31 май 2019 1 504

Як приготувати фарширований болгарський перець у духовці

Хто з нас – росіян хоча б раз у житті не пробував апетитні фаршировані перці, начинені прекрасними стравами з овочів і солодких фруктів, будь-якого м'яса, а також риби, птиці і пікантних запашних спецій?

Якщо ви коли-небудь ласували подібним стравою, то, зрозуміло, захотіли дізнатися побільше про те, як готувати цей смачний ароматний делікатес.

Давайте ж познайомимося з ще одним цікавим стравою — фаршированому перцем в духовці.

Перцева історія

Взагалі батьківщиною смачного солодкого перцю вважається Америка.

Саме звідти, після відкриття континенту Колумбом, в Європу була здійснена перша поставка цього овоча.

Перець почали культивувати в країнах з відповідним м'яким кліматом.

Апетитний продукт стали додавати до різних екзотичних салатів, його маринували і робили пряні приправи, застосовували в гарячих і холодних стравах, поєднували з м'ясом і рибою, і, звичайно ж, його начиняли або по-іншому фарширований.

Природно, існує величезна варіація різноманітних начинок.

Ідеальне поєднувати в перці: фарш і рис, рибу і сир, м'ясо і овочі, з додаванням зелені та обсмажених хлібців – сухариків.

А який багатий вибір у вегетаріанців!

До складу таких перчиком входять гриби і помідори, баклажани і моркву, цибулю і часник, свіжа зелень і відмінні спеції.

Вибираємо перці!

Як варити сочевицю, багато хто не правильно її варять. У нас на сайті, є цікава стаття про те як її варити.

Наскільки корисні ягоди чорниці, розповість ця стаття там же ви знайдете багато корисної інформації про цю ягоду.

Тут:#deletetag#/produkty/kalorijnost-produktov/govyadina-kaloriynost.htmlви дізнаєтесь, калорійні чи котлети з яловичини. Харчуйтеся правильно!

Насправді, в цілях фарширування можна застосовувати різні види цього овоча.

Самий важливий і визначальний момент – його форма: необхідно вибирати м'ясисті рівні плоди з яскравою і щільною м'якоттю, при цьому сам продукт повинні бути без вад і зіпсованих місць.

З цієї причини краще всього для фарширування підходять саме болгарські перці.

Не варто зв'язуватися з гострими перцями – для фарширування вони явно не знадобляться.

Однак саме з цих овочів можна створити елітний терпкий соус для майбутньої перцевої начинки.

Також нічого не вийде з плоскими витягнутими стручками – вони більше підходять для додання начинки гостроти.

Джерело вітамінів

Саме так називають цей привабливий овоч в народі.

По-перше, перець, особливо червоний та болгарська, поєднує у своєму складі такі важливі для нашого життя вітаміни, як ретинол, аскорбиновые кислоти і рутин.

Перший чудово впливає на здоров'я волосся і стан шкіри, блиск зубів і гладкість нігтів, ефективно уповільнює старіння в організмі.

Вітамін С, в поєднанні з рутинному (Р) активно чистить судини і нормалізує крообращение.

Завдяки воістину унікальному хімічному складу даний продукт надає благотворний вплив на роботу ШКТ, є натуральним антиоксидантом, ефективно допомагає при недокрів'ї, покращує роботу шлунку і кишечника.

Це кращий продукт, знижує ризик виникнення хвороб серця і авітамінозу, благотворно впливає на загальний стан організму при цукровому діабеті, корисний при занепаді сил і депресії, багаторазово покращує пам'ять і спільну роботу мозку.

Крім цього, його включають до складу різних дієтичних страв і тривалих розвантажувальних днів, оскільки він сприяє швидкій нормалізації ваги і зниження рівня холестерину.

Це можливо, зважаючи на маленькій калорійності перцю, яка, навіть з урахуванням фаршированої начинки – будь-то фарш або овочі, становить, в середньому, лише 90 ккал, природно, з урахуванням співвідношення на 100 грам.

Кращі рецепти фаршировані

Іноді з'являється таке відчуття, що перці ніби народилися для того, щоб покласти в них що-небудь.

Коли відкриваєш для себе цей факт, то хочеш неабияк поекспериментувати з різними інгредієнтами.

Гарячі болгарські перці в духовці

Пропонуємо вашій увазі шикарний варіант рецепту приготування фаршированого фаршем болгарського перцю в духовці. Приємного перегляду!

Для начинки можна використовувати всі:

  • м'ясний або рибний фарш;
  • пропарений рис;
  • різні овочі і фрукти;
  • сир, а також пряні трави і сушені спеції.

Основне в питанні приготування смачної «набивання» — це якісне гасіння інгредієнтів: так, щоб ароматні складові просочилися власним соком.

Приготування:

  1. Поки в сковороді готується цей яскравий овоче-м'ясний заряд, потрібно підготувати перець: помити їх і зрізати у них щільні «попки» із закрученими хвостиками, причому ці капелюшки не викидаємо, а відкладаємо до кращих часів;
  2. Ліквідуємо перцеві «нутрощі»;
  3. Тепер перці готові до того, щоб їх начинили;
  4. наповнюємо фаршем, спеціями, травами...;
  5. Закриваємо капелюшками-хвостиками, кладемо в сотейник, або просто у велику сковороду або каструлю, поливаємо перці приготованим соусом (будь-яким), можна звичайним бульйоном, і прибираємо в духовку;
  6. Час повної готовності смакоти з начинкою з фаршу становить, максимум, одну годину, рису і овочів – близько півгодини.
Фаршировані перчики з м'ясною начинкою
Інгредієнти Кількість
перець болгарський - 6 штук
м'ясний фарш - 380 г
пропарений рис - 60 г
нежирна сметана - 220 г
кетчуп - 170 г
морква - 210 г
ріпчаста цибуля - 190 г
зубчики часнику - 4 шт.
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 135 Ккал

Приготування:

  1. Зрізаємо верхівку перчиком, ліквідуємо нутрощі;
  2. Рис обробити окропом, залишити в спокої на півгодини;
  3. Покришити цибулю на дрібній тертці приготувати моркву;
  4. Цибулю і спресований часник злегка обсмажити, потім додати до них моркву, згасити;
  5. Додати до половині суміші фарш, трохи розм'якшений рис і сметану. Посолити і трохи поперчити смакота, перемішати;
  6. Начинити всім цим перчики;
  7. Зробити соус із залишків морквяно-цибульно-часниковою піджарки, сметани і томатної пасти/кетчупу. Вилити в каструлю;
  8. Покласти туди ж перці, налити в посуд води: таким чином, щоб вона трохи торкалася перцевого верху;
  9. Тушкувати хвилин сорок на середньому вогні, обов'язково з закритою кришкою;
  10. Подавати з приготованим домашнім соусом-підливою, в якій і нудилися перці.

Перець, фарширований куркою, з черрі і цибулею пореєм

Інгредієнти:

  • болгарський перчик – 6 шт;
  • середня морква – 3,5 шт;
  • селера (корінь) – 50 гр;
  • цибуля порей) – 2 шт;
  • середні помідори черрі – 7 шт;
  • філе куряче – 220 гр;
  • олія оливкова – 32 гр;
  • зелень (свіжа), сіль, мелений перець.

Приготування:

  1. Крупно ріжемо очищений селеру і моркву. Можна кубиками;
  2. На оливковій олії обсмажуємо суміш у сковороді до привабливого і апетитного золотистого відтінку;
  3. Помідори і цибуля дрібно нарізаємо, додаємо їх до приготованим коріння селери і моркви, застосовуємо спеції;
  4. Тушкуємо майбутню начинку, але лише до напівготовності;
  5. Вичищаємо нутрощі і злегка бланшируем його в підсоленій воді;
  6. Нарізаємо маленькими шматочками філе, повністю обсмажуємо;
  7. Додаємо куряче філе до тушкованим овочам, тушкуємо все це буквально пару хвилин;
  8. На деко кладемо пергаментний папір, змащуємо її маслом (рослинним!);
  9. Начиняємо наші перці, запікаємо при 180°З, приблизно, годину.

Вегетаріанські фаршировані перчики з овочами в духовці

Інгредієнти:

  • солодкий перець – 1 кг;
  • середній баклажан – 2 шт;
  • середня цибулина – 2 шт;
  • велика морква – 1 шт;
  • невеликий помідор – 2 шт;
  • пропарений рис – 1 ст;
  • томатна паста – 1 ст;
  • нежирна сметана – 1 ст;
  • рослинна олія;
  • спеції, лавровий лист, сіль.

Приготування:

    1. Поки вариться рис, готуємо перцеві «будиночки»;

 

    1. Очищену моркву підготувати на крупній тертці;

 

    1. Почистити цибулька, нарізати невеликими кубиками, підсмажити. Потім додаємо до нього моркву, тушкуємо;

 

    1. Зрізати баклажанну шкірку, нарізати м'якоть кубиками;

 

    1. Заглядаємо в каструлю з рисом – не розварився чи? Рис потрібен в напівготовому стані: злегка твердоватый, в міру розсипчастий;

 

    1. Обробляємо помідори окропом і легко знімаємо з них шкірку, методично нарізаємо кубиками;

 

    1. Тушкуємо бубочка і помідори, готову суміш додаємо до моркви і цибульки, висипаємо сюди ж рис. Все це перчимо, солимо, перемішуємо;

 

    1. Начиняємо «формочки», викладаємо їх у посуд з високими стінками, поливаємо томатно-сметанним соусом, приправляємо;

 

  1. Ставимо в духовку, розігріту до 200°С, хвилин на 45.

Апетитні перцеві «човники»

Представляємо вашій увазі рецепт варіанти фаршированих запечених в духовці човників з перцю.

Інгредієнти:

  • перець соковитий і великий – 6 шт;
  • курячий фарш – 260 гр;
  • пропарений рис – 1 ст;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт;
  • середня морква – 1 шт;
  • сіль, сметана, рослинна олія.

Приготування:

    1. Варимо рис, остуджуємо. Перемішуємо його з курячим фаршем, трохи підсолюємо;

 

    1. Моєму перці, ріжемо їх рівно на половинки. Прибираємо нутрощі;

 

    1. Начиняємо перцеві «човники» приготованим фаршем, викладаємо їх на деко, який спершу змастимо соняшниковою олією, прибираємо в духовку;

 

    1. При 180°С запікаємо перчики до повної готовності м'ясного фаршу, близько півгодини;

 

    1. У той час, поки перці запікаються, пасеруємо цибульку з морквою;

 

    1. Виймаємо човники з духовки, начиняємо кожну по 2 ст. л. морквяно-цибулевої смакоти;

 

    1. Зверху поливаємо сметаною, знову прибираємо в духовку, максимум, на 8 хвилин;

 

  1. Готову страву декоруємо гілочками зелені, часточками лимона.

Поради досвідчених кулінарів!

    • Вибираючи перці, виключайте овочі з грубими вадами та пошкодженнями, інакше вся начинка у вас «втече»;

 

    • Краще всього вибирати перці однакового розміру: таким чином, вони будуть одночасно приготовані;

 

    • Якщо ви хочете приготувати фаршировані перці круглий рік, вам слід запастися заготовками. Для цього повністю перці очистіть від насіння, загорніть овочі в поліетиленовий пакет, акуратно приберіть їх в морозилку;

 

  • До речі, готується такий заморожений перець, після фарширування, буде близько 40 хвилин. Причому розморожувати повністю його протипоказано: інакше він просто розвалиться!

Фаршировані овочі, особливо, болгарські перці – це неймовірно смачне і корисне блюдо.

Вибирайте яскраві різнокольорові види перців, обов'язково щільні, рівною апетитною форми.

У цьому випадку ви не тільки відчуєте задоволення від неповторної смакової мелодії страви, але порадуєте домочадців неймовірно стрункими формами і насиченою палітрою кольорів!

Що ще почитати: