13 май 2019 3 384

Покрокові рецепти тесту для піци як у піцерії

Приготувати смачну, справжню піцу в домашніх умовах виходить далеко не у всіх господинь. Багатьом, це завдання видається дуже складним і практично нездійсненним.

Приготувати тісто для піци як у піцерії можна за допомогою декількох, різних рецептів, в яких використовуються різні інгредієнти, від яких і залежить смак страви і товщина основи. Експериментуючи з різними начинками і всілякими варіаціями заготовок, можна приготувати в домашніх умовах дуже смачне і оригінальне блюдо.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
борошна - 0,5 кг
олії оливкової - 3 столові ложки
води - 1,5 склянки
солі - 1 чайна ложка
сухих дріжджів - 2 чайні ложки
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 251 Ккал
Правильно приготувати тісто за класичним рецептом не так складно, як це здається на перший погляд. Це досить простий рецепт, який практично неможливо чимось зіпсувати. Розібратися з усіма тонкощами процесу приготування зможе навіть починаюча господиня.

Процес приготування тіста для піци за класичним рецептом, займе дуже багато часу і сил. Для цього необхідно виконати декілька дій.

  1. Сухі дріжджі ретельно змішати з борошном, додати в отриману суміш оливкову олію, воду і замісити ніжне, але при цьому еластичне тісто, яке не повинно липнути до рук;
  2. Після цього помістити його в ємність, накрити харчовою плівкою і поставити в тепле місце, щоб воно піднялося. Цей процес займе приблизно від 30 хвилин до години;
  3. Добре підійшло тісто обім'яти, розділити на три частини і розкачати качалкою або ж розтягнути руками. З нього повинно вийти три основи для піци діаметром 32-34 сантиметри.

На заготовлені основи можна покласти різні начинки і порадувати рідних і друзів піцами з різними смаками, вони будуть нітрохи не гірше, ніж у ресторані.

Курячі стегенця в духовці зі спеціями або соусом відрізняються неймовірно ніжним смачне і ароматом.

Як приготувати грінки з яйцем і молоком читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт соковитих тюфтельок з м'яса і рису зі сметанним соусом.

Тонке тісто для італійської піци як у піцерії

Кулінари знають, що для приготування смачної і справжньої піци необхідно, насамперед, приготувати гарне тісто. Справжня піца, як в Італії, робиться на дуже тонкому тесті і випікається при дуже високій температурі.

Інгредієнти:

  • цукор – 2 столові ложки;
  • вода – 600 мл;
  • борошно – 1 кг;
  • сухі дріжджі – 15 г або 50 грамів свіжих;
  • сіль – 20 грам;
  • олія оливкова – 6 столових ложок.

Час приготування: 1-1,5 години.

Калорійність: 260 ккал на 100 грам заготовки.

Приготування тонкого тесту як у піцерії займає не дуже багато часу і зусиль:

  1. Воду підігріти, щоб вона була теплою, 35-38 градусів і розділити на дві частини. Частина води вилити в ємність, додати туди дріжджі, цукор і добре перемішати. У другу частину додати сіль і помішувати до повного розчинення;
  2. Борошно просіяти ситом в глибоку тарілку, зробити в центрі ямку і додати туди воду з сіллю і дріжджами, оливкова олія. Все акуратно перемішати, спочатку з допомогою ложки, а потім 10 хвилин руками, поки маса не почне відставати від пальців;
  3. Велику ємність посипати невеликою кількістю борошна, викласти туди масу, накрити його вафельним рушником і залишити в теплому місці на 60-90 хвилин;
  4. Піднялося тісто добре обім'яти ще раз, розділити на 4 частини і розкачати тонким шаром. Повинні вийти 4 круглі основи діаметром 30 сантиметрів;
  5. На основи викласти соус і улюблені начинки, випікати тісто при температурі 200-300 градусів, щоб в теплі воно не встигло сильно піднятися.

Піца, приготована за цим рецептом, порадує своїм вишуканим і ніжним смаком. Основи будуть тонкими і хрусткими, а якщо покласти хорошу начинку, то піца вийде соковитою. Така страва обов'язково сподобається всім членам сім'ї і гостям.

Дріжджове тісто для піци на молоці

Тісто для піци можна готувати за різними рецептами і використовувати при цьому ті продукти, які є в холодильнику. Зазвичай, основа для цієї страви робиться на воді, але можна робити її і на молоці, щоб тісто вийшло в міру тонким, пишним і смачним.

Інгредієнти:

  • 1 кілограм борошна;
  • оливкова олія – 4 столові ложки;
  • молоко тепле – 400 мл;
  • яйця – 4 штуки;
  • цукор – 2 чайні ложки;
  • 10 грам сухих дріжджів;
  • сіль – 1 чайна ложка.

Час приготування: 80 хвилин.

Калорійність: 271 ккал на 100 грам тіста.

Приготувати здобне дріжджове тісто для тонкої піци як у піцерії можна дуже швидко і легко:

  1. Теплим молоком, температура якого не перевищує 35-40 градусів, потрібно залити сухі дріжджі. Для цього використовується не все молоко, а його невелика частина, в ємність також додається дрібка цукру, все перемішується і отставляется на 10 хвилин, щоб дріжджі почали діяти;
  2. Коли з'явиться дріжджова пінка, в ємність додається залишився молоко, цукор, яйця, оливкова олія, сіль. Все добре перемішують, а потім вводиться просеянная борошно;
  3. Тісто добре вимісити, щоб воно було ніжним і м'яким, але при цьому не липло до рук. Підготовлена маса перекладається в ємність, накривається рушником і ставлять у тепле місце на 50 хвилин, щоб вона піднялася і збільшилася в об'ємі в два рази;
  4. Піднялося тісто ще раз обім'яти, поділити на частини і розкачати на круглі заготовки. Щоб піца вийшла тонкої, розкочувати його потрібно товщиною в 1,5-2,5 міліметра. Якщо заготовка буде товщий, піца вийде більш пишною.

Корисні поради

Приготування тонкої піци як в піцерії – справжнє мистецтво, але при бажанні, завжди можна навчитися готувати смачну і домашню їжу. Використовуючи ці прості рецепти, можна приготувати дуже тонкі основи для майбутнього страви.

Щоб піца залишилася тонкої і після приготування, розкачувати заготовки потрібно дуже тонко, товщиною в 1,5-2,5 міліметра і випікати при температурі 200-300 градусів.

Можна також скористатися одним невеликим секретом при приготуванні цього смачного страви. Тонке тісто в домашніх умовах вийде у тому випадку, якщо два дека попередньо розігріти на верхній і нижній полиці.

Нижній лист буде збирати тепло і віддавати йому верхньому, на якому і буде лежати заготівля з начинкою. Піца, з допомогою цього простого секрету, пропечеться набагато швидше і залишиться тонкою.

Витративши трохи сил, кожна господиня зможе радувати своїх рідних і близьких тоненькими піцами з начинками на будь-який смак. В якості начинки можна сміливо використовувати все, що є в холодильнику: ковбасу, м'ясо, цибулю, болгарський перець, помідори, анчоуси, різні види сирів, гриби, мариновані огірки, консервовану кукурудзу.

Експериментуючи і фантазуючи, можна створити справжній кулінарний шедевр.

Що ще почитати: