07 март 2019 3 503

Традиційні і незвичайні рецепти страв з гарбуза в мультиварці

Гарбуз є чудовим продуктом, але останнім часом господині про неї трохи забули.

Безліч смачних, неповторних і корисних страв можна сфабрикувати на кожен день і порадувати як вегетаріанців, так і м'ясоїдів.

З усіх доступних, легких і простих на сьогоднішній день способів приготування найзручнішим вважається мультиварка.

Це сучасне обладнання призначене для автоматичного готування їжі на будь-який смак.

І корисна і важлива гарбуз всім дуже потрібна!

Продукт збагачений багатим кількістю речовин, необхідних для правильної життєдіяльності організму.

До її складу входять: вітаміни групи B, C, E, A, фолієва кислота, а також чимала кількість мікро-і макроелементів, харчових волокон, простих цукрів і органічних кислот.

Калорії свіжого продукту, а саме середини плода не перевищує 30-ти.

Саме тому рецепти гарбуза в мультиварці користуються великою популярністю серед повних людей, що прагнуть до вірної боротьбі із зайвою вагою.

Завдяки тому, що сирий гарбуз досить багато клітковини, шлунок швидко заповнюється, голод відступає і йде на другий план.

Калій, який також у чималій кількості знаходиться в овочі, сприяє очищенню травного тракту від шкідливих шлаків і рідини, що затрималися в організмі.

Такий проносний і сечогінний ефект високо оцінюють лікарі–дієтологи в своїй практиці.

Унікальний склад гарбузової м'якоті може посприяти поліпшенню обмінних процесів регенерації клітин печінки та оновлення процесу травлення в організмі.

Овоч рекомендується для категорії громадян, які страждають на пієлонефрит, також він буде відмінною профілактикою для зниження виявленої туберкульозної палички.

Зберігання і підготовка до вживання

Гарбуз може зберігатися в приміщенні при кімнатній температурі досить великий термін за умови, що її верхній шар не випадково пошкоджений механічним шляхом.

Процес зберігання не впливає на смакові якості, продукт залишається таким же не ніжним і соковитим.

Якщо на зовнішній стороні утворились ушкодження, то овоч чиститься, з нього видаляються насіння, і продукт для зручності ріжеться на невеликі часточки.

Такі часточки зручно зберігати в морозилці.

Найкращі, але в той же час прості, рецепти страв з гарбуза в мультиварці читайте далі в цій статті.

Рецепт приготування гарбуза з рисом в мультиварці
Інгредієнти Кількість
молока - 500 мл
гарбуза - 250 грам
рису - 150 грам
води - 500 мл
ванілін і сіль - по смаковим уподобанням
цукрового піску - кілька ложок
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 г: 79 Ккал

Гарбуз треба очистити від зовнішньої шкури і добре промити, потім нарізати невеликими шматочками.

Нарізана маса викладається в мультиварку, попередньо вимитий рис додається зверху.

Заключним етапом стане додавання молока, ваніліну, цукрового піску і солі.

На мультиварці виставляється режим «Молочна каша».

Після завершення роботи обладнання виходить смачна каша, готова до съедению.

Сирна запіканка з гарбузом

Необхідні інгредієнти:

  • 900 грам гарбуза;
  • 600 грам сирної маси;
  • ¾ Склянки манної крупи;
  • 2 чашки кефіру;
  • 3 яйця;
  • 1 велика ложка вершкового масла;
  • ізюм за бажанням;
  • сіль, ванілін і розпушувач за смаковими уподобаннями домочадців.

Овоч нарізають маленькими квадратами і поміщається в мультиварку, заздалегідь змащену вершковим маслом.

Яйця збиваються міксером або віночком (так буде довше) до однорідності протягом пари хвилин (можливо більше), по мірі протікання даного процесу потрібно буде включити наступні продукти в поточному порядку: спочатку розпушувач, потім сирна маса, кефір і манка.

Останнім стане ізюм, якщо всі домочадці люблять його в складі блюд.

Тісто не буде густим, швидше більше рідким.

Готувати запечену гарбуз з сиром за рецептом необхідно протягом 50 хвилин на встановленому режимі «Випічка».

Щоб верх запіканки не здавався занадто світлим, перед подачею на стіл його можна промазати варенням або посипати корицею.

Дивовижний гарбузовий кекс

Необхідні інгредієнти:

  • 2 чайних ложки розпушувача;
  • 200 грам вершкового масла;
  • 150 грам цукрового піску;
  • 4 яйця;
  • 300 грам гарбуза;
  • 300 грам борошна.

Гарбуз ретельно очищається і нарізають дрібними шматками.

Якщо мультиварка передбачає режим пароварки, то м'якоть викладається окремо на 15-17 хвилин.

Для виготовлення тіста змішується вершкове масло, борошно, розпушувач і цукровий пісок.

У підсумку в отриману масу додається гарбуз, яку при бажанні можна подрібнити блендером.

Тісто перекладається в чашу мультиварочной машини і готується в режимі випічки.

Важливо не виймати готову страву після приготування ще протягом півгодини, щоб кекс зміг охолонути.

Пропонуємо до перегляду відео-рецепт гарбузового «брауні» в мультиварці, який вас неодмінно підкорить своїм незвичайним смаком:

Гарбузова каша на молоці з пшоном

Необхідні інгредієнти:

  • 800 грам гарбуза;
  • 90 грамів пшона;
  • 2,5 склянки молока;
  • 3 столових ложки цукрового піску;
  • 60 грам вершкового масла;
  • свіжі фрукти або ягоди для прикраси.

Гарбузова м'якоть подрібнюється за допомогою блендера або по старим традиціям – натирається на тертці.

Після цього отримана маса укладається на дно мультиварки, зверху викладається заготовлене вершкове масло.

На 8-12 хвилин за рецептом солодка гарбуз в мультиварці ставиться на приготування в режим випічки.

Після цього додається цукровий пісок і пшоно, зверху майбутнє блюдо заливають молоком і готування запускається в режимі «Молочна каша».

Останнім етапом стане самостійний вибір консистенції, залежно від бажання домочадців.

Для отримання густої каші режим необхідно продовжити на 15-20 хвилин.

Готову страву розкладається порційно в піали, оформляється свіжими фруктами і подається до столу.

Порада: пшоняна крупа завжди повинна добре промиватися і замачиваться перед готуванням на півгодини в холодній воді.

Тушковані креветки в гарбузі

Необхідні інгредієнти:

  • 700 грам гарбузової м'якоті;
  • 400 грам невеликих креветок;
  • 1 маленький перець чилі;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 2,5 см кореня імбиру;
  • кілька зубчиків часнику;
  • 4 столових ложки рослинного масла;
  • 2 лаврових листа;
  • 2 склянки води;
  • сіль, куркума і кмин за бажанням.

Креветки необхідно очистити від панцира і залити гарячою водою на кілька хвилин.

Гарбуз нарізати квадратиками розміром 3*2 см, цибуля ріжеться півкільцями, всі інші складники страви, а саме — чилі, часник і імбир — подрібнюються вручну або за допомогою блендера.

Урізноманітнити «нудні» макарони може смачна до них підлива. Ми підготували для вас чергові рецепти. Як приготувати підливу до макаронів: способи та поради кулінарів.

Всім любителям морепродуктів подобаються креветки в вершково-часниковому соусі. Це блюдо зводить гурманів з розуму. Чому? А спробуйте його приготувати і дізнаєтеся. Рецепт читайте тут.

Багато хто думають, що «дамські пальчики» — це печиво, але, загалом-то, вони мають рацію, тільки не всі знають, що є під такою назвою цілий торт. Його люблять і маленькі ласуни, і дорослі. Тут описаний спосіб його приготування.

В режимі випічки необхідно протягом 15 хвилин обсмажити приправи в поєднанні з цибулею, часником і імбиром, поступово перемішуючи.

Потім додаються креветки, гарбуз і перець чилі.

Режим «Випічка» встановлюється на 40 хвилин і вся маса заливається підготовленої заздалегідь водою.

Після виключення гарбуз повинна бути м'якою, а загальний вигляд стане схожим на густий крем-суп.

Це блюдо цілком самостійно, але відмінно може доповнити гарнір у вигляді рису або макаронів.

Представляємо вам ще варіант поєднання нашого помаранчевого овоча з креветками — кус-кус:

Підведення кулінарних підсумків

Рецептів страв з вмістом гарбуза досить велика кількість для мультиварок як Редмонд, наприклад, так і інших виробників.

Якщо постаратися, то можна винайти свій власний, виходячи з особистих смакових уподобань.

А мультиварка допоможе зберегти в продуктах всі корисні природні елементи і вітаміни, зберігши, багатий і насичений смак.

Крім того, що гарбуз можна подавати як самостійною стравою, так і з гарніром, продукт може порадувати самих маленьких членів сім'ї солодкими кашами і пирогами.

Цей плід є кращим лікарем від хронічних недуг.

Завдяки великій кількості у ньому вітаміну Е, актуальними стали омолоджуючі маски для особи, що підходять під кожен тип шкіри.

Овоч коштує недорого, а зберігання розтягується на багато місяців вперед.

Наостанок ми вирішили, що в наших рецептах чогось все-таки не вистачає.

Здогадалися про що мова?

Правильно, про першому блюді, звичайно, а вірніше про відсутність його рецепту.

Тому ось відео-інструкція з приготування чудового гарбузового супу з вершками:

Що ще почитати: