні чіпсів.
Будьте впевнені, вони вам дуже сподобаються і ви будете їх постійно робити на свята або для частування гостей просто так! Представляємо вашій увазі найцікавіші рецепти салатів з чіпсами. Приготуйтеся до спокусі!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Копчене куряче м'ясо - | півкіло |
Яйця - | 3 штуки |
Корейська морквина - | 200 грам |
Кукурудза - | одна маленька банку |
Чіпси - | пачка |
Майонез - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 210 Ккал |
Приготування рецепту:
Яйця викладаємо в металеву ємність, наливаємо воду і ставимо на плиту. Відварюємо їх круто;
Поки відварюються яйця, готуємо курячу грудку. Нарізаємо його невеликими кубиками;
Чіпси слід подрібнити до дрібних шматочків;
Відварені яйця треба охолодити в холодній воді, очистити шкаралупу і протерти середньої теркою;
На широке плоске блюдо викладають всі продукти у вигляді шарів. Спочатку шар з шматочків курячого м'яса. Промазуємо його майонезом;
Наступний шар кукурудза. Також просочуємо майонезом;
Далі викладаються шаром протерті яйця. Їх також змащуємо майонезом;
Останнім шаром викладається корейська морква. Змащуємо майонезом;
Верх салату покривається чіпсами. Сипати потрібно рівномірно, щоб вони повністю покрили всю поверхню салату.
Салат «Ромашка» з чіпсами
Необхідно придбати наступні продукти:
- Куряче м'ясо – півкіло;
- Консервована кукурудза – 1 банка;
- Мариновані шампіньйони – 1 банка;
- Морква – 2 штуки;
- Одна цибулина;
- Курячі яйця – 3 штуки;
- Оливкова олія;
- Листя салату — за бажанням;
- Чіпси – пачка;
- Майонез.
Приготування рецепту:
- М'ясо курки нарізати дрібними шматочками;
- Ставимо на вогонь сковороду, наливаємо оливкову олію, розігріваємо. Викладаємо туди шматочки курячого м'яса і смажимо до готовності;
- Цибулю очищаємо від шкірки, розрізаємо дрібними шматочками і на 5 хвилин замочуємо в окропі. Далі обережно зливаємо воду;
- Яйця викладаємо в невелику каструлю, наливаємо холодну воду і ставимо на плиту. Відварюємо яйця;
- Відварені яйця охолоджуємо, зчищають шкаралупу і відокремлюємо білки від жовтків. Вони окремо натираються середньої теркою;
- Консервовані печериці необхідно нарізати тонкими пластинками;
- Моркву відварюємо до готовності. Потім її охолоджуємо і протираємо середньої теркою;
- Готуємо широку плоску тарілку. На її дно по колу викладаємо салатні листочки;
- На листя у вигляді шару викладаємо шматочки курячого м'яса і змащуємо майонезом;
- Далі викладаємо шар з пластинок грибів, тертої моркви, шматочків цибулі і тертих білків. Змащуємо майонезом;
- Покриваємо поверхню тертими жовтками і викладаємо рівномірним шаром консервовану кукурудзу;
- Прибираємо в холодно місце на пару годин;
- Прямо перед подачею навколо салату викладаємо овальні чіпси у вигляді листків ромашки.
Зимовий салат рецепт класичний, вишуканий і оригінальний — всі про це в нашій статті.
Вивчіть покроковий рецепт салату з фото «Російська красуня» і приготуйте до недільного обіду.
Гарні салати на День Народження прості і смачні. Читайте нагі рецепти і рекомендації в нашій статті.
Рецепт салату «Сонечко»
Знадобляться наступні продукти:
- М'ясо курки – 300 грам;
- 200 грам корейської морквини;
- Один великий апельсин;
- 200 грам сиру твердого сорту;
- 3 штуки курячих яєць;
- 2 помідори;
- 2 свіжого огірка;
- Упаковка картопляних чіпсів;
- Трохи солі;
- Майонез.
Приготування:
- М'ясо курки промиваємо, викладаємо в каструлю, заливаємо рідина, додаємо сіль і відварюємо до готовності. Близько 30-40 хвилин;
- Готове остигле м'ясо слід розрізати на невеликі скибочки;
- Апельсин очистіть від шкірки, і часточки розрізають на шматочки. Шматочки апельсина разом з соком викладаються в чашку;
- Курячі яйця викладаємо в невелику каструлю, наливаємо воду і ставимо на газ. Відварюємо їх круто;
- Відварені яйця охолоджуються, очищаються від шкаралупи. Далі натираємо їх на середній тертці;
- Сир протираємо на середній тертці;
- Помідори розрізаємо у вигляді квадратиків;
- Огірки очищаються і розрізаються соломкою;
- Відкладаємо невелику кількість чіпсів для прикраси, а решта слід розламати на дрібні шматочки;
- На велику плоску тарілку викладаємо шарі м куряче м'ясо і змащуємо майонезом;
- Потім шар з морквини по-корейськи і також змащуємо майонезом;
- Далі шар з шматочків помідорів і промащується майонезом;
- Шар з соломки огірків. Змащуємо майонезом;
- Шар з апельсина і також змащується;
- Тертий сир і яйця. Цей шар також потрібно промазати;
- В кінці весь салат посипається дрібними шматочками чіпсів. А з боків викладаємо у вигляді променів.
Знаменитий «Соняшник»
Готуємо такі інгредієнти:
- Півкіло м'яса курки;
- 3 штуки курячих яєць;
- 300 грам шампіньйонів;
- Одна цибулина;
- Рослинна олія;
- 150 грам сиру;
- 200 грам майонезу;
- Трохи кухонної солі.
Для прикраси:
- 20 штук чіпсів;
- Маслини без кісточок – 1 банка (200 грам);
- Помідор черрі – 1 штука;
- 2-3 гілочки петрушки.
Приготування салату за рецептом:
- Відварне м'ясо курки слід розрізати на дрібні шматочки або у вигляді соломки;
- Цибулина очищається від лушпиння і розрізається на дрібні шматочки;
- Шматочок сиру протирається середньої теркою;
- Печериці потрібно добре промити і нарізати їх у вигляді тонких пластинок;
- Курячі яйця відварюємо круто, приблизно варимо їх 10-15 хвилин;
- Потім вони охолоджуються в прохолодній воді, чистяться від шкаралупи і білки відокремлюють від жовтків. Білки натираються середньої теркою, а жовтки подрібнюються до дрібної крихти;
- На сковороду наливаємо олію і розігріваємо на плиті. Потім викладаємо туди шматочки цибулі і обсмажуємо його пару хвилин, періодично помішуючи;
- Далі до цибулі додаємо шматочки грибів. Печериці обсмажуємо до готовності, їх періодично помішуємо. За пару хвилин до готовності гриби слід підсолити;
- Приступаємо до формування салату. Першим шаром викладаємо шар з курячого м'яса і промазуємо майонезом;
- Другим шаром викладаємо обсмажені шампіньйони. Їх промащувати не потрібно, масло, на якому вони обсмажені, дасть додаткову соковитість;
- Далі викладаємо протертий білок і покриваємо його тонким шаром майонезу;
- Посипаємо весь салат протертим сиром і також промазуємо майонезом;
- В кінці верх салату посипаємо крихтою курячого жовтка;
- Далі салат потрібно прибрати на 30 хвилин у холодне місце для просочення;
- Перед самою подачею оформляємо салат у вигляді соняшника. По краях по колу вставляємо чіпси у вигляді пелюсток. Маслини потрібно розрізати на дві частини і викладаємо і на всю поверхню;
- Потім робимо божу корівку. Пару листочків петрушки викладаємо на середину салату. Потім помідор черрі ріжемо на дві частини. Одну половинку викладаємо листя петрушки. «Голову» і чорні крапки робимо з маслин. Очі робимо за допомогою майонезу.
Салат «Веселка» з чіпсами
Необхідно підготувати наступні продукти:
- Ковбаса або шинка – півкіло;
- 1 банка консервованого горошку;
- 2 буряків;
- 2 морквини;
- 200 грам капусти;
- 200 грам очищених волоських горіхів;
- 2 маленькі пачки чіпсів;
- Сметана;
- Майонез;
- Трохи солі і спецій.
Приготування:
- Моркву потрібно почистити і натерти на середній терці;
- Буряк очищаємо і протираємо середньої теркою;
- Шинку або ковбасу розрізаємо у вигляді соломки;
- Волоські горіхи та чіпси розламуємо на середні шматочки;
- Капусту необхідно нашаткувати у вигляді соломки;
- Банку з консервованим зеленим горошком відкриваємо і зливаємо з неї всю зайву рідину;
- Потім на велику плоску тарілку викладаємо в центр соломку ковбаси або шинки;
- Інші компоненти потрібно викласти гірками навколо шинки. Обов'язково слідкуйте за тим щоб компоненти з схожими кольорами не знаходилися поруч;
- Майонез змішуємо зі сметаною, солимо і приправляємо спеціями. Викладаємо суміш в соусницю і подаємо окремо до салату;
- Салат приправляємо безпосередньо перед вживанням.
Салат «Орхідея» з чіпсами
Потрібні такі інгредієнти:
- 300 грам шинки;
- 200 грам шампіньйонів;
- Упаковка чіпсів;
- 3 штуки курячих яєць;
- 150 грам корейської моркви;
- Сир твердих сортів – 200 грам;
- 200 грам майонезу.
Приготування рецепту:
- Корейську моркву ріжемо на короткі смужки і викладаємо шаром на велику плоску тарілку. Промазуємо майонезом;
- Гриби потрібно відварити до готовності. Далі розрізаємо їх на дрібні шматочки;
- Викладаємо зверху морквини шматочки грибів і посипаємо їх крихтою з чіпсів. Змащуємо шар майонезом;
- Шинку потрібно нарізати кубиками. Викладаємо зверху грибів і також промазуємо;
- Курячі яйця відварюємо, охолоджуємо, зчищають шкаралупу і залишаємо один жовток для прикраси. Інше протираємо середньої теркою і викладаємо на шинку. Також промазуємо;
- Сир протираємо середньої теркою і покриваємо їм верх салату. Промазуємо майонезом;
- Верх салату посипаємо протертим жовтком і викладаємо чіпси пелюстками орхідеї.
Салат купками з чіпсами
Готуються наступні продукти:
- Півкіло свинячого або яловичого м'яса;
- Консервована кукурудза – 1 банка;
- Корейська морквина – 300 грам;
- Свіжі печериці – 400 грам;
- 2 свіжого огірка;
- 2 помідори;
- По пучку – кріп, петрушка, салат;
- Упаковка чіпсів;
- Сир твердих сортів – 200 грам;
- Рослинна олія;
- Майонез.
Приготування страви за рецептом:
- М'ясо слід смажити на олії до готовності. Далі остигле м'ясо нарізаємо на невеликі скибочки;
- Гриби також потрібно обсмажити до золотистого кольору;
- Шматочок сиру протирається на середній тертці;
- Банку кукурудзи відкриваємо і зливаємо всю рідину;
- Зелень потрібно дрібно порубати і перемішати;
- Огірки розрізають у вигляді соломки;
- Помідори розрізають у вигляді невеликих кубиків;
- На велику плоску тарілку шаром викладається м'ясо;
- Далі по купках розкладається овочі і чіпси. Слід дотримуватися контрастність кольорів, інгредієнти з схожими кольорами не бажано викладати поруч один з одним;
- Майонез подаємо окремо в соусниці. Всі інгредієнти заправляються майонезом прямо на столі.
Салати з чіпсами завжди виходять смачними і дивовижними. Обов'язково приготуйте їх на свята. Вони не тільки здивують своїм смаком, але і стануть прикрасою вашого столу. Вони доповнять і прикрасять будь-яке святкове меню!