29 апрель 2019 1 720

Рецепти легкого приготування піци в домашніх умовах

Мабуть, найпопулярнішим блюдом італійської кухні є піца.

Ці відкриті круглі коржі, які можуть бути вкриті різноманітними інгредієнтами, готуються сьогодні повсюдно: і в ресторанах, і в кафе, і навіть вдома.

Якщо говорити про те, як приготувати піцу в домашніх умовах в класичному варіанті, то в якості її головних складових виступають томати і розплавлений сир, останній з яких займає чільне положення на неймовірно тонкому дивно ароматному тесті.

Види смачного тіста

Для цієї страви можна використовувати бездріжджове тісто.

Для його приготування потрібно використовувати: дві склянки борошна, половину склянки молока, три столові ложки рослинної олії, половину чайної ложки солі, половину чайної ложки соди і два яйця.

Воно може бути і на кефірі, для цього потрібно запастися: 1 склянкою цього кисломолочного напою, борошном у кількості 2,5 склянки, одним яйцем, сіллю в кількості третині чайної ложки, а також содою – 1/3 чайної ложки.

Відмінним смаком стане володіти блюдо, якщо воно буде мати основу на сметані, для нього потрібні наступні інгредієнти: половина склянки сметани; стільки ж борошна, сіль в обсязі половини чайної ложки, стільки ж має бути соди, а також одне яйце.

Але далі ми розглянемо приготування піци з іншими видами тіста, щоб у вас завжди був широкий вибір.

Різноманітність рецептів піци в домашніх умовах

З тіста на сирі
Інгредієнти Кількість
борошно - 1,5 ст.
сир - 250 г
вершкове масло - 50 г
яйце - 1 шт.
сіль - 0,5 чайної ложки
сода - 0,5 чайної ложки
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 271 Ккал

В основі начинки будуть: свіжі печериці, помідори, шинка і сир.

Саме час перейти безпосередньо до приготування.

Сир належить з'єднати з яйцем, всипати соду, посолити і додати розм'якшене вершкове масло.

Борошно не слід висипати відразу, вона повинна додаватися поступово, це дозволить отримати масу потрібної м'якості, не страшно, якщо вона навіть буде кілька липкою, не варто додавати борошно в більш значній кількості, так як тісто може знайти твердість.

Для того щоб розподілити масу по листу, його необхідно захистити пергаментом, поверхня якого повинна бути оброблена маслом.

Після можна викласти куля з тіста.

Руки необхідно змочити і розтягнути масу по всім сторонам.

Далі можна приступати до викладання начинки і подальшого випікання.

З листково-дріжджового тіста

Підготуйте деякі інгредієнти:

  • 3 ст. борошна;
  • 200 г вершкового масла;
  • дріжджі в кількості 7 м;
  • 1 яйце;
  • 3 чайних ложки цукру;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 3/4 ст. рідини;

Начинка буде складатися з:

  • попередньо обсмаженого фаршу;
  • порубаного зеленої цибулі;
  • оливок;
  • томатів;
  • сиру.

Спосіб приготування розглянемо нижче.

У миску налийте теплої води, всипати туди цукор і покласти дріжджі.

Вилучене з морозилки вершкове масло необхідно натерти на тертці і перемішати з борошном, щоб отримати крихту.

Після того, як дріжджі почнуть бродити, можна додати яйце, розмішати і влити до борошна.

Розмішувати не варто занадто сильно, якщо є необхідність, можна додати борошна.

Суміш слід сформувати в кулю, накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на дві години.

Після цього його слід дістати і почистити, як було описано вище.

Далі викладається начинка і піца випікається в духовці до готовності.

А як вийде це страва, якщо основу взяти тільки листкову?

Ось і відповідь:

З тіста на пиві

Для приготування основи слід запастися певними інгредієнтами:

  • 0,5 скл. пива;
  • 2 ст. борошна;
  • 1/3 чайної ложки солі;
  • 125 г вершкового масла;
  • 1/3 чайної ложки соди;

Начинка буде складатися з:

  • томатів;
  • дрібно порізаної ковбаси;
  • солодкого перцю;
  • сиру;
  • лука.

Пиво потрібно влити в попередньо розм'якшене в мікрохвильовці або на газу вершкове масло, посолити і додати соду.

Далі необхідно всипати борошно, маса повинна вийти дуже м'якою, прилипати до рук не має.

Після вимішування її необхідно розкатати в пласт, а по поверхні дека розтягнути руками, в останню чергу поклавши начинку.

Випікати до готовності належить в духовці.

З пельменного тесту

Для приготування знадобляться нижче представлені інгредієнти:

  • 1/2 склянки води;
  • борошно;
  • сіль;
  • одне яйце.

Начинка буде мати у складі:

  • мариновані гриби;
  • томати;
  • оливки;
  • ріпчаста цибуля;
  • сир.

Всипати борошно в миску, слідом розбити яйце, посолити і влити воду.

Борошно потрібно додавати поступово, щоб стежити за консистенцією суміші.

Її слід зробити не настільки крутий, а в процесі замісу потрібно залишити прикритої плівкою або чашкою.

Як тільки все буде готово, масу слід розподілити по листу, попередньо застеливши папером, призначеної для випікання.

Далі викладається начинка, а піца випікається в духовці до золотистого кольору.

Секрети смачного дріжджового тіста для піци

Для гарного дріжджового тіста необхідно:

  • дві столові ложки рослинної олії;
  • третина чайної ложки солі;
  • 225 мл рідини;
  • одна чайна ложка дріжджів;
  • 300 г борошна.

Дріжджі необхідно залити водою і залишити до бродіння.

Після слід посолити їх, доповнити рослинним маслом і борошном.

Суміш потрібно замісити в гладке і нелипким тісто, залишивши його в накритому мисці на 1,5 години.

Як тільки вона набере масу і збільшиться в 2 рази, можна приступати до збору піци.

Ідеальне тісто можна приготувати таким чином:

Спосіб приготування на сковороді і в мікрохвильовці

Для смачної коржі з начинкою, доведеної до готовності на сковороді, будуть необхідні:

  • 2 яйця;
  • 4 столових ложки сметани;
  • 4 столових ложки майонезу;
  • 9 столових ложок борошна;
  • томати;
  • ковбаса;
  • солоні огірки;
  • сир.
Маса повинна вийти рідкою, її можна приготувати методом змішування яєць, сметани та борошна.

Далі потрібно вилити її на сковороду, попередньо змащену маслом.

Зверху слід укласти начинку з інших інгредієнтів за винятком сиру і майонезу.

Поверх начинки заливається майонез, а вже після викладається сир.

Сковороду необхідно поставити на вогонь, як тільки тісто буде готове, його можна знімати і подавати.

Для того щоб отримати смачну піцу, яка буде нудитися в мікрохвильовці, необхідно запастися:

  • маслинами;
  • 1 ст. борошна;
  • 100 г маргарину;
  • 0,5 ст. води;
  • 1 ч. л. цукру;
  • сіллю;
  • 200 г порізаної шинки;
  • цибулиною;
  • 2 помідорами;
  • сиром;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • червоним перцем.

Спочатку необхідно розтопити маргарин.

Після в половині склянки води розчинити цукор і сіль.

Готуємо бефстроганов в мультиварці, рекомендації і рецепти. Це блюдо часто подають в ресторанах, але вдома теж господині не упускають можливості порадувати близьких м'ясними шматочками в соусі.

Якщо вже зовсім лінь готувати, то і тут є рішення — ліниві голубці. Рецепт знаходиться тут.

Кінець навчального року учні відзначають з вчителями, влаштовуючи солодкий стіл. Кожен приносить свої частування з дому. Приготуйте на цей випадок торт Наполеон, а для коржів — заварний крем. Докладні рекомендації, див. статті.

Маргарин слід змішати з підготовленою водою і борошном, вимісити тісто, після залишивши його в холодильнику.

Через кілька годин масу належить розкачати, щоб вийшла корж, її потрібно укласти на блюдо і викласти начинку з решти інгредієнтів, зверху все поливається топленим вершковим маслом, посипається сиром, а також перцем.

Час знаходження страви в мікрохвильовій печі дорівнює 12 хвилинах.

А тепер подивіться ще варіант для мікрохвильовки, причому дуже цікавий:

Трохи рад

Не варто нехтувати наявністю солі в основі, так як саме вона здатна балансувати смак.

Після того як вдасться набити руку, можна відмовитися від качалки, розтягуючи тісто тільки руками.

Не варто укладати на поверхню коржа товстий шар начинки, так як в результаті ви отримаєте пиріг.

Піцу, мабуть, неможливо зіпсувати, так як готується вона дуже просто, а в якості начинки можуть виступати будь-які інгредієнти, які тільки є в холодильнику.

Що ще почитати: