Як маринувати фарширований перець з капустою
Солодкий перець володіє приємним смаком і тому часто використовується при виготовленні багатьох страв, надаючи їм апетитний вигляд. Відомо безліч корисних властивостей, завдяки чому він стоїть в одному ряду з найбільш цінними для здоров'я садовими овочами.
Перець, маринована з капустою на зиму
Щоб приготувати смачну зимову заготівлю, знадобляться продукти, які додадуть страві якусь пікантність, особливо приправи. Простий рецепт дозволить одержати цілу палітру непередаваних смакових відчуттів.
Інгредієнти, які знадобляться для приготування маринованого перцю та капусти до зими:
- Олія оливкова – 20 штук;
- Стручки солодкого перцю – 100 г;
- Листочки базиліка – 20 штук;
- Перемелений кмин – 20 г;
- Біле вино – 200 г;
- Капуста – 0,5 кг;
- Перець чилі (мелений) – на смак;
- Цибуля зелена – 2 пучка;
- Часник — 5 зубчиків;
- Винний оцет – 1 склянка;
- Цукровий пісок – 1 склянка;
- Каррі – 20 г;
- Сіль – 60 р.
Дані продукти і прянощі необхідні як для власне приготування перців, так і для маринадів. Приправи можна замінювати на інші, перевірені. Але в даному випадку краще використовувати все, що перераховано у списку.
Етапи виготовлення страви (перець з капустою, маринований на зиму):
- Зелений цибулю, капусту і солодкий перчик промивають, чистять часник, теж все миють;
- У солодкого перцю видаляють серцевину;
- Капусту дрібно нарізають (можна з допомогою капусторезки);
- Цибулю разом з базиліком подрібнюють;
- У каструлю налийте вино, оцет, додають нарізаний часник, цукор, кмин, перець чилі, сіль, карі і все ретельно перемішують – ці інгредієнти будуть використані для створення розсолу;
- Отриману суміш ставлять на плиту і чекають, коли вона закипить;
- У розсіл, який почав кипіти, кладуть перець (цілий, різати його не потрібно), він повинен проваритися приблизно 4 хвилини;
- Підготовлені стручки перцю викладають на блюдо;
- Приблизно 60 секунд варять в окропі капустяні листи;
- Вона повинна постояти в окропі близько 4 хвилин;
- Коли капуста охолоне, її дрібно шаткують і з'єднують з цибулею, базиліком і поливають олією (оливковою);
- Солодкі готові перчины потрібно зафарширувати капустяної сумішшю;
- Готують скляні банки, стерилізують їх;
- У тару викладають фаршировані перчины, заливають маринадом і банки закочують, щоб зберігати їх у темному, холодному місці на зиму.
Начинка з капусти і моркви для перцю
Морква – корисний овоч, який відмінно поєднується з багатьма іншими продуктами, додаючи особливої делікатності. Особливо апетитним виходить її «союз» з перчиком солодкого сорту і капустою. Хороший рецепт дозволить створити найбільш якісне блюдо.
Необхідні продукти для приготування маринованого перцю, фарширований морквою і капустою:
- Оцет (девятипроцентный) – 400 г;
- Соняшникова олія – 400 г;
- Перець солодкого сорту – 48 штук;
- Морква — 2 кг;
- Часник – 300 г;
- Сіль – 125 г;
- Цукор — 600 г;
- Капуста (білий качан) – 5 кг;
- Вода – 3 л;
- Перець-горошок (запашний) – 7 р.
Покроковий рецепт приготування :
- Овочі потрібно промити, з кожної перчины вийняти серединку;
- Капусту слід нарізати якомога дрібніше;
- Моркву натирають;
- Моркву з капустою з'єднують і солять, а потім обминають і дають постояти (овочі пустять сік);
- У каструлю з киплячою водою занурюють перець і витримують приблизно 60 секунд;
- Перчины дістають з води і викладають на сухе, чисте страва;
- У кожну з них треба покласти суміш з капусти і моркви;
- У скляну тару, яка заздалегідь підготовлена і простерилизована, кладуть перець запашний, часничок;
- Наступний крок – в банки акуратно викладають фаршировані перці;
- Готується розсіл (масло з'єднують з оцтом, сіллю і цукром), який слід довести до температури кипіння;
- Маринадом заливають перчинки в скляних тарах;
- Банки закупорюють до зими і зберігають у прохолодному, затіненому місці.
Рецепт можна використовувати як для термінового страви або як гарнір, так і з метою зробити заготовку на зиму.
Як маринують фаршировані перчики рисом та овочами
Для приготування такої страви будуть потрібні деякі прянощі і власне овочі, з яких воно створено. Його можна закупорити у банки і зберігати хоч цілу зиму.
Необхідні інгредієнти:
- Томати – 6 штук;
- Перчины (болгарські) – 20 штук;
- Перець духмяний (горошок) – 10 штук;
- Чорний перець – 20 штук;
- Морква – 2 штуки;
- Цибуля ріпчаста – 6 штук;
- Часник – 12 зубчиків;
- Лаврові листи — 12 штук;
- Рис – 200 г;
- Сметана – 400 мл;
- Капуста – 600 г;
- Томатний соус – 120 г;
- Сіль – на смак.
Етапи приготування маринованого перцю, фаршированого капустою і рисом:
- Всі овочі слід в першу чергу гарненько промити;
- Перці теж промивають, усувають серединку, яка непридатна в даному випадку;
- Ріпчасту цибулю нарізають на тонкі пластинки і прожарюють в олії на сковорідці;
- Моркву натирають за допомогою кухонної тертки;
- Капусту тоненько і дрібно шаткують;
- Моркву і капусту висипають в сковорідку з цибулею, дають потомитися, приблизно 15 хвилин;
- Рис слід помити, залити киплячою водою, накрити і дати постояти не менше п'ятнадцяти хвилин;
- Коли рис настоїться, його потрібно звільнити від рідини за допомогою друшляка,
- Томати потрібно порізати на кубики і додати в миску з капустою і цибулею;
- Туди ж висипають підготовлений рис;
- У масу з овочів додають прянощі – запашний і чорний перчик, дрібно нарізаний часник, все змішують;
- У кожну перчину кладуть отриману овочеву суміш;
- Потім всі начинені перці поміщають в глибоку сковороду або в каструлю, в якій дно досить міцну;
- Він повинен просмажиться з кожної сторони;
- Для соусу потрібно перемішати сметану з соусом з томатів, посолити на смак;
- Перці заливають отриманим соусом, кладуть у ємність лаврові листочки, перець чорний і у вигляді горошин;
- Слід так само додати воду;
- Сковорода або каструля повинна постояти на плиті закрита, поки не закипить, потім виставляють маленький вогонь і витримують ще хвилин 45.
Готову страву можна відразу після його приготування подавати на стіл разом з іншими стравами. Якщо ставиться завдання — зробити заготівлю на зиму, потрібно простерилізувати банки, покласти в них перчины і залити соусом, а потім закрити кришками.
Смачний рецепт абхазької аджики тут.
Найкращі рецепти квашенных, хрумких огірків на зиму.
Корисні поради
Приготування фаршированого перцю, маринованого капустою на зиму – проста задача, яка під силу будь-якій господині.
Однак існують певні правила, що дозволяють виконати її особливо якісно з метою отримати найкращий продукт. Рекомендації на замітку:
- Дуже бажано, щоб перчины були рівні між собою за розміром;
- Для підготовки такого овочу необхідно спочатку зрізати частини, іменовані плодоніжками, потім обережно видалити серцевиною;
- Після видалення всього зайвого його миють і просушують;
- Для подрібнення овочів, які будуть використані в якості начинки, краще застосовувати кухонний комбайн;
- Якщо фарширування здійснюється з використанням капусти, з качана потрібно обов'язково знімати верхні листочки, так як вони зазвичай пошкоджені і сильно забруднені.
Володіючи певними базовими знаннями щодо приготування смачних маринованих перчин з начинкою з капусти, можна без праці імпровізувати з новими рецептами.
Важливо лише дотримуватися певних канонів (час витримки, бланшировка і так далі).
Приємного апетиту!