07 июнь 2019 1 700

Котлети із щуки: рецепти покроково з фото

Давно визнано, що риба корисніше м'яса, особливо для жіночого організму.

Страви з неї легше засвоюються, насичують організм омега-кислотами і мікроелементами.

Риба підходить для дотримання дієт, так, наприклад, калорійність 100 г щуки – 84 ккал.

М'ясо щуки містить антисептики, які допомагають справлятися з навалою бактерій і зміцнюють імунітет.

При регулярному вживанні страв з неї можна схуднути, так як в ній всього 3% жиру.

М'ясо її корисно для людей, які страждають шлунково-кишковими захворюваннями.

Розглянемо етапи обробки тушки, а також рецепти приготування рибних котлет з щуки.

Це буде певним розмаїттям у раціоні для дорослих та дітей, а ще в них немає кісток.

З різними добавками і гарнірами рибні котлети являють собою нове блюдо.

Підготовка риби для страви

  1. Свіжу спійману тушку промивають від бруду і пилу. Заморожену рибу попередньо розморожують сухим способом.
  2. В таз наливають води, опускають туди щуку і, починаючи з хвоста, видаляють луску.
  3. Потім розрізають черевце і з допомогою ножа видаляють нутрощі. Щоб видалити слиз, її натирають сіллю, залишають на 3-5 хвилин і ретельно миють у воді. Взявши гострий ніж, акуратно знімають шкіру з тушки.
  4. Далі відокремлюють м'ясо від кісток.
  5. Отримане філе подрібнюють у м'ясорубці.
  6. Щоб отримати фарш, у нього вмішують подрібнену цибулю, збите яйце, спеції.

Залежно від переваг в нього можна покласти прокручений через м'ясорубку картоплю, тертий сир, дрібно порізану свіжу зелень або смажену цибулю.

Оскільки щука – риба нежирна, для фаршу підійде така добавка, як звичайне сало.

Більш соковитою рибну масу роблять такі добавки, як кабачок і інші овочі.

Рибні котлети з щуки без добавок
Інгредієнти Кількість
яєць - 2 шт.
лука - 1 шт.
борошна - для панірування
олії соняшникової - для смаження
спеції та сіль - за смаком
рибного філе - 1 кг
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 100 Ккал

Всі зазначені інгредієнти перемішуємо з м'ясом щуки, робимо котлети і смажимо в олії з двох сторін.

Корисні такі щучі кульки і запечені в духовці.

Для цього рецепта візьміть:

  • 1 кг філе щуки;
  • дві цибулини;
  • хліб білий 200 гр.
  • одне яйце;
  • дві ст. ложки майонезу;
  • дві ст. ложки рослинної олії;
  • дві ч. л. цукру;
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • півсклянки молока;
  • мускатний горіх; сіль, чорний мелений перець.

Перемішуємо всі інгредієнти, формуємо коржі.

Деко вистилаємо папером, змащуємо маслом.

Викладаємо котлети, за бажанням змащуємо їх майонезом і випікаємо 45 хвилин при 150 градусах.

В якості гарніру до них підійдуть запечені або мариновані овочі.

В дитячому та дієтичному харчуванні популярні смачні рибні котлети з щуки на пару.

Для них потрібно:

  • філе щуки 1,2 кг.;
  • 30 р. масла;
  • одне яйце;
  • одна цибулина;
  • один батон;
  • сіль, перець, спеції для риби.

З допомогою м'ясорубки подрібнюють рибне філе, масло і попередньо замочений у воді батон.

Додають подрібнену ріпчасту цибулю, яйце, спеції, сіль, ретельно перемішують.

Сформовані коржі готують в мультиварці або пароварці протягом 15-20 хвилин.

Як ви вже встигли переконатися, методів і способів готування цієї страви дуже багато.

Кожен вибирає для себе оптимальний варіант і дотримується його.

Тому ми представимо вашій увазі два відео-сюжету: один — зараз, а інший — в кінці статті.

Рецепт рибних котлет з щуки з салом

Щоб приготувати таку страву, необхідно придбати такі продукти:

  • півкілограма філе щуки;
  • 200 гр. м'якоть батона;
  • стакан молока;
  • 100 гр. свинячого сала;
  • одна цибулина;
  • одне яйце;
  • борошно;
  • соняшникова олія;
  • сіль, спеції.

Заздалегідь замочуємо подрібнений батон в молоці на 20-30 хвилин.

Потім змішуємо компоненти, робимо котлети, обвалюємо в борошні і смажимо в олії.

З додаванням смаженого лука

Оскільки м'ясо щуки відрізняється сухуватим смаком, щоб блюдо придбало соковитий, м'який смак і приємний аромат, у фарш кладуть смажену цибулю.

Для цього беремо рецепти такий набір продуктів:

  • 1 кг рибного філе;
  • 2-3 скибочки білого хліба;
  • 2 яйця;
  • 2 великі цибулини;
  • пів чайної ложки цукру;
  • півсклянки молока;
  • рослинна олія;
  • спеції і сіль.
  1. Білий хліб порізати на шматочки і покласти в молоко. Хліб допустимо замочити в простій воді.
  2. Цибулю чистимо, миємо в холодній воді, дрібно нарізаємо.
  3. Обсмажуємо його в розігрітій олії до золотистого кольору.
  4. М'ясо щуки розминаємо з розмоченим віджатим хлібом, яйцями, сіллю і цукром. Перемішуємо з обсмаженою ріпчастою цибулею.
  5. З цього фаршу робимо коржі круглої форми, смажимо в олії.

Котлети з смаженою цибулею можна зробити не смаженими, а тушкованими.

Для цього потрібно:

  • вода;
  • одна цибулина;
  • 5 горошин запашного перцю;
  • 1 лавровий лист.

Сформовані кульки кладемо в каструлю, досить глибоку.

Зверху на них нарізану цибулю, перець горошком, лавровий лист.

Додаємо води, щоб вона покрила весь вміст каструлі.

Накриваємо кришкою і ставимо на плиту, зменшивши температуру.

Тушкуємо близько 30 хвилин.

За цей час котлети вберуть частина води, стануть більш соковитими і смачними.

Ідеальний гарнір до них: картопляне пюре або рис.

Для більшої соковитості в них часто додають кабачок.

Краще вибирати молодий кабачок, який подрібнюють разом з шкіркою на середній тертці і замішують у рибну суміш.

Рибні котлети зі свинячим фаршем

Вибирайте свинину з тонким прошарком сала.

На 1 кг рибного філе потрібно:

  • 700 гр. філе свинини;
  • дві великі цибулини;
  • дві скибочки білого хліба;
  • одне яйце;
  • сухарі для панірування;
  • рослинна олія;
  • півсклянки молока;
  • сіль, спеції.

Чистимо, подрібнюємо цибулю, обсмажуємо до золотистого кольору.

Можна порізати на великі шматки, потім після обсмажування пропустити через м'ясорубку.

Філе свинини і розмочені шматочки хліба також подрібнюємо в м'ясорубці і домішуємо до рибного фаршу.

Даємо йому постояти 15 хвилин.

Потім робимо котлети і смажимо до готовності.

Можна ні в чому не панірувати або використовувати: подрібнені сухарі, манну крупу, вівсяні пластівці або борошно.

Калорійність і деякі хитрощі

Середня калорійність на 100 гр. рибних котлет з щуки – 274 ккал.

Найменше значення мають парові – всього 74 ккал.

При приготуванні дієтичних кульок з щуки слід вибирати гасіння або приготування в пароварці, мультиварці.

Зі злегка солодкуватим присмаком вони будуть, якщо в рибний фарш додати терту моркву або яблуко.

Щоб не використовувати в якості соусу магазинний кетчуп з великим вмістом крохмалю і різної хімії, потушкуйте котлети в натуральному томатному соусі.

Просунуті експериментатори в кулінарії можуть приготувати щуч'є блюдо з додаванням сиру.

Воно багате білком, кальцієм, вітамінами групи В і важливими мікроелементами.

У цьому випадку необхідно:

  • 200 р. сиру;
  • 300 р. м'яса щуки; три зубчики часнику;
  • два яйця;
  • 100 р. вершкового масла;
  • борошно для панірування.

Користь кедрової олії для організму. Завдяки своїм хімічним складом це масло благотворно впливає на людину, допомагаючи йому боротися з різними видами захворювань. Більш детальну інформацію ви зможете прочитати у статті, підготовленій нашими експертами.

Спеціально для тих, кому важливо знати про кількість споживаних калорій в продуктах, наші дієтологи поспішають на допомогу. На цей раз це стаття про різні сорти квасолі. Будьте в курсі!

Найсмачніший рецепт приготування Бефстроганова в мультиварці чекає вас на сторінці #deletetag#/pitanie/obshhie-voprosy/befstroganov-iz-svininu.html

Змішайте всі компоненти, зробіть коржі.

Покладіть вершкове масло в середину кожної котлети, закрийте, обваляйте в борошні і вівсяних пластівцях.

Особливий смак надає їм не тільки сир в складі, але і масло, в якому попередньо обсмажується часник.

Замість обвалювання в паніровці можна використовувати тісто з яєць, молока і муки.

Але тоді калорійність готового страви вище, зате смак більш ніжний і повітряний.

Оскільки в рибі можуть існувати різні мікроорганізми, важливо добре прожарювати коржі, перевіряти їх повну готовність перед подачею на стіл.

А зараз, як і обіцяли вище, ми ділимося другим відео з вами:

Що ще почитати: