14 июнь 2019 1 604

Різноманіття рецептів мастики і торт своїми руками до неї

Існує безліч рецептів тортів, деякі з них передаються з покоління в покоління.

Кулінарні майстриня не зациклюються на одноманітність і завжди знаходяться в пошуку чогось нового.

Мастика — це цікавий варіант прикраси торта, який здивує всіх.

Спеціальна паста призначена для моделювання кондитерських виробів.

Вона використовується для створення різноманітних прикрас.

З її допомогою можна покрити торт, надавши йому більш естетичний вигляд.

Крім того, можна виліпити фігурки, квіти або написи.

Результат роботи з пастою залежить тільки від вашої фантазії, так як готова мастика проста в застосуванні.

Вибір мастики

Існує три основних види мастики: цукрова, квіткова, мексиканська паста.

Перший тип використовується найчастіше.

Цукрова різновид підходить для обтягування тортів, покриття пирогів, тістечок, печива.

З її допомогою можна виліпити прості фігури і прикраси.

Квіткова паста, як видно з її назви, використовується для створення квітів, а також прикрас.

Вона доволі пластична і легко розкочується, тому така мастика добре підходить до рецепту для обтягування тортів.

Завдяки загустителю, що входить до її складу, фігури швидко сохнуть і добре тримають форму.

Третій вид мастики – мексиканська.

Вона призначена для ліплення.

Малий відсоток вмісту згущувача дозволяє довго працювати над створенням прикрас.

Мастика буває біла і кольорова.

Вартість останньої відчутно вище, тому буде економніше купити харчовий барвник.

Його вистачить на багаторазове використання.

Щоб надати масі новий колір, треба поступово додавати барвник в неї.

Дуже важливо не переборщити, інакше вона може стати непридатною для роботи з кондитерськими виробами.

Основні правила приготування мастики

  1. Перш ніж приступати до роботи з пастою необхідно підготувати цукрову пудру. Важливо, щоб вона була дрібно перемолота, інакше мастика буде рватися.
  2. Під час приготування треба уважно стежити за щільністю суміші. Якщо переборщити з цукровою пудрою або барвником, маса теж буде легко рватися.
  3. Приготовленої суміші слід періодично «відпочивати» в холодильнику, щоб вона не липла до рук.
  4. Термін зберігання в морозильній камері до 4х місяців.

Рецепти кондитерської пасти своїми руками

Мастика не завжди доступна господиням, проте не варто засмучуватися, якщо ви не зможете знайти її на прилавках магазину.

Її можна приготувати самим.

Желатиновий склад
Інгредієнти Кількість
вода - 50 мл
цукрова пудра - 500 г
желатин - 10 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 340 Ккал

Такий рецепт мастики для торта підходить для ліплення фігур і прикрас.

Десерт покривати нею не можна, так як вона швидко стає твердою.

У середню ємність треба насипати желатин і залити його водою кімнатної температури.

Суміш залишити приблизно на півгодини, щоб желатин набух.

В цей час цукрову пудру слід просіяти через сито, щоб уникнути грудок.

Набряклий желатин ставиться на вогонь і доводять до кипіння, потім треба його зняти з плити.

В теплий компонент додаємо 250г цукрової пудри і ретельно розмішуємо.

Потім викладаємо масу на стіл і поступово втручається залишилася пудру.

Вона буде готова, коли перестане прилипати до рук.

Мастика з маршмеллоу

Рецепт мастики для покриття торта включає:

  • 100г маршмеллоу;
  • 250г цукрової пудри;
  • 90г крохмалю;
  • 1ст. ложка лимонного соку;
  • 1ч. ложка вершкового масла.

Часто можна зустріти варіант, де радять змішати пастилу тільки з цукровою пудрою.

Така мастика для обтягування тортів за рецептом виходить крихкою, з нею важко працювати.

Для того щоб паста була пластична, використовується крохмаль, масло і лимонний сік.

Для початку необхідно розтопити маршмеллоу.

Зручніше це зробити на водяній бані, так як весь процес буде у вас на очах.

Помішуйте цукерки, поки вони нагріваються.

Якщо вам потрібна кольорова суміш, то краще її пофарбувати в даний момент, додавши кілька крапель барвника.

Заздалегідь треба підготувати суміш пудри, крохмалю, пропустивши їх через сито.

В розтоплену пастилу поступово додається суміш, поки маса не почне густіти.

Як тільки це відбудеться, викладіть мастику на стіл, посипаний крохмалем і цукровою пудрою.

Змастіть руки вершковим маслом і замісіть пасту, продовжуючи присипати заздалегідь підготовленим розчином.

Важливо не пропустити момент, коли суміш перестане липнути до рук.

Готову масу необхідно загорнути у харчову плівку і залишити на півгодини в холодильнику.

А ось і відео-рецепт такий мастики для торта:

Молочна паста

Інгредієнти:

  • згущене молоко;
  • сухе молоко;
  • цукрова пудра.
Пропорції складових визначаються в залежності від необхідної кількості готової мастики.

Треба змішати в рівних частках сухе молоко і цукрову пудру.

Для точності можна скористатися кухонними вагами або мірним стаканчиком.

У цю суміш додаємо згущене молоко (1:1:1).

Отриману масу треба ретельно вимісити.

Готова молочна мастика для торта за рецептом поміщається в холодильник на 20 хвилин, після цього з нею можна працювати.

Ось як це виглядає:

Шоколадна смакота

Склад:

  • шоколад — 200г;
  • рідкий мед – 70г.

Необхідно, поступово помішуючи, розтопити шоколад на водяній бані до однорідного стану.

Потім додати рідкий мед і добре перемішайте.

В залежності від якості шоколаду може виділитися масло, його необхідно злити.

На цьому приготування рецепту мастики для прикраси тортів закінчується.

Масу треба упакувати в харчову плівку і залишити на добу при кімнатній температурі.

Врахуйте, що шоколадна паста швидко нагрівається від рук, тому під час ліплення треба остуджувати в холодильнику.

Ще вдалий варіант солодкого страви для гостей: Великий торт «Наполеон»: класичний кулінарний рецепт. Приготування займе час, але воно того варте, повірте!

Ось що швидко розлітається за столом, так це хрусткий хмиз, рецепт якого тут. Він відмінно підходить до чаювання.

Традиційне тісто на дріжджах для піци вже давно витісняється іншими способами приготування. Наприклад, тепер воно може бути на кефірі. Читайте рецепт в статті.

Покроковий рецепт смачного торта під мастику

Приготування торта під мастику за рецептом не завжди являє собою тривалий процес.

Для цього можна використати готові бісквітні коржі, які зекономлять не тільки час, а й нерви.

Для такого частування знадобляться:

  • пачка бісквітних коржів — по 3шт;
  • шоколадна паста — мінімум 250г;
  • манна крупа — 3ст. л;
  • молоко — 400мл;
  • цедра лимона без м'якоті;
  • цукор за смаком, не менше 250г;
  • вершкове масло кімнатної температури — 250г;
  • банани і ківі (фрукти можна замінити).

Рецепт приготування торта з мастикою покроково:

  1. Манна каша вариться на основі молока і 3ст. ложок крупи. Після готовності треба дати їй охолонути до кімнатної температури. Можна виставити на балкон або помістити в холодильник.
  2. Поки каша остигає, збийте вершкове масло з цукром. Коли суміш стане однорідною, додайте цедру лимона. Головне не переборщити, інакше крем вийде гіркуватий.
  3. У остигнула кашу додати суміш з вершковим маслом, добре перемішати, остудити. Крем готовий.
  4. Нарізати фрукти тонкими часточками. Фрукти краще вибирати м'які, щоб явно не відчувалися в страві.
  5. Тепер за рецептом можна збирати торт з мастики як на фото. Беремо перший корж, рясно намазуємо кремом, зверху кладемо банани.
  6. Далі ще один корж і повторюємо дії, але вже з ківі.
  7. Верхній корж покривати кремом з фруктами не треба. Зверху десерт можна трохи придавити, щоб крем розподілився рівномірно. Надлишки по краях необхідно прибрати.
  8. Так як не можна покривати коржі мастикою, треба для початку покрити його шоколадною пастою. Ця маса повинні бути шляхах під час відлиги, її можна трохи підігріти в мікрохвильовій печі. Зручніше наносити товстим ножем. Занурюємо його в шоколад, зачерпываем і рівномірно наносимо на десерт зі всіх сторін.
  9. Обмазана страву треба помістити в холодильник, щоб паста застигла. Потім вийняти його, підігріти ніж на конфорці і вирівняти покриття кондитерського виробу. Гарячий ніж підтопить пасту і згладить поверхню. Знову помістіть його в холодильник. Швидкий і смачний торт повністю готовий для покриття мастикою.

Можливо у відео-нижче ви підберете для себе ідею оформлення:

Креативне оформлення торта

Як буде виглядати частування, залежить тільки від вашої фантазії.

Наприклад, якщо ви готуєте свято для дитини, можна використовувати прикраса у вигляді плюшевого ведмедика, якого краще приготувати заздалегідь.

Скріпити деталі можна розплавленим шоколадом.

На торт наноситься шоколадна паста, після чого можна обтягнути випічку мастикою.

Щоб покриття було рівним можна використовувати спеціальний кондитерський праску.

Зайве обрізається.

Щоб прикрити нерівності знизу, скачайте джгут або різнокольорові кульки і викладіть їх по краю десерту.

Для прикраси можна використовувати молди, які продаються в спеціалізованих магазинах або зліпити самим усе, що прийде на розум.

Торт своїми руками з мастики – це відмінний вибір для того, щоб порадувати своїх коханих.

Виготовлення пасти часом займає багато часу і вимагає певної вправності, однак такий кулінарний шедевр залишиться в пам'яті надовго.

Відео ви побачите, як можна прикрасити торт трояндами:

Що ще почитати: