Готуємо пироги з яблучним пюре в духовці і мультиварці
Найчастіше готують пироги з варенням, повидлом або свіжими ягодами/фруктами. Але сьогодні не той випадок! Ми будемо готувати пироги з яблучним пюре. Де-то будемо використовувати свіже, десь- консервоване. Так що для кожного знайдеться рецепт, приєднуйтесь!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яблука - | 5 шт. |
пудра цукру - | 40 г |
борошно - | 450 г |
молоко - | 0,5 л |
яйце - | 1 шт. |
сухі дріжджі - | 10 г |
цукор - | 50 г |
маргарин - | 70 г |
кориця - | 3 дрібку |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 160 Ккал |
Один з найбільш простих і класичних варіантів пирога. З дріжджовим тістом знайомі всі, начинка до жаху проста, так що впорається кожен з вас!
Як приготувати:
- Яйця збийте в легку піну.
- Додайте цукор і збийте ще раз, але вже до кремової консистенції.
- Маргарин помістіть в сотейник і дайте йому розійтися на плиті.
- Остудіть його до кімнатної температури.
- Потім влийте до яєчної маси, ретельно перемішайте.
- Молоко теж налийте в каструлю і приберіть на плиту.
- Злегка підігрійте до теплого стану.
- З'єднайте молоко з дріжджами, дайте їм повністю розчинитися.
- Потім вилийте до яєць і перемішати.
- Після цього всипте борошно через сито і обов'язково частинами, щоразу вимішуючи тісто до однорідності.
- Форму для випічки змастіть і викладіть туди тісто ложкою.
- Дайте йому настоятися хвилин двадцять, за цей час підготуйте начинку.
- Для цього яблука промийте, очистіть від шкірки.
- Натріть м'якоть на тертці або наріжте яблука і подрібніть за допомогою блендера.
- Вилийте отриману кашку в сковороду або сотейник.
- Додайте пудру і корицю, тушкуйте до випаровування рідини.
- Коли залишиться тільки пюре, викладіть його на тісто.
- Приберіть пиріг в духовку при 180 градусах до появи рум'яної скоринки.
Порада: маргарин можна замінити спредом або вершковим маслом.
Яблучний пиріг з дитячим пюре на швидку руку
Якщо вам потрібен швидкий пиріг, тому що гості вже на порозі, збережіть собі наступний рецепт. Приготування займе всього чверть години!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яблучне пюре | 5 банок |
цукор | 0,2 кг |
яйця | 4 шт. |
сода | 1 пучку |
борошно | 0,2 кг |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 199 калорій |
Як приготувати:
- Розділіть яйця в різні ємності (білки окремо від жовтків).
- До жовтків додати цукор і збийте їх міксером до білої пишну масу.
- Білки збийте до стійкої піни чистим віночком.
- У жовтки введіть борошно частинами, пропускаючи її через сито.
- Додайте соду і обережно введіть білки, щоб не зіпсувати їх ніжність.
- Доповніть компоненти яблучним пюре з банок, перемішайте.
- Форму для бісквіта застеліть папером і вилийте туди тісто.
- Розподіліть його і приберіть в духовку на тридцять хвилин при 180 градусах.
«Дівчисько» — незвичайна випічка
Комусь подобаються максимально ніжні і легкі десерти, і перед вами саме такий екземпляр. Обов'язково спробуйте приготувати. Ситно, смачно і швидко!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яблучне пюре | 200 г |
сіль | 1 пучку |
ізюм | 80 г |
цукор | 0,2 кг |
розпушувач | 10 г |
борошно | 0,4 кг |
вершкове масло | 150 г |
яйця | 3 шт. |
кориця | 5 г |
сода | 2 дрібку |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 328 калорій |
Як приготувати:
- Олію заздалегідь дістаньте, щоб воно стало м'яким.
- Поріжте його на кубики і помістіть в ємність.
- Додайте цукор і збийте в пишну масу.
- По одному введіть яйця, щоразу збиваючи компоненти до однорідності.
- Посоліть майбутнє тісто.
- Частинами та через сито введіть борошно, вимішуючи до однорідного стану.
- Всипте корицю, розпушувач і соду, перемішати.
- Туди ж відправте родзинки і яблучне пюре.
- Форму накрийте папером і викладіть тісто.
- Розподіліть його і приберіть в духовку на двадцять хвилин при 180 градусах.
Порада: можна додати трохи какао, щоб смак пирога був шоколадним.
Як спекти в мультиварці
Коли у вас є мультиварка, життя стає простіше як мінімум в два рази. Диво-техніка майже все робить сама, їй знадобиться зовсім небагато вашої допомоги для приголомшливого результату.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яблучне пюре | 220 г |
яйця | 3 шт. |
вершкове масло | 140 г |
розпушувач | 5 г |
цукор | 120 г |
борошно | 260 р |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 315 калорій |
Як приготувати:
- М'яке масло покладіть в миску і збийте його з цукром до однорідності.
- Додайте яйця і доведіть масу до однорідності ще раз.
- Після цього введіть борошно, збийте до однорідної консистенції.
- Додайте пюре і розпушувач, перемішайте компоненти.
- Чашу мультиварки змастіть маслом, вилити в неї тісто.
- В режимі випічки готуйте пиріг одну годину.
Порада: перед подачею можна посипати пиріг цукровою пудрою.
Також читайте, як спекти простий і смачний пиріг з яблуками.
А тут ви зможете дізнатися, як приготувати яблучний пиріг в мультиварці.
Рецепти сирно-яблучних пирогів ми розмістили тут. Вибирайте будь-який вподобаний та дивуйте близьких ароматною випічкою!
Пісочний пиріг з яблучним пюре
Ось вже дійсно незвичайна випічка! Пісочна основа, крем зі згущеного молока, яблучна прошарок, шоколад і знову крем, а потім трохи крихти. Можна ж з глузду з'їхати!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сода | 5 г |
шоколад | 50 г |
ківі | 6 шт. |
желатин | 15 г |
вершкове масло | 30 г |
борошно | 0,5 кг |
згущене молоко | 1 банку |
вода | 200 мл |
маргарин | 0,1 кг |
консервоване яблучне пюре | 500 г |
яйця | 2 шт. |
цукор | 180 г |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 232 калорії |
Як приготувати:
- Маргарин дістаньте з холодильника і відразу порубаєте ножем.
- Додайте до нього більшу частину цукру і яйця, збийте все віночком.
- Всипте до отриманої масі соду, з'єднайте.
- Далі на робочу поверхню висипте борошно через сито.
- Зробіть у ній поглиблення і вилийте яєчну масу.
- З допомогою ножа почніть з'єднати обидві маси. В результаті у вас вийде щільний тістовій куля.
- Загорніть його в плівку або пакет і відправте в холодильник на одну годину.
- Коли пройде час, тісто розділіть на дві частини.
- Більшу частину розкачати і помістіть в форму, сформуйте бортики.
- Відправте в духовку до рум'яності.
- Тісто теж розкачайте і запечіть до того ж стану.
- За цей час ківі очистіть і наріжте кільцями.
- У воду помістіть желатин, перемішайте і дайте настоятися.
- Коли желатин набубнявіє, перемістіть його в сотейник або розпустіть на водяній бані.
- Додайте до нього цукор і перемішайте.
- М'яке масло з'єднайте зі згущеним молоком.
- Отриману масу вилийте на испекшуюся основу.
- Зверху викладіть кільця ківі, потім подрібнені шматочки шоколаду.
- Другий корж поломайте і подрібніть в блендері до стану крихти.
- З'єднайте майже всю крихту з яблучним пюре і желатином.
- Вилийте у форму, розподіліть.
- Полийте пиріг залишками згущеного крему і присипте залишками крихти.
- Приберіть його в холодильник на всю ніч для просочення.
Корисні поради
Якщо ви хочете покласти в пиріг домашнє пюре, то не переживайте, приготувати його дуже просто. Для цього просто подрібніть яблука після очищення, додайте воду і цукор. Приберіть на плиту і тушкуйте до бажаної консистенції.
Щоб начинка в багатошаровій вийшла більш незвичайною, не бійтеся додавати різні компоненти. Можна використовувати горіхи, сухофрукти, шоколад, мак, кокосову стружку і багато іншого.
Пиріг з яблучним пюре – це досить просто і навіть трохи незвично, але смачно! Обов'язково приготуйте, якщо раніше ніколи не пробували. Вам сподобається ця ніжність, легкість і божевільний аромат!