29 апрель 2019 2 536

Як швидко підготувати тісто на воді для піци

Сьогодні піца – це дуже популярна страва, спочатку створені італійськими кулінарами. Багато господинь хочуть готувати таку невигадливу їжу вдома, але якщо з наповненням все зрозуміло, то отримати тісто як у піцерії виходить не у всіх.

Тісто для піци без дріжджів на воді
Інгредієнти Кількість
звичайна пшеничне борошно - два склянки
оливкова олія - 3 столових ложки
вода - стакан
сіль - щіпка
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 215 Ккал

Це південний варіант, повсюдно використовується італійцями.

Рецепт приготування по кроках:

  • можна використовувати звичайну воду або мінеральну слабо газовану;
  • у просіяне борошно олія наливається і додається сіль;
  • вода наливається потроху, тісто постійно замішується;
  • заміс здійснюється руками, змащеними олією або спіральної насадкою міксером. Процес перемішування проводиться до появи однорідної маси без грудочок;
  • перетворюємо готовий інгредієнт майбутньої піци в кулю і залишаємо на 20 хвилин;
  • за допомогою качалки або будь-якого іншого підручного інструменту (часто використовується пляшка) розкачуємо тісто в круглу або прямокутну форму до товщини шару орієнтовно 3 міліметра;
  • готову підкладку поміщаємо на деко, змащене маслом.

Бездрожжевая основа зі сметаною

Серед кулінарів такий рецепт вважається одним з найбільш правильних.

Складові:

  • густа сметана – 150 грам;
  • вода – 100 грам;
  • 2 склянки пшеничного борошна;
  • два курячих яйця;
  • 20 мл рослинного масла;
  • сіль за смаком.

Тимчасові витрати складуть 25-35 хвилин.

Калорійність – 225 кілокалорій (100 грам продукту).

Спосіб приготування:

  • сметана змішується з водою, до появи консистенції кефіру;
  • в окремому посуді з'єднується отриманий кефір, склянку борошна і сіль;
  • яйця збиваються до появи однорідної маси віночком, ложкою або міксером в окремій тарі, після чого додаються в тісто;
  • склад ретельно перемішується, якщо густоти недостатньо поступово додаємо борошно;
  • скачуємо отриману складову піци в кулю і залишаємо в такому положенні на 15 хвилин;
  • розкачуємо тісто млинцями будь-якої вподобаної форми і товщини. Висота сирого тесту не повинна перевищувати 50 міліметрів, але це не критичне умова для отримання смачного страви.

Тісто на молоці та воді

Приготування такого тесту не відніме багато часу, а пишність і смакові якості будуть порівнянні з дріжджовим аналогом.

Складові:

  • два яйця;
  • два склянки борошна;
  • 50 мілілітрів води;
  • 100 мілілітрів молока;
  • дві ст. ложки рослинної олії;
  • чайна ложка солі.

Час приготування – 30 хв.

Калорійність – 210 кілокалорій на 100 грам тіста.

Порядок приготування:

  • у глибокий посуд борошно просіюється і засипається сіль;
  • в окремій ємності ретельно перемішується (але до піни доводити не потрібно):
    • рослинна олія;
    • вода і молоко;
    • обидва яйця;
  • крізь густу рідину поступово додається борошно з молоком, при цьому постійно проводиться заміс;
  • отриману густу клейку масу викладаємо на стіл, присипаний борошном і ретельно замішуємо;
  • готове тісто скачуємо в кулю і накриваємо на 15 хвилин злегка зволоженим рушником;
  • після цього розкачуємо продукт до отримання тонких млинців необхідної форми.

Апжасандали по-грузинськи — спробуйте приготувати неймовірно смачне і ароматне блюдо за рецептами, які ми для вас підібрали.

Салат з копченою рибою відрізняється приємним смаком і ароматом димку. Рецепт тут.

Читайте як смачно приготувати свинячу печінку в мультиварці.

Просте тісто з дріжджами

Наведемо рецепт простого тесту як у піцерії. Приготування швидке, а готовий продукт сподобається всім членам сім'ї.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 4 склянки;
  • активні сухі дріжджі – 1 стандартний пакетик (11 г);
  • одне яйце;
  • оливкова чи будь-яке інше масло – шість столових ложок;
  • цукор – три чайних ложки (не обов'язково);
  • чайна ложка солі;
  • 200 грам теплої води.

Час приготування – 35 хвилин.

Калорійність – 220 кілокалорій (на 0,1 кілограма готового продукту).

Етапи приготування:

  • ретельно просіяти борошно, після чого засипати туди дріжджі, все це ретельно перемішати;
  • додати туди:
    • яйце;
    • рослинна олія;
    • цукор і сіль;
    • воду;
  • тісто замішується до появи однорідної еластичної маси, що займає близько 10 хвилин;
  • скачати продукт в кулю і залишити в спокої на 15 хвилин;
  • розкачати інгредієнт на млинці, товщиною близько 4 міліметрів. Все готово для подальших дій.

Як швидко зробити основу на мінеральній воді

Такий продукт швидко готується, а на смак і вигляд практично не відрізняється від класичного варіанту з дріжджами.

Складові:

  • мінеральна слабо газована вода – 200 гр. (стакан);
  • яйце – 1 штука;
  • оливкова або соняшникова олія – чотири столові ложки;
  • сіль – чайна ложка без гірки;
  • цукор і сода – по половині чайної ложки кожної складової;
  • борошно пшеничне хорошої якості – три склянки.

Тимчасові витрати – 30 хвилин.

Калорійність – 215 кілокалорій.

Приготування:

  • у ємність, де буде проходити заміс тіста, засипаємо 2 склянки просіяного борошна;
  • туди ж додається:
    • цукор;
    • сіль;
    • сода;
  • в окремому посуді ретельно змішуємо газовану воду, яйце і масло;
  • поступово додаємо рідку суміш в борошно, утворюючи безперервний заміс. Простіше всього це робити міксером на мінімальних обертах;
  • після того, як тісто стало схоже на однорідну масу, додаємо борошно і виробляємо заміс вручну до однорідної консистенції;
  • скачуємо готовий продукт в кулю, залишаємо на 15 хвилин;
  • дістаємо тісто, ще раз замішуємо і розкочуємо. Все готово.

Кілька секретів від професіоналів

Наведемо кілька корисних для господині рад:

  • якщо хочеться приготувати незвичайне за кольором і смаком тісто для піци на воді, то в процесі приготування можна додати трохи томатної пасти. При цьому піде трохи більше борошна, але червонуватий колір продукту зі смаком помідори варте того;
  • якщо піца готується часто, то можна заготовити тісто про запас. Скатані кульки в пакеті просто складаються в морозильну камеру;
  • піца втрачає смакові якості після охолодження. Тому краще її робити менше, а замість шматка з холодильника приготувати свіжий продукт.

Вдалих кулінарних звершень!

Що ще почитати: