Маринована капуста швидкого приготування на столі – рецепти пікантною закуски
Капуста в раціоні росіян займає не останнє місце.
Її їдять в сирому, тушкованому, квашенном і маринованому вигляді.
Особливо популярно швидке маринування овоча, яке дозволяє вживати відразу після приготування.
Уявити собі зимове застілля без хрусткою пікантною капусти практично неможливо.
Вона чудово підходить на роль закуски, відмінно поєднується з картоплею, м'ясом і рибою, додається в салати.
Рецепти швидкого приготування
Для всіх найпоширеніших рецептів швидкого маринування овоч шинкуется звичайним способом – смужками, як на борщ.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
капусти - | один невеликий вилочок |
моркви - | 2 шт. |
часнику - | 4 зубчики |
горошин перцю - | близько 15 |
лаврових аркуша - | 2 шт. |
гострого перцю - | половинка |
солі - | 2 столові ложки |
цукру - | 2 столові ложки |
оцту - | 1 чайну ложку |
Час приготування: 240 хвилин | Калорійність на 100 грам: 16 Ккал |
Це рецепт маринованої капусти швидкого приготування для любителів гострою і ароматною закуски.
Етапи швидкого приготування маринованої капусти:
- На дно посуду викладають часник, перець і лавровий лист. Потім підготовлені і перемішані овочі: капусту і моркву, нарізану тонкими кружальцями або просто потерту.
- Для маринаду воду з розчиненим цукром і сіллю кип'ятять кілька хвилин, потім заливають їй заготовку.
- Потім додають оцет і трохи втоптують овочі. Через 4 години все готово.
Всього три години та чудовий салат готовий, приміром, як у цьому відео:
Соковита капуста з болгарським перцем
Ця смачна маринована капуста швидкого приготування включає у свій склад такі інгредієнти:
- 1 капуста;
- 3-4 морквини;
- 3 болгарського перцю;
- 2 аркуша лаврушки;
- 1/3 частина мускатного горіха;
- перець горошком.
На маринад:
- 2/5 склянки води;
- 2/3 склянки цукру;
- 2 ст. ложки солі;
- яблучний оцет – близько 300 грам.
Капусту рубаємо, моркву тремо на тертці, перець ріжемо півкільцями.
Додаємо перець, лавровий лист, подрібнений мускатний горіх.
Готуємо заливку – у киплячій воді розчиняємо сіль і цукор.
Вогонь вимикаємо, вливаємо і розмішуємо оцет.
Овочі заливаємо маринадом і придавлюємо вантажем.
Блюдо готове через 4 години, максимум добу, його можна розкласти в банки з пластиковими кришками і прибрати в холод на зберігання.
Рецепт капусти скибочками по-грузинськи
До готовності таке блюдо доходить приблизно через 24 години, однак, при зберіганні на холоді його смак розкривається з кожним днем все більше.
Для маринованої капусти швидкого приготування шматками нам потрібно:
- 1 качан капусти;
- дві моркви;
- одна буряк;
- одна головка часнику;
- кілька гілочок селери.
- 1.5 літра води;
- 7 великих ложок солі;
- 1.5 склянки цукру;
- по кілька штук запашного перцю і лаврового листа;
- чорний і червоний мелені перець за смаком.
Підготовлений качан ріжемо вздовж на 8 частин, розрізаємо кожен впоперек на невеликі квадрати і ділимо на листочки.
Буряк, моркву натираємо і змішуємо з дрібно нарубаним часником.
Овочі укладаємо в посуд або скляні банки шарами, злегка утрамбовуємо.
Верхній шар – морква і буряк.
Готуємо маринад для капусти швидкого приготування, маринованої шматочками.
Для цього в каструлю викладаємо залишилися інгредієнти разом із зеленню і заливаємо водою.
Довівши заливку до кипіння, злегка охолоджуємо і вливаємо в овочеву суміш.
А ось і рецепт, правда, трохи змінений, але теж вдалий:
Маринована капуста червонокачанна швидкого приготування
Червона капуста трохи грубіше білокачанної, тому при бажанні швидко замаринувати її, необхідно шаткувати її дрібно.
Інгредієнти:
- капуста — качан 1.5 кг;
- морквина;
- кілька зубчиків часнику;
- 1 велика ложка солі.
Для маринаду потрібно:
- півлітра води;
- 2 ст. л. цукру;
- 2/3 склянки яблучного оцту.
Також беремо кілька лаврових листочків і по половинці столових ложок кмину, перцю горошком і коріандру.
Моркву, нарізану по-корейськи, розтираємо з сіллю і дрібно нарубаним часником, змішуємо з капустою.
Готуємо заливку.
У воді кілька хвилин кип'ятимо всі приправи і цукор.
Вливаємо оцет, кип'ятимо ще раз і знімаємо з вогню.
Щоб прянощі не траплялися в готовому блюді, маринад краще вливати через сито.
На стіл подаємо через кілька годин.
Корисні поради господиням
Основа смачної страви – маринад.
Експериментувати можна з різними приправами і спеціями: насіння кропу, різні суміші перців, гвоздика і різноманітна зелень.
Для різноманітності білокачанну мариновану капусту швидкого приготування готують з іншими овочами: моркву, яблука, гриби.
Щоб вона вийшла якнайсолодше, додають болгарський перець або буряк.
Любителі гострого кладуть у страву часник, хрін, гострий перець.
Готують тільки в скляному або емальованому посуді.
Якщо ви не плануєте закатку в банки, то невикористану заливку краще не виливати – овоч може увібрати в себе сік і її можна буде долити.
Без консервантів та іншої хімії виходить домашня томатна паста, а скільки любові в неї вкладено в процесі приготування! Народні рецепти томатної пасти: вітамінні заготовки на зиму.
Про те, які способи засолювання зелених помідорів існують і які вони смачні, читайте тут.
Для пікніка та інших посиденьок на природі, так і просто для звичайного сімейного обіду в якості їжі прекрасно підійдуть купати. Ці смажені ковбаски такі смачні, рум'яні і манливі запахом багаття. Рецепти приготування описані тут.
Маринована капуста – лідер з зимових заготовок.
Вона чудово зберігається в банках, а з часом її смак тільки поліпшується.
Вітаміни, що містяться в сирому овоче, при маринуванні не губляться, як в багатьох інших продуктах, а примножуються.
Тому це блюдо не тільки смачне, але і дуже корисний.
А різні способи приготування, описані вище, з додаванням інших овочів допоможуть зробити стіл ще більш різноманітним і апетитним.
Зверніть увагу на рецепт у відео-ролику, він здається простим, але робиться швидко: