18 май 2019 3 256

Як приготувати підливу з свинини

Підливи на сьогоднішній день мають широке поширення в кулінарії, вони грають важливу роль в оригінальному смаку страви, роблять гарніри соковитими і ніжними, надають їм особливий смак і аромат.

Всі існуючі види підлив перерахувати неможливо, але однією з самих незвичайних і смачних, безсумнівно, є м'ясна підлива.

Цей вид підлив готується з використанням різноманітних м'ясних компонентів і продуктів, таких як яловичина, баранина, курка та інші. Сьогодні ми докладно поговоримо про підливі з свинини.

Простий рецепт свинячий підливи

Для початку розглянемо нескладний і швидкий рецепт готування підливи з свинини, його може приготувати будь-яка господиня і надати звичним стравам новий неповторний смак.

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • Свинина — 500 гр;
  • Цибуля біла — 2 головки;
  • Томат (паста) — 2 столові ложки;
  • Борошно — 1 маленька ложка;
  • Цукор-пісок — 1 маленька ложка;
  • Масло соняшнику;
  • Спеції (сіль, перець, лавровий лист);
  • Зелень (можна використовувати сухий або свіжий кріп, петрушку).

Для зручності слід підготувати всі інгредієнти:

  1. Свиняче м'ясо необхідно ретельно промити і порізати маленькими кубиками;
  2. З лука видалити лушпиння, помити його і нарізати, краще всього нашаткувати його кільцями або півкільцями;
  3. Томатну пасту слід розвести в склянці окропу, тим самим отримати заправку для підливи. В заправку потрібно додати цукор, щоб знизити кислоту майбутньої м'ясної підливи.

Всі інгредієнти у нас підготовлені, тепер ми сміливо беремося до безпосереднього процесу того, як приготувати підливу зі свининою:

  1. Нарізане м'ясо слід викласти на сковороду (повинна бути розпечена до межі) з попередньо налитим олією соняшника. Смажити його потрібно до тієї міри, поки він не стане золотистим і красивим;
  2. Після легкого обсмажування свинини в сковороду слід додати кип'яченої води таким чином, щоб вона повністю покрила м'ясо. У сковороду слід ще покласти лавр і довести воду до киплячого стану;
  3. Після того, як вода закипіла, сковороду потрібно закрити кришкою і тушкувати в такому вигляді м'ясо на ледве помітному вогні близько півгодини;
  4. Далі слід підготувати другу сковорідку розігріти її з рослинним маслом. На розпечену поверхню викласти цибулю і додати борошно, всю масу помішувати і обсмажувати до золотистого кольору, потім вимкнути вогонь;
  5. Свиняче тушковане м'ясо потрібно перевірити на м'якість, якщо вона достатня, тоді додати в сковороду обсмажену цибулю і заправку з томатної пасти;
  6. В отриману підливу додати спеції за власним смаком і тримати на повільному вогні 5-7 хвилин без кришки;
  7. Перед вимиканням вогню додати в підливу зелень;
  8. Після вимкнення вогню, підливу потрібно закрити кришкою і дати настоятися протягом 10 хвилин.

Такою підливою можна заправити будь-гарнір і подавати на стіл.

Всі етапи приготування можна подивитися у відео-ролику нижче:

Підлива з свинини зі сметаною

Сметана надає м'ясу ніжний смак і неповторну м'якість, тому рецепт підливи з свинини зі сметаною дуже популярний серед кулінарних шедеврів домогосподарок.

Для приготування цієї ніжної м'ясної заливки зі сметаною потрібно:

  • Свинина — 400 гр;
  • Жирна сметана (20%) — 200 гр;
  • Цибуля біла — 1 штука;
  • Борошно — 2 столові ложки;
  • Масло рослинне — 100 гр;
  • Спеції.

Спосіб приготування досить простий:

  1. Свиняче м'ясо потрібно добре промити і порізати маленькими шматочками, краще для приготування вибрати свинячу відбивну;
  2. Цибулю треба помити, очистити і нашаткувати тонкими кільцями;
  3. Для заправки буде використовуватися сметана, для цього її необхідно розвести в окропі і додати борошно.

Приготування ніжною підливи зі сметаною:

  1. Розігріти сковороду і опустити туди м'ясо, додавши трохи олії. Обсмажувати до виникнення у нього золотистого сяючого відтінку;
  2. Після обжарювання м'яса до нього слід додати нарізані цибульні кільця і обсмажувати з них близько 7 хвилин;
  3. У м'ясо додати 2 склянки кип'яченої води і спеції за власним смаком, такі як перець, сіль, зелень, гвоздика та інші. Гасити всю масу під кришкою на повільному вогні 15 хвилин;
  4. Тушковане м'ясо потрібно залити заправкою з сметани і тушкувати без кришки ще 10 хвилин;
  5. Потім можна завершити процес готування, вимкнувши газ або плиту, закрити підливу кришкою, дати настоятися хоча б 5-7 хвилин (краще трохи більше) і потім подавати на стіл до будь-якого гарніру.
До м'ясних страв завжди подають хліб, але що робити, якщо той, що продається в магазинах, далекий від ідеалу? Правильно! Випікати самостійно в хлібопічці! А ось і потрібна стаття з цього приводу: Рецепти і рекомендації з випікання домашнього житнього хліба в хлібопічці.

Хочеться оригінально запекти рибу, але не знаєте як? Тоді вам сюди. Там є відмінні способи запікання судака.

Підбірка з рецептами м'ясного суфле знаходиться в цій статті. Готуйте з душею!

Рецепт приготування в мультиварці

Прогрес не стоїть на місці, все частіше господині вдаються до приготування різних страв в мультиварці. Приготування в мультиварці займає набагато менше часу і не вимагає постійного контролю, техніка зробить все за вас.

Отже, для приготування підливи з свинини в мультиварці потрібно:

  • Свиняче м'ясо;
  • Цибуля;
  • Рослинна олія;
  • Томатна паста;
  • Борошно;
  • Спеції (лавровий лист, зелень, сіль, перець).
Вага інгредієнтів залежить від кількості порцій і від місткості вашої мультиварки. Не існує єдиного рецепту приготування підливи в мультиварці, кожна господиня вносить свої доповнення і придумує індивідуальні рецепти.

Спосіб приготування:

  1. Свиняче м'ясо треба нарізати невеликими шматочками;
  2. Ретельно промазати їх сумішшю спецій (сіль, перець, гвоздика);
  3. Викласти шматочки свинячого м'яса в керамічну чашу для мультиварки і налити рослинне масло;
  4. У чашу слід покласти нашатковану кільцями цибулю і поставити каструлю на програму смаження. М'ясо з цибулею має смажитися протягом 10 хвилин;
  5. Поки м'ясо смажиться, слід розвести томатну пасту в окропі і додати в неї борошно;
  6. М'ясо слід залити заправкою з томатної пасти і готувати в програмі «Гасіння» 30-40 хвилин;
  7. Перед закінченням тушкування додати в підливу зелень і дати настоятися близько 5 хвилин.

Пропонуємо до перегляду відео-сюжет, у якій наочно показаний процес приготування даного страви в мультиварці:

Поради досвідчених кулінарів

Для поліпшення якості підливи, слід врахувати деякі кулінарні нотатки:

  1. Багато господинь намагаються уникати готувати свиняче м'ясо, так як воно дуже жирне і калорійне, але зберегти фігуру можна, якщо вміти правильно знизити калорійність свинини. Для цього достатньо прибрати зі свинячого м'яса всі прожилки і жирні прошарку, завдяки цьому калорійність продукту знизиться вдвічі;
  2. При розрізуванні м'яса на шматочки необхідно намагатися зробити їх одного розміру для більш ретельного і рівномірного обсмажування м'яса;
  3. Іноді підлива виходить дуже рідкою, що легко виправити. Для густоти в підливу слід додати ще борошна і тушкувати на невеликому вогні додаткові 10 хвилин;
  4. Багато господинь сильно пережарюють м'ясо на початковому етапі приготування, це робить його жорстким. Свинина при смаженні повинна стати злегка золотавою, тоді вона досягне напівготовності.
Смачна підлива з свинини нікого не залишить байдужим, рецепти можна урізноманітнити за допомогою грибів, квасолі, кукурудзи, солоних огірків та інших інгредієнтів.
Що ще почитати: