18 июнь 2019 1 261

Кабачкові оладки: рецепти з покроковими фото

Кабачок — цей овоч вже давно став одним з найулюбленіших і популярних продуктів на нашій кухні.

За що ж його так шанують кулінари всього світу?

Кабачок: харчова цінність продукту, застосування в кулінарії

До складу кабачка входять такі цінні елементи як: клітковина, фосфор, залізо, вітаміни групи В, вітамін С.

Крім того, він багатий мінеральними солями, які сприятливо впливають на перебіг обмінних процесів в організмі.

Для людей, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту і печінки, цукровим діабетом, ожирінням, цей овоч в меню просто незамінний.

Він легко перетравлюється організмом і насичує її корисними речовинами, виводить надлишок рідини, за що, власне, цей плід і віднесли до категорії продуктів дієтичного харчування.

Кулінарами розроблено і випробувано багато страв, основним продуктом яких є кабачки: супи, ікра, запіканка, салати.

А ще з нього готують дуже смачні оладки, причому вони можуть бути і самостійним другим блюдом, і закускою, і десертом.

Призначення і смак цих ласощів залежить від додаткових інгредієнтів, що входять до його складу.

Приготування оладок з кабачків — справа не складне, а головне, швидкий.

Колекція кращих рецептів виконання цього ласощі представлена в даній статті.

Орієнтуючись на них, навіть початківець кулінар зможе швидко приготувати вітамінні овочеві оладки.

Підготовка продуктів для приготування оладок з кабачків

Для приготування оладок підходять і молоді плоди, і зрілі.

Молоденький овоч має гладку ніжну шкірку, яку не потрібно зрізати.

Зрілий — має більш щільну шкірку, яка для вживання в їжу непридатна, її потрібно буде видалити.

Колір кабачків може бути зеленим, так і жовтим, залежно від сорту.

Цукіні мають плямисте забарвлення шкірки в зелених відтінках.

Для виконання оладок підбираємо свіжі без пошкоджень плоди.

Моєму під проточною водою і просушуємо серветкою.

У старих кабачків знімаємо шкірку і видаляємо насіння.

Подрібнюємо плоди на тертці або в блендері.

Якщо вони дуже соковиті, віджимаємо частина соку.

Суміш готова до подальшого використання.

Класичний рецепт оладок кабачкового
Інгредієнти Кількість
кабачків - 2 шт. (невеликих)
яєць - 2 шт.
пшеничного борошна - 5 ст. л.
рафінованої рослинної олії - 2-3 ст. л.
свіжого кропу - 2-3 гілочки
сіль і будь-які спеції - за смаком
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 89 Ккал

А тепер, зібравши все необхідне, ви можете ознайомитися з тим, як покроково приготувати оладки з кабачків:

  1. У миску до подрібненим плодам додаємо дрібно нарізану зелень кропу, яйця, сіль і спеції.
  2. Перемішуємо продукти між собою.
  3. Додаємо сюди ж борошно по одній ложці, не перестаючи переколачивать вміст миски.
  4. Консистенція тіста повинна бути кремоподібної, без грудочок борошна. Якщо кабачки були соковитими, а яйця великими, то борошна може знадобитися трохи більше.
  5. Нагріваємо Сковороду, наливаємо олію. Викладаємо ложкою тісто, формуючи нетовсті оладки.
  6. Смажимо їх на середньому вогні з двох сторін до отримання золотистої скоринки.
  7. Тарілку застеляємо паперовим рушником і викладаємо готові кабачкові коржі.
  8. До столу подаємо страву зі сметаною, кетчупом або будь-яким улюбленим вами соусом.

Вдосконалюйте свої кулінарні здібності разом з нами в наступному відео:

Рецепт кабачкового оладок з цибулею — апетитне, ароматне, корисне блюдо

Набір продуктів:

  • один середній кабачок або 2 шт. маленьких;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 куряче яйце;
  • борошно пшеничне (скільки візьме тісто);
  • 2-3 ст. л. рослинного масла;
  • сіль і спеції за смаком;
  • свіжа зелень петрушки і кропу.

Керівництво по приготуванню:

До подрібненим кабачків додаємо яйце, сіль, приправи.

Дрібно нарізаємо цибулю і пересипаємо в миску до решти продуктів.

Перемішуємо заготівлю, додаючи поступово борошно.

Густота тіста повинна бути як і для звичайних оладок.

На суху сковороду наливаємо масло, підігріваємо його.

Викладаємо тісто у форму і смажимо оладки до світло-коричневої скоринки — це приблизно по 3 хвилини з кожного боку.

Готове блюдо викладаємо на тарілку, посипаємо зеленню.

Оладки з кабачків з фаршем — поживне блюдо для всієї родини

Набір продуктів:

  • 300 г подрібненого кабачка;
  • 300 г будь-якого м'ясного фаршу з рубаним цибулею і сіллю;
  • 2 курячих яйця;
  • борошно (скільки візьме тісто);
  • перець мелений чорний, сіль за смаком;
  • олія для змащування сковороди.

Керівництво по приготуванню:

У миску кладемо натерту кабачок фарш, вбиваємо яйця.

Перемішуємо заготівлю, за смаком солимо і перчимо.

Невеликими порціями підсипаємо борошно, перемішуємо.

Сковороду з рослинним маслом нагріваємо, викладаємо по одній столовій ложці тесту.

Смажимо на повільному вогні до утворення золотистої скоринки приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку.

Викладаємо оладки на паперові серветки, промокаємо їх, забираючи надлишки масла.

Подаємо страву на стіл в гарячому вигляді зі сметаною.

У цьому рецепті м'ясний фарш можна замінити на рибний, блюдо вийде теж дуже смачним і корисним.

Рецепт з кропом і часником — пікантне блюдо для щоденного і святкового столу

Набір продуктів:

  • 250 г подрібненого кабачка;
  • по 3 гілочки кропу і петрушки;
  • 1 зубок часнику;
  • 2 яйця;
  • 2-4 ст. л. борошна;
  • перець і сіль за смаком;
  • олія для смаження.

Керівництво по приготуванню:

У глибоку миску кладемо натерту кабачок.

Зелень дрібно рубаємо і додаємо туди ж.

Часник очищаємо і видавлюємо через часникодавку.

Вбиваємо яйця, насипаємо сіль і спеції.

Перемішуємо всі продукти між собою і далі додаємо борошно.

Замішуємо тісто середньої густоти.

Смажимо оладки невеликого розміру на сковороді з соняшниковою олією по 3 хвилини на кожній стороні.

Знімаємо їх на тарілку, прикрашаємо гілочками зелені і сметаною.

Оладки з грибами — страва для справжніх гурманів

Набір продуктів:

  • 2 маленьких кабачка;
  • 100 г сирих грибів (печериці, гливи);
  • 2 шт. репчатых цибулин;
  • 200 г борошна;
  • 5 ст. л. соняшникової або оливкової олії;
  • 1 зубок часнику;
  • спеції і сіль за смаком.

Керівництво по приготуванню:

До натертому кабачка додаємо яйця і перемішуємо.

Цибулю і гриби ріжемо дуже дрібно і перекладаємо в миску до решти продуктів.

Солимо заготівлю і перчимо.

Насипаємо борошно і ретельно перемішуємо, розбиваючи грудочки.

У сковороду наливаємо масло, нагріваємо його і викладаємо коржі.

Смажимо на слабкому вогні до утворення золотистої скоринки.

Важливо не робити вогонь сильним, щоб гриби добре приготувалися.

Перевертаємо оладки, придавлюємо їх лопаткою, поки вони смажаться на другій стороні.

Тарілку накриваємо паперовим рушником, знімаємо на нього готову страву.

Посипаємо дрібно нарізаною зеленню.

Солодкі оладки з кабачків — вітамінний десерт для дорослих і дітей

Набір продуктів:

  • 2 невеликих кабачка;
  • 100-150 гр. пшеничного борошна;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 куряче яйце;
  • сіль і харчова сода на кінчику ножа;
  • 30 г рафінованої олії.

Керівництво по приготуванню:

Кабачкову терту масу кладемо в миску, туди ж додаємо яйце, цукор-пісок, соду і сіль.

Перемішуємо заготівлю, поки не розчиниться цукор.

Далі насипаємо борошно і замішуємо тісто.

Нагріваємо олію в сковороді, викладаємо тісто по 1 великій ложці, формуючи круглі оладки.

Підсмажуємо їх з двох сторін по 3 хвилини.

Готовність страви визначаємо по утворенню скоринки золотистого кольору.

Знімаємо оладки зі сковороди на паперовий рушник, промокаємо зайвий жир.

Подаємо ласощі з варенням, медом або сметаною.

У пошуках корисних рецептів здорового харчування наші експерти радять зупинити свій вибір на блюді з філе індички. Цей вид м'яса корисніше інших і зовсім не містить холестерину. Філе індички в мультиварці

А чи давно ви радували свою сім'ю тортиком? Пропонуємо хороший рецепт «Черепаха» у статті #deletetag#/retsepty-blyud/vy-pechka/vkysnie-retsepty-torta-cherepaha.html. Гарний настрій від усіх процесів приготування і поїдання цього торта вам забезпечено.

Ви напевно дуже багато чули про соусі «Бешамель». Прийшла пора навчитися його готувати. Всі інструкції тут.

Рецепт приготування в духовці — джерело вітамінів

Набір продуктів:

  • 1 кабачок середнього розміру;
  • половина чайної ложечки солі;
  • 100 г панірувальних сухарів;
  • 100 г тертого сиру твердих сортів;
  • 1 сире яйце;
  • 4 пера зеленого цибулі;
  • 1 болгарський перець;
  • спеції будь-які;
  • рослинна олія для змащування дека.

Керівництво по приготуванню:

У ємність до тертому кабачка вбиваємо яйце, насипаємо сухарі, сіль, приправи.

Болгарський перець нарізаємо дрібною соломкою, цибулю невеликими кружечками, сир тремо на тертці.

Ці продукти перекладаємо в миску.

Перемішуємо заготовку.

Якщо маса вийшла густий, то формуємо коржі прямо руками і викладаємо на деко, змащене маслом.

Ставимо форму в духовку на середню висоту, виставляємо температуру 180 градусів.

Запікаємо оладки чверть години.

Готовність дивимося за утворення світло-коричневої скоринки.

Готову страву перекладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню, гірчицею, майонезом.

Подаємо до столу гарячими.

Але і в холодному вигляді така закуска дуже смачна.

А за рахунок того, що до складу страви входять продукти різного кольору, оладки виходять ще й красивими.

Рецепт оладок в мультиварці — готуємо просто, швидко, смачно

В мультиварці можна готувати ці овочеві корисні коржі з будь описаним рецептом.

Коли тісто готове, мультиварку включаємо режим «Смаження».

Викладаємо на дно ложкою масу і смажимо 3 хвилини, перевертаємо і підсмажуємо до золотистого кольору іншу сторону.

Акуратно викладаємо на тарілку, накриту серветкою.

В мультиварці оладки з кабачків виходять особливо ніжними.

Поради досвідчених кулінарів

Приготовану овочеву суміш потрібно готувати відразу ж після приготування тіста.

У цьому овочі багато рідини, яка виділяється швидко.

Якщо тісто залишити на деякий час, воно стане рідким.

Врятувати його можна, додавши борошна, але оладки з нього тепер вийдуть більш жорсткими.

Перед тим як покласти тісто в сковороду, необхідно добре розігріти в ній масло, інакше коржі будуть прилипати до дна форми і рватися при перевертанні.

Формувати оладки потрібно нетовстий, щоб тісто на овочах добре приготувалося.

Додатковими інгредієнтами в тесті можуть бути найрізноманітніші продукти: сир, шинка, м'ясо, манна крупа.

З яким із цих продуктів коржі вийдуть і смачними і ароматними, і поживними.

Такі ласощі можна подавати і на сніданок, і на вечерю, і як друге блюдо на обід.

А ще оладки з кабачків — відмінний варіант для перекусів на роботі.

Сподіваємося, що рецепти, представлені в цій статті, обов'язково стануть вашими улюбленими.

Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!

Як завжди ми не можемо відпустити вас без бонусу, яким сьогодні є рецепт приготування кабачкового оладок з сиром.

Дивимося його у відео:

Що ще почитати: