Як швидко підготувати тісто на воді для піци
Сьогодні піца – це дуже популярна страва, спочатку створені італійськими кулінарами. Багато господинь хочуть готувати таку невигадливу їжу вдома, але якщо з наповненням все зрозуміло, то отримати тісто як у піцерії виходить не у всіх.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
звичайна пшеничне борошно - | два склянки |
оливкова олія - | 3 столових ложки |
вода - | стакан |
сіль - | щіпка |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 215 Ккал |
Це південний варіант, повсюдно використовується італійцями.
Рецепт приготування по кроках:
- можна використовувати звичайну воду або мінеральну слабо газовану;
- у просіяне борошно олія наливається і додається сіль;
- вода наливається потроху, тісто постійно замішується;
- заміс здійснюється руками, змащеними олією або спіральної насадкою міксером. Процес перемішування проводиться до появи однорідної маси без грудочок;
- перетворюємо готовий інгредієнт майбутньої піци в кулю і залишаємо на 20 хвилин;
- за допомогою качалки або будь-якого іншого підручного інструменту (часто використовується пляшка) розкачуємо тісто в круглу або прямокутну форму до товщини шару орієнтовно 3 міліметра;
- готову підкладку поміщаємо на деко, змащене маслом.
Бездрожжевая основа зі сметаною
Серед кулінарів такий рецепт вважається одним з найбільш правильних.
Складові:
- густа сметана – 150 грам;
- вода – 100 грам;
- 2 склянки пшеничного борошна;
- два курячих яйця;
- 20 мл рослинного масла;
- сіль за смаком.
Тимчасові витрати складуть 25-35 хвилин.
Калорійність – 225 кілокалорій (100 грам продукту).
Спосіб приготування:
- сметана змішується з водою, до появи консистенції кефіру;
- в окремому посуді з'єднується отриманий кефір, склянку борошна і сіль;
- яйця збиваються до появи однорідної маси віночком, ложкою або міксером в окремій тарі, після чого додаються в тісто;
- склад ретельно перемішується, якщо густоти недостатньо поступово додаємо борошно;
- скачуємо отриману складову піци в кулю і залишаємо в такому положенні на 15 хвилин;
- розкачуємо тісто млинцями будь-якої вподобаної форми і товщини. Висота сирого тесту не повинна перевищувати 50 міліметрів, але це не критичне умова для отримання смачного страви.
Тісто на молоці та воді
Приготування такого тесту не відніме багато часу, а пишність і смакові якості будуть порівнянні з дріжджовим аналогом.
Складові:
- два яйця;
- два склянки борошна;
- 50 мілілітрів води;
- 100 мілілітрів молока;
- дві ст. ложки рослинної олії;
- чайна ложка солі.
Час приготування – 30 хв.
Калорійність – 210 кілокалорій на 100 грам тіста.
Порядок приготування:
- у глибокий посуд борошно просіюється і засипається сіль;
- в окремій ємності ретельно перемішується (але до піни доводити не потрібно):
- рослинна олія;
- вода і молоко;
- обидва яйця;
- крізь густу рідину поступово додається борошно з молоком, при цьому постійно проводиться заміс;
- отриману густу клейку масу викладаємо на стіл, присипаний борошном і ретельно замішуємо;
- готове тісто скачуємо в кулю і накриваємо на 15 хвилин злегка зволоженим рушником;
- після цього розкачуємо продукт до отримання тонких млинців необхідної форми.
Апжасандали по-грузинськи — спробуйте приготувати неймовірно смачне і ароматне блюдо за рецептами, які ми для вас підібрали.
Салат з копченою рибою відрізняється приємним смаком і ароматом димку. Рецепт тут.
Читайте як смачно приготувати свинячу печінку в мультиварці.
Просте тісто з дріжджами
Наведемо рецепт простого тесту як у піцерії. Приготування швидке, а готовий продукт сподобається всім членам сім'ї.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 4 склянки;
- активні сухі дріжджі – 1 стандартний пакетик (11 г);
- одне яйце;
- оливкова чи будь-яке інше масло – шість столових ложок;
- цукор – три чайних ложки (не обов'язково);
- чайна ложка солі;
- 200 грам теплої води.
Час приготування – 35 хвилин.
Калорійність – 220 кілокалорій (на 0,1 кілограма готового продукту).
Етапи приготування:
- ретельно просіяти борошно, після чого засипати туди дріжджі, все це ретельно перемішати;
- додати туди:
- яйце;
- рослинна олія;
- цукор і сіль;
- воду;
- тісто замішується до появи однорідної еластичної маси, що займає близько 10 хвилин;
- скачати продукт в кулю і залишити в спокої на 15 хвилин;
- розкачати інгредієнт на млинці, товщиною близько 4 міліметрів. Все готово для подальших дій.
Як швидко зробити основу на мінеральній воді
Такий продукт швидко готується, а на смак і вигляд практично не відрізняється від класичного варіанту з дріжджами.
Складові:
- мінеральна слабо газована вода – 200 гр. (стакан);
- яйце – 1 штука;
- оливкова або соняшникова олія – чотири столові ложки;
- сіль – чайна ложка без гірки;
- цукор і сода – по половині чайної ложки кожної складової;
- борошно пшеничне хорошої якості – три склянки.
Тимчасові витрати – 30 хвилин.
Калорійність – 215 кілокалорій.
Приготування:
- у ємність, де буде проходити заміс тіста, засипаємо 2 склянки просіяного борошна;
- туди ж додається:
- цукор;
- сіль;
- сода;
- в окремому посуді ретельно змішуємо газовану воду, яйце і масло;
- поступово додаємо рідку суміш в борошно, утворюючи безперервний заміс. Простіше всього це робити міксером на мінімальних обертах;
- після того, як тісто стало схоже на однорідну масу, додаємо борошно і виробляємо заміс вручну до однорідної консистенції;
- скачуємо готовий продукт в кулю, залишаємо на 15 хвилин;
- дістаємо тісто, ще раз замішуємо і розкочуємо. Все готово.
Кілька секретів від професіоналів
Наведемо кілька корисних для господині рад:
- якщо хочеться приготувати незвичайне за кольором і смаком тісто для піци на воді, то в процесі приготування можна додати трохи томатної пасти. При цьому піде трохи більше борошна, але червонуватий колір продукту зі смаком помідори варте того;
- якщо піца готується часто, то можна заготовити тісто про запас. Скатані кульки в пакеті просто складаються в морозильну камеру;
- піца втрачає смакові якості після охолодження. Тому краще її робити менше, а замість шматка з холодильника приготувати свіжий продукт.
Вдалих кулінарних звершень!