Фото-рецепти салатів на святковий стіл, їх прикраса
Жодне свято не обходиться без салатів. Це прості і ситні страви, що не потребують особливих кулінарних навичок. А оригінально подані страви стануть ще і прикрасою вашого столу.
Рецепти салатів на святковий стіл
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Капуста білокачанна - | 300 г |
Шинка куряча або ковбаска - | 150-170 г |
Горошок консервований - | 3 ст. л. |
Майонез - | 2 ст. л. |
Сіль - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 119 Ккал |
Капустку нашаткуйте за допомогою спеціальної насадки для терки або ножем, заздалегідь знявши верхні листки. Додайте сіль і перемішайте руками, трохи придавлюючи, щоб капуста пустила сік.
До капусти додайте 2 столові ложки зеленого горошку.
Наріжте соломкою шинку і змішайте з іншими інгредієнтами.
Додайте майонез і перемішайте. Якщо ви не довіряєте магазинного соусу, приготуйте його самостійно. Для цього збийте жовток, потім додайте гірчицю, олію і лимонний сік.
Альтернативні види «Дністра» готуються з вареними курячими яйцями і маринованою цибулею. А якщо ви бажаєте отримати більш ніжний варіант, використовуйте листя пекінської капусти замість білокачанної.
«Святковий»
Знадобляться:
- 1 огірок;
- Капуста – 200-220 г;
- Кукурудза консервована – 3 ст. л.;
- 1 помідор;
- 50-60 г твердого сиру;
- Майонез.
Дрібно наріжте капусту. Вибирайте те, що вам до смаку. Білоголову або пекінську – неважливо. Овочі наріжте невеликими кубиками. Додаємо три ложки солодкої кукурудзи.
Тепер натріть на дрібній тертці сир. Цей салат листковий, тому подається у склянках або спеціальній прозорій посуді. Викладіть інгредієнти шарами в наступному порядку: капуста, кукурудза, огірок, помідор.
Кожен шар промазывайте майонезом. Зверху посипте блюдо натертим сиром і прикрасити зеленню.
«Натхнення»
Дуже ніжна, але в теж час ситне блюдо. Приготувати цей салат не складе труднощів, а продукти, що входять до складу, можна знайти в будь-якому продуктовому магазині.
Інгредієнти:
- М'ясо куряче – 500 г;
- Печериці – 500 г;
- Капуста пекінська – 500 г;
- 4 свіжих огірка;
- Хліб пшеничний;
- 2-3 зубчики часнику;
- Рослинне масло.
Для салату краще віддати перевагу курячої грудки. Промийте м'ясо і наріжте уздовж на брусочки середнього розміру.
Обсмажте філе на великому вогні, щоб отримати рум'яну скоринку.
Гриби можна взяти як свіжі, так і консервовані. Якщо ви вибрали свіжі печериці, то для початку ретельно промийте їх, розріжте на четвертинки і відваріть (приблизно 8-10 хвилин).
Нашаткуйте пекінську капусту і огірки наріжте півкільцями. З'єднайте всі інгредієнти і заправити салат майонезом.
Салат посипається сухариками. Якщо не любите покупні сухарики, зробіть їх вдома самі. Для цього наріжте пшеничний хліб кубиками і відправте в духовку, поки він не підсохне. Висипте сухарі в глибоку посуд, додайте рослинне масло і 2-3 подрібнених зубчики часнику.
Ретельно перемішайте і залиште на кілька хвилин, щоб хліб ввібрав часниковий аромат. Потім викладіть салат на красиве блюдо і посипте сухарями.
«Берізка»
Цей салат є найбільш ситним і цілком може замінити основне блюдо. Оригінальна подача «Берізки» прикрасить будь-який святковий стіл.
Знадобляться:
- Три середніх картоплини;
- Три яйця;
- Дві курячих грудки;
- Печериці – 400-420 г;
- Твердий сир -100-120 г;
- Масло соняшнику (раст.);
- Чорнослив або маслини;
- Сіль за бажанням і смаком;
- Петрушка;
- Майонез.
Для початку окремо відваріть яйця, картоплю і курячі грудки. Свіжі гриби ретельно промийте і наріжте на тонкі пластинки, а потім обсмажуйте на середньому вогні 12-15 хвилин.
Інгредієнти не повинні бути гарячими, тому, перш ніж додати гриби в салат, остудіть їх. Наріжте відварені грудки і яйця тонкою соломкою.
Картопля натріть не крупній тертці викладіть на блюдо першим шаром. Змащуємо його майонезом і утрамбуйте.
Зверху викладіть курячу грудку, посоліть, знову змастіть майонезом. Наступними шарами викладіть гриби і яйця, теж промазав їх соусом.
Натріть сир на дрібній тертці і рівномірно посипте салат. Для прикраси можна використовувати як чорнослив, так і маслини.
Наріжте вибраний продукт тонкими смужками і викладіть на салат. Це будуть «рисочки» На нашій берізці.
Завершіть прикраса гілочками петрушки, виклавши ізх по краях або створивши пишну «крону».
«Малахітовий браслет»
Таким оригінальним салатом можна здивувати найвибагливішого гостя за святковим столом. Ківі, що входить до складу цієї страви, надає салату вельми незвичайний, пікантний смак.
Інгредієнти:
- Куряче філе;
- 4 курячих яйця;
- 4 ківі;
- 1 яблучко;
- 1 морквина;
- 1-2 зубчики часнику;
- Лимонний сік – 1 ст. л.;
- Майонез.
Відварити куряче філе, яйця і моркву. Зачекайте, поки філе охолоне, а потім наріжте його невеликими кубиками. Також наріжте кубиками 2 ківі.
Як зрозуміло з назви, салат викладається у формі браслета, тобто кільця. Щоб отримати таку форму, поставте склянку на середину страви і викладайте інгредієнти навколо нього.
Першим шаром викладіть кубики курячого філе, а зверху ківі. Шари промащуються майонезом з часником. Щоб зробити такий соус почистіть кілька зубчиків часнику і видавіть їх у майонез через часникодавку.
За бажанням туди ж можна додати дрібно нарізаний кріп. Змастіть шар ківі соусом. Відокремте білки від жовтків і дрібно наріжте.
Поверх ківі викладіть білки, змастіть майонезом. Варену моркву натріть на крупній тертці і викладіть четвертим шаром, промажте соусом. Зніміть шкірку з яблука, видаліть серцевину і наріжте кубиками.
Викладіть яблука наступним шаром, збризніть лимонним соком і промажте майонезом. Жовтки і два ківі використовуємо для прикраси. Посипте салат дрібно нарізаною жовтком.
Ківі наріжте скибочками і викладіть по краях. У завершенні акуратно дістаньте склянку.
Здивуйте гостей, приготувавши гарячі страви на Новий Рік 2017 з нашої збірки — лише найсмачніші рецепти.
Червона риба у вершковому соусі, запечена в духовці, читайте рецепт.
Запросивши гостей, не забудьте про красивих закуски на шпажках — вони прикрасять будь-який стіл. Фото рецепти тут.
«Йогуртний»
Ні для кого не секрет, що частіше всього після одного вечора святкового застілля доводиться обмежувати себе в їжі тижнями. Висококалорійні страви, які шкодять вашій фігурі можна замінити легким і корисним салатом з креветками і йогуртом.
До того ж він урізноманітнює звичні святкові страви і приємно здивує ваших гостей.
Інгредієнти:
- Креветки в панцирі – 300 г;
- 2 огірка;
- 2 помідорчика;
- Натуральний йогурт;
- Петрушка, кріп;
- Селера, рукола;
- Сіль і перчик по розсуд і смак.
Зваріть креветки в підсоленій воді, остудіть. Видаліть голову і хвіст, потім зробіть поздовжній розріз і видаліть нутрощі.
Очистіть огірок від шкірки. Наріжте їх півкільцями разом з помідорами. Зелень і селеру дрібно нашаткуйте, салат порвіть курми.
З'єднайте цілі креветки з зеленню і овочами. Для заправки накришить кріп і додайте його в йогурт. Трохи посоліть і поперчіть соус і заправити їм салат.
«Італійський»
По-справжньому вишуканий салат зі спагеті і шинкою з самої Італії. Незважаючи на свою низьку калорійність, таке блюдо надовго вгамує ваш голод.
Інгредієнти:
- Спагетті – 180-200 г;
- Шинка – 180-200 г;
- 1 болгарський перчик;
- 2 помідори;
- Маслини – 50 г;
- Сир – 80-90 г;
- Майонез;
- Оливкова олія.
Відваріть макарони. Для потрібного ступеня готовності киньте спагеті у киплячу воду, перемішайте їх, закрийте каструлю кришкою і почекайте, поки вода почне кипіти.
Потім вимкніть вогонь і залиште спагетті доходити протягом 3-5 хвилин. Злийте воду, додайте сіль і оливкове масло, щоб макарони не злипалися.
Очистіть огірок від шкірки, наріжте його з помідором і курячої або свинячий шинкою тонкою соломкою. Потім натріть сир на крупній тертці, а маслини наріжте кільцями.
Змішайте всі інгредієнти і заправляємо салат майонезом. Завершіть прикраса петрушкою, кропом і півкільцями маслин.
Ідеї прикраси салатів на святковому столі
На святковому столі має значення не лише смак страви, але і його зовнішній вигляд. Будь салат можна зробити красивим і оригінальним з допомогою зелені, яскравих овочів і т. д.
- Надайте вашому салату цікаву форму. Зробити це можна за допомогою склянки чи спеціальних формочок. Найбільш популярними є циліндрична форма і форма браслета. Викладіть салат в широкий стакан, накрийте зверху тарілкою і переверніть. А тепер акуратно підніміть склянку. Така подача часто використовується в ресторанах, що обов'язково додасть вишуканості вашій страві. Щоб надати салату форму браслета, поставте склянку на тарілку і викладайте всі інгредієнти навколо, а в кінці приберіть його;
- Викладайте інгредієнти шарами. Таким чином можна приготувати практично будь-який салат. Викладайте блюдо в прозору посуд, щоб чітко проглядалися шари. Щоб салат вийшов соковитим і просоченим, змащуйте кожен шар соусом;
- Подайте салат не на блюді, а в склянці або келиху. Таке порційне блюдо значно зручніше є, а красива подача порадує гостей;
- З допомогою овочів різного кольору і інших продуктів із звичайного олів'є можна зробити снігура, метелика або соняшник — це залежить від вашої фантазії. Для прикраси використовуйте зелень, маслини і оливки, сухарики, крекери, чіпси і т. д.;
- Так само посудом для вашого страви може стати шкірка апельсина або грейпфрута. Для цього зріжте у цитруса верхівку і видаліть всю м'якоть. Промийте шкірку, щоб по можливості позбутися від небажаного смаку. У деяких же випадках ненав'язливий смак цитрусових в салаті надає йому особливу пікантність і стає його родзинкою;
- Квіти піднімають настрій скрізь і завжди. Щоб створити такі весняні салати, можна використовувати натерті на дрібній тертці яйця і сир. Для отримання різних кольорів додайте натуральні барвники до яєчного білку. Можна використовувати сік буряка, граната та інших фарбувальних овочів і ягід.
Прикрашайте красиво і зі смаком! Приємного апетиту!