Як приготувати піцу з ковбасою і сиром
Батьківщиною піци вважається Італія. Раніше до її складу входили тільки сир, томати, цибулю. Але сьогодні вона вважається одним з улюблених страв у всьому світі. А фантазія кухарів і господинь не має меж! В піцу додають гриби, зелень, оливки, баклажани. Її готують не тільки в духовці, але і в мультиварці, на сковороді.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вода або молоко - | 250 мілілітрів |
рафінована соняшникова олія - | 50 мілілітрів |
дріжджі (сирі) - | 20 грамів |
сіль - | ½ Чайної ложки |
борошно - | 600 грамів |
цукор - | 2 столових ложки |
кетчуп або томатна паста - | 3 столових ложки |
майонез - | 3 столових ложки |
ковбаса - | за смаком |
моцарелла - | за смаком |
томати - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 255 Ккал |
Спосіб приготування:
- Молоко або вода підігріваються на повільному вогні. У глибоку чашку додаються сіль, дріжджі, цукор. Вміст добре перемішують і залишають на десять хвилин;
- В основу для тіста додати рослинного масла і просіяне борошно;
- По консистенції маса повинна вийти еластичним і не липнути до долонь. В залежності від сорту кількість борошна може збільшитися або зменшитися;
- При кімнатній температурі тісто має піднятися пару раз. За часом це займе приблизно одну годину;
- Коли воно підніметься розкачати корж;
- Ковбасу і томати потрібно порізати тонкими кружечками;
- На крупній тертці треться сир;
- Кетчуп змішати з майонезом і намазати підготовлену коржик;
- Зверху лягають часточки помідорів і ковбаси, моцарелла;
- Випікати піцу в духовці протягом тридцяти хвилин. Перед цим її потрібно нагріти до 180◦.
Рецепт піци з листкового тіста з ковбасою, сиром і помідорами
Інгредієнти:
- листкове тісто;
- кетчуп – 5 столових ложок;
- пармезан – 300 грамів;
- ковбаса, сосиски – 300 грамів;
- оливки;
- помідори;
- оливкова олія.
Час приготування: 1 год.
Калорійність: 250 ккал/ 100 г.
Спосіб приготування:
- Тісто звільняється від упаковки і залишається на тридцять хвилин розморожуватися при кімнатній температурі;
- Ковбаса, оливки і томати ріжуться на кружечки;
- Сир потерти;
- Тісто розкочується, враховуючи розмір дека;
- Змастити деко невеликим шматочком вершкового масла, покласти на нього пласт тіста;
- Основа змащується кетчупом, зверху акуратно розкладаються ковбаса, томати, оливки та сир;
- Зверху піцу потрібно побризкати декількома краплями оливкової олії;
- Піца випікається в розігрітій духовці двадцять п'ять хвилин.
Рецепт ледачою піца з помідорами
Інгредієнти:
- 250 мл свіжого кефіру;
- 250 г борошна;
- куряче яйце-2 штуки;
- розпушувач тіста – 1 пакетик;
- 1/2 чайної ложки солі;
- 250 грамів сиру (твердого);
- ковбаса – 200 грамів;
- зелену цибулю.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність: 250 ккал/ 100 г.
Спосіб приготування:
- У глибокій чашці ретельно перемішати яйця та сіль. Додати кефір і розпушувач. Добре перемішати;
- При додаванні в миску просіяного борошна вміст необхідно постійно помішувати. Тісто має бути рідкуватим, як на оладки. Йому потрібно дати настоятися хвилин п'ятнадцять;
- Ковбаса ріжеться кубиками;
- Сир треться або дрібно ріжеться;
- Дрібно нашаткувати зелень;
- Нарізані продукти потрібно добре перемішати з підготовленим тістом;
- Деко змастити маслом або покласти фольгу;
- Отримана маса виливається в форму;
- Готується піца в розігрітій до 200◦ духовці хвилин тридцять.
Піца з ковбаскою, грибами і сиром
Інгредієнти:
- 0,5 кілограма борошна;
- тепла вода – 1 склянка;
- 2 яйця;
- цукровий пісок – столова ложка;
- сіль – одна щіпка;
- 3 столових ложки соняшникової рафінованої олії;
- сухі дріжджі -1 пакетик;
- 300 грамів сиру;
- 300 грамів ковбаси;
- 2 томата;
- 300 грамів грибів (печериці);
- ріпчаста цибуля;
- кетчуп;
- зелень.
Час приготування: 1,5 години.
Калорійність: 255 ккал/ 100 г.
Спосіб приготування:
- Борошно просіюється і перемішується з дріжджами;
- У миску додати солі, цукру, соняшникової олії, води, яйця. Вміст миски потрібно ретельно перемішати, щоб вийшла однорідна маса;
- Миску потрібно накрити кришкою і залишити в теплому місці на годину;
- Гриби добре промити у чистій воді і нарізати тонкими пластинками;
- Лук ріжеться півкільцями;
- Ковбаса ріжеться невеликими кружечками. Сир треться;
- На розпеченому рослинному маслі потрібно обсмажити цибулю і печериці;
- Стіл потрібно посипати борошном, розкотити ½ тіста, щоб воно відповідало розміру форми;
- Пласт тіста викласти на деко, намазати кетчуп. Наверх викласти обсмажені продукти;
- Потім викладається ковбаса, помідори;
- Зверху все посипається нарубаної зеленню і сиром;
- Піца готується в заздалегідь нагрітій духовці півгодини.
Суп з курячих сердечок — простий рецепт, який готується дуже просто.
Добірка рецептів салатів з червоної капусти — це корисні страви, які чудово підійдуть для дієтичного харчування.
Як приготувати антрекот на кісточці читайте тут.
Піца з ковбасою і ананасами (на дріжджах)
Інгредієнти:
- тепла вода – 250 мілілітрів;
- борошно – 1 склянка;
- соняшникова олія – 1,5 столових ложки;
- цукровий пісок – 1/2 чайної ложки;
- сухі дріжджі – 0,5 чайної ложки;
- сіль;
- кетчуп;
- ковбаса – 250 грамів;
- консервовані ананаси – 200 грамів;
- сир – 200 грамів;
- середня цибулина;
- перець.
Час приготування: 90 хвилин.
Калорійність: 200 ккал/ 100 г.
Спосіб приготування:
- Вода, цукровий пісок і дріжджі ретельно перемішуються в мисці. Рідину потрібно залишити на п'ятнадцять хвилин, поки не з'явиться піна;
- У миску додати ½ склянки борошна, рафінованої олії, солі. Вміст ретельно перемішується;
- Після цього висипається залишилася борошно і замішують тісто. Його потрібно залишити в теплому місці, щоб воно піднялося два рази;
- Ковбаса ріжеться невеликими шматочками. Половина цибулини ріжеться півкільцями;
- Ковбасу і цибулю обсмажити на сковороді до готовності, додавши за смаком солі і перцю;
- Томати ріжуться тонкими кружечками, сир треться;
- З ананасів злити сік. Нарізати залишився цибулю;
- Піднялося тісто розкочується і викласти на змащене деко;
- Корж для піци змастити кетчупом, викласти томати, цибулю, ковбасу;
- Зверху викласти маленькі шматочки ананасів, посипати сиром;
- Піца готується двадцять хвилин при температурі 180 град.
Поради кулінарів
- Щоб тісто не вздувалось при випічці, його потрібно проколоти виделкою по всій поверхні;
- Для піци можна брати листкове тісто на дріжджах або без них;
- Піцу перед приготуванням можна посипати зеленню або італійськими приправами;
- Сир краще всього вибирати м'яких сортів, щоб при випічці він добре розплавився, утворюючи хрустку скоринку;
- Тісто краще перемішувати руками. А щоб воно не бралося, долоні змазати олією;
- Для піци можна брати копчену або варену ковбасу, сосиски, відварне м'ясо, фарш;
- За рахунок ковбаси калорійність піци збільшується приблизно на 100 ккал. Щоб зробити її більш дієтичної, ковбасу можна замінити на варену курку;
- Кетчуп і майонез дуже часто містять шкідливі для організму речовини. Щоб піца вийшла смачною та безпечною, їх можна замінити на сметану і томатну пасту.
Піца з ковбасою і сиром – дуже смачне і ситне блюдо. Багато воліють купувати готовий продукт в піцерії або кафе. Але мало хто знає, що для обжарювання інгредієнтів рослинне масло використовують неодноразово.
Це в кілька разів збільшує калорійність продукту і сприяє погіршення травлення. Приготування піци в домашніх умовах гарантує отримання безпечного продукту.
А можливість використання різних продуктів для начинки може радувати друзів і близьких кожен день.