Як приготувати салат з консервованої білої, червоної квасолею і сухариками
Консервована квасоля користується великою популярністю в сучасній кулінарії. Без неї не обходиться практично жодне святкове блюдо. Найбільш часто її додають у різноманітні овочеві та м'ясні салати. Розглянемо кілька найбільш незвичайних і смачних рецептів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Біле м'ясо птиці, краще всього індички - | не більше 200-300 г |
Білі гриби - | близько 200 г |
Твердий гострий сир - | 100-200 г |
Консервована червона квасоля - | 400 г |
Ріпчаста цибуля біла - | 1 невелика головка |
Бородінський хліб - | не більш як 200 м |
Горіхи волоські - | один стакан |
Домашній майонез - | близько 2-3 ст. л. |
Приправа часникова - | за смаком |
Оливкова олія - | для смаження |
Суміш перців - | за смаком |
Йодована сіль - | за смаком |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 210 Ккал |
Цей святковий і незвичайний салат можна приготувати для романтичної вечері. Його насичений смак здивує і порадує вашу другу половину.
Спосіб приготування:
- М'ясо порізати гострим ножем на тонкі довгі брусочки і обсмажити на оливковій олії до золотистої скоринки. В середині процесу обсмажування посипати м'ясо сушеним часником і сумішшю перців. Для кольору можна додати чайну ложку приправи каррі. Викласти готові шматочки на паперову серветку, щоб вбрався зайвий жир;
- Свіжі білі гриби, краще всього дрібні печериці, гарненько промити і розрізати на половинки;
- Підготовлений і порізаний кубиками білий цибулю обсмажити в невеликій кількості олії і додати гриби. Тушкувати разом не більше 10 хвилин;
- Бородінський хліб дрібно порізати на кубики однакової форми і підсушити в духовій шафі;
- Викласти в глибокий салатник всі складові і перемішати;
- Після цього необхідно зробити горіхову заправку. Очищені горіхи потрібно ретельно подрібнити, додати чорний перець і майонез;
- Приправити змішані інгредієнти приготованим соусом;
- Викласти салат в два високих салатника і притрусити натертим сиром.
Салат «Весняний»
Для приготування нам потрібні наступні продукти:
- Помідори – 4 шт;
- Біле м'ясо птиці – 300-400 гр;
- Сир твердих сортів – 180 гр;
- Червона консервована квасоля – 1 банка;
- Салатні листя – 1 пучок;
- Темні сухарі – 200 гр;
- Сметанний соус – 5 ст. л.
Послідовність приготування салату:
- Щільні і соковиті помідори нарізаємо на дві половинки, салатні листя обсушуємо на рушник і також дрібно нарізаємо;
- Твердий сир натираємо на дрібній тертці;
- М'ясо птиці розрізаємо на однакові бруски і обсмажуємо до появи приємного золотистого відтінку і скоринки;
- Перемішуємо всі складові і приправляємо сметанним соусом. 5.Темні сухарики укладаються в саму останню чергу, щоб вони не втратили свого незвичайного хрускоту і твердості.
Приємного апетиту!
Салат «Різнобарвний боб»
Дане блюдо призначене для любителів бобових у поєднанні з морепродуктів. Основним складовим салату є крабові палички. Але ми вам пропонуємо приготувати варіант з плавленим сирком.
Перед тим як приступити безпосередньо до процесу приготування, потрібно запастися наступним набором продуктів:
- Квасоля червона консервована — 1 банка;
- Кукурудза десертна — 1 банка;
- Плавлений сирок — 200 гр.;
- Сухарики зі смаком часнику — 200 гр.;
- Майонез чи сметанний соус — 5 ст. л..
Готується салат наступним чином:
-
- У широкому салатнику слід змішати кукурудзу жовту і червону квасолю. Вийде якась веселкова суміш бобових;
-
- Порізати невеликими кубиками плавлений сирок і додати їх в салатник;
-
- Додати за смаком сіль і майонезну заправку;
-
- Підготовлені в домашніх умовах сухарики з часниковою заправкою помістити в салатник в кінці приготування.
Для прикраси можна розташувати зверху салату пару часточок невеликого помідора.
Салат «Фасолинка»
Для того щоб наш салат вийшов ніжним і смачним, знадобиться невелике кількість продуктів і трохи вільного часу.
Необхідно підготувати:
- Біла квасоля консервована — 1б.;
- Сухарики з беконом – 150 - 200 гр.;
- Твердий не прісний сир – 200-250 гр.;
- Мариновані огірки середнього розміру — 3 шт.;
- Часник — 4 зубки;
- Кріп і петрушка — 200 гр.;
- Сметанний соус або ж домашній майонез – 100-200 гр.
Спосіб приготування:
- Зливаємо рідину з банки з білою квасолею і викладаємо квасоля в глибоку миску;
- Гострий сир натираємо на дрібній тертці;
- Висипаємо в ємність підготовлені сухарі;
- Петрушку і кріп промиваємо, висушуємо і дрібно шаткуємо;
- Часник пропускаємо через дрібний прес;
- Для приготування домашнього майонезу використовуємо один жовток і 100 гр. оливкової олії. За допомогою заглибного блендера збиваємо все разом 5-7 хвилин. Додаємо 1 чайну ложку сухої гірчиці і 0.5 чайної ложки йодованої солі;
- Перемішуємо всі складові частини салату і заправляємо майонезом.
Салат готовий. Можна ласувати!
Спробуйте салат «Соняшник» з чіпсами рецепт з фото і покроковими рекомендаціями від наших читачів.
Легкі овочеві салати, покрокові рецепти з фото, читайте, вибирайте, готуйте.
Як готувати корисний і смачний салат з цибулі-порею, читайте рецепт.
Салат «Неждані гості»
Такий простий збірний салат є паличкою-виручалочкою практично для кожної господині, яку неждані гості застали зненацька. Він складається з недорогих продуктів, наявних у будь-якому домашньому холодильнику.
Нам знадобляться:
- Свіже куряче яйце — 3-4 шт.;
- Докторська ковбаса — 180 гр.;
- Копчена нежирна ковбаса — 100 гр.;
- Болгарський перець червоного або жовтого кольору — 1 шт.;
- Банку консервованої білої квасолі — 1 шт.;
- Кріп, петрушка, базилік — 250 гр.;
- Нежирна сметана — 4 ст. л.
Етапи приготування:
- Зварити яйця і порубати однаковими невеликими кубиками;
- Докторську і копчену ковбаску порізати довгими брусками;
- Болгарський перець помити і порізати кубиками;
- Зелень промити, просушити і подрібнити;
- Квасолю викласти з банки на тарілку;
- Додати всі інші інгредієнти і заправити сметаною;
- Посолити за смаком і можна приступати до трапези.
Корисні поради
Перед тим як приступити безпосередньо до приготування квасолеві салатів, необхідно правильно вибрати саму консервовану квасолю.
Крім цього, варто зупинитися і на способі приготування сухарів. Звичайно, покласти в салат магазинні сухарі – це значно простіше, ніж втрачати час на приготування домашніх якісних сухариків. Але все ж корисніше саме останні.
Таким чином, підведемо підсумок: салат з консервованої квасолі з сухариками — це дивно смачне блюдо, яке може входити в щоденний раціон, так і у святкове меню. Завдяки наведеними рецептами можна побалувати не тільки своїх близьких, але й приємно здивувати ваших гостей.