05 март 2019 2 373

Шоколадна ковбаса: рецепти безтурботного дитинства

Шоколадна ковбаса — це один з найшвидших і легких рецептів приготування солодощі, щоб порадувати себе і свою сім'ю.

Називається він так через свою схожість з цією ковбасою-сервелатом, особливо в розрізі.

Приготувати солодощі просто, навіть дитині під силу і не потрібно випікати у духовці.

Цей рецепт не вимагає особливої майстерності і виходить він з першого разу, що важливо для тих, хто мав негативний результат випікання солодощів.

Чудово підходить як до чаю або кави, так і просто замість цукерок.

Неповторна насолода!

Та ще й з шматочками печива з шоколадним смаком!

Можна додати горіхи: волоський, арахіс, фундук.

Смак від цього не зіпсується, а навпаки урізноманітнюється.

В цілях економії можна без різних добавок, все одно смачно.

Рецептів шоколадної ковбаси на різний смак — і з печивом, і зі згущеним молоком і класичний варіант.

На підготовку йде 10 хвилин, на приготування близько 20 хвилин і найскладніше – в холодильник на 3 години (або на ніч).

Класичний спосіб приготування
Інгредієнти Кількість
молоко - 3 ст. л. (можна і без)
масло вершкове - грам 200
какао-порошок - 3 ст. л.
печиво - пару пачок по 200 грам
цукор - 1 склянка
горіхи - за бажанням
яйце - 1 штука
Час приготування: 200 хвилин Калорійність на 100 грам: 399 Ккал

Також підготуйте харчову плівку або поліетиленовий мішок, або кулінарний пергамент або фольгу.

Кількість інгредієнтів змінюється в залежності від того, скільки людина буде вживати цю смакоту.

Наведене в класичному рецепті кількість розраховане приблизно на 3 шоколадних ковбаси.

Деякі господині в цілях економії купують раскрошившееся печиво, так як дешевше коштує, а в рецепт ще й краще підходить.

Кількість какао і марка печива (обов'язково солодке)можуть надати солодощі різні смаки: молочний, топлений, ванільний, так що на ваш вибір і перевагу близьких.

Покроковий рецепт шоколадної ковбаси з фото:

  1. Почнемо готування з роздрібнення печеньок. Зробити це можна вручну, а можна розкришити в блендері, деякі використовують м'ясорубку. Дрібно або більш крупно роздрібнити — вирішіть самі, так як на смак і колір товариша немає, але краще не зовсім мілко, приблизно 1,5 см і щоб траплялися трохи великі його частинки.
  2. Потім в іншій мисці змішати какао і цукор-пісок (можна цукрову пудру). У каструльці масло (або маргарин) трохи розтопити і додати туди отриману суміш цукру з какао і молоко. Робити це на невеликому вогні до повного розчинення і відразу зняти з вогню. Дати охолонути 10 хвилин.
  3. Поки глазур охолоджується, яйце збити виделкою або вінчиком, а потім додати до остиглої суміші. Отриману масу вливаємо в печиво і акуратно розмішуємо.
  4. На столі розстилаємо плівку (мішок, фольгу, пергамент) і туди нашу майбутню ковбаску. Сформуйте її так, щоб на вигляд була красивою, як з картинки, і покладіть в холодильник на заморозку.
  5. Перед подачею на стіл нехай трохи отмерзнет і можна розрізати.

Рецепт шоколадної ковбаси з печива

Інгредієнти:

  • масло – 200 грам;
  • молоко - півсклянки;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 ст. л. какао;
  • горіхи близько 100 грам або по смаку;
  • печиво — 500 г (солодке, пісочне, крекер).

Печиво розламати на шматочки.

Якщо зробити їх подрібніше, ковбаска буде виглядати ніжніше.

До розім'ятого печінкою додати горіхи, теж подрібнені, за такого розміру, як більше подобається особисто вам.

Вершкове масло порізати і з'єднати його з молоком, какао і цукром.

До розчинення цукру тримаємо на вогні.

У суміш можна додати цукати (попередньо розпарити і дрібно нарізавши), родзинки, мармелад, трохи ваніліну.

Всі з'єднуємо з печивом і формуємо красиву форму, потім кладемо в холод до застигання.

Вже готову до подачі на стіл ковбаску можна обваляти: в кокосовій стружці, в цукровій пудрі, в товчених горіхах, у крихти печива, в натертої вафельці, або присипати кондитерської стружкою яскравого кольору.

В залежності від ваших уподобань і наявності продуктів в холодильнику можна прикрасити солодкість.

Відео з цим рецептом ви можете переглянути нижче:

Рецепт ковбаски зі згущеним молоком

Інгредієнти:

  • печиво близько 500 грам;
  • банку згущеного молока (можна і менше, але так буде смачніше і солодше);
  • масло або маргарин – 1 пачка;
  • какао – близько 5 ч. ложок.

Зібравши всі складові рецепту, можна приступити до готування шоколадної ковбаси зі згущеним молоком:

  1. Роздрібненням печиво змішується з м'яким маслом (нерастопленным), туди додати какао і згущене молоко і ретельно розмішати.
  2. Ця маса повинна бути рихлої, щоб згущене молоко пов'язувалася з печивом.
  3. Іноді згущене молоко потрапляє рідка, тоді її наливайте потихеньку, щоб зайвого не додати або ще печиво насипте туди (якщо воно залишилося).
  4. Для придбання форми загортаємо масу в плівку і на холод.
  5. Трохи пізніше можна покатати ще раз рулет за столу, поки він не затвердів і ще пластичний. Приблизно через 2-3 години чудова вкусняшка готова.

Можете прикрасити оригінально і на свій смак.

Подавши на стіл страву, не бійтеся, рулет не втратить форму, але стане м'яким.

Зберігати його можна в морозильній камері – з ним нічого не трапиться.

Приємного апетиту!

Пропонуємо до перегляду відео-рецепт приготування улюбленого дитячого ласощі:

Практичні поради господиням

Використовуючи продукти без добавок при виготовленні ковбасок, смак буде відмінним, тобто не маргарин, а масло вершкове; не напій з какао, а натуральний порошок.

Печиво має бути солодким, здобним, а не галетним, і ні в якому разі не солоним.

Масло вершкове краще заздалегідь розм'якшити, так як на великому вогні не можна його розтоплювати.

Можна заздалегідь про це подбати.

Наприклад, на ніч дістати з холодильника.

Краще використовувати сорти печива без фруктових добавок, а просте молочне або топлене.

Какао теж краще підходить без будь-яких добавок.

Використання цукрової пудри покращує смак ласощів.

Хотіли посмажити курку на багатті, але погода не дозволила: зірвався дощ і вітер холодний подув. Немає причин для розчарування, адже вихід є завжди. У цьому випадку ось він — Чарівні рецепти стегенець в мультиварці на будь-який смак!

Приготувати пиріжки в духовці не зовсім легко, тут потрібно знати багато різних хитрощів. Тут ми з вами поділимося.

Наближається вечір і треба терміново щось придумати на вечерю? Тут ви знайдете чудову підбірку швидких рецептів.

Якщо під рукою її не виявилося, то можна звичайний цукор розмолоти в пудру.

Не варто економити на молоці, маслі та згущеному молоці.

Всі продукти повинні бути свіжі і хорошої якості.

Ось ви і дізналися, як робити шоколадну ковбасу, рецепт цієї солодощі багатьма любимо з дитинства за свою простоту в приготуванні і чудовий смак ласощів.

Навіть діти можуть почати своє кулінарне мистецтво з цієї солодощі, так як не потрібно випікати.

Інгредієнти, які входять до складу цього продукту, доступні і є майже в кожному холодильнику.

Господині можуть експериментувати і робити свої поправки, можна приготувати у вигляді маленьких батончиків, а не ковбаси.

У будь-якому випадку це дуже смачний рецепт, який подобається як дорослим, так і дітям.

Для любителів експериментувати ми пропонуємо ще один відео-ролик:

Що ще почитати: