Начинка з сиру для млинців: кулінарні рецепти на вибір
Сир є універсальною начинкою.
Він чудово поєднується як з солодкими інгредієнтами, дозволяючи готувати дивовижні десертні млинці, так і з солоними компонентами, підносячи гостям чудову закуску.
Нижче докладно розглянемо рецепти приготування сирного наповнювача для млинців.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сир - | 400 г |
кріп - | 5-6 гілочок |
базилік - | 2 гілочки |
часник - | 3 зубчики |
сіль - | за смаком |
вершки - | 2 ст. ложки |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 г: 110 Ккал |
Насамперед слід почистити часник, вимити і висушити кріп і листя базиліка.
Потім їх необхідно подрібнити.
Настільки дрібно, як необхідно, порубати зелень ножем не вийде, краще підійде занурювальний блендер.
Якщо ж його немає, слід пропустити часник, базилік і кріп через чеснокодавку.
У сир додати вершки, подрібнену зелень і часник.
Кинути сіль, перевірити на смак і ретельно вимішати.
Солона начинка з сиру для млинців готова.
Викладається наповнювач на одну половинку млинця і накривають іншою.
Млинцеві вироби, наповнені такою чудовою сумішшю, можна подавати холодними.
Солодка сирна начинка з сушеними ягодами
Інгредієнти на 20-25 млинців:
- сир — 500 г;
- світлий родзинки — 30 г;
- темний родзинки — 30 г;
- яйце — 1 штука;
- сушена журавлина — 30 г;
- цукор — 5 ст. ложок;
- курага — 3 шт.;
- сушена вишня — 30 г;
- ванілін — 1 р.
Ізюм, вишню і журавлину на 3-5 хвилин залити окропом і обсушити.
Сир скласти в ємність глибше і виделкою розім'яти грудочки.
Курагу промити (бажано обдати окропом) і подрібнити.
Викласти ягоди і курагу до основного інгредієнта.
Яйце збити з цукром і ваніліном з допомогою міксера (віночок не підійде) і вилити в ємність.
Ще раз перемішати.
Така маса зручна тим, що нею можна начинити млинці завчасно, і обсмажувати необхідну кількість безпосередньо перед подачею.
Рецепт сирної начинки з полуницею
- жирний сир — 250 г;
- м'ята — 3-4 листочка;
- полуниця — 150-200 г;
- вершки — 23 ст. ложки;
- цукрова пудра — 50 р.
Змішати сир з вершками, додати цукрову пудру, а потім протерти крізь дрібне сито або збити в блендері в однорідну масу.
Листя м'яти як слід промити і нарізати максимально дрібно.
Полуницю вимити, видалити плодоніжку й обсушити.
Після цього нарізати маленькими шматочками, додати полуницю і м'яту в сирно-вершкову масу і перемішати.
Ця начинка готується на один раз, незадовго до подачі.
Прогрівати її додатково не потрібно.
Пропонуємо вам ще варіант приготування з малиною і лохиною:
Вишукана сирна начинка з вишнею
- жирний сир — 300 г;
- цукрова пудра — 100 г;
- вишня без кісточок — 250 г;
- коньяк — 3 ст. л.;
- гвоздика — 2-3 шт.
Сир двічі протерти через найдрібніше сито, всипати цукрову пудру.
У сотейник влити коньяк і 5 ложок води, додати 5 чайних ложок цукрової пудри і гвоздику.
Довести сироп до кипіння і викласти в нього вишню.
Зробити вогонь мінімальним і проварити свіжу вишню протягом 2 хвилин, заморожену — п'яти.
Шумівкою вийняти з сиропу, дати стекти і додати до сирної маси, акуратно перемішати.
При використанні такої начинки, млинці згортаються конвертом і ще раз обсмажуються перед подачею.
Сироп можна використовувати як соус.
Рецепт простих, але смачних млинців з сиром
Візьміть наступні продукти:
- борошно пшеничне — 200 г;
- щіпка солі;
- молоко — 500 мл;
- яйця — 4 шт.;
- цукор — 20 г;
- соняшникова олія — 2-3 ст. ложки;
- вершкове масло-для змазування готових млинців — 50 р.
Для начинки слід взяти такий набір інгредієнтів:
- сир — 400 г;
- цукор — 80 г;
- вершки — 30 г;
- щіпка солі;
- ванілін — 1 р.
Тісто готується наступним чином.
Яйця з цукром і дрібкою солі збиваються міксером у пишну піну.
Додається молоко і перемішується.
Борошно вводиться поступово при постійному помішуванні.
Консистенція отриманого тесту повинна нагадувати рідку сметану.
Далі слід влити олію і відставити масу в спокої на 30-60 хвилин.
Випікати млинці на розпеченій сковороді, змащеній олією.
Обсмажені вироби складати стопкою, перекладаючи шматочками вершкового масла.
Начиняти зручніше, коли вони трохи охолонуть.
Начинка готується дуже просто: головний компонент розминається виделкою і змішується з цукром, ваніліном, сіллю і вершками.
Начинені млинці обсмажують на вершковому маслі і подаються зі сметаною або вершками.
Покликавши гостей на чай, вони можуть і не дійти, адже цей напій всім знайомий і звичний, а от якщо ви запросите їх на чай з тортом «Трухлявий пень», то цікавість приведе їх до вас дуже швидко. Вдалі рецепти дивного торта «Трухлявий пень».
Приготувати свинячу рульку в мультиварці зможе будь-яка господиня, а якщо ще під рукою наші рецепти, то страва вийде особливо смачною і святковим.
Про те, що з себе представляє морський заморожений коктейль і як його правильно готувати, читайте в статті.
Поради початківцям кулінарам
- Головним секретом смачною сирної начинки є, звичайно ж, якісний сир. Він повинен бути розсипчастим і добре віджатою. Якщо куплений продукт виявився надто вологим, його слід обернути кількома шарами марлі і на кілька годин покласти під прес. Після того, як стече зайва рідина можна приступати до приготування наповнювача.
- Якщо рецептом передбачена ніжна ніжна консистенція начинки, основний продукт слід 1-2 рази протерти через сито або збити блендером.
- Для приготування солодких мас завжди слід віддавати перевагу продукту з високим відсотком жирності. Якщо ж він виявився занадто сухим, слід додати пару ложок вершків.
Млинці з сирними начинками користуються незмінною любов'ю дорослих і дітвори.
Варіантів їх приготування безліч, треба лише проявити фантазію і скористатися перевіреними роками радами.
А давайте поекспериментуємо!
Пропонуємо вам відео-огляд унікальних нетворожных начинок для млинців, які вас здивують і порадують смаком: