Як приготувати підливу з свинини
Підливи на сьогоднішній день мають широке поширення в кулінарії, вони грають важливу роль в оригінальному смаку страви, роблять гарніри соковитими і ніжними, надають їм особливий смак і аромат.
Всі існуючі види підлив перерахувати неможливо, але однією з самих незвичайних і смачних, безсумнівно, є м'ясна підлива.
Цей вид підлив готується з використанням різноманітних м'ясних компонентів і продуктів, таких як яловичина, баранина, курка та інші. Сьогодні ми докладно поговоримо про підливі з свинини.
Простий рецепт свинячий підливи
Для початку розглянемо нескладний і швидкий рецепт готування підливи з свинини, його може приготувати будь-яка господиня і надати звичним стравам новий неповторний смак.
Для приготування потрібні такі інгредієнти:
- Свинина — 500 гр;
- Цибуля біла — 2 головки;
- Томат (паста) — 2 столові ложки;
- Борошно — 1 маленька ложка;
- Цукор-пісок — 1 маленька ложка;
- Масло соняшнику;
- Спеції (сіль, перець, лавровий лист);
- Зелень (можна використовувати сухий або свіжий кріп, петрушку).
Для зручності слід підготувати всі інгредієнти:
- Свиняче м'ясо необхідно ретельно промити і порізати маленькими кубиками;
- З лука видалити лушпиння, помити його і нарізати, краще всього нашаткувати його кільцями або півкільцями;
- Томатну пасту слід розвести в склянці окропу, тим самим отримати заправку для підливи. В заправку потрібно додати цукор, щоб знизити кислоту майбутньої м'ясної підливи.
Всі інгредієнти у нас підготовлені, тепер ми сміливо беремося до безпосереднього процесу того, як приготувати підливу зі свининою:
- Нарізане м'ясо слід викласти на сковороду (повинна бути розпечена до межі) з попередньо налитим олією соняшника. Смажити його потрібно до тієї міри, поки він не стане золотистим і красивим;
- Після легкого обсмажування свинини в сковороду слід додати кип'яченої води таким чином, щоб вона повністю покрила м'ясо. У сковороду слід ще покласти лавр і довести воду до киплячого стану;
- Після того, як вода закипіла, сковороду потрібно закрити кришкою і тушкувати в такому вигляді м'ясо на ледве помітному вогні близько півгодини;
- Далі слід підготувати другу сковорідку розігріти її з рослинним маслом. На розпечену поверхню викласти цибулю і додати борошно, всю масу помішувати і обсмажувати до золотистого кольору, потім вимкнути вогонь;
- Свиняче тушковане м'ясо потрібно перевірити на м'якість, якщо вона достатня, тоді додати в сковороду обсмажену цибулю і заправку з томатної пасти;
- В отриману підливу додати спеції за власним смаком і тримати на повільному вогні 5-7 хвилин без кришки;
- Перед вимиканням вогню додати в підливу зелень;
- Після вимкнення вогню, підливу потрібно закрити кришкою і дати настоятися протягом 10 хвилин.
Такою підливою можна заправити будь-гарнір і подавати на стіл.
Всі етапи приготування можна подивитися у відео-ролику нижче:
Підлива з свинини зі сметаною
Сметана надає м'ясу ніжний смак і неповторну м'якість, тому рецепт підливи з свинини зі сметаною дуже популярний серед кулінарних шедеврів домогосподарок.
Для приготування цієї ніжної м'ясної заливки зі сметаною потрібно:
- Свинина — 400 гр;
- Жирна сметана (20%) — 200 гр;
- Цибуля біла — 1 штука;
- Борошно — 2 столові ложки;
- Масло рослинне — 100 гр;
- Спеції.
Спосіб приготування досить простий:
- Свиняче м'ясо потрібно добре промити і порізати маленькими шматочками, краще для приготування вибрати свинячу відбивну;
- Цибулю треба помити, очистити і нашаткувати тонкими кільцями;
- Для заправки буде використовуватися сметана, для цього її необхідно розвести в окропі і додати борошно.
Приготування ніжною підливи зі сметаною:
- Розігріти сковороду і опустити туди м'ясо, додавши трохи олії. Обсмажувати до виникнення у нього золотистого сяючого відтінку;
- Після обжарювання м'яса до нього слід додати нарізані цибульні кільця і обсмажувати з них близько 7 хвилин;
- У м'ясо додати 2 склянки кип'яченої води і спеції за власним смаком, такі як перець, сіль, зелень, гвоздика та інші. Гасити всю масу під кришкою на повільному вогні 15 хвилин;
- Тушковане м'ясо потрібно залити заправкою з сметани і тушкувати без кришки ще 10 хвилин;
- Потім можна завершити процес готування, вимкнувши газ або плиту, закрити підливу кришкою, дати настоятися хоча б 5-7 хвилин (краще трохи більше) і потім подавати на стіл до будь-якого гарніру.
Хочеться оригінально запекти рибу, але не знаєте як? Тоді вам сюди. Там є відмінні способи запікання судака.
Підбірка з рецептами м'ясного суфле знаходиться в цій статті. Готуйте з душею!
Рецепт приготування в мультиварці
Прогрес не стоїть на місці, все частіше господині вдаються до приготування різних страв в мультиварці. Приготування в мультиварці займає набагато менше часу і не вимагає постійного контролю, техніка зробить все за вас.
Отже, для приготування підливи з свинини в мультиварці потрібно:
- Свиняче м'ясо;
- Цибуля;
- Рослинна олія;
- Томатна паста;
- Борошно;
- Спеції (лавровий лист, зелень, сіль, перець).
Спосіб приготування:
- Свиняче м'ясо треба нарізати невеликими шматочками;
- Ретельно промазати їх сумішшю спецій (сіль, перець, гвоздика);
- Викласти шматочки свинячого м'яса в керамічну чашу для мультиварки і налити рослинне масло;
- У чашу слід покласти нашатковану кільцями цибулю і поставити каструлю на програму смаження. М'ясо з цибулею має смажитися протягом 10 хвилин;
- Поки м'ясо смажиться, слід розвести томатну пасту в окропі і додати в неї борошно;
- М'ясо слід залити заправкою з томатної пасти і готувати в програмі «Гасіння» 30-40 хвилин;
- Перед закінченням тушкування додати в підливу зелень і дати настоятися близько 5 хвилин.
Пропонуємо до перегляду відео-сюжет, у якій наочно показаний процес приготування даного страви в мультиварці:
Поради досвідчених кулінарів
Для поліпшення якості підливи, слід врахувати деякі кулінарні нотатки:
- Багато господинь намагаються уникати готувати свиняче м'ясо, так як воно дуже жирне і калорійне, але зберегти фігуру можна, якщо вміти правильно знизити калорійність свинини. Для цього достатньо прибрати зі свинячого м'яса всі прожилки і жирні прошарку, завдяки цьому калорійність продукту знизиться вдвічі;
- При розрізуванні м'яса на шматочки необхідно намагатися зробити їх одного розміру для більш ретельного і рівномірного обсмажування м'яса;
- Іноді підлива виходить дуже рідкою, що легко виправити. Для густоти в підливу слід додати ще борошна і тушкувати на невеликому вогні додаткові 10 хвилин;
- Багато господинь сильно пережарюють м'ясо на початковому етапі приготування, це робить його жорстким. Свинина при смаженні повинна стати злегка золотавою, тоді вона досягне напівготовності.