06 май 2019 1 380

Як правильно приготувати смачну горохову кашу в мультиварці, рецепти

Горохову кашу відносять до тих страв, смак яких пам'ятаю з дитинства.

Каша корисна і дуже смачна, до вподоби і дітям, і дорослим, особливо добре з різними добавками.

Давайте розглянемо декілька варіантом приготування цієї дуже смачною та корисною каші в мультиварці.

Горох як харчовий продукт дуже корисний для роботи організму зважаючи на утримання великої кількості різних речовин:

  • вітаміни — А, С і групи В;
  • мікроелементи — залізо, кальцій;
  • білки легко засвоюються;
  • амінокислоти;
  • антиоксиданти і ін

У наших бабусь цей продукт, був одним з головних і важливих продуктів харчування, тому старовинна кухня може запропонувати не тільки горохові каші, але і супи (дуже багато рецептів), киселі, навіть пекли пироги.

В даний час він не такий популярний, проте тим, хто бажає бути здоровим і стежить за своєю фігурою, рекомендується включати його в щотижневе меню.

Крім того, він виявляє лікувальну дію на деякі відхилення у здоров'ї: відмінно допомагає при печії, знижує зміст цукру в крові, очищає кишечник, бореться з запорами і т. д.

Секрети приготування смачної горохової каші

Правильно приготована каша з цього продукту — ситне і смачне блюдо, зіпсувати його практично нічим неможливо, але слід знати деякі тонкощі його приготування.

Розглянемо основні складові даної страви.

Вибираємо горох

Який горох ідеально підійде для приготування каші?

Якщо спиратися на вміст корисних речовин і вітамінів, то найкращий горох — нелущений, але попередньо обов'язково вимочують у воді, інакше він не звариться в кашоподібну масу.

Його перебирають, видаляючи неякісні і зіпсовані горошини, а також ліпший сміття.

Потім промивають у проточній воді кілька разів і висипають в емальовану миску.

Розрахунок гороху і води наступний: на 1 частину сухого гороху беруть 4 частини води і залишають на ніч (можна на 4-6 годин).

Варимо відмінну кашу в мультиварці

Кухні світу мають свої унікальні рецепти приготування горохової каші, в даний час сучасний рецепт її приготування в мультиварці дуже популярний.

Пропонуємо кілька рецептів цієї чудової каші, приготовленої в мультиварці Поларіс.

Горохова каша з куркою
Інгредієнти Кількість
м'ясо курки (грудка або гомілка) - 400 - 450 грам
подрібнений горох - 0,5 кг
цибуля-ріпка - 2 штуки невеликого розміру
морква середнього розміру - 1 штука
масло рослинне - 1-2 ст. л. для обсмажування
спеції та сіль - за смаком
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 233 Ккал

Кроки приготування:

  1. Куряче м'ясо промити під проточною водою і нарізати на невеликі кубики;
  2. Включаємо мультиварку в режим «випічка», кидаємо м'ясо, попередньо виливши масло. Обсмажити 10 хвилин;
  3. На тертці натерти моркву, цибулю нарізати великими кубиками і додати всі овочі до курки в мультиварку. Смажимо 10 — 15 хвилин;
  4. Поки смажиться курка, промиємо горох до того, поки вода не буде повністю прозорою;
  5. Висипаємо його в каструлю і залити водою, щоб вона покрила горох на 1,5-2 см зверху;
  6. Солимо, додаємо перець, приправи і прянощі;
  7. Закриваємо кришку мультиварки Поларіс і переводимо в режим «гасіння» на 1,5 — 2 години;
  8. Після сигналу відкриваємо прилад, додаємо вершкове масло шматочками (воно дає прекрасний аромат).

Класичний рецепт каші з гороху, приготований в мультиварці

Рекомендуємо переглянути цей варіант рецепта. Приємного перегляду:

Приготування:

  1. Горох промиваємо до світлої води і замочуємо на 4-6 годин;
  2. Чашу мультиварки Поларіс добре змащуємо зсередини вершковим маслом (каша тоді не пригорає);
  3. Висипаємо еговремя горох не в чашу і заливаємо водою так, щоб вона змогла трохи покрити масу з гороху. Солимо;
  4. Чашу мультиварки, не шкодуючи, змащуємо вершковим маслом, щоб маса не пригоріла;
  5. Горох ще раз ретельно промиваємо, засипаємо його в каструлю і заливаємо чистою водою з тим розрахунком, щоб вона трохи покривала горохову масу;
  6. Готуємо в режимі «каша»;
  7. Після звукового сигналу слід обов'язково дочекатися того, щоб мультиварка скинула пар;
  8. Відкриваємо кришку і додаємо вершкове масло;
  9. Коли масло повністю розтопиться, всю масу добре перемішати.
Можна таку кашу вживати як самостійне блюдо, так і використовувати в якості шикарного гарніру до смаженої курки або котлет.

Горохова каша з смаженою грудинкою

Такий рецепт призначений любителям м'яса — дуже вже ситне блюдо виходить!

Отже, візьмемо наступні продукти:

  • горох — 400-500 грам (промити і попередньо намочити протягом 2-4 годин);
  • масло рослинне — 100 грам;
  • свиняча грудинка — 300-350 грам;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Для початку підсмажимо грудинку на рослинній олії — для цього наллємо в чашу мультиварки масло і покладемо нарізане довільними шматочками м'ясо;
  2. Після цього додамо набряклий горох, заллємо водою і закриємо мультиварку, поставивши на режим «випічка» або «тушкування» на 25-35 хвилин;
  3. Вимикаємо диво-прилад і чекаємо, коли зійде все повітря;
  4. Відкриваємо і додаємо вершкове масло для запаху і смаку. Шматочки м'яса в цьому випадку повинні бути м'якими і смачними.

Приємного апетиту!

Чорнослив, корисні властивості сушеної сливи, далеко не кожен знає. Якщо ви хочете дізнатися більше про нього читайте наш сайт.

В цій статті, ви дізнаєтеся наскільки калорійні смажені кабачки з часником. Харчуйтеся правильно!

Скільки потрібно часу, що б зварити пшеничну кашу? Відповідь, ви знайдете тут:#deletetag#/pitanie/obshhie-voprosy/kak-varit-pshenichnuyu-kashu.html.

Що ще почитати: