Як швидко приготувати пишний бісквіт для торта
Бісквіт — легкий, м'який, пухкий — використовують для приготування тортів, печива, рулетів, тістечок. Основні компоненти ніжного бісквітного тіста — це яйця, цукор і проста борошно.
Для отримання легкого пишного бісквіта борошно замінюють частково крохмалем, сухарями або печивом. В якості добавок застосовують мигдаль, ванілін, горіхи, какао, родзинки або мак.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яєць - | 6 шт. |
цукру - | 180 г |
борошна - | 180 г |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 грам: 268 Ккал |
Зазначені нижче інгредієнти розраховані на круглу форму 24 см в діаметрі. Бісквіт виходить висотою 5 – 6 див.
Акуратно розділити білки з жовтками. Не можна допустити, щоб в білок потрапило хоч трохи жовтка. В такому випадку білки не взобьются;
Частину борошна бажано замінити крохмалем. З ним бісквіт більш сухий і тісто не затягується;
Форму змастити маслом, можна застелити папером;
Желточки розтирати з цукром (2/3 від усієї кількості) до густої маси;
Збити білки в стійку, до піків, піну, Додати цукор і збивати до блиску. Сильно збивати білки не слід, так як бісквіт може не піднятися;
Збиті білки ввести в жовткову масу і розмішати;
Просіяне борошно всипати у яєчну масу. Заважати акуратно від краю миски до середини, щоб не струсити білки;
Тісто вилити в спец. форму;
Випікати близько 25 хвилин при t = 200°C. Готовність визначити тонкою паличкою – проколоти корж, якщо після вилучення, на ній немає слідів тесту — бісквіт готовий. Візуально — скоринка добре пропеченного бісквіта тоненька і гладка. При легкому натисканні бісквіт стискається, при знятті зусилля — відновлює форму;
Випечений бісквіт остудити 5 — 10 хвилин у формі;
Готовий ароматний бісквіт перекласти на решітку і відправити на 2 години на выстойку.
Рецепт пишного для випічки бісквіта
Повітряний і пишний бісквіт чудово підходить для тортів.
- Яйця середніх величин — 5 шт.;
- Цукор — 180 грамів;
- Борошно -160 грам;
- Ванілін — щіпка.
- Розділити білки з жовтками дуже акуратно, щоб не пошкодити желточки;
- Розтерти швидко з цукром (2/3 всієї кількості) жовтки, до отримання рівної однорідної маси;
- Білки збити до утворення стійкої піни, до утворення піків. Додати до них цукор і збивати до блиску;
- Акуратно викласти збиті білки в жовтки;
- Просіяти борошно, всипати ванілін і невеликими порціями додавати до яєчної маси. Ретельно розмішувати, щоб не було грудочок. Бажано вимішувати обережно, але швидко. Від тривалого замісу можуть порушитися бульбашки повітря, що утворилися в білках, і бісквіт буде щільним;
- У змащену ємність викладаємо тісто;
- 20 хвилин випікати при t = 200° C. Перевірити готовність зубочисткою — проколів випічку, якщо суха без слідів тесту – вона готова;
- Випічку трохи остудити у формі і перевернути на решітку;
- Бісквіт в підсумку виходить ніжний і пишний. У разі, якщо випечений бісквіт призначений для подальшої просочення, то йому треба вистояти не менше 8 – 10 годин.
Рецепт лепешняку в мультиварці з шоколадом або ягодами.
Покроковий рецепт з фото бісквітного торта з кремом.
Як приготувати бісквітний рулет з маком, покроковий рецепт з фото і рекомендаціями.
Рецепт смачного шоколадного бісквіта
- Яйце — 6 шт.;
- Цукор — 180 г;
- Вершкове (не спред) масло — 100 г;
- Борошно — 200 г;
- Шоколадна плитка — 100 г;
- Щіпка кориці;
- Щіпка солі;
- Щіпка цедри лимона.
- Збити масло з цукром до красивою пишною маси;
- Додати в масу корицю і лимонну цедру;
- У суміш по одному вводити яєчні жовтки і ретельно вимішати;
- Шоколад розламати і розтопити, додавши трохи гарячої води;
- В масляно-яєчну суміш ввести охолоджений шоколад;
- Борошно просіяти і всипати в шоколадно-масляну суміш;
- Білки, збиті в пружну піну, обережно вмішати в суміш;
- Тісто дуже акуратно вилити в змащену або выстеленную папером форму;
- Випікати 30 – 40 хвилин при t = 200° C.
Найпростіший рецепт смачного солодкого бісквіта
Нескладний бісквіт, який завжди піднімається, виходить розсипчастим і ніжним.
- Яйця – 4 шт.;
- Борошно – 170 г;
- Цукор — близько 210 г;
- Сода – 1 ч. л.
- Яйця розтерти, поступово всипаючи цукор, до одержання густої і стійкої піни;
- Загасити соду оцтом і вилити в яєчну суміш;
- Просіяне борошно всипати, постійно вимішуючи, в яєчну суміш;
- Тісто з обережністю вилити в змащену або выстеленную папером ємність;
- Випікати при t = 200° C — 20 – 27 хвилин.
Бісквіт на сухарях
Підготуйте:
- 7 яєць;
- Цукор – 100 г;
- Борошно – 60 г;
- Житні товчені сухарі – 100 р.
- Яйця розтерти з цукром, поки не залишиться крупинок;
- Відправити на водяну баню і постійно збивати, поки дана маса не збільшиться в 4 – 6 разів;
- Прибрати з водяної бані і не припиняти збивання протягом 12 хвилин;
- Всипати товчені сухарі і просіяне борошно. Обережно вимішати;
- Вилити на ¾ висоти в форму, застланную папером;
- Випікати при t = 210°C. визначити Готовність дерев'яною паличкою.
Бісквітне тісто з підігрівом
- 9 яєць;
- Борошно — 180 г;
- Цукор – 210 г;
- Крохмаль — 50 р.
- Яйця вилити в каструлю, вмішати цукор і відправити на водяну баню, нагріваючи масу до t = 50°C. Суміш безперервно збивати;
- Після того, як маса прогріється до потрібної температури – суміш прибрати з водяної бані. І, постійно збиваючи, охолодити до t = 20°C. Обсяг збільшиться в 3 рази;
- Всипати борошно, попередньо просіяне і перемішати до однорідності;
- Тісто з крайньою обережністю вилити у форму;
- Випікати 25 хвилин при t = 200°C. Готовність визначити тонкою паличкою – проколоти корж, якщо після вилучення, на ній не залишилося тесту — бісквіт готовий. Візуально — скоринка добре пропеченного бісквіта тоненька і гладка. При легкому натисненні він стискається, при знятті зусилля — відновлює форму;
- Випечений бісквіт остудити 5 — 10 хвилин у формі;
- Випічку викласти на решітку і відправити годин на 8 — 10 на выстойку.
Примітка:
Водяна баня: налити у велику ємність (таз або каструлю) води. Поставити на вогонь і нагрівати до t = 80°C. Посуд меншого розміру з яєчною масою поставити у воду. Під час підігрівання стежити, щоб в яєчно-цукрову суміш не потрапили бризки води.
Торт на бісквіті з кремом
Підготуйте:
- Яйця – 6 шт.;
- Цукор – 180 г;
- Борошно – 180 р.
Для просочування:
- Сироп – 110 р.
Для крему:
- Сир – 500 г;
- Цукор – 150 г;
- Жовток – 3 шт.;
- Вершки 35% — 220 г;
- Вода або сік – 70 г;
- Лимон – 1 шт.;
- Желатин – 15 г;
- Варення або джем – 500 г;
- Ванілін – 1 р.
Готуємо крем:
- З цукром розтерти жовтки, всипати сир і ванілін. Розмішати і покласти цедру лимона;
- Замочений в холодній воді желатин підігріти на водяній бані і додати в сирну масу;
- Поставити на півгодини в холодне місце;
- Охолоджені вершки збити в пишну піну. Акуратно вмішати в сирну масу.
Готуємо торт:
- Розділити білки з жовтками дуже акуратно. Збити в стійку піну з 1/3 цукру;
- Желточки з цукром розтерти і з'єднати з білками;
- Просіяне борошно всипати у яєчну суміш, ретельно вимішати;
- Вилити у форму тісто;
- Випекти бісквіт при t = 200°C – 25 – 30 хвилин;
- Бісквіт охолодити години 3 — 4, і розрізати вздовж на 2 пласта;
- З боку зрізу просочити сиропом;
- Покласти у форму один пласт, вистеливши папером;
- На пласт викласти варення або будь-які ягоди. Зверху – сирний крем;
- Накрити іншим бісквітним пластом. Злегка притиснути;
- Прибрати в холодильну камеру на 5 годин;
- Верх прикрасити або посипати пудрою.
Корисні поради
- До білків, які стали водянистими від того, що довго стояли – додати трохи солі. Вони набагато краще взобьются;
- Білки спочатку збивають повільно і поступово збільшують темп збивання. Збивати краще не зачіпаючи віночком краї та дно посуду. Такі білки збиваються в пружну піну;
- Форми для випікання бісквіта, заповнювати тістом треба на 2/3 висоти. Розгладити Верх обережно ножем або лопаткою;
- Перші хвилин 10 після випічки бісквітне тісто бажано не «турбувати», так як воно може осісти;
- Піч для випічки доводять (розігрівають) до необхідної температури заздалегідь – до збивання тесту, так як не можна вистоювати тісто для бісквіта після замісу;
- Теплий бісквіт при нарізці дуже сильно мнеться, тому після випікання йому потрібно вистояти не менше 4 годин. У тому випадку, якщо бісквіт передбачається просочити сиропом – не менше 8 годин;
- Нарізку бісквіта на поперечні пласти робити краще за допомогою волосіні, струни або міцної нитки;
- При випіканні бісквіта відразу в декількох формах, бажано не ставити їх занадто близько один до одного, так як з одного боку коржі підгорять, а з іншого – залишаться сирими;
- Якщо при випіканні верх бісквіта починає підгоряти, то його потрібно накрити папером, складеної в декілька шарів і промоченной добре у воді;
- Не слід використовувати непросеянную борошно – це призведе до утворення грудок в тесті;
- Всипайте борошно поступово, інакше в тесті утворюються грудки;
- Тісто помістити в духовку обережно, намагаючись не струснути – інакше воно може осісти.
Бісквіт — це нескладно. Важливо дотримуватися основних правил його випічки і приготування. Бісквітна випічка — це завжди смачно і святково. Немає часу на крем і прикраси? Посипте бісквіт цукровою пудрою — і апетитний і смачний десерт готовий.