Як зробити галушки для супу: рецепт приготування
Вся смакота в звичайному супі – від маленьких і невзрачненьких шматочків вареного тіста.
Для дітей так і для дорослих теж) є різниця в супах, коли один з них просто з макаронами, а інший – з галушками.
Хоча, здавалося б, – і те, і те борошняні вироби.
Незвичайність галушок, як окрему страву, так і інгредієнта в супі, полягає в рецептурі і назві.
Суп з галушками (кнедлями, галушками, галкамі, ньоками) – це вже звучить апетитно і нестандартно, хоча в перекладі означає «грудочки».
А рецептів кожній господині у спадок дісталося кілька: від мами, бабусі, прабабусі.
Спробуємо запропонувати вам максимальну кількість самих оригінальних.
Різні рецепти галушок від провідних гурманів
З картоплі
З усіх своїх побратимів – самі повітряні та ніжні.
Мають одну незаперечну перевагу – при їх наявності в супі, звичайна картопля кубиками в страві не потрібна.
Рецепт приготування галушок для супу: зварити картоплю, потовкти її в пюре, 200 г готової картопляної маси взяти сире яйце, 2-3 ст. ложки сметани або вершків, 4 ст. ложки борошна.
Замісити м'яке тісто, галушки формувати чайною ложкою прямо з «тіла» тесту.
Суп: моркву середнього розміру подрібнити на тертці, цибулю нарізати півкільцями – овочі покласти в сковороду і тушкувати кілька хвилин у воді або бульйоні.
Тим часом підготувати гречану крупу (помити, перебрати) і висипати в киплячий бульйон, туди ж додати печериці, нарізані тонкими пластинками (можна сирі, можна злегка обсмажені – на любителя).
Коли гречка майже готова, додайте цибулю з морквою, болгарський перець, приправи і галушки.
Потримайте страву на вогні ще хвилин сім, а після – присипте свіжою зеленню і подавайте на стіл.
Давайте подивимося покрокове приготування у відео-сюжеті:
Сирні грудочки
Особливість таких шматочків в тому, що для їх приготування можна використовувати різні сорти і види твердих сирів: від найпростішого молочного, до пікантних з чилі або запашними травами.
Такі галушки надають першим стравам особливий смак і оригінальність.
Приготування: 30-50 г твердого сиру натерти на дрібній тертці і змішати з 1 яйцем і 1,5 склянки борошна.
Замісити і залишити до напівготовності основного блюда.
Галушки формувати за допомогою чайної ложки, або нарізати ножем.
Суп: Цибулю і моркву подрібнити і опустити в киплячу воду, посолити і дати поваритися протягом 5 хвилин.
Потім додати підготовлену квасолю (попередньо замочену і набряклу) в кількості 100 г, і спеції – лавровий лист і кілька горошин запашного перцю.
Коли закипить покласти галушки і додати нарізаний свіжий помідор.
Через три хвилини можна вимикати і додавати в нього зелень.
Часникові галушки
Корисні та оригінальні на смак, ці грудки дуже прості у приготуванні, інгредієнти для них доступні, їх можна знайти в будь-який момент в будь-якому холодильнику.
Відмінний варіант, коли потрібно приготувати страву «з нічого».
Приготування рецепта часникового тесту галушок для супу: почистити два великих зубчики часнику, розчавити їх і змішати з 2 ч. л. майонезу і 3-4 ст. л. борошна.
Класти в киплячий бульйон чайною ложкою.
Доводити до готовності 5 хвилин.
Суп: готують таку страву на основі курячого бульйону, для насиченості якого достатньо одного стегенця.
М'ясо після варіння можна витягнути і подавати окремо, а можна залишити в супі, розділивши на волокна.
З овочів у страві присутній картопля кубиками (як виняток), тушковані на сковорідці цибулю і моркву (по 1 шт. середнього розміру), солодкий перець (різних кольорів).
У бульйон додати картоплю, варити протягом 5-7 хвилин, потім цибулю, моркву, перець.
Коли овочі майже готові – покладіть в суп натертий невеликий солоний огірок, він додасть смаку страви оригінальності.
За п'ять хвилин до готовності додайте галушки.
А ось і рецепт як приготувати галушки для супу, але тільки в ньому вони змішані, виходять приголомшливими на смак:
Заварні галушки з петрушкою і часником
Насправді готувати ці вироби з заварного тіста – зовсім нескладно.
Тим більше, що не потрібно ніяких парових лазень і тому подібних «споруд».
Для того, щоб тісто якісно заварилося, достатньо кількох ложок гарячого бульйону, який ви готуєте паралельно та збираєтеся занурювати в нього галушки.
Приготування: яйце розділити на жовток і білок, причому жовток використовувати відразу, а білок залишити на якийсь час у холодильнику.
До збиті з сіллю жовтки додати столову ложку рослинної олії і кілька ложок борошна, щоб суміш вийшла досить густий.
В неї слід додати 10-15 столових ложок гарячого бульйону і інтенсивно розмішати, щоб тісто встигло рівномірно заваритися.
Після цього додайте пару товчених зубочки часнику і дрібно нарізану петрушку.
Охладившийся білок збийте в густу піну і акуратно ввести в тісто.
Консистенція як на оладки.
Суп: у киплячий курячий бульйон покласти картоплю, варити до напівготовності, посолити.
Наступний етап – додавання галушок.
Одразу після занурення в бульйон вони повинні збільшитися в розмірах.
Потім додати засмажку з цибулі і моркви, спеції, зелень.
Манні галки
Великий плюс «манних подушечок» полягає в особливій любові до них дітей.
Нагодувати бульйоном з манними грудочками без проблем і умовлянь можна навіть самого примхливого «малоїжку».
Приготування: 2 яйця, щіпка солі, 6-7 ст. л. манної крупи.
Яйця збити з сіллю, поступово додати манку.
На розігріту з маслом сковороду викладати маленькі манні млинці (чим менше, тим краще – з урахуванням того, що в супі вони набухнуть) і обсмажувати з обох сторін не більше півхвилини.
Суп можна додавати в будь-які бульйони – овочеві, м'ясні – за кілька хвилин до готовності страви.
А чи не пора влаштувати рибний день? На порядку денному сьогодні рецепти приготування риби в клярі. Дивовижно смачно!
Дієтичне меню теж буває смачним, наприклад, якщо в нього входять різні фруктові та овочеві смузі, рецепти яких читайте тут. Худніть, не відчуваючи почуття голоду.
Корисні поради
- Галушки супу не перешкода. Борошняні, картопляні, сирні «подушечки» можна сміливо додавати в різні перші страви, вони тільки прикрасять їх і додадуть додаткову смакову гаму.
- Тісто для галок можна і потрібно робити в процесі приготування бульйону.
- Технологія того, як зробити галушки для супу у вигляді повітряних подушок, полягає в обов'язковому просіюванні борошна (щоб вона засвоїла киснем) і охолодження яєць (щоб краще взбивались).
- При додаванні в тісто для галушок молока або молочних продуктів, обов'язково проконтролюйте їх якість і ступінь свіжості.
За весь період свого існування людство не вигадало нічого геніальніша, ніж юшку з галушками швидкого приготування – просто, смачно, поживно, дешево.
А тепер на замітку томатний суп з грудочками-галушками: