16 май 2019 2 909

Як правильно приготувати вершково-часниковий соус

Завдяки насиченому смаку вершково-часниковий соус підійде практично до кожної страви. Приготування підливи займає мінімум часу, а гості будуть приємно здивовані вашими кулінарними здібностями.

Вершково-часниковий соус до курки
Інгредієнти Кількість
Вершки 20% - 1 л
Часник - 8-12 великих часточок
Кріп - невеликий пучок
Рослинна олія - для смаження
Сіль і перець - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 360 Ккал

Як згадувалося раніше, цей соус підходить до багатьох страв, але особливо добре він себе зарекомендував у поєднанні з м'ясом. Підливу можна використовувати як доповнення до страви, або в якості маринаду для м'яса. Завдяки йому, курка стає ніжною і набуває вишуканий аромат.

Рецепт вершково-часникового соусу для курки покроково:

  1. Часник почистити, нарізати пластинками. Розігріти сковороду з маслом і обсмажити. Часник має стати прозорим, але не повинен поміняти свій колір.
  2. У підсмажену часник додати вершки і спеції. Продовжувати тушкуватися на 10 хвилин і постійно заважати. Вершки повинні загуснути.
  3. Далі підливу зняти з вогню і процідити. У ньому не повинно залишитися часточок часнику.
  4. Зелень промити і порізати. Додати в готову підливу і добре перемішати.

Підлива готова до використання. Але можна залишити на кілька годин, щоб кріп віддав весь свій аромат. Для маринаду не обов'язково варити підливу, можна змішати всі складові і замаринувати м'ясо.

Пісочний пиріг з ягодами — кілька рецептів на ваш вибір.

Рецепт торта з вареним згущеним молоком — читайте як приготувати цей смачний десерт.

Читайте як приготувати смачний пиріг з ананасами в мультиварці.

Вершково-часникова підлива до рибі

Щоб доповнити або поліпшити смак риби, часто застосовують різні соуси. Одним із самих простих і поширених є вершково-часниковий.

Необхідні інгредієнти:

  1. Вершки — 400 мл;
  2. Часник – 4 великі часточки;
  3. Цибуля – 2 шт.;
  4. Борошно – 4 ст. л.;
  5. Мускатний горіх;
  6. Вершкове масло;
  7. Сіль;
  8. Перець чорний.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 395 ккал.

Етапи приготування:

  1. Цибулю і часник почистити і порізати.
  2. У сковороду покласти вершкове масло і довести до рідкого стану на невеликому вогні.
  3. Перекласти на олії цибулю і часник. Підсмажити, щоб вони стали м'якими, але не змінили свій колір.
  4. Невеликими порціями додати в сковороду борошно. Продовжувати смажити на такому ж вогні.
  5. Вершки охолодити. Частина вершків тонким струменем влити в сковороду. Добре перемішати і влити решту вершків.
  6. Підливу не переставати помішувати. Почекати поки закипить і продовжити варити 5 хвилин.
  7. У відповідності з вашим смаком додати спеції.

Кількість вершків впливає на густоту підливи. Чим менше вершків, тим густіше підлива виходить. Муку можна додавати двома способами, як зазначено в рецепті, або змішати вершки з борошном і тільки тоді вливати до цибулі і часнику.

Якщо утворюються грудки – підливу пропускають через сито. В підливу додають різну зелень, наприклад, петрушку, кріп, базилік, зелена цибуля.

Білий соус з грибами до спагетті

Навряд чи знайдеться серед ваших знайомих людей, який не пробував спагетті. Це блюдо подають до столу з багатьма підливами. Його рекомендують подавати з вершково-часниковим соусом, а особливої пікантності в даному рецепті додадуть гриби.

Необхідні інгредієнти:

  1. Гриби – 600 гр;
  2. Вершки — 400 мл;
  3. Часник – 4 великі часточки;
  4. Цибуля – 2 шт.;
  5. Сир плавлений – 2 шт.;
  6. Сир твердий – 120 г;
  7. Вершкове масло;
  8. Сіль;
  9. Перець чорний.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність: 290 ккал.

Як приготувати вершково-часниковий соус для спагеті з грибами:

  1. Нарізати і підсмажити цибулю.
  2. Гриби нашаткувати пластинками і додати до м'якого луку. Посолити.
  3. Плавлений сир натерти.
  4. Часник підготувати і пропустити через прес.
  5. Як тільки гриби будуть готові, додати натертий плавлений сир і вершки. Помішувати, поки сир не розтопиться.
  6. Після чого сковороду зняти з вогню, додати часник і спеції. Спробувати на сіль, при необхідності ще додати солі.

Окремо приготувати спагетті, полити гарячою підливою і посипати натертим твердим сиром. Блюдо готове.

Секрети приготування

  1. Цю підливу необхідно зберігати не більше тижня в щільно закритому контейнері.
  2. Для приготування оптимальним варіантом стануть саме 20-ти відсоткові вершки.
  3. Щоб підлива була гущі — використовують борошно.
  4. Для смаження, можливо, використовувати оливкову олію.
  5. Для однорідності можна готову поливу пропустити через блендер.
  6. Для приготування використовують сковороду або водяну баню.
  7. Соус має властивість ставати гущі, але підігрів його можна досягти рідкої консистенції.
  8. Гриби не повинні довго готуватися, інакше вони стануть занадто твердими.
  9. Для проціджування підливи слід використовувати тільки ті серветки, які прали без мила. Для цих цілей використовують соду.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: