Як смачно приготувати смажену щуку в клярі
Щука, обсмажені в клярі, є швидким у приготуванні стравою, до того ж, дуже смачним і недорогим. Варіантів можна знайти безліч, але розглянемо найбільш цікаві рецепти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свіжа щука - | 1 шт. |
лимон - | 1 шт. |
сіль і приправи для риби - | на смак |
яйце - | 1 шт. |
олія оливкова - | 3 ст. л. |
борошно - | 3 ст. л. |
вода - | 100 мл |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 223 Ккал |
Щуку, приготований за цим рецептом можна перед подачею до столу доповнити будь-якими продуктами: зеленню, нарізкою зі свіжих овочів або гарніром. Для більш насиченого смаку можна використовувати улюблений соус. Смак риби виходить ніжним і дуже соковитим.
Технологія приготування щуки в клярі на сковороді:
- Поверхня риби очистити, видалити нутрощі. Ретельно промити. Видалити голову з плавниками і знову добре вимити;
- За допомогою гострого ножа розділити рибу на шматочки потрібного розміру;
- У невелику ємність вичавити сік з підготовленого лимона і змішати його з олією (оливковою). В отриману суміш додати кухонної солі і спеціальних спецій. Ретельно все змішати;
- Підготовленим маринадом натерти шматочки щуки і залишити на деякий час у холодильнику;
- У цей час можна зайнятися кляром. Для цього в окремій чистій ємності з'єднати куряче яйце з пшеничним борошном і почати збивати суміш, поступово додаючи очищену воду. По консистенції готова суміш повинна нагадувати сметану. Також в неї необхідно додати невелику кількість кухонної солі;
- Помістити сковороду на плиту, додати якомога більше соняшникової олії і нагріти;
- Рибні шматочки добре вмочити в підготовленому клярі і викласти в сковороду;
- Кожну сторону обсмажувати до тих пір, поки не утворюється кірка рум'яного золотого відтінку;
- Готову рибу викласти на паперовий рушник для виходу зайвого жиру, а після розкласти на тарілці.
Філе щуки в сирному клярі
Сирний кляр дає можливість рибі зберегти в процесі приготування всю свою соковитість. Ця страва чудово підходить для фуршетного застілля або для виїзду на природу. Для нього знадобиться наступний набір продуктів:
- ½ Кг філе щуки;
- 100 г сиру твердих сортів;
- 2 ст. л. борошна пшеничного;
- 2 ст. л. легкого майонезу;
- кухонна сіль і інші приправи – кількість визначається на смак;
- куряче яйце – 1 шт.;
- олія соняшникова – скільки потрібно для смаження.
Час приготування – 35 хвилин.
Калорійність – 333 ккал.
Як готувати смачне рибне філе:
- В першу чергу, необхідно твердий сир подрібнити за допомогою дрібної терки;
- Потім до нього потрібно додати куряче яйце, пшеничне борошно, майонез і потрібні приправи. Як можна ретельніше перемішати складу;
- Філе щуки розділити на шматочки потрібного розміру;
- У підготовлений склад по черзі вмочити всі шматочки;
- Викласти їх у попередньо нагріту з додаванням великої кількості соняшникової олії сковороду і добре обсмажити з кожної сторони.
Рибне філе в пивному клярі
Цей варіант приготування щуки користується популярністю серед завзятих рибалок. Для того щоб приготувати, необхідно:
- ½ Кг філе щуки;
- 250 мл світлого пива (бажано міцного);
- 250 г борошна пшеничного;
- сухарі панірувальні;
- 2 курячих яйця;
- сіль поварена – обсяг визначити самостійно;
- олія соняшникова.
Час приготування – 25 хвилин.
Калорійність – 226 ккал.
Як приготувати щуку в пивному клярі:
- Філе нарізати на шматочки;
- В чистій ємності змішати прохолодне пиво з пшеничним борошном;
- Додати до суміші курячі яйця і ретельно перемішати. Додати потрібну кількість кухонної солі і знову перемішати;
- Кожен з шматочків філе вмочити в пивному клярі і відразу ж обкачати в панірувальних сухарях;
- Викласти на сковороду з олією і обсмажити обидві сторони до готового стану.
Молочний коктейль з морозивом — ну хто не любив у дитинстві! Ми пропонуємо вам приготувати цей коктейль в декількох варіантах.
Навесні обов'язково спробуйте наші рецепти салату зі щавлем.
Приготуйте неймовірно смачні гарячі бутерброди зі шпротами в духовці.
Покроковий рецепт смаженої щуки в картопляному клярі на сковороді
Для того, щоб втілити в реальність цей рецепт, потрібно:
- 0,5 кг філе щуки;
- 2 курячих яйця;
- 2 ст. л. легкого майонезу;
- 2 ст. л. борошна пшеничного;
- 2 сирих картоплини;
- один лимон;
- сіль поварена – кількість визначити на смак;
- олія соняшникова.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність – 196 ккал.
Поетапна технологія приготування:
- Філе нарізати на шматки і видавити на нього лимонний сік, присипати сіллю, добре перемішати і залишити на кілька хвилин просочуватися складом;
- В окрему ємність вбити курячі яйця, додати пшеничне борошно і майонез. Перемішати;
- Почистити, помити і відразу подрібнити картоплю, застосувавши середню терку. Скласти в окрему ємність;
- На плиті нагріти сковороду разом з соняшниковою олією;
- Кожен зі шматків вмочити в кляр, а після обкатати в подрібненому картоплі і відправити все в сковороду;
- Обсмажувати до утворення кірки золотистого кольору з обох сторін.
Кулінарні хитрості
- Перед тим, як приступити до обсмажуванню щуки в клярі, необхідно дуже добре нагріти сковороду. Якщо цього не зробити, то кляр буде розтікатися, і страва буде зіпсовано;
- В процесі обсмажування риби кришкою накривати не варто – тоді кірка вийде хрусткою. При бажанні отримати м'яку і соковиту поверхню риби можна використовувати кришку;
- При розміщенні шматочків на сковороді потрібно залишати між ними простір, тому що вони можуть злипатися між собою і зовнішній вигляд страви буде зіпсований.
Щука в клярі – це проста і легка в приготуванні блюдо. Риба, в цілому, є дуже цінним для організму продуктом, що включає в свій склад багато корисних компонентів. Щука ж рекомендована навіть для включення в дитячий раціон, оскільки володіє гіпоалергенними властивостями.