02 май 2019 63

Начинка з сиру для млинців: кулінарні рецепти на вибір

Сир є універсальною начинкою.

Він чудово поєднується як з солодкими інгредієнтами, дозволяючи готувати дивовижні десертні млинці, так і з солоними компонентами, підносячи гостям чудову закуску.

Нижче докладно розглянемо рецепти приготування сирного наповнювача для млинців.

Пікантна солона начинка з сиру і зелені
Інгредієнти Кількість
сир - 400 г
кріп - 5-6 гілочок
базилік - 2 гілочки
часник - 3 зубчики
сіль - за смаком
вершки - 2 ст. ложки
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 г: 110 Ккал

Насамперед слід почистити часник, вимити і висушити кріп і листя базиліка.

Потім їх необхідно подрібнити.

Для того щоб начинка була досить ніжною і не було дисгармонії з повітряної текстурою млинців, зелень і часник повинні бути максимально подрібнені.

Настільки дрібно, як необхідно, порубати зелень ножем не вийде, краще підійде занурювальний блендер.

Якщо ж його немає, слід пропустити часник, базилік і кріп через чеснокодавку.

У сир додати вершки, подрібнену зелень і часник.

Кинути сіль, перевірити на смак і ретельно вимішати.

Солона начинка з сиру для млинців готова.

Викладається наповнювач на одну половинку млинця і накривають іншою.

Млинцеві вироби, наповнені такою чудовою сумішшю, можна подавати холодними.

Солодка сирна начинка з сушеними ягодами

Інгредієнти на 20-25 млинців:

  • сир — 500 г;
  • світлий родзинки — 30 г;
  • темний родзинки — 30 г;
  • яйце — 1 штука;
  • сушена журавлина — 30 г;
  • цукор — 5 ст. ложок;
  • курага — 3 шт.;
  • сушена вишня — 30 г;
  • ванілін — 1 р.

Ізюм, вишню і журавлину на 3-5 хвилин залити окропом і обсушити.

Сир скласти в ємність глибше і виделкою розім'яти грудочки.

Курагу промити (бажано обдати окропом) і подрібнити.

Викласти ягоди і курагу до основного інгредієнта.

Яйце збити з цукром і ваніліном з допомогою міксера (віночок не підійде) і вилити в ємність.

Ще раз перемішати.

Така маса зручна тим, що нею можна начинити млинці завчасно, і обсмажувати необхідну кількість безпосередньо перед подачею.

Рецепт сирної начинки з полуницею

  • жирний сир — 250 г;
  • м'ята — 3-4 листочка;
  • полуниця — 150-200 г;
  • вершки — 23 ст. ложки;
  • цукрова пудра — 50 р.

Змішати сир з вершками, додати цукрову пудру, а потім протерти крізь дрібне сито або збити в блендері в однорідну масу.

Листя м'яти як слід промити і нарізати максимально дрібно.

Полуницю вимити, видалити плодоніжку й обсушити.

Після цього нарізати маленькими шматочками, додати полуницю і м'яту в сирно-вершкову масу і перемішати.

Ця начинка готується на один раз, незадовго до подачі.

Прогрівати її додатково не потрібно.

Пропонуємо вам ще варіант приготування з малиною і лохиною:

Вишукана сирна начинка з вишнею

  • жирний сир — 300 г;
  • цукрова пудра — 100 г;
  • вишня без кісточок — 250 г;
  • коньяк — 3 ст. л.;
  • гвоздика — 2-3 шт.

Сир двічі протерти через найдрібніше сито, всипати цукрову пудру.

У сотейник влити коньяк і 5 ложок води, додати 5 чайних ложок цукрової пудри і гвоздику.

Довести сироп до кипіння і викласти в нього вишню.

Зробити вогонь мінімальним і проварити свіжу вишню протягом 2 хвилин, заморожену — п'яти.

Шумівкою вийняти з сиропу, дати стекти і додати до сирної маси, акуратно перемішати.

При використанні такої начинки, млинці згортаються конвертом і ще раз обсмажуються перед подачею.

Сироп можна використовувати як соус.

Рецепт простих, але смачних млинців з сиром

Візьміть наступні продукти:

  • борошно пшеничне — 200 г;
  • щіпка солі;
  • молоко — 500 мл;
  • яйця — 4 шт.;
  • цукор — 20 г;
  • соняшникова олія — 2-3 ст. ложки;
  • вершкове масло-для змазування готових млинців — 50 р.

Для начинки слід взяти такий набір інгредієнтів:

  • сир — 400 г;
  • цукор — 80 г;
  • вершки — 30 г;
  • щіпка солі;
  • ванілін — 1 р.

Тісто готується наступним чином.

Яйця з цукром і дрібкою солі збиваються міксером у пишну піну.

Додається молоко і перемішується.

Борошно вводиться поступово при постійному помішуванні.

Консистенція отриманого тесту повинна нагадувати рідку сметану.

Далі слід влити олію і відставити масу в спокої на 30-60 хвилин.

Випікати млинці на розпеченій сковороді, змащеній олією.

До речі, в тому випадку, якщо тісто вийшло більш густим, ніж потрібно, можна додати трохи молока або води.

Обсмажені вироби складати стопкою, перекладаючи шматочками вершкового масла.

Начиняти зручніше, коли вони трохи охолонуть.

Начинка готується дуже просто: головний компонент розминається виделкою і змішується з цукром, ваніліном, сіллю і вершками.

Начинені млинці обсмажують на вершковому маслі і подаються зі сметаною або вершками.

Покликавши гостей на чай, вони можуть і не дійти, адже цей напій всім знайомий і звичний, а от якщо ви запросите їх на чай з тортом «Трухлявий пень», то цікавість приведе їх до вас дуже швидко. Вдалі рецепти дивного торта «Трухлявий пень».

Приготувати свинячу рульку в мультиварці зможе будь-яка господиня, а якщо ще під рукою наші рецепти, то страва вийде особливо смачною і святковим.

Про те, що з себе представляє морський заморожений коктейль і як його правильно готувати, читайте в статті.

Поради початківцям кулінарам

  1. Головним секретом смачною сирної начинки є, звичайно ж, якісний сир. Він повинен бути розсипчастим і добре віджатою. Якщо куплений продукт виявився надто вологим, його слід обернути кількома шарами марлі і на кілька годин покласти під прес. Після того, як стече зайва рідина можна приступати до приготування наповнювача.
  2. Якщо рецептом передбачена ніжна ніжна консистенція начинки, основний продукт слід 1-2 рази протерти через сито або збити блендером.
  3. Для приготування солодких мас завжди слід віддавати перевагу продукту з високим відсотком жирності. Якщо ж він виявився занадто сухим, слід додати пару ложок вершків.

Млинці з сирними начинками користуються незмінною любов'ю дорослих і дітвори.

Варіантів їх приготування безліч, треба лише проявити фантазію і скористатися перевіреними роками радами.

А давайте поекспериментуємо!

Пропонуємо вам відео-огляд унікальних нетворожных начинок для млинців, які вас здивують і порадують смаком:

Що ще почитати: