Рецепти солодкого і солоного печива з арахісом
Домашнє печиво – один з найбільш смачних десертів, який тільки можна собі уявити. Адже його можна зробити саме таким, яким хочеться, а не залежати від вибору солодощів в магазинах. Приготувати печиво з арахісом досить просто. Для тих, хто дотримується дієти, слід пам'ятати, що це досить калорійний продукт, якого можна дозволити собі тільки трохи.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
масло вершкове - | 200 г |
цукрова пудра - | 120 г |
яйця - | 2 шт. |
борошно - | 350 г |
розпушувач тіста, ванільний цукор, сіль - | за смаком |
арахіс - | за смаком |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 580 Ккал |
Це найбільш простий і популярний вид горіхового печива. Пісочне тісто ніжне на смак і досить ситна, а в поєднанні з арахісом може перетворити чай з печивом у повноцінний полуденок або другий сніданок, якого вистачить на кілька годин активної роботи.
Процес приготування печива починається з підготовки тесту. Перше, що потрібно зробити – змішати ретельно подрібнене (але не розтоплене) масло з цукровою пудрою, одним яйцем, ванільним цукром і сіллю. Все це потрібно ретельно перемішати і збити.
Потім потрібно змішати борошно з розпушувачем тіста, потім додати до суміші з масла і яєць, замісити і на 30 хвилин прибрати в холодильник.
Тісто розкачують, вирізують з нього майбутні печеньки. На деко потрібно покласти пергаментний папір, на неї – заготовки для печива, помістити в морозилку хвилин на 15.
Поки заготовки заморожуються, потрібно очистити від лушпиння і обсмажити арахіс, збити ще одне яйце. Після того, як печиво як слід промерзне, його потрібно змастити яйцем і посипати горіхами. Випікати в духовці при температурі 200° протягом 15 хвилин. Смачне печиво готове.
Вівсяне печиво з арахісом
Необхідні інгредієнти:
- пластівці вівсяні – 100 г;
- борошно – 20 г;
- арахіс очищений – 70 г;
- яйце – 1 шт;
- олія оливкова – 65 г;
- цукор, ванілін – за смаком.
Час приготування – 30-40 хвилин.
Калорійність на 100 г – 200-350 ккал.
Вівсяне печиво вважається не тільки смачним, але і корисним. У поєднанні з арахісом, який є дуже важливим джерелом вітамінів і рослинних жирів, виходить прекрасний десерт для цінителів здорового способу життя.
Цей вид печива готується набагато швидше пісочного. Для початку необхідно змішати вівсяні пластівці, цукор, борошно, горіхи, ванілін, яйце і масло. Всі інгредієнти слід ретельно перемішати, сформувати печиво, викласти на деко, застелений пергаментним папером. Випікати при температурі 180° протягом 20 хвилин.
Печиво з арахісу без борошна
Необхідні інгредієнти:
- арахісова паста – 1 упаковка;
- яйце – 1 шт;
- цукор – 0,5 склянки.
Час приготування – 20 хвилин.
Калорійність на 100 г – 540 ккал.
Що робити, якщо хочеться смачного печива, а борошно закінчилася? На цей випадок є досить простий рецепт печива без борошна. Для нього використовується не цілісний арахіс, а арахісова паста. Цю пасту необхідно змішати з яйцем і цукром, ретельно перемішати суміш, щоб не було грудочок. Після цього сформувати печиво, викласти на розігріте деко, застелений папером для випічки і поставити в духовку на 10 хвилин. Температура 160°.
Кекс з яблуками — смачний десерт із фруктами, які роблять випічку ще соковитіше і смачніше.
Як правильно і скільки варити ароматне вишневе варення без кісточок читайте в нашій статті.
Салат з кабачків — смачне блюдо, яке потрібно обов'язково приготувати.
Печиво з арахісом і родзинками
Необхідні інгредієнти:
- масло вершкове – 250 г;
- цукор – 250 г;
- пластівці вівсяні – 400 г;
- борошно – 300 г;
- розпушувач тіста;
- молоко – 100 мл;
- арахіс очищений – 50 г;
- родзинки – 200 р.
Час приготування – 1,5 години.
Калорійність на 100 г – 520 ккал.
