03 март 2019 4 166

Готуємо пироги з яблучним пюре в духовці і мультиварці

Найчастіше готують пироги з варенням, повидлом або свіжими ягодами/фруктами. Але сьогодні не той випадок! Ми будемо готувати пироги з яблучним пюре. Де-то будемо використовувати свіже, десь- консервоване. Так що для кожного знайдеться рецепт, приєднуйтесь!

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
яблука - 5 шт.
пудра цукру - 40 г
борошно - 450 г
молоко - 0,5 л
яйце - 1 шт.
сухі дріжджі - 10 г
цукор - 50 г
маргарин - 70 г
кориця - 3 дрібку
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 160 Ккал

Один з найбільш простих і класичних варіантів пирога. З дріжджовим тістом знайомі всі, начинка до жаху проста, так що впорається кожен з вас!

Як приготувати:

  1. Яйця збийте в легку піну.
  2. Додайте цукор і збийте ще раз, але вже до кремової консистенції.
  3. Маргарин помістіть в сотейник і дайте йому розійтися на плиті.
  4. Остудіть його до кімнатної температури.
  5. Потім влийте до яєчної маси, ретельно перемішайте.
  6. Молоко теж налийте в каструлю і приберіть на плиту.
  7. Злегка підігрійте до теплого стану.
  8. З'єднайте молоко з дріжджами, дайте їм повністю розчинитися.
  9. Потім вилийте до яєць і перемішати.
  10. Після цього всипте борошно через сито і обов'язково частинами, щоразу вимішуючи тісто до однорідності.
  11. Форму для випічки змастіть і викладіть туди тісто ложкою.
  12. Дайте йому настоятися хвилин двадцять, за цей час підготуйте начинку.
  13. Для цього яблука промийте, очистіть від шкірки.
  14. Натріть м'якоть на тертці або наріжте яблука і подрібніть за допомогою блендера.
  15. Вилийте отриману кашку в сковороду або сотейник.
  16. Додайте пудру і корицю, тушкуйте до випаровування рідини.
  17. Коли залишиться тільки пюре, викладіть його на тісто.
  18. Приберіть пиріг в духовку при 180 градусах до появи рум'яної скоринки.

Порада: маргарин можна замінити спредом або вершковим маслом.

Яблучний пиріг з дитячим пюре на швидку руку

Якщо вам потрібен швидкий пиріг, тому що гості вже на порозі, збережіть собі наступний рецепт. Приготування займе всього чверть години!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яблучне пюре 5 банок
цукор 0,2 кг
яйця 4 шт.
сода 1 пучку
борошно 0,2 кг
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 199 калорій

Як приготувати:

  1. Розділіть яйця в різні ємності (білки окремо від жовтків).
  2. До жовтків додати цукор і збийте їх міксером до білої пишну масу.
  3. Білки збийте до стійкої піни чистим віночком.
  4. У жовтки введіть борошно частинами, пропускаючи її через сито.
  5. Додайте соду і обережно введіть білки, щоб не зіпсувати їх ніжність.
  6. Доповніть компоненти яблучним пюре з банок, перемішайте.
  7. Форму для бісквіта застеліть папером і вилийте туди тісто.
  8. Розподіліть його і приберіть в духовку на тридцять хвилин при 180 градусах.
Порада: щоб пюре відчувалося краще, викладіть у форму половину тіста, потім пюре і потім другу частину тіста.

«Дівчисько» — незвичайна випічка

Комусь подобаються максимально ніжні і легкі десерти, і перед вами саме такий екземпляр. Обов'язково спробуйте приготувати. Ситно, смачно і швидко!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яблучне пюре 200 г
сіль 1 пучку
ізюм 80 г
цукор 0,2 кг
розпушувач 10 г
борошно 0,4 кг
вершкове масло 150 г
яйця 3 шт.
кориця 5 г
сода 2 дрібку
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 328 калорій

Як приготувати:

  1. Олію заздалегідь дістаньте, щоб воно стало м'яким.
  2. Поріжте його на кубики і помістіть в ємність.
  3. Додайте цукор і збийте в пишну масу.
  4. По одному введіть яйця, щоразу збиваючи компоненти до однорідності.
  5. Посоліть майбутнє тісто.
  6. Частинами та через сито введіть борошно, вимішуючи до однорідного стану.
  7. Всипте корицю, розпушувач і соду, перемішати.
  8. Туди ж відправте родзинки і яблучне пюре.
  9. Форму накрийте папером і викладіть тісто.
  10. Розподіліть його і приберіть в духовку на двадцять хвилин при 180 градусах.

Порада: можна додати трохи какао, щоб смак пирога був шоколадним.

Як спекти в мультиварці

Коли у вас є мультиварка, життя стає простіше як мінімум в два рази. Диво-техніка майже все робить сама, їй знадобиться зовсім небагато вашої допомоги для приголомшливого результату.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яблучне пюре 220 г
яйця 3 шт.
вершкове масло 140 г
розпушувач 5 г
цукор 120 г
борошно 260 р
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 315 калорій

Як приготувати:

  1. М'яке масло покладіть в миску і збийте його з цукром до однорідності.
  2. Додайте яйця і доведіть масу до однорідності ще раз.
  3. Після цього введіть борошно, збийте до однорідної консистенції.
  4. Додайте пюре і розпушувач, перемішайте компоненти.
  5. Чашу мультиварки змастіть маслом, вилити в неї тісто.
  6. В режимі випічки готуйте пиріг одну годину.

Порада: перед подачею можна посипати пиріг цукровою пудрою.

Також читайте, як спекти простий і смачний пиріг з яблуками.

А тут ви зможете дізнатися, як приготувати яблучний пиріг в мультиварці.

Рецепти сирно-яблучних пирогів ми розмістили тут. Вибирайте будь-який вподобаний та дивуйте близьких ароматною випічкою!

Пісочний пиріг з яблучним пюре

Ось вже дійсно незвичайна випічка! Пісочна основа, крем зі згущеного молока, яблучна прошарок, шоколад і знову крем, а потім трохи крихти. Можна ж з глузду з'їхати!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сода 5 г
шоколад 50 г
ківі 6 шт.
желатин 15 г
вершкове масло 30 г
борошно 0,5 кг
згущене молоко 1 банку
вода 200 мл
маргарин 0,1 кг
консервоване яблучне пюре 500 г
яйця 2 шт.
цукор 180 г
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 232 калорії

Як приготувати:

  1. Маргарин дістаньте з холодильника і відразу порубаєте ножем.
  2. Додайте до нього більшу частину цукру і яйця, збийте все віночком.
  3. Всипте до отриманої масі соду, з'єднайте.
  4. Далі на робочу поверхню висипте борошно через сито.
  5. Зробіть у ній поглиблення і вилийте яєчну масу.
  6. З допомогою ножа почніть з'єднати обидві маси. В результаті у вас вийде щільний тістовій куля.
  7. Загорніть його в плівку або пакет і відправте в холодильник на одну годину.
  8. Коли пройде час, тісто розділіть на дві частини.
  9. Більшу частину розкачати і помістіть в форму, сформуйте бортики.
  10. Відправте в духовку до рум'яності.
  11. Тісто теж розкачайте і запечіть до того ж стану.
  12. За цей час ківі очистіть і наріжте кільцями.
  13. У воду помістіть желатин, перемішайте і дайте настоятися.
  14. Коли желатин набубнявіє, перемістіть його в сотейник або розпустіть на водяній бані.
  15. Додайте до нього цукор і перемішайте.
  16. М'яке масло з'єднайте зі згущеним молоком.
  17. Отриману масу вилийте на испекшуюся основу.
  18. Зверху викладіть кільця ківі, потім подрібнені шматочки шоколаду.
  19. Другий корж поломайте і подрібніть в блендері до стану крихти.
  20. З'єднайте майже всю крихту з яблучним пюре і желатином.
  21. Вилийте у форму, розподіліть.
  22. Полийте пиріг залишками згущеного крему і присипте залишками крихти.
  23. Приберіть його в холодильник на всю ніч для просочення.
Порада: можна додати в начинку трохи кокосової стружки.

Корисні поради

Якщо ви хочете покласти в пиріг домашнє пюре, то не переживайте, приготувати його дуже просто. Для цього просто подрібніть яблука після очищення, додайте воду і цукор. Приберіть на плиту і тушкуйте до бажаної консистенції.

Щоб начинка в багатошаровій вийшла більш незвичайною, не бійтеся додавати різні компоненти. Можна використовувати горіхи, сухофрукти, шоколад, мак, кокосову стружку і багато іншого.

Пиріг з яблучним пюре – це досить просто і навіть трохи незвично, але смачно! Обов'язково приготуйте, якщо раніше ніколи не пробували. Вам сподобається ця ніжність, легкість і божевільний аромат!

Що ще почитати: