Як правильно приготувати вершково-часниковий соус
Завдяки насиченому смаку вершково-часниковий соус підійде практично до кожної страви. Приготування підливи займає мінімум часу, а гості будуть приємно здивовані вашими кулінарними здібностями.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Вершки 20% - | 1 л |
Часник - | 8-12 великих часточок |
Кріп - | невеликий пучок |
Рослинна олія - | для смаження |
Сіль і перець - | за смаком |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 360 Ккал |
Як згадувалося раніше, цей соус підходить до багатьох страв, але особливо добре він себе зарекомендував у поєднанні з м'ясом. Підливу можна використовувати як доповнення до страви, або в якості маринаду для м'яса. Завдяки йому, курка стає ніжною і набуває вишуканий аромат.
Рецепт вершково-часникового соусу для курки покроково:
- Часник почистити, нарізати пластинками. Розігріти сковороду з маслом і обсмажити. Часник має стати прозорим, але не повинен поміняти свій колір.
- У підсмажену часник додати вершки і спеції. Продовжувати тушкуватися на 10 хвилин і постійно заважати. Вершки повинні загуснути.
- Далі підливу зняти з вогню і процідити. У ньому не повинно залишитися часточок часнику.
- Зелень промити і порізати. Додати в готову підливу і добре перемішати.
Підлива готова до використання. Але можна залишити на кілька годин, щоб кріп віддав весь свій аромат. Для маринаду не обов'язково варити підливу, можна змішати всі складові і замаринувати м'ясо.
Пісочний пиріг з ягодами — кілька рецептів на ваш вибір.
Рецепт торта з вареним згущеним молоком — читайте як приготувати цей смачний десерт.
Читайте як приготувати смачний пиріг з ананасами в мультиварці.
Вершково-часникова підлива до рибі
Щоб доповнити або поліпшити смак риби, часто застосовують різні соуси. Одним із самих простих і поширених є вершково-часниковий.
Необхідні інгредієнти:
- Вершки — 400 мл;
- Часник – 4 великі часточки;
- Цибуля – 2 шт.;
- Борошно – 4 ст. л.;
- Мускатний горіх;
- Вершкове масло;
- Сіль;
- Перець чорний.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність: 395 ккал.
Етапи приготування:
- Цибулю і часник почистити і порізати.
- У сковороду покласти вершкове масло і довести до рідкого стану на невеликому вогні.
- Перекласти на олії цибулю і часник. Підсмажити, щоб вони стали м'якими, але не змінили свій колір.
- Невеликими порціями додати в сковороду борошно. Продовжувати смажити на такому ж вогні.
- Вершки охолодити. Частина вершків тонким струменем влити в сковороду. Добре перемішати і влити решту вершків.
- Підливу не переставати помішувати. Почекати поки закипить і продовжити варити 5 хвилин.
- У відповідності з вашим смаком додати спеції.
Кількість вершків впливає на густоту підливи. Чим менше вершків, тим густіше підлива виходить. Муку можна додавати двома способами, як зазначено в рецепті, або змішати вершки з борошном і тільки тоді вливати до цибулі і часнику.
Якщо утворюються грудки – підливу пропускають через сито. В підливу додають різну зелень, наприклад, петрушку, кріп, базилік, зелена цибуля.
Білий соус з грибами до спагетті
Навряд чи знайдеться серед ваших знайомих людей, який не пробував спагетті. Це блюдо подають до столу з багатьма підливами. Його рекомендують подавати з вершково-часниковим соусом, а особливої пікантності в даному рецепті додадуть гриби.
Необхідні інгредієнти:
- Гриби – 600 гр;
- Вершки — 400 мл;
- Часник – 4 великі часточки;
- Цибуля – 2 шт.;
- Сир плавлений – 2 шт.;
- Сир твердий – 120 г;
- Вершкове масло;
- Сіль;
- Перець чорний.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність: 290 ккал.
Як приготувати вершково-часниковий соус для спагеті з грибами:
- Нарізати і підсмажити цибулю.
- Гриби нашаткувати пластинками і додати до м'якого луку. Посолити.
- Плавлений сир натерти.
- Часник підготувати і пропустити через прес.
- Як тільки гриби будуть готові, додати натертий плавлений сир і вершки. Помішувати, поки сир не розтопиться.
- Після чого сковороду зняти з вогню, додати часник і спеції. Спробувати на сіль, при необхідності ще додати солі.
Окремо приготувати спагетті, полити гарячою підливою і посипати натертим твердим сиром. Блюдо готове.
Секрети приготування
- Цю підливу необхідно зберігати не більше тижня в щільно закритому контейнері.
- Для приготування оптимальним варіантом стануть саме 20-ти відсоткові вершки.
- Щоб підлива була гущі — використовують борошно.
- Для смаження, можливо, використовувати оливкову олію.
- Для однорідності можна готову поливу пропустити через блендер.
- Для приготування використовують сковороду або водяну баню.
- Соус має властивість ставати гущі, але підігрів його можна досягти рідкої консистенції.
- Гриби не повинні довго готуватися, інакше вони стануть занадто твердими.
- Для проціджування підливи слід використовувати тільки ті серветки, які прали без мила. Для цих цілей використовують соду.
Приємного апетиту!