Котлети із щуки: рецепти покроково з фото
Давно визнано, що риба корисніше м'яса, особливо для жіночого організму.
Страви з неї легше засвоюються, насичують організм омега-кислотами і мікроелементами.
Риба підходить для дотримання дієт, так, наприклад, калорійність 100 г щуки – 84 ккал.
М'ясо щуки містить антисептики, які допомагають справлятися з навалою бактерій і зміцнюють імунітет.
При регулярному вживанні страв з неї можна схуднути, так як в ній всього 3% жиру.
М'ясо її корисно для людей, які страждають шлунково-кишковими захворюваннями.
Розглянемо етапи обробки тушки, а також рецепти приготування рибних котлет з щуки.
Це буде певним розмаїттям у раціоні для дорослих та дітей, а ще в них немає кісток.
З різними добавками і гарнірами рибні котлети являють собою нове блюдо.
Підготовка риби для страви
- Свіжу спійману тушку промивають від бруду і пилу. Заморожену рибу попередньо розморожують сухим способом.
- В таз наливають води, опускають туди щуку і, починаючи з хвоста, видаляють луску.
- Потім розрізають черевце і з допомогою ножа видаляють нутрощі. Щоб видалити слиз, її натирають сіллю, залишають на 3-5 хвилин і ретельно миють у воді. Взявши гострий ніж, акуратно знімають шкіру з тушки.
- Далі відокремлюють м'ясо від кісток.
- Отримане філе подрібнюють у м'ясорубці.
- Щоб отримати фарш, у нього вмішують подрібнену цибулю, збите яйце, спеції.
Залежно від переваг в нього можна покласти прокручений через м'ясорубку картоплю, тертий сир, дрібно порізану свіжу зелень або смажену цибулю.
Оскільки щука – риба нежирна, для фаршу підійде така добавка, як звичайне сало.
Більш соковитою рибну масу роблять такі добавки, як кабачок і інші овочі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яєць - | 2 шт. |
лука - | 1 шт. |
борошна - | для панірування |
олії соняшникової - | для смаження |
спеції та сіль - | за смаком |
рибного філе - | 1 кг |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 100 Ккал |
Всі зазначені інгредієнти перемішуємо з м'ясом щуки, робимо котлети і смажимо в олії з двох сторін.
Корисні такі щучі кульки і запечені в духовці.
Для цього рецепта візьміть:
- 1 кг філе щуки;
- дві цибулини;
- хліб білий 200 гр.
- одне яйце;
- дві ст. ложки майонезу;
- дві ст. ложки рослинної олії;
- дві ч. л. цукру;
- 4-5 зубчиків часнику;
- півсклянки молока;
- мускатний горіх; сіль, чорний мелений перець.
Перемішуємо всі інгредієнти, формуємо коржі.
Деко вистилаємо папером, змащуємо маслом.
Викладаємо котлети, за бажанням змащуємо їх майонезом і випікаємо 45 хвилин при 150 градусах.
В якості гарніру до них підійдуть запечені або мариновані овочі.
Для них потрібно:
- філе щуки 1,2 кг.;
- 30 р. масла;
- одне яйце;
- одна цибулина;
- один батон;
- сіль, перець, спеції для риби.
З допомогою м'ясорубки подрібнюють рибне філе, масло і попередньо замочений у воді батон.
Додають подрібнену ріпчасту цибулю, яйце, спеції, сіль, ретельно перемішують.
Сформовані коржі готують в мультиварці або пароварці протягом 15-20 хвилин.
Як ви вже встигли переконатися, методів і способів готування цієї страви дуже багато.
Кожен вибирає для себе оптимальний варіант і дотримується його.
Тому ми представимо вашій увазі два відео-сюжету: один — зараз, а інший — в кінці статті.
Рецепт рибних котлет з щуки з салом
Щоб приготувати таку страву, необхідно придбати такі продукти:
- півкілограма філе щуки;
- 200 гр. м'якоть батона;
- стакан молока;
- 100 гр. свинячого сала;
- одна цибулина;
- одне яйце;
- борошно;
- соняшникова олія;
- сіль, спеції.
Заздалегідь замочуємо подрібнений батон в молоці на 20-30 хвилин.
Потім змішуємо компоненти, робимо котлети, обвалюємо в борошні і смажимо в олії.
З додаванням смаженого лука
Оскільки м'ясо щуки відрізняється сухуватим смаком, щоб блюдо придбало соковитий, м'який смак і приємний аромат, у фарш кладуть смажену цибулю.
Для цього беремо рецепти такий набір продуктів:
- 1 кг рибного філе;
- 2-3 скибочки білого хліба;
- 2 яйця;
- 2 великі цибулини;
- пів чайної ложки цукру;
- півсклянки молока;
- рослинна олія;
- спеції і сіль.
- Білий хліб порізати на шматочки і покласти в молоко. Хліб допустимо замочити в простій воді.
- Цибулю чистимо, миємо в холодній воді, дрібно нарізаємо.
- Обсмажуємо його в розігрітій олії до золотистого кольору.
- М'ясо щуки розминаємо з розмоченим віджатим хлібом, яйцями, сіллю і цукром. Перемішуємо з обсмаженою ріпчастою цибулею.
- З цього фаршу робимо коржі круглої форми, смажимо в олії.
Котлети з смаженою цибулею можна зробити не смаженими, а тушкованими.
Для цього потрібно:
- вода;
- одна цибулина;
- 5 горошин запашного перцю;
- 1 лавровий лист.
Сформовані кульки кладемо в каструлю, досить глибоку.
Зверху на них нарізану цибулю, перець горошком, лавровий лист.
Додаємо води, щоб вона покрила весь вміст каструлі.
Накриваємо кришкою і ставимо на плиту, зменшивши температуру.
Тушкуємо близько 30 хвилин.
За цей час котлети вберуть частина води, стануть більш соковитими і смачними.
Ідеальний гарнір до них: картопляне пюре або рис.
Для більшої соковитості в них часто додають кабачок.
Краще вибирати молодий кабачок, який подрібнюють разом з шкіркою на середній тертці і замішують у рибну суміш.
Рибні котлети зі свинячим фаршем
Вибирайте свинину з тонким прошарком сала.
На 1 кг рибного філе потрібно:
- 700 гр. філе свинини;
- дві великі цибулини;
- дві скибочки білого хліба;
- одне яйце;
- сухарі для панірування;
- рослинна олія;
- півсклянки молока;
- сіль, спеції.
Чистимо, подрібнюємо цибулю, обсмажуємо до золотистого кольору.
Можна порізати на великі шматки, потім після обсмажування пропустити через м'ясорубку.
Філе свинини і розмочені шматочки хліба також подрібнюємо в м'ясорубці і домішуємо до рибного фаршу.
Даємо йому постояти 15 хвилин.
Потім робимо котлети і смажимо до готовності.
Можна ні в чому не панірувати або використовувати: подрібнені сухарі, манну крупу, вівсяні пластівці або борошно.
Калорійність і деякі хитрощі
Середня калорійність на 100 гр. рибних котлет з щуки – 274 ккал.
Найменше значення мають парові – всього 74 ккал.
При приготуванні дієтичних кульок з щуки слід вибирати гасіння або приготування в пароварці, мультиварці.
Зі злегка солодкуватим присмаком вони будуть, якщо в рибний фарш додати терту моркву або яблуко.
Просунуті експериментатори в кулінарії можуть приготувати щуч'є блюдо з додаванням сиру.
Воно багате білком, кальцієм, вітамінами групи В і важливими мікроелементами.
У цьому випадку необхідно:
- 200 р. сиру;
- 300 р. м'яса щуки; три зубчики часнику;
- два яйця;
- 100 р. вершкового масла;
- борошно для панірування.
Користь кедрової олії для організму. Завдяки своїм хімічним складом це масло благотворно впливає на людину, допомагаючи йому боротися з різними видами захворювань. Більш детальну інформацію ви зможете прочитати у статті, підготовленій нашими експертами.
Спеціально для тих, кому важливо знати про кількість споживаних калорій в продуктах, наші дієтологи поспішають на допомогу. На цей раз це стаття про різні сорти квасолі. Будьте в курсі!
Найсмачніший рецепт приготування Бефстроганова в мультиварці чекає вас на сторінці #deletetag#/pitanie/obshhie-voprosy/befstroganov-iz-svininu.html
Змішайте всі компоненти, зробіть коржі.
Покладіть вершкове масло в середину кожної котлети, закрийте, обваляйте в борошні і вівсяних пластівцях.
Особливий смак надає їм не тільки сир в складі, але і масло, в якому попередньо обсмажується часник.
Замість обвалювання в паніровці можна використовувати тісто з яєць, молока і муки.
Але тоді калорійність готового страви вище, зате смак більш ніжний і повітряний.
Оскільки в рибі можуть існувати різні мікроорганізми, важливо добре прожарювати коржі, перевіряти їх повну готовність перед подачею на стіл.
А зараз, як і обіцяли вище, ми ділимося другим відео з вами: