Шоколадна ковбаса: рецепти безтурботного дитинства
Шоколадна ковбаса — це один з найшвидших і легких рецептів приготування солодощі, щоб порадувати себе і свою сім'ю.
Називається він так через свою схожість з цією ковбасою-сервелатом, особливо в розрізі.
Приготувати солодощі просто, навіть дитині під силу і не потрібно випікати у духовці.
Цей рецепт не вимагає особливої майстерності і виходить він з першого разу, що важливо для тих, хто мав негативний результат випікання солодощів.
Чудово підходить як до чаю або кави, так і просто замість цукерок.
Неповторна насолода!
Та ще й з шматочками печива з шоколадним смаком!
Можна додати горіхи: волоський, арахіс, фундук.
Смак від цього не зіпсується, а навпаки урізноманітнюється.
Рецептів шоколадної ковбаси на різний смак — і з печивом, і зі згущеним молоком і класичний варіант.
На підготовку йде 10 хвилин, на приготування близько 20 хвилин і найскладніше – в холодильник на 3 години (або на ніч).
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молоко - | 3 ст. л. (можна і без) |
масло вершкове - | грам 200 |
какао-порошок - | 3 ст. л. |
печиво - | пару пачок по 200 грам |
цукор - | 1 склянка |
горіхи - | за бажанням |
яйце - | 1 штука |
Час приготування: 200 хвилин | Калорійність на 100 грам: 399 Ккал |
Також підготуйте харчову плівку або поліетиленовий мішок, або кулінарний пергамент або фольгу.
Кількість інгредієнтів змінюється в залежності від того, скільки людина буде вживати цю смакоту.
Наведене в класичному рецепті кількість розраховане приблизно на 3 шоколадних ковбаси.
Деякі господині в цілях економії купують раскрошившееся печиво, так як дешевше коштує, а в рецепт ще й краще підходить.
Кількість какао і марка печива (обов'язково солодке)можуть надати солодощі різні смаки: молочний, топлений, ванільний, так що на ваш вибір і перевагу близьких.
Покроковий рецепт шоколадної ковбаси з фото:
- Почнемо готування з роздрібнення печеньок. Зробити це можна вручну, а можна розкришити в блендері, деякі використовують м'ясорубку. Дрібно або більш крупно роздрібнити — вирішіть самі, так як на смак і колір товариша немає, але краще не зовсім мілко, приблизно 1,5 см і щоб траплялися трохи великі його частинки.
- Потім в іншій мисці змішати какао і цукор-пісок (можна цукрову пудру). У каструльці масло (або маргарин) трохи розтопити і додати туди отриману суміш цукру з какао і молоко. Робити це на невеликому вогні до повного розчинення і відразу зняти з вогню. Дати охолонути 10 хвилин.
- Поки глазур охолоджується, яйце збити виделкою або вінчиком, а потім додати до остиглої суміші. Отриману масу вливаємо в печиво і акуратно розмішуємо.
- На столі розстилаємо плівку (мішок, фольгу, пергамент) і туди нашу майбутню ковбаску. Сформуйте її так, щоб на вигляд була красивою, як з картинки, і покладіть в холодильник на заморозку.
- Перед подачею на стіл нехай трохи отмерзнет і можна розрізати.
Рецепт шоколадної ковбаси з печива
Інгредієнти:
- масло – 200 грам;
- молоко - півсклянки;
- 1 склянка цукру;
- 2 ст. л. какао;
- горіхи близько 100 грам або по смаку;
- печиво — 500 г (солодке, пісочне, крекер).
Печиво розламати на шматочки.
До розім'ятого печінкою додати горіхи, теж подрібнені, за такого розміру, як більше подобається особисто вам.
Вершкове масло порізати і з'єднати його з молоком, какао і цукром.
До розчинення цукру тримаємо на вогні.
У суміш можна додати цукати (попередньо розпарити і дрібно нарізавши), родзинки, мармелад, трохи ваніліну.
Всі з'єднуємо з печивом і формуємо красиву форму, потім кладемо в холод до застигання.
Вже готову до подачі на стіл ковбаску можна обваляти: в кокосовій стружці, в цукровій пудрі, в товчених горіхах, у крихти печива, в натертої вафельці, або присипати кондитерської стружкою яскравого кольору.
В залежності від ваших уподобань і наявності продуктів в холодильнику можна прикрасити солодкість.
Відео з цим рецептом ви можете переглянути нижче:
Рецепт ковбаски зі згущеним молоком
Інгредієнти:
- печиво близько 500 грам;
- банку згущеного молока (можна і менше, але так буде смачніше і солодше);
- масло або маргарин – 1 пачка;
- какао – близько 5 ч. ложок.
Зібравши всі складові рецепту, можна приступити до готування шоколадної ковбаси зі згущеним молоком:
- Роздрібненням печиво змішується з м'яким маслом (нерастопленным), туди додати какао і згущене молоко і ретельно розмішати.
- Ця маса повинна бути рихлої, щоб згущене молоко пов'язувалася з печивом.
- Іноді згущене молоко потрапляє рідка, тоді її наливайте потихеньку, щоб зайвого не додати або ще печиво насипте туди (якщо воно залишилося).
- Для придбання форми загортаємо масу в плівку і на холод.
- Трохи пізніше можна покатати ще раз рулет за столу, поки він не затвердів і ще пластичний. Приблизно через 2-3 години чудова вкусняшка готова.
Можете прикрасити оригінально і на свій смак.
Подавши на стіл страву, не бійтеся, рулет не втратить форму, але стане м'яким.
Зберігати його можна в морозильній камері – з ним нічого не трапиться.
Приємного апетиту!
Пропонуємо до перегляду відео-рецепт приготування улюбленого дитячого ласощі:
Практичні поради господиням
Використовуючи продукти без добавок при виготовленні ковбасок, смак буде відмінним, тобто не маргарин, а масло вершкове; не напій з какао, а натуральний порошок.
Печиво має бути солодким, здобним, а не галетним, і ні в якому разі не солоним.
Масло вершкове краще заздалегідь розм'якшити, так як на великому вогні не можна його розтоплювати.
Можна заздалегідь про це подбати.
Наприклад, на ніч дістати з холодильника.
Краще використовувати сорти печива без фруктових добавок, а просте молочне або топлене.
Какао теж краще підходить без будь-яких добавок.
Використання цукрової пудри покращує смак ласощів.
Хотіли посмажити курку на багатті, але погода не дозволила: зірвався дощ і вітер холодний подув. Немає причин для розчарування, адже вихід є завжди. У цьому випадку ось він — Чарівні рецепти стегенець в мультиварці на будь-який смак!
Приготувати пиріжки в духовці не зовсім легко, тут потрібно знати багато різних хитрощів. Тут ми з вами поділимося.
Наближається вечір і треба терміново щось придумати на вечерю? Тут ви знайдете чудову підбірку швидких рецептів.
Якщо під рукою її не виявилося, то можна звичайний цукор розмолоти в пудру.
Не варто економити на молоці, маслі та згущеному молоці.
Всі продукти повинні бути свіжі і хорошої якості.
Ось ви і дізналися, як робити шоколадну ковбасу, рецепт цієї солодощі багатьма любимо з дитинства за свою простоту в приготуванні і чудовий смак ласощів.
Навіть діти можуть почати своє кулінарне мистецтво з цієї солодощі, так як не потрібно випікати.
Інгредієнти, які входять до складу цього продукту, доступні і є майже в кожному холодильнику.
Господині можуть експериментувати і робити свої поправки, можна приготувати у вигляді маленьких батончиків, а не ковбаси.
У будь-якому випадку це дуже смачний рецепт, який подобається як дорослим, так і дітям.
Для любителів експериментувати ми пропонуємо ще один відео-ролик: