Як приготувати перець, фарширований овочами
Фарширований болгарський перець – це улюблене блюдо багатьох росіян, так як він є не тільки дуже смачним, але і ситним. Багато хто звик вважати, що можна нафарширувати перець виключно м'ясними продуктами, проте це не так. Дуже смачні, а головне, корисні страви вийдуть з перцю, фаршированого різними овочами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Болгарський перець - | 10 шт. |
Баклажан - | 2 шт. |
Морква середня - | 2 шт. |
Цибулини - | 1 шт. |
Томати - | 7 шт. |
Часник - | 2-3 зубчики |
Петрушка - | на розсуд |
Перець, сіль - | за смаком |
Лавровий лист - | 2-3 шт. |
Олія соняшникова - | на розсуд |
Вода - | 0,5 л |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 120 Ккал |
Як готувати перець, фарширований овочами:
- для початку необхідно підготувати сам перець: плодоніжка видаляється, зсередини видаляються насіння і прожилки. Потім необхідно закип'ятити воду, зняти її з вогню, а потім покласти в цю введення очищений перець на 5-10 хвилин, у такому випадку він стане м'яким і пластичним;
- баклажани потрібно почистити, нарізати невеликими кубиками і відкласти їх в окрему миску;
- моркву треба також почистити, промити у воді, дати їй просохнути, а потім потерти на крупній тертці. Після цього моркву необхідно обсмажити на сковороді до золотистого кольору, після чого також прибрати її в окремий посуд;
- цибулину потрібно почистити, порізати кубиками і обсмажити на тій же сковороді, де смажилася моркву. Після обжарювання прибрати цибулю в окрему тарілку;
- тепер необхідно підготувати помідори. Частина помідорів (3 шт приблизно) підуть на підливу: потримати в окропі, зняти шкірку і натерти на тертці до стану томатного соку з м'якоттю. Залишилися свіжі помідори порізати невеликими кубиками;
- також необхідно подрібнити часник, він стане в нагоді для підливи;
- подрібнити петрушку;
- приготування начинки: у розігріту сковороду спочатку викласти баклажани і тушкувати 5 хвилин. Потім додаємо нарізані кубиками помідори, тушкуємо ще 15 хвилин. У підсумку вся зайва рідина повинна випаруватися, після чого підсипаємо вже підсмажені моркву і цибулю, знову тушкуємо 5 хвилин. Готовий овочевий фарш необхідно підсолити і поперчити;
- перець необхідно начинити приготовленої овочевий сумішшю, укласти все в глибоку каструлю, залити водою, потім томатною підливою, а зверху покласти кілька лаврових листків;
- спочатку рідина в каструлі повинна дійти до кипіння, потім перець потрібно гасити протягом 15 хвилин на повільному вогні, після чого зверху треба висипати зелень і часник, дати страві постояти ще хвилин 20.
Фарширований перчик вважається готовим, якщо вилка буде легко проколювати його.
Курячий крильця в мультиварці — це смачне блюдо, яке можна подавати як закуску або як основне блюдо до гарніру.
Тушковане м'ясо з овочами і картоплею — добірка рецептів тут.
Тут описаний правильний рецепт легендарного торта «Ведмедик на Півночі».
Начинка з овочів і рису
Щоб зробити фарширований болгарський перець більш ситним, до овочевої начинки можна додати рис. В іншому знадобляться наступні продукти:
Інгредієнти для страви | Їх кількість |
---|---|
Перець болгарський | 12 шт (2 з них – на начинку) |
Капуста | половина качана |
Морква | 2 шт |
Рис | 1 склянка |
Мелений перець і сіль | за смаком |
Томати | 3-4 шт на підливку |
Рослинна олія | на розсуд |
Приблизний час приготування страви – 1 година 30 хвилин. Калорійність такого страви складе близько 153 ккал на 100 гр.
Приготування страви:
- насамперед необхідно відварити рис до повної готовності;
- томати необхідно відчистити від шкірки і перекрутити на м'ясорубці (також можна використовувати блендер або звичайну тертку);
- потім нашаткувати капусту соломкою, відкинути її на розігріту сковороду і протушкувати до готовності;
- точно також необхідно загасити і моркву, попередньо перетерту на крупній тертці;
- два болгарських перчика необхідно порізати тонкою соломкою і теж загасити на окремій сковороді;
- три готових овочевих інгредієнти потрібно перемішати між собою, додати до них готовий рис, посолити і поперчити за смаком;
- тепер треба начинити отриманим овочевим фаршем попередньо очищений від насіння перець, покласти його в каструлю (на дно каструлі потрібно додати трохи рослинного масла), потім залити його перекрученими томатами;
- каструлю необхідно накрити кришкою і поставити в розігріту духовку на 50 хвилин.
Подібне блюдо відмінно підійде людям, що дотримують дієту або посаду.
Болгарський перчик з овочами і грибами
В начинку можна додати гриби, тоді страва вийде ще ситніше. Необхідні інгредієнти:
Продукти | Їх кількість |
---|---|
Перець болгарський | 1 кг |
Гриби (печериці) | 300 гр |
Рис | 1 склянка |
Цибуля | 1-2 головки |
Морква | 2 шт |
Паста томатна | 2 ст. л. |
Зелень, сіль і перець | за смаком |
Рослинна олія | 4 ст. л. |
Вода | літр |
Час приготування – 1 година 20 хв. 100 гр такої страви буде містити близько 110 ккал.
Покрокове приготування страви:
- спочатку необхідно підготувати начинку: порізати цибулю і гриби кубиками, моркву натерти на крупній тертці;
- моркву і цибулю необхідно обсмажувати на сковороді близько 5 хвилин;
- потім всипати в сковороду гриби і ще раз протушкувати все близько 5 хвилин, потім охолодити майбутню начинку;
- відварити рис;
- подрібнити зелень;
- всі інгредієнти змішати в окремій посудині і начинка може вважатися готовою;
- тепер потрібно підготувати перець для начинки: їх потрібно почистити і потримати в окропі кілька хвилин;
- кожен перчик необхідно начинити овочевою сумішшю і викласти в каструлю;
- тепер можна приготувати заливку: томатну пасту розвести в літрі окропу, потім влити її в каструлю з перцями.
Страва має готуватися не менше 40 хвилин.
Рецепт приготування страви з томатним соусом в мультиварці
Дуже зручно буде готувати фарширований перець в мультиварці на режимі «Випічка». Для приготування такої страви необхідно буде наступне:
Інгредієнти | Потрібну кількість |
---|---|
Перець болгарський | 1 кг |
Ріпчаста цибуля | 2 шт |
Морква | 2 шт |
Паста томатна | 50 гр |
Томати цільні | 5 шт |
Рис | 2 склянки |
Часник | 2 зубчики |
Перелік і зелень | за смаком |
Сіль | 2 ст. л. |
Готуватися такий перчик буде 1 годину і 30 хвилин. Калорійність страви – 150-180 ккал на 100 гр.
Рецепт фаршированого перцю з овочами в томатному соусі в мультиварці покроково:
- томати очистити від шкірки і подрібнити до стану пасти з м'якоттю, можна просто дрібно нарізати;
- готову томатну масу влити в миску з цибулею, підсолити її і згасити до густоти і вилити в окрему посуд;
- тепер в мультиварці необхідно приготувати інші овочі: порізати цибулю кубиками, моркву перетерти, все це обсмажити в чашу мультиварки в режимі «Випічка» (близько 10 хвилин), потім влити туди томатну пасту і протушкувати все ще 5 хвилин;
- рис необхідно добре промити, викласти в миску, туди ж вкласти подрібнені томати, зелень, перець мелений за смаком, змішати всі інгредієнти;
- кожну перчину необхідно отриманою масою начинити, вкласти в каструлю і залити приготовленою томатною підливою;
- тушкувати овочі необхідно в тому ж режимі«Випічка») протягом однієї години.
Даний рецепт може вдало замінити звичний перець, фарширований м'ясом.
Перець у духовці з сирною і овочевий начинкою
Можна приготувати смачний, перець фарширований овочами з додаванням сиру. Для такої страви знадобляться такі продукти:
Компоненти | Необхідна кількість |
---|---|
Олія оливкова | на розсуд |
Зелень (петрушка) | половина пучка |
Гриби (печериці) | 200 гр |
Сир твердих сортів | 50 гр |
Сир «Фета» | 150 гр |
Цибуля ріпчаста | 2 шт |
Куряче філе | 3 шт |
Перець болгарський | 4 шт |
Томати | 2 шт |
Морква | 2 шт |
Часник | 4 часточки |
Спеції, сіль, перець чилі паприка | за смаком |
Час приготування цієї страви займе близько години. По калорійності 100 гр страви буде містити 255 ккал.
Приготування страви:
- болгарський перець необхідно відчистити від насіння, видалити перегородки, плодоніжку (отриману зрізану «кришечку» не викидати), залити окропом і потримати в ньому кілька хвилин для м'якості;
- моркву натерти, цибулю порізати кубиками, все це обсмажити на оливковій олії, в кінці додати подрібнений часник;
- томати нарізати кубиками, зелень подрібнити, змішати з обсмаженням, сюди ж додати розім'яту сир «фета», все посолити і поперчити за смаком, додати паприку і перець чилі;
- тепер необхідно натерти твердий сир, зовсім трохи додати в начинку, решта відкласти;
- начинити перці отриманою начинкою, зверху посипати тертим сиром і закрити «кришечкою» кожен перчик;
- перець викласти у форму (або каструлю), залишити в духовку на 30 хвилин.
Дане блюдо буде вважатися готовим, коли сир підрум'яниться.
Кілька порад на допомогу кулінарам
Поради по приготуванню перцю з овочами:
- щоб перці під час заповнення начинкою не ламалися, попередньо їх необхідно потримати в окропі (бажано, цілком, і тільки потім чистити);
- якщо у страві присутні баклажани, їх краще почистити від шкірки, тоді смак цілого страви буде більш ніжним;
- при приготуванні томатної підливи, крім солі в неї можна додати зовсім небагато цукру, тоді на смак вона стане більш насичена і апетитна.
Приємного апетиту!