Дуже смачний і корисний варіант печива – поєднання арахісу і родзинок. Рецептів такої страви декілька, серед них легко вибрати за смаком. Слід зазначити, що незважаючи на свою корисність, таке печиво дуже калорійне, тому тим, кому важливо підраховувати надходження і витрата енергії, не варто ним захоплюватися.
Один з найбільш смачних і простих рецептів – вівсяне печиво з родзинками і арахісом. Процес його приготування починається з того, що потрібно масло перетерти з цукром. Додати туди вівсяних пластівців, потім борошна і розпушувача, ретельно перемішати. Потім влити молоко, зігріта до кімнатної температури, арахіс і родзинки, потім залишити тісто на годину в теплому місці. Викласти на деко, покрите папером для випічки, випікати в духовці протягом 10-15 хвилин, температура — 200°.
Солоне печиво з арахісом
Необхідні інгредієнти:
- масло вершкове – 125 г;
- цукор – 1 чайна ложка;
- борошно – 1,5 столових ложки;
- питна сода – 0,5 чайної ложки;
- яйце – 1 шт;
- арахіс очищений – 1столовая ложка;
- сіль – за смаком.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність на 100 г – 87 ккал.
Солоне печиво з арахісом може стати прекрасною закускою до пива або просто смачним десертом для нелюбитель солодкого. Крім того, це оригінальний і смачний спосіб перекусити на роботі, не витрачаючи часу на розігрівання їжі. Таке печиво можна взяти з собою в дорогу і не боятися, що воно зіпсується.
Для початку потрібно збити в мисці масло і цукор. Потім поступово додати борошно, питну соду і яйце, постійно помішуючи суміш. Після цього додати горіхи і сіль.
Арахіс можна додавати цілком або дрібно порубати ножем. Тісто розкачати, нарізати ножем на смужки або інші фігурки, викласти на деко, випікати 5 хвилин при температурі 200°.
Наявність цукру в рецепті може здатися дивною особливістю, а саме цукор надає рецептом більш насичений смак. Цукру не повинно бути багато, а потрібний смак додають солоні горіхи і невелика кількість солі в тесті.
Карамельне печиво з арахісом
Необхідні інгредієнти:
- борошно – 400 г;
- сіль – 0,5 чайної ложки;
- вершкове масло – 300 г для тіста + 100 г для начинки;
- арахіс – 200 г;
- цукор – 100 г;
- сметана – 100 г;
- крохмаль – 100 р.
Час приготування – близько години.
Калорійність на 100 г – 350 ккал.
Таке печиво сподобається дітям і дорослим ласунам. Воно дуже солодке, але при цьому легке і добре перетравлюється. Їм легко насититися, а також він добре підійде для перекусу в середині робочого дня.
Почати процес готування потрібно з того, що насипати в глибоку миску борошно і сіль, перемішати і додати туди розтоплене вершкове масло. Суміш потрібно добре перемішати, щоб за зовнішнім виглядом вона нагадувала хлібні крихти. Після цього потрібно додати трохи води і замісити тісто. Готове тісто розкачати за розміром дека і поставити запікатися. Слід звернути увагу, що в цьому рецепті потрібно спочатку приготуємо тісто, а потім формувати з нього печиво.
Поки тісто готується в духовці, потрібно обсмажити арахіс. Коли він потемніє, потрібно додати вершкове масло, розтопити його, потім – крохмаль, сметану і цукор. Готова начинка має темний колір і характерну карамельну в'язкість. Після цього можна дістати готовий корж з духовки і нанести на нього начинку, потім на півгодини відправити в холодильник.
Застиглий корж з начинкою береться з холодильника, нарізати на шматочки і стає дуже смачним печивом.
Корисні поради
Щоб печиво не злипалося один з одним, його потрібно викладати на деко приблизно в двох сантиметрах один від одного. Деко бажано змащувати маслом і застелити пергаментним папером для випічки – тоді печиво не прилипне до листу.
В солодке печиво потрібно додати сіль, а в солоне – цукор в невеликій кількості. Це потрібно для більшої насиченості смаку печива. Якщо цього не зробити, печиво виходить прісним.
Середня температура для випікання печива з арахісом – 180-200°, але іноді вона може бути нижче. Ставити більш високу температуру не потрібно – це може призвести до того, що печиво вийде підсмаженою.