10 май 2019 1 313

Користь і шкода при вживанні липового меду

Липовий мед – стародавнє ліки, смачне ласощі, створене природою, дивно корисний продукт.

Не має рівних за вмістом цінних вітамінів і мікроелементів.

Свежеоткаченный липовий мед – жовтувата рідина з бурштиновим або зеленуватим відтінком зі стійким запашним ароматом.

Може мати різкуватий смак з гіркуватістю, але завжди з приємним післясмаком.

При зберіганні, цей вид продукту, змінює свій колір.

По закінченню трьох місяців (може й раніше) кристалізується і перетворюється в грубозернисту тверду масу.

Відтінки загустів меду варіюються від білого до золотистого.

Якщо ж він не справжній, то довгий час кристалізації не спостерігається.

Склад корисного продукту

Високоякісний мед – загадка для вчених, так як містить багатий хімічний склад (приблизно 400 речовин і сполук), що і обумовлює чарівні лікувальні властивості.

Мед з липових суцвіть містить близько 20% води, решту складають сухі речовини, де основна маса – глюкоза і фруктоза.

Організм засвоює майже в первозданному вигляді і не потребує додаткової витрати енергії.

Від 6 до 8% складу липового меду складе мальтоза, що утворюється при дозріванні і благотворно впливає на процеси травлення.

Дивно, але в цьому продукті мало вітамін, серед них:

  • тіамін;
  • рибофлавін;
  • пантотенова кислота;
  • піридоксин;
  • нікотинова кислота;
  • біотин;
  • ніацин;
  • токоферол;
  • аскорбінова кислота.
Завдяки тому, що вітаміни вдало поєднуються з іншими речовинами, що входять до складу, це приводить до неймовірного ефекту.

До складу також входить велика кількість макро - і мікроелементів, наприклад:

  • калій;
  • кальцій;
  • нікель;
  • сірка;
  • йод;
  • фосфор;
  • хлор;
  • мідь;
  • магній та ін

Подарунок від бджіл містить органічні (молочна, глюконова, винна, яблучна та ін) і неорганічні кислоти, сприятливо впливають на здоров'я.

Органічні кислоти додадуть приємний кислуватий смак та аромат, забезпечують бактерицидними властивостями.

Саме властивість липового меду протистояти бактеріям, що відрізняють його від інших солодких сортів цього продукту.

Корисні властивості

Крім неповторного аромату і відмінного смаку, у липового меду маса інших достоїнств.

Продукт має яскраво виражену протизапальну, жарознижуючу, потогінну дію, тому незамінний при ларингіті, нежиті, трахеїті, синуситі, бронхіальній астмі.

При стоматиті і ангіні використовують розведеним для полоскання горла.

Зауважте, що не потрібно додавати мед в гарячі напої – втрачається лікувальний ефект, краще їсти вприкуску.

Якщо мучить безсоння, то цей смачний продукт можна покласти в молоко і випити перед сном.

Також такий засіб заспокоїть і зніме стрес.

У з'єднанні з козячим молоком призначають при туберкульозі.

Бджолиний еліксир – прекрасний загальнозміцнюючий засіб.

Поліпшить функцію нирок і печінки, жовчного міхура, лікує хвороби ШКТ і гінекологічні розлади, покращує обмін речовин.

Народна медицина визнає цей продукт, відмінним противокоревым засобом.

При зовнішньому застосуванні продукт загоює опіки, рани, лікують екземи та гнійні запалення, популярний як гарний косметичний засіб.

Справжній якісний мед проявляє свої властивості в офтальмології, благотворно впливаючи на сітківку ока.

Тому його радять тим, хто багато часу проводить біля комп'ютера.

Для запалених і втомлених очей застосовуються примочки з розчину липового меду.

Кукурудзяні рильця протипоказання до застосування, які бувають протипоказання, кому? Все це читайте на нашому сайті.

Як ви думаєте, юшка з голови горбуші виходить смачною чи так собі? Не знаєте або не пробували? В цій статті, ви зможете дізнатися всю корисну інформацію про вусі і приготуванні з цієї риби. Приємного вам апетиту!

Як приготувати правильно і швидко, смачний шоколадний кекс в мультиварці Поларіс, ви зможете прочитати тут:#deletetag#/retsepty-blyud/vy-pechka/chsokoladnuy-keks-v-myltivarke.html

Підтримка цього продукту потрібно активно зростаючому дитячому організму і людям зрілого віку.

Його щоденне вживання (всього одна чайна ложка) зміцнить імунітет, підвищить настрій і стимулює роботу серця.

Рецепти із застосуванням липового меду

При пневмонії промивається склянку неочищеного вівса.

Заливається літром молока і проварюється близько години на слабкому вогні.

Приймається після проціджування гарячим разом зі столовою ложкою липового меду тричі на день і перед сном.

При гіпертонії склянку меду змішується з однією склянкою морквяного й бурякового соків.

Додається в отриману суміш 100 г горілки і сік пару лимонів.

Ретельно все перемішують дерев'яною кописткою.

Приймається по столовій ложці за півгодини до прийому їжі протягом місяця.

Після двох місяців перерви курс повторюється.

При варикозному розширенні 350 р. меду ретельно змішуються з 200 р. подрібненого часнику, настоюється один тиждень.

Приймати за 40 хвилин до їжі десертною ложкою по три рази в день.

Курс – 1-2 місяці.

Паралельно така недуга лікується медовими компресами.

Для цього на тканину наноситься шар меду, а зверху поміщається поліетилен і знову тканина.

У перший день компрес тримається дві години, другий і третій – 4 години, далі залишають на цілу ніч.

Курс лікування – 50 компресів.

Протипоказання

Обмеження до бджолиного продукту є у тих, хто страждає цукровим діабетом або алергічним діатезом.

Не рекомендується захоплюватися липовим медом чоловікам, так як липа, будучи жіночим деревом, містить в собі багато жіночих гормонів.

Аерозольне лікування протипоказано у кого розширені альвеоли, астма, міокардит, серцева недостатність, йдуть часті кровотечі з дихальних шляхів.

Баночка з липовим медом – відмінний подарунок близькій людині.

Це найбажаніший гість в кожному будинку, підходить як маленьким, так і дорослим, порадує своїм дивовижним смаком і принесе величезну користь здоров'ю.

Відео десерт

Цікаве відео, яке ми рекомендуємо, покаже як збирають мед і що потрібно знати, для того, що б його успішно зібрати.

Що ще почитати: