12 май 2019 1 714

Як смачно загасити свинину з підливою

Складно знайти блюдо настільки просте, як тушковане м'ясо. Готувати його можна кількома способами, кожний з яких залежить від інгредієнтів, якості та сорти м'яса. Поговоримо про свинині, тушкованої з підливою, так як готується вона швидко, по консистенції м'яка, а по вартості доступна.

Традиційний рецепт приготування
Інгредієнти Кількість
свинина (лопаткова частина або окіст) - 500-600 г
цибулини - 2 шт.
томат - 400 мл
масло - для обсмажування
просеянная борошно - 25 г
дрібна сіль - за смаком
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 145 Ккал

Густа підлива ідеально доповнює будь-який гарнір, чи то картоплю, рис або гречка. А з додаванням свинини стає набагато смачніше.

Покрокове приготування тушкованої свинини з підливою:

  1. Промите м'ясо нарізати на невеликі шматки;
  2. Розігріти в товстостінній сковороді олію і смажити в ньому свинину;
  3. Додати цибулю і продовжувати обсмажування ще 7 хвилин;
  4. Обсмажені інгредієнти посолити, додати до них просіяне борошно і продовжувати теплову обробку ще 3 хвилини;
  5. Змішати в томаті улюблені спеції і влити суміш в сковорідку;
  6. Накрити кришку. Гасити вміст приблизно півгодини;
  7. Готовою м'ясною підливою полити гарнір.

Тушкована свинина з томатною підливою

З червоною підливою зазвичай готують більш гостру і пікантну свинину. Гостроту страви додасть перець, а за пікантні нотки відповідають червоне вино і томатна паста.

Список необхідних продуктів:

  • окіст свинячий – 800 гр.;
  • цибулини – 3 шт.;
  • топлений жир – 50 гр.;
  • просеянная борошно – 30 гр.;
  • «Каберне» або «Мерло» (червоне сухе) – 75 мл;
  • паприка (суха) – 10 гр.;
  • паста томатна (без консервантів) – 100 гр.;
  • бульйон – 200 мл;
  • крупно розмелений чорний і білий перець – 0.25 ч. л.;
  • перець сорту «Вогник» — 1 шт.;
  • дрібна сіль – 5 гр.;
  • пучок зелені;
  • часник – 5 шт.

Час приготування підливи: 1 годину і 15 хвилин.

Калорійність: 3108 ккал. (178.27 ккал на 100 гр).

Покрокова інструкція з приготування тушкованої свинини з томатною підливою:

  1. Промитий і обсушенный окіст нарізати шматками;
  2. У сковороду покласти топлений жир і протягом хвилини обсмажити в ньому м'ясо;
  3. Нашатковану цибулину додати до свинини, накрити кришкою і тушкувати інгредієнти;
  4. Після того, як цибуля стане м'яким і прозорий влити вино і продовжувати гасіння 10-12 хвилин;
  5. Розвести в м'ясному бульйоні томат, змішати з борошном і влити в сковороду;
  6. Продовжувати гасіння протягом чверті години;
  7. Як тільки свинина буде майже готова, підливку необхідно поперчити, посолити, додати паприку і подрібнений часник.
  8. Подавати до столу з гарніром, попередньо посипавши зеленню.

Як загасити свинину з білої підливою на вершках

Так як кисломолочний інгредієнт додається в кінці процесу, рецепт приготування потрібно почати з підливи до свинячого гуляшу.

Список інгредієнтів:

  • свинячий гуляш – 1 кг;
  • соняшникова не дезодорована олія – 30 мл;
  • цибулини (великі) – 3 шт.;
  • просеянная борошно – 30 гр.;
  • дрібна сіль – 15 гр.;
  • чорний перець – 15 горошків;
  • м'ясний бульйон – 400 мл;
  • вершки або 20% сметана – 1 склянка (200 мл).

Час приготування: 40-45 хвилин.

Калорійність: 2155 ккал. У 100 гр. 84.3 ккал.

Як гасити свинину з підливою з вершків:

  1. У добре розігрітій олії обсмажити м'ясо. Як тільки воно змінить відтінок зменшити вогонь до середнього;
  2. Подрібнити і додати цибулю;
  3. Тушкувати 5 хвилин;
  4. Всипати борошно, посолити, поперчити, трохи вливати бульйон не забуваючи постійно перемішувати;
  5. Накрити кришку. Тушкувати півгодини;
  6. В кінці додати сметану, перемішати і ще 2 хвилини протушкувати блюдо.

Для того, щоб трохи «приглушити» смак свинини, можна додати часник. Сервірують м'ясо з підливою дрібної зеленню і маринованими овочами.

Класичний рецепт тіста для мантів — кілька варіантів страви.

Рецепт цікавого американського страви — сосиски в клярі, кілька варіантів фото-рецепти.

Читайте рецепт сирників без борошна та яєць — вам цікаво як її приготувати.

Свинина з овочами з підливою в мультиварці

По суті, підливка – це те ж тушковане м'ясо, тільки з додаванням великої кількості бульйону. І якщо ви ніколи не пробували приготувати подібне блюдо в мультиварці, то прийшов час осягати нові кулінарні вершини.

Необхідні продукти:

  • свинина – 700 гр.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибулини – 2 шт.;
  • перець болгарський – 2 шт.;
  • томат – 100 гр.;
  • олія для обсмажування,
  • спеції;
  • відфільтрована вода – 2 склянки (з комплекту мультиварки).

Час приготування: 1,5 години.

Калорійність: 1998.9 ккал. У 100 гр. 133.71 ккал.

Приготування тушкованої свинини з овочами і підливою в мультиварці:

  1. Свинину порізати кубиками;
  2. Влити в чашу апарату масло. Встановіть режим «смаження», таймер на півгодини. Після нагріву масла, і почніть смаження м'яса;
  3. Свинину смажити до утворення характерною кірки;
  4. Додати томат і продовжувати теплову обробку ще кілька хвилин;
  5. За цей час натріть моркву і додайте до м'яса;
  6. Слідом покладіть в чашу мультиварки цибулю і перець.
  7. Зверніть увагу на табло кухонного апарату: таймер до цього часу повинен показувати 7 хвилин до кінця процесу смаження. Якщо не розрахували час, то додайте ще 5 хвилин;
  8. Залийте воду, посоліть, насипте спеції, накрийте кришкою і перемкніть на «гасіння», таймер на 1 годину.

Рецепт смачних грибів зі свининою з підливою

Деколи поєднання простих інгредієнтів народжує справжній шедевр. Але приготувати в грибний сезон свинину справа честі будь-якої господині.

Інгредієнти для страви:

  • свинина – 500 гр.;
  • боровики – 300 гр.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • червоний перець болгарський – 1 шт.;
  • просеянная борошно – 30 гр.;
  • майоран;
  • пучок кропу;
  • перець, дрібна сіль;
  • масло;
  • лавровий лист.

Час приготування: близько 2 годин.

Калорійність страви: приблизно 2000 ккал.

Технологія приготування:

  1. Промите, обсушенное і нарізане кубиками м'ясо посолити, поперчити і обсмажити;
  2. Додайте в сковороду дрібно нарізану цибулю;
  3. Посипте інгредієнти борошном і продовжуйте обжарку ще пару хвилин;
  4. Перекладіть інгредієнти в каструлю, залийте рідину (вона повинна покривати м'ясо), доведіть до кипіння, знизьте вогонь до мінімуму і накрийте кришкою;
  5. Очищені і нарізані гриби відваріть;
  6. Відкиньте їх на друшляк, потім обсмажте;
  7. Доведені до готовності гриби додати до свинини;
  8. Слідом відправте в каструлю нарізаний перець;
  9. Тушкуйте підливу на слабкому вогні не менше 1 години;
  10. Наріжте зелень і додайте до майже готового блюда;
  11. В кінці процесу покладіть лавровий лист з майораном, поперчіть і варіть ще 20 хвилин.

Кулінарам на замітку: корисні поради та хитрості приготування м'яса

Свіже м'ясо – половина успіху страви, друга половина – процес його приготування.

  1. Після покупки обов'язково промийте м'ясо, але не замочуйте. Шеф-кухарі пропонують спочатку обдати інгредієнт гарячою водою, а потім промити холодною;
  2. Перед приготуванням (особливо перед смаженням) обов'язково обсушіть свинину, так як зайва волога сприяє не смаженні, а гасіння;
  3. Перед використанням спецій, подумайте, що ви хочете отримати на завершальному етапі приготування: смак спецій або м'яса? Якщо ви вибрали другий варіант, то віддайте перевагу класиці і обмежтеся використанням чорного перцю і солі. Також до свинини можна додати гвоздику, лимонну цедру;
  4. Якщо бажаєте наслідувати приклад професіоналів і відтінити смак свинини використовуйте часник з розмарином. Але не посипайте ними м'ясо, додайте в масло, на якому смажите інгредієнт;
  5. Маринувати свинину бажано в традиційному маринаді: цукор, лавровий лист, оцет, сіль з перцем. Промаринованность визначається за кольором – м'ясо набуває попелястий відтінок;
  6. Щоб уникнути сухості навчитеся поєднувати свинину з соковитими інгредієнтами. Наприклад, з моцарелою. Під дією високої температури вона розплавиться і виділить розсіл;
  7. Також для соковитості можна використовувати сир «Гауда» і шинку;
  8. Для гасіння найкраще підходять такі частини свинини: лопатка, окіст, грудинка і рулька.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: