Як зробити ледачі галушки з сиру
Якщо ви любите пробувати нові страви, то сьогодні ви за адресою! Ми будемо готувати галушки з сирного тіста з різними доповненнями. Це дуже незвично, смачно і досить ситно.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вершкове масло - | 40 г |
жовтки - | 4 шт. |
борошно - | 0,1 кг |
сіль - | за смаком |
сир - | 0,5 кг |
цукор - | 30 г |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 244 Ккал |
Як приготувати:
- Сир викласти в сито, помістити його над мискою.
- Протерти за допомогою ложки або лопатки, щоб маса стала однорідною і розсипчастою.
- Також можна скористатися заглибним блендером. Він зможе подрібнити сир до стану м'якого, ніжного крему.
- Вбити яйця, додати цукор і сіль, перемішати.
- Масло помістити в сотейник і прибрати на плиту, щоб розтануло.
- Трохи остудити його і влити до сирної маси.
- Перемішати лопаткою або вручну до однорідності.
- Всипати борошно і вимісити всі компоненти до більш щільної консистенції.
- Викласти тісто на робочу поверхню, розкачати в ковбаску.
- Нарізати невеликими шматочками, додати їм форму.
- У сотейник налити воду, закип'ятити її.
- Викласти туди галушки і дочекатися, коли вони піднімуться.
- Після цього варити ще кілька хвилин і подавати до столу зі сметаною або маслом.
Варіант з сиром і шкварками по-українськи
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вода | 100 мл |
сало | 150 г |
борошно | 0,2 кг |
сир | 150 г |
яйце | 1 шт. |
сіль | за смаком |
Часу: 50 хв.
Калорій: 336.
Як приготувати:
- Воду налити в сотейник, прибрати на плиту і дати закипіти.
- Додати туди четверту частину борошна і вимісити до однорідності прямо в сотейнику.
- Зняти з плити, охолодити масу і всипати залишки борошна, сіль, яйце і замісити тісто.
- Дати йому настоятися хоча б чверть години.
- У каструлю налити воду, дати їй закипіти.
- Опускати галушки по одному, відокремлюючи їх чайною ложкою від загальної маси.
- Сало нарізати кубиками, викласти на суху сковороду.
- Смажити, поки не утворюються шкварки.
- Змішати їх з охолодженим сиром.
- Подавати галушки гарячими, посипавши сиром зі шкварками.
Рецепт лінивих галушок
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйце | 1 шт. |
сир | 0,3 кг |
сіль | 1 пучку |
борошно | 60 г |
цукор | 10 г |
Часу: 45 хв.
Калорій: 193.
Як приготувати:
- Сир викласти в сито, пропустити з допомогою лопатки або ложки для однорідності.
- Додати цукор, сіль і яйце, перемішати до гладкої консистенції.
- Далі ввести муку, але обов'язково за допомогою сита.
- Знову вимісити до однорідності і викласти на робочу поверхню.
- При цьому стіл обов'язково повинен бути присипаний борошном.
- Розкочують тісто і потім скрутити його в одну щільну ковбаску або дві тонкі.
- Нарізати невеликими шматочками, знову обваляти в борошні.
- У каструлі закип'ятити воду.
- Акуратно викласти вареники і чекати, коли спливуть.
- Після цього варити ще трохи, потім відразу ж подавати до столу.
Варіанти приготування галушок можете подивитися на відео нижче:
Рецепт приготування з манкою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйце | 1 шт. |
вершкове масло | 50 г |
сир | 250 г |
цукор | 40 г |
сіль | 2 дрібку |
манна крупа | 150 г |
борошно | 0,1 кг |
Часу: 1 год 40 хв.
Калорій: 286.
Як приготувати:
- Сир відразу ж протерти через сито або подрібнити до кремового стану за допомогою заглибного блендера.
- Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника і розкрити, щоб швидше розтануло.
- Помістити його в миску, додати цукор і збити інгредієнти міксером або віночком до легкої, пишної маси.
- Потім додати сіль, яйця і сир. Перемішати до однорідності.
- Наприкінці всипати манку, поєднати її з іншими компонентами і прибрати тісто в холодильник на одну годину. За цей час манка розбухне.
- Стіл посипати борошном, викласти тісто і розкачати в ковбаску.
- Нарізати порційними шматочками, обваляти їх у борошні.
- Помістити в киплячу воду, дочекатися спливання.
- Варити кілька хвилин і відразу ж подавати до столу.
Сирні галушки з м'ясом в соусі
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | 15 г |
рослинна олія | 30 мл |
борошно | 190 г |
сметана | 0,6 л |
сир | 1 кг |
вершкове масло | 75 г |
сіль | за смаком |
паприка | 10 г |
яйця | 2 шт. |
цибуля | 1 головка |
куряче філе | 2 шт. |
цукор | 50 г |
зелена цибуля | 20 г |
Часу: 1 год 25 хв.
Калорій: 190.
Як приготувати:
- Сир протерти через сито ложкою або лопаткою. Він стане однорідним і розсипчастим.
- Можна також подрібнити його заглибним блендером. Так він стане більше схожий на крем, що навіть краще.
- Ввести до нього борошно, але обов'язково через сито.
- Додати яйця, сіль і цукор, перемішати.
- Масло розтопити, остудити до кімнатної температури і ввести до сиру.
- Вимішати все до отримання однорідного тіста.
- Дати настоятися, щоб всі компоненти добре з'єдналися. У цей час можна зайнятися м'ясної частиною.
- Лук очистити, помити і дрібно покришити гострим ножем.
- У сковороду налити олію, нагріти його і викласти цибулю.
- Гасити до м'якості, потім додати паприку і все добре перемішати.
- Куряче філе вимити проточною водою, очистити від жиру і плівок.
- Нарізати дрібними кубиками і покласти в сковороду.
- Помішуючи, готувати до тих пір, поки вони не схопляться.
- Далі закрити кришкою і тушкувати до готовності.
- В кінці додати сметану, сіль, спеції.
- Закрити кришку і готувати ще двадцять хвилин.
- До цього часу у сотейнику закип'ятити воду, посолити.
- Тісто скатати в тонку ковбаску, нарізати її шматочками.
- Відварити до готовності, злити на друшляк.
- Подавати в гарячому вигляді, поливши м'ясним соусом.
- Зелену цибулю вимити, нарізати пір'ям, посипати страву перед подачею.
Особливості приготування страви
Найчастіше сир для таких страв протирають через сито або взагалі залишають його таким, який він є. Ми радимо подрібнювати його блендером, щоб він виходив максимально гладким і однорідним. У деяких рецептах ми це запропонували, але не скрізь.
Під час роботи з сирим тестом важливо пам'ятати про те, що галушки після теплової обробки збільшаться в два, а то і в три рази. Тому не варто нарізати їх занадто великими шматочками. У готовому вигляді вони повинні нагадувати невеликі пельмені.
Подавати галушки смачно зі сметаною, йогуртом або якимось іншим освіжаючим соусом до смаку. Не забудьте в кінці доповнити блюдо свіжою зеленню! З доповнень можна вибрати м'ясо, птицю, рибу в соусі, шкварки, підсмажений лук, квасоля в томатному соусі та ін
Якщо ж у вас солодкий варіант, використовуйте цукор, сметану або йогурт, і смачний обід/вечеря готова. Для аромату візьміть корицю, аніс, мускатний горіх, какао, кардамон і інші прянощі за смаком.
Замість борошна в галушки можна додавати крохмаль або манку. У першому випадку обов'язково потрібно знати міру, так як якщо крохмалю буде багато, він буде відчуватися і в готовій страві. Що ж стосується манки, то тесту потрібно буде настоятися 30-60 хвилин. За цей час крупа гарненько розбухне.
Відео-рецепт приготування галушок з сиром ви побачите нижче:
Сирні галушки – дуже ніжне, просте, корисне і смачне блюдо, яке може бути як солодких, так і солоним. Рідкість, правда ж? З ним впорається будь-який з вас, якщо є бажання і трохи вільного часу. Приємного апетиту!