Як приготувати фарширований болгарський перець у духовці
Хто з нас – росіян хоча б раз у житті не пробував апетитні фаршировані перці, начинені прекрасними стравами з овочів і солодких фруктів, будь-якого м'яса, а також риби, птиці і пікантних запашних спецій?
Якщо ви коли-небудь ласували подібним стравою, то, зрозуміло, захотіли дізнатися побільше про те, як готувати цей смачний ароматний делікатес.
Давайте ж познайомимося з ще одним цікавим стравою — фаршированому перцем в духовці.
Перцева історія
Взагалі батьківщиною смачного солодкого перцю вважається Америка.
Саме звідти, після відкриття континенту Колумбом, в Європу була здійснена перша поставка цього овоча.
Перець почали культивувати в країнах з відповідним м'яким кліматом.
Природно, існує величезна варіація різноманітних начинок.
Ідеальне поєднувати в перці: фарш і рис, рибу і сир, м'ясо і овочі, з додаванням зелені та обсмажених хлібців – сухариків.
А який багатий вибір у вегетаріанців!
До складу таких перчиком входять гриби і помідори, баклажани і моркву, цибулю і часник, свіжа зелень і відмінні спеції.
Вибираємо перці!
Як варити сочевицю, багато хто не правильно її варять. У нас на сайті, є цікава стаття про те як її варити.
Наскільки корисні ягоди чорниці, розповість ця стаття там же ви знайдете багато корисної інформації про цю ягоду.
Тут:#deletetag#/produkty/kalorijnost-produktov/govyadina-kaloriynost.htmlви дізнаєтесь, калорійні чи котлети з яловичини. Харчуйтеся правильно!
Насправді, в цілях фарширування можна застосовувати різні види цього овоча.
Самий важливий і визначальний момент – його форма: необхідно вибирати м'ясисті рівні плоди з яскравою і щільною м'якоттю, при цьому сам продукт повинні бути без вад і зіпсованих місць.
З цієї причини краще всього для фарширування підходять саме болгарські перці.
Не варто зв'язуватися з гострими перцями – для фарширування вони явно не знадобляться.
Однак саме з цих овочів можна створити елітний терпкий соус для майбутньої перцевої начинки.
Також нічого не вийде з плоскими витягнутими стручками – вони більше підходять для додання начинки гостроти.
Джерело вітамінів
Саме так називають цей привабливий овоч в народі.
По-перше, перець, особливо червоний та болгарська, поєднує у своєму складі такі важливі для нашого життя вітаміни, як ретинол, аскорбиновые кислоти і рутин.
Перший чудово впливає на здоров'я волосся і стан шкіри, блиск зубів і гладкість нігтів, ефективно уповільнює старіння в організмі.
Вітамін С, в поєднанні з рутинному (Р) активно чистить судини і нормалізує крообращение.
Завдяки воістину унікальному хімічному складу даний продукт надає благотворний вплив на роботу ШКТ, є натуральним антиоксидантом, ефективно допомагає при недокрів'ї, покращує роботу шлунку і кишечника.
Це кращий продукт, знижує ризик виникнення хвороб серця і авітамінозу, благотворно впливає на загальний стан організму при цукровому діабеті, корисний при занепаді сил і депресії, багаторазово покращує пам'ять і спільну роботу мозку.
Крім цього, його включають до складу різних дієтичних страв і тривалих розвантажувальних днів, оскільки він сприяє швидкій нормалізації ваги і зниження рівня холестерину.
Це можливо, зважаючи на маленькій калорійності перцю, яка, навіть з урахуванням фаршированої начинки – будь-то фарш або овочі, становить, в середньому, лише 90 ккал, природно, з урахуванням співвідношення на 100 грам.
Кращі рецепти фаршировані
Іноді з'являється таке відчуття, що перці ніби народилися для того, щоб покласти в них що-небудь.
Коли відкриваєш для себе цей факт, то хочеш неабияк поекспериментувати з різними інгредієнтами.
Гарячі болгарські перці в духовці
Пропонуємо вашій увазі шикарний варіант рецепту приготування фаршированого фаршем болгарського перцю в духовці. Приємного перегляду!
Для начинки можна використовувати всі:
- м'ясний або рибний фарш;
- пропарений рис;
- різні овочі і фрукти;
- сир, а також пряні трави і сушені спеції.
Основне в питанні приготування смачної «набивання» — це якісне гасіння інгредієнтів: так, щоб ароматні складові просочилися власним соком.
Приготування:
- Поки в сковороді готується цей яскравий овоче-м'ясний заряд, потрібно підготувати перець: помити їх і зрізати у них щільні «попки» із закрученими хвостиками, причому ці капелюшки не викидаємо, а відкладаємо до кращих часів;
- Ліквідуємо перцеві «нутрощі»;
- Тепер перці готові до того, щоб їх начинили;
- наповнюємо фаршем, спеціями, травами...;
- Закриваємо капелюшками-хвостиками, кладемо в сотейник, або просто у велику сковороду або каструлю, поливаємо перці приготованим соусом (будь-яким), можна звичайним бульйоном, і прибираємо в духовку;
- Час повної готовності смакоти з начинкою з фаршу становить, максимум, одну годину, рису і овочів – близько півгодини.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
перець болгарський - | 6 штук |
м'ясний фарш - | 380 г |
пропарений рис - | 60 г |
нежирна сметана - | 220 г |
кетчуп - | 170 г |
морква - | 210 г |
ріпчаста цибуля - | 190 г |
зубчики часнику - | 4 шт. |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 135 Ккал |
Приготування:
- Зрізаємо верхівку перчиком, ліквідуємо нутрощі;
- Рис обробити окропом, залишити в спокої на півгодини;
- Покришити цибулю на дрібній тертці приготувати моркву;
- Цибулю і спресований часник злегка обсмажити, потім додати до них моркву, згасити;
- Додати до половині суміші фарш, трохи розм'якшений рис і сметану. Посолити і трохи поперчити смакота, перемішати;
- Начинити всім цим перчики;
- Зробити соус із залишків морквяно-цибульно-часниковою піджарки, сметани і томатної пасти/кетчупу. Вилити в каструлю;
- Покласти туди ж перці, налити в посуд води: таким чином, щоб вона трохи торкалася перцевого верху;
- Тушкувати хвилин сорок на середньому вогні, обов'язково з закритою кришкою;
- Подавати з приготованим домашнім соусом-підливою, в якій і нудилися перці.
Перець, фарширований куркою, з черрі і цибулею пореєм
Інгредієнти:
- болгарський перчик – 6 шт;
- середня морква – 3,5 шт;
- селера (корінь) – 50 гр;
- цибуля порей) – 2 шт;
- середні помідори черрі – 7 шт;
- філе куряче – 220 гр;
- олія оливкова – 32 гр;
- зелень (свіжа), сіль, мелений перець.
Приготування:
- Крупно ріжемо очищений селеру і моркву. Можна кубиками;
- На оливковій олії обсмажуємо суміш у сковороді до привабливого і апетитного золотистого відтінку;
- Помідори і цибуля дрібно нарізаємо, додаємо їх до приготованим коріння селери і моркви, застосовуємо спеції;
- Тушкуємо майбутню начинку, але лише до напівготовності;
- Вичищаємо нутрощі і злегка бланшируем його в підсоленій воді;
- Нарізаємо маленькими шматочками філе, повністю обсмажуємо;
- Додаємо куряче філе до тушкованим овочам, тушкуємо все це буквально пару хвилин;
- На деко кладемо пергаментний папір, змащуємо її маслом (рослинним!);
- Начиняємо наші перці, запікаємо при 180°З, приблизно, годину.
Вегетаріанські фаршировані перчики з овочами в духовці
Інгредієнти:
- солодкий перець – 1 кг;
- середній баклажан – 2 шт;
- середня цибулина – 2 шт;
- велика морква – 1 шт;
- невеликий помідор – 2 шт;
- пропарений рис – 1 ст;
- томатна паста – 1 ст;
- нежирна сметана – 1 ст;
- рослинна олія;
- спеції, лавровий лист, сіль.
Приготування:
-
- Поки вариться рис, готуємо перцеві «будиночки»;
-
- Очищену моркву підготувати на крупній тертці;
-
- Почистити цибулька, нарізати невеликими кубиками, підсмажити. Потім додаємо до нього моркву, тушкуємо;
-
- Зрізати баклажанну шкірку, нарізати м'якоть кубиками;
-
- Заглядаємо в каструлю з рисом – не розварився чи? Рис потрібен в напівготовому стані: злегка твердоватый, в міру розсипчастий;
-
- Обробляємо помідори окропом і легко знімаємо з них шкірку, методично нарізаємо кубиками;
-
- Тушкуємо бубочка і помідори, готову суміш додаємо до моркви і цибульки, висипаємо сюди ж рис. Все це перчимо, солимо, перемішуємо;
-
- Начиняємо «формочки», викладаємо їх у посуд з високими стінками, поливаємо томатно-сметанним соусом, приправляємо;
- Ставимо в духовку, розігріту до 200°С, хвилин на 45.
Апетитні перцеві «човники»
Представляємо вашій увазі рецепт варіанти фаршированих запечених в духовці човників з перцю.
Інгредієнти:
- перець соковитий і великий – 6 шт;
- курячий фарш – 260 гр;
- пропарений рис – 1 ст;
- ріпчаста цибуля – 1 шт;
- середня морква – 1 шт;
- сіль, сметана, рослинна олія.
Приготування:
-
- Варимо рис, остуджуємо. Перемішуємо його з курячим фаршем, трохи підсолюємо;
-
- Моєму перці, ріжемо їх рівно на половинки. Прибираємо нутрощі;
-
- Начиняємо перцеві «човники» приготованим фаршем, викладаємо їх на деко, який спершу змастимо соняшниковою олією, прибираємо в духовку;
-
- При 180°С запікаємо перчики до повної готовності м'ясного фаршу, близько півгодини;
-
- У той час, поки перці запікаються, пасеруємо цибульку з морквою;
-
- Виймаємо човники з духовки, начиняємо кожну по 2 ст. л. морквяно-цибулевої смакоти;
-
- Зверху поливаємо сметаною, знову прибираємо в духовку, максимум, на 8 хвилин;
- Готову страву декоруємо гілочками зелені, часточками лимона.
Поради досвідчених кулінарів!
-
- Вибираючи перці, виключайте овочі з грубими вадами та пошкодженнями, інакше вся начинка у вас «втече»;
-
- Краще всього вибирати перці однакового розміру: таким чином, вони будуть одночасно приготовані;
-
- Якщо ви хочете приготувати фаршировані перці круглий рік, вам слід запастися заготовками. Для цього повністю перці очистіть від насіння, загорніть овочі в поліетиленовий пакет, акуратно приберіть їх в морозилку;
- До речі, готується такий заморожений перець, після фарширування, буде близько 40 хвилин. Причому розморожувати повністю його протипоказано: інакше він просто розвалиться!
Фаршировані овочі, особливо, болгарські перці – це неймовірно смачне і корисне блюдо.
У цьому випадку ви не тільки відчуєте задоволення від неповторної смакової мелодії страви, але порадуєте домочадців неймовірно стрункими формами і насиченою палітрою кольорів!