Як швидко приготувати пишний бісквіт для торта
Бісквіт — легкий, м'який, пухкий — використовують для приготування тортів, печива, рулетів, тістечок. Основні компоненти ніжного бісквітного тіста — це яйця, цукор і проста борошно.
Для отримання легкого пишного бісквіта борошно замінюють частково крохмалем, сухарями або печивом. В якості добавок застосовують мигдаль, ванілін, горіхи, какао, родзинки або мак.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| яєць - | 6 шт. | 
| цукру - | 180 г | 
| борошна - | 180 г | 
| Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 грам: 268 Ккал | 
Зазначені нижче інгредієнти розраховані на круглу форму 24 см в діаметрі. Бісквіт виходить висотою 5 – 6 див.
Акуратно розділити білки з жовтками. Не можна допустити, щоб в білок потрапило хоч трохи жовтка. В такому випадку білки не взобьются;
Частину борошна бажано замінити крохмалем. З ним бісквіт більш сухий і тісто не затягується;
Форму змастити маслом, можна застелити папером;
Желточки розтирати з цукром (2/3 від усієї кількості) до густої маси;
Збити білки в стійку, до піків, піну, Додати цукор і збивати до блиску. Сильно збивати білки не слід, так як бісквіт може не піднятися;
Збиті білки ввести в жовткову масу і розмішати;
Просіяне борошно всипати у яєчну масу. Заважати акуратно від краю миски до середини, щоб не струсити білки;
Тісто вилити в спец. форму;
Випікати близько 25 хвилин при t = 200°C. Готовність визначити тонкою паличкою – проколоти корж, якщо після вилучення, на ній немає слідів тесту — бісквіт готовий. Візуально — скоринка добре пропеченного бісквіта тоненька і гладка. При легкому натисканні бісквіт стискається, при знятті зусилля — відновлює форму;
Випечений бісквіт остудити 5 — 10 хвилин у формі;
Готовий ароматний бісквіт перекласти на решітку і відправити на 2 години на выстойку.
Рецепт пишного для випічки бісквіта
Повітряний і пишний бісквіт чудово підходить для тортів.
- Яйця середніх величин — 5 шт.;
 - Цукор — 180 грамів;
 - Борошно -160 грам;
 - Ванілін — щіпка.
 
- Розділити білки з жовтками дуже акуратно, щоб не пошкодити желточки;
 - Розтерти швидко з цукром (2/3 всієї кількості) жовтки, до отримання рівної однорідної маси;
 - Білки збити до утворення стійкої піни, до утворення піків. Додати до них цукор і збивати до блиску;
 - Акуратно викласти збиті білки в жовтки;
 - Просіяти борошно, всипати ванілін і невеликими порціями додавати до яєчної маси. Ретельно розмішувати, щоб не було грудочок. Бажано вимішувати обережно, але швидко. Від тривалого замісу можуть порушитися бульбашки повітря, що утворилися в білках, і бісквіт буде щільним;
 - У змащену ємність викладаємо тісто;
 - 20 хвилин випікати при t = 200° C. Перевірити готовність зубочисткою — проколів випічку, якщо суха без слідів тесту – вона готова;
 - Випічку трохи остудити у формі і перевернути на решітку;
 - Бісквіт в підсумку виходить ніжний і пишний. У разі, якщо випечений бісквіт призначений для подальшої просочення, то йому треба вистояти не менше 8 – 10 годин.
 
Рецепт лепешняку в мультиварці з шоколадом або ягодами.
Покроковий рецепт з фото бісквітного торта з кремом.
Як приготувати бісквітний рулет з маком, покроковий рецепт з фото і рекомендаціями.
Рецепт смачного шоколадного бісквіта
- Яйце — 6 шт.;
 - Цукор — 180 г;
 - Вершкове (не спред) масло — 100 г;
 - Борошно — 200 г;
 - Шоколадна плитка — 100 г;
 - Щіпка кориці;
 - Щіпка солі;
 - Щіпка цедри лимона.
 
- Збити масло з цукром до красивою пишною маси;
 - Додати в масу корицю і лимонну цедру;
 - У суміш по одному вводити яєчні жовтки і ретельно вимішати;
 - Шоколад розламати і розтопити, додавши трохи гарячої води;
 - В масляно-яєчну суміш ввести охолоджений шоколад;
 - Борошно просіяти і всипати в шоколадно-масляну суміш;
 - Білки, збиті в пружну піну, обережно вмішати в суміш;
 - Тісто дуже акуратно вилити в змащену або выстеленную папером форму;
 - Випікати 30 – 40 хвилин при t = 200° C.
 
Найпростіший рецепт смачного солодкого бісквіта
Нескладний бісквіт, який завжди піднімається, виходить розсипчастим і ніжним.
- Яйця – 4 шт.;
 - Борошно – 170 г;
 - Цукор — близько 210 г;
 - Сода – 1 ч. л.
 
- Яйця розтерти, поступово всипаючи цукор, до одержання густої і стійкої піни;
 - Загасити соду оцтом і вилити в яєчну суміш;
 - Просіяне борошно всипати, постійно вимішуючи, в яєчну суміш;
 - Тісто з обережністю вилити в змащену або выстеленную папером ємність;
 - Випікати при t = 200° C — 20 – 27 хвилин.
 
Бісквіт на сухарях
Підготуйте:
- 7 яєць;
 - Цукор – 100 г;
 - Борошно – 60 г;
 - Житні товчені сухарі – 100 р.
 
- Яйця розтерти з цукром, поки не залишиться крупинок;
 - Відправити на водяну баню і постійно збивати, поки дана маса не збільшиться в 4 – 6 разів;
 - Прибрати з водяної бані і не припиняти збивання протягом 12 хвилин;
 - Всипати товчені сухарі і просіяне борошно. Обережно вимішати;
 - Вилити на ¾ висоти в форму, застланную папером;
 - Випікати при t = 210°C. визначити Готовність дерев'яною паличкою.
 
Бісквітне тісто з підігрівом
- 9 яєць;
 - Борошно — 180 г;
 - Цукор – 210 г;
 - Крохмаль — 50 р.
 
- Яйця вилити в каструлю, вмішати цукор і відправити на водяну баню, нагріваючи масу до t = 50°C. Суміш безперервно збивати;
 - Після того, як маса прогріється до потрібної температури – суміш прибрати з водяної бані. І, постійно збиваючи, охолодити до t = 20°C. Обсяг збільшиться в 3 рази;
 - Всипати борошно, попередньо просіяне і перемішати до однорідності;
 - Тісто з крайньою обережністю вилити у форму;
 - Випікати 25 хвилин при t = 200°C. Готовність визначити тонкою паличкою – проколоти корж, якщо після вилучення, на ній не залишилося тесту — бісквіт готовий. Візуально — скоринка добре пропеченного бісквіта тоненька і гладка. При легкому натисненні він стискається, при знятті зусилля — відновлює форму;
 - Випечений бісквіт остудити 5 — 10 хвилин у формі;
 - Випічку викласти на решітку і відправити годин на 8 — 10 на выстойку.
 
Примітка:
Водяна баня: налити у велику ємність (таз або каструлю) води. Поставити на вогонь і нагрівати до t = 80°C. Посуд меншого розміру з яєчною масою поставити у воду. Під час підігрівання стежити, щоб в яєчно-цукрову суміш не потрапили бризки води.
Торт на бісквіті з кремом
Підготуйте:
- Яйця – 6 шт.;
 - Цукор – 180 г;
 - Борошно – 180 р.
 
Для просочування:
- Сироп – 110 р.
 
Для крему:
- Сир – 500 г;
 - Цукор – 150 г;
 - Жовток – 3 шт.;
 - Вершки 35% — 220 г;
 - Вода або сік – 70 г;
 - Лимон – 1 шт.;
 - Желатин – 15 г;
 - Варення або джем – 500 г;
 - Ванілін – 1 р.
 
Готуємо крем:
- З цукром розтерти жовтки, всипати сир і ванілін. Розмішати і покласти цедру лимона;
 - Замочений в холодній воді желатин підігріти на водяній бані і додати в сирну масу;
 - Поставити на півгодини в холодне місце;
 - Охолоджені вершки збити в пишну піну. Акуратно вмішати в сирну масу.
 
Готуємо торт:
- Розділити білки з жовтками дуже акуратно. Збити в стійку піну з 1/3 цукру;
 - Желточки з цукром розтерти і з'єднати з білками;
 - Просіяне борошно всипати у яєчну суміш, ретельно вимішати;
 - Вилити у форму тісто;
 - Випекти бісквіт при t = 200°C – 25 – 30 хвилин;
 - Бісквіт охолодити години 3 — 4, і розрізати вздовж на 2 пласта;
 - З боку зрізу просочити сиропом;
 - Покласти у форму один пласт, вистеливши папером;
 - На пласт викласти варення або будь-які ягоди. Зверху – сирний крем;
 - Накрити іншим бісквітним пластом. Злегка притиснути;
 - Прибрати в холодильну камеру на 5 годин;
 - Верх прикрасити або посипати пудрою.
 
Корисні поради
- До білків, які стали водянистими від того, що довго стояли – додати трохи солі. Вони набагато краще взобьются;
 - Білки спочатку збивають повільно і поступово збільшують темп збивання. Збивати краще не зачіпаючи віночком краї та дно посуду. Такі білки збиваються в пружну піну;
 - Форми для випікання бісквіта, заповнювати тістом треба на 2/3 висоти. Розгладити Верх обережно ножем або лопаткою;
 - Перші хвилин 10 після випічки бісквітне тісто бажано не «турбувати», так як воно може осісти;
 - Піч для випічки доводять (розігрівають) до необхідної температури заздалегідь – до збивання тесту, так як не можна вистоювати тісто для бісквіта після замісу;
 - Теплий бісквіт при нарізці дуже сильно мнеться, тому після випікання йому потрібно вистояти не менше 4 годин. У тому випадку, якщо бісквіт передбачається просочити сиропом – не менше 8 годин;
 - Нарізку бісквіта на поперечні пласти робити краще за допомогою волосіні, струни або міцної нитки;
 - При випіканні бісквіта відразу в декількох формах, бажано не ставити їх занадто близько один до одного, так як з одного боку коржі підгорять, а з іншого – залишаться сирими;
 - Якщо при випіканні верх бісквіта починає підгоряти, то його потрібно накрити папером, складеної в декілька шарів і промоченной добре у воді;
 - Не слід використовувати непросеянную борошно – це призведе до утворення грудок в тесті;
 - Всипайте борошно поступово, інакше в тесті утворюються грудки;
 - Тісто помістити в духовку обережно, намагаючись не струснути – інакше воно може осісти.
 
Бісквіт — це нескладно. Важливо дотримуватися основних правил його випічки і приготування. Бісквітна випічка — це завжди смачно і святково. Немає часу на крем і прикраси? Посипте бісквіт цукровою пудрою — і апетитний і смачний десерт готовий.













