Як смачно загасити свинину з підливою
Складно знайти блюдо настільки просте, як тушковане м'ясо. Готувати його можна кількома способами, кожний з яких залежить від інгредієнтів, якості та сорти м'яса. Поговоримо про свинині, тушкованої з підливою, так як готується вона швидко, по консистенції м'яка, а по вартості доступна.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свинина (лопаткова частина або окіст) - | 500-600 г |
цибулини - | 2 шт. |
томат - | 400 мл |
масло - | для обсмажування |
просеянная борошно - | 25 г |
дрібна сіль - | за смаком |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 145 Ккал |
Густа підлива ідеально доповнює будь-який гарнір, чи то картоплю, рис або гречка. А з додаванням свинини стає набагато смачніше.
Покрокове приготування тушкованої свинини з підливою:
- Промите м'ясо нарізати на невеликі шматки;
- Розігріти в товстостінній сковороді олію і смажити в ньому свинину;
- Додати цибулю і продовжувати обсмажування ще 7 хвилин;
- Обсмажені інгредієнти посолити, додати до них просіяне борошно і продовжувати теплову обробку ще 3 хвилини;
- Змішати в томаті улюблені спеції і влити суміш в сковорідку;
- Накрити кришку. Гасити вміст приблизно півгодини;
- Готовою м'ясною підливою полити гарнір.
Тушкована свинина з томатною підливою
Список необхідних продуктів:
- окіст свинячий – 800 гр.;
- цибулини – 3 шт.;
- топлений жир – 50 гр.;
- просеянная борошно – 30 гр.;
- «Каберне» або «Мерло» (червоне сухе) – 75 мл;
- паприка (суха) – 10 гр.;
- паста томатна (без консервантів) – 100 гр.;
- бульйон – 200 мл;
- крупно розмелений чорний і білий перець – 0.25 ч. л.;
- перець сорту «Вогник» — 1 шт.;
- дрібна сіль – 5 гр.;
- пучок зелені;
- часник – 5 шт.
Час приготування підливи: 1 годину і 15 хвилин.
Калорійність: 3108 ккал. (178.27 ккал на 100 гр).
Покрокова інструкція з приготування тушкованої свинини з томатною підливою:
- Промитий і обсушенный окіст нарізати шматками;
- У сковороду покласти топлений жир і протягом хвилини обсмажити в ньому м'ясо;
- Нашатковану цибулину додати до свинини, накрити кришкою і тушкувати інгредієнти;
- Після того, як цибуля стане м'яким і прозорий влити вино і продовжувати гасіння 10-12 хвилин;
- Розвести в м'ясному бульйоні томат, змішати з борошном і влити в сковороду;
- Продовжувати гасіння протягом чверті години;
- Як тільки свинина буде майже готова, підливку необхідно поперчити, посолити, додати паприку і подрібнений часник.
- Подавати до столу з гарніром, попередньо посипавши зеленню.
Як загасити свинину з білої підливою на вершках
Так як кисломолочний інгредієнт додається в кінці процесу, рецепт приготування потрібно почати з підливи до свинячого гуляшу.
Список інгредієнтів:
- свинячий гуляш – 1 кг;
- соняшникова не дезодорована олія – 30 мл;
- цибулини (великі) – 3 шт.;
- просеянная борошно – 30 гр.;
- дрібна сіль – 15 гр.;
- чорний перець – 15 горошків;
- м'ясний бульйон – 400 мл;
- вершки або 20% сметана – 1 склянка (200 мл).
Час приготування: 40-45 хвилин.
Калорійність: 2155 ккал. У 100 гр. 84.3 ккал.
Як гасити свинину з підливою з вершків:
- У добре розігрітій олії обсмажити м'ясо. Як тільки воно змінить відтінок зменшити вогонь до середнього;
- Подрібнити і додати цибулю;
- Тушкувати 5 хвилин;
- Всипати борошно, посолити, поперчити, трохи вливати бульйон не забуваючи постійно перемішувати;
- Накрити кришку. Тушкувати півгодини;
- В кінці додати сметану, перемішати і ще 2 хвилини протушкувати блюдо.
Для того, щоб трохи «приглушити» смак свинини, можна додати часник. Сервірують м'ясо з підливою дрібної зеленню і маринованими овочами.
Класичний рецепт тіста для мантів — кілька варіантів страви.
Рецепт цікавого американського страви — сосиски в клярі, кілька варіантів фото-рецепти.
Читайте рецепт сирників без борошна та яєць — вам цікаво як її приготувати.
Свинина з овочами з підливою в мультиварці
По суті, підливка – це те ж тушковане м'ясо, тільки з додаванням великої кількості бульйону. І якщо ви ніколи не пробували приготувати подібне блюдо в мультиварці, то прийшов час осягати нові кулінарні вершини.
Необхідні продукти:
- свинина – 700 гр.;
- морква – 1 шт.;
- цибулини – 2 шт.;
- перець болгарський – 2 шт.;
- томат – 100 гр.;
- олія для обсмажування,
- спеції;
- відфільтрована вода – 2 склянки (з комплекту мультиварки).
Час приготування: 1,5 години.
Калорійність: 1998.9 ккал. У 100 гр. 133.71 ккал.
Приготування тушкованої свинини з овочами і підливою в мультиварці:
- Свинину порізати кубиками;
- Влити в чашу апарату масло. Встановіть режим «смаження», таймер на півгодини. Після нагріву масла, і почніть смаження м'яса;
- Свинину смажити до утворення характерною кірки;
- Додати томат і продовжувати теплову обробку ще кілька хвилин;
- За цей час натріть моркву і додайте до м'яса;
- Слідом покладіть в чашу мультиварки цибулю і перець.
- Зверніть увагу на табло кухонного апарату: таймер до цього часу повинен показувати 7 хвилин до кінця процесу смаження. Якщо не розрахували час, то додайте ще 5 хвилин;
- Залийте воду, посоліть, насипте спеції, накрийте кришкою і перемкніть на «гасіння», таймер на 1 годину.
Рецепт смачних грибів зі свининою з підливою
Деколи поєднання простих інгредієнтів народжує справжній шедевр. Але приготувати в грибний сезон свинину справа честі будь-якої господині.
Інгредієнти для страви:
- свинина – 500 гр.;
- боровики – 300 гр.;
- цибуля – 1 шт.;
- червоний перець болгарський – 1 шт.;
- просеянная борошно – 30 гр.;
- майоран;
- пучок кропу;
- перець, дрібна сіль;
- масло;
- лавровий лист.
Час приготування: близько 2 годин.
Калорійність страви: приблизно 2000 ккал.
Технологія приготування:
- Промите, обсушенное і нарізане кубиками м'ясо посолити, поперчити і обсмажити;
- Додайте в сковороду дрібно нарізану цибулю;
- Посипте інгредієнти борошном і продовжуйте обжарку ще пару хвилин;
- Перекладіть інгредієнти в каструлю, залийте рідину (вона повинна покривати м'ясо), доведіть до кипіння, знизьте вогонь до мінімуму і накрийте кришкою;
- Очищені і нарізані гриби відваріть;
- Відкиньте їх на друшляк, потім обсмажте;
- Доведені до готовності гриби додати до свинини;
- Слідом відправте в каструлю нарізаний перець;
- Тушкуйте підливу на слабкому вогні не менше 1 години;
- Наріжте зелень і додайте до майже готового блюда;
- В кінці процесу покладіть лавровий лист з майораном, поперчіть і варіть ще 20 хвилин.
Кулінарам на замітку: корисні поради та хитрості приготування м'яса
Свіже м'ясо – половина успіху страви, друга половина – процес його приготування.
- Після покупки обов'язково промийте м'ясо, але не замочуйте. Шеф-кухарі пропонують спочатку обдати інгредієнт гарячою водою, а потім промити холодною;
- Перед приготуванням (особливо перед смаженням) обов'язково обсушіть свинину, так як зайва волога сприяє не смаженні, а гасіння;
- Перед використанням спецій, подумайте, що ви хочете отримати на завершальному етапі приготування: смак спецій або м'яса? Якщо ви вибрали другий варіант, то віддайте перевагу класиці і обмежтеся використанням чорного перцю і солі. Також до свинини можна додати гвоздику, лимонну цедру;
- Якщо бажаєте наслідувати приклад професіоналів і відтінити смак свинини використовуйте часник з розмарином. Але не посипайте ними м'ясо, додайте в масло, на якому смажите інгредієнт;
- Маринувати свинину бажано в традиційному маринаді: цукор, лавровий лист, оцет, сіль з перцем. Промаринованность визначається за кольором – м'ясо набуває попелястий відтінок;
- Щоб уникнути сухості навчитеся поєднувати свинину з соковитими інгредієнтами. Наприклад, з моцарелою. Під дією високої температури вона розплавиться і виділить розсіл;
- Також для соковитості можна використовувати сир «Гауда» і шинку;
- Для гасіння найкраще підходять такі частини свинини: лопатка, окіст, грудинка і рулька.
Приємного апетиту